http://olx.pl/oferta/super-ultrabook-as ... 8fgtR.html

O laptopie wszystko napisane w linku jednak chciałbym opowiedzieć Wam historyjkę, która mi się przytrafiła kilka dni temu. Chciałbym Was ostrzec przed takimi transakcjami internetowymi jaką mi próbuje wcisnąć jakiś typ/typiara z Londynu:)
Do sedna. Laptopa wystawiłem także na innej stronie ( nie wiem czy tu można podawać taki link) sprze...my.pl. Po kilku dniach na mojego maila przychodzi wiadomość że ktoś jest zainteresowany kupnem i będzie to wysyłka na wysypy. Cena za jaką chce sprzedać ASUSA to 600 zł razem z bajerami. Typiara mówi, że zapłaci "800.00 ZL" bo to przesyłka, że to i tamto. Okej, z łamanego j.polskiego przeszliśmy na angielski. Więc czemu mam się nie dogadać, przecież wszystko jest okej
Z tym że: bank informuje mnie o tym, że aby otrzymać przelew na konto muszę wysłać paczkę.
Właśnie palę głupa:) gdyż napisałem że nie dostałem jeszcze potwierdzenia z jej banku. Czekam więc czy sama się wtopi
Wiem i tak, że do żadnej transakcji nie dojdzie bo ktoś chce mnie wydymać. Na razie troszkę potroluje.
A oto mail z jakiego przychodzą mi wiadomości:
Lorient Siena
mrs.lorients2@gmail.com
Name : Sarah O
Street Address :257 Dagenham Road rush green
City : ESSEX
State : London
Country: Kingdom
PLZ: : RM7 0TR
Uważajcie!:)