LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 57

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 18 kwie 2012, 22:58

Ja bym powiedzial ze Chelsea stawia na swoje atuty czyli gre w defensywie, liczac na kontry i szczescie w ataku w ktorym ma wielkie problemy od poczatku sezonu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 kwie 2012, 22:58

Mou, wiesz już jak ustawić obronę na CN :?:
Chelsea zagrała dobrze w defensywie. Osobiście lubię oglądać taką defensywną grę. Barca nie miała co dzisiaj zrobić z piłką. Szkoda, że Torres nie wszedł. Czekałem na niego i się nie doczekałem. Osobiście nie wierzę, że Chelsea awansuje dalej. Tylko ich gol na początku mógłby coś zdziałać, ale jakoś nie wierzę. Za drużyną z Londynu przemawia El Clasico które jest za 3 dni, które muszą wygrać. Jak wiemy Ramos i Pepe są uznawani za niezłych rzeźników więc nie zdziwię jak się Barcie skład posypie. Żółta dla Drogby i od razu 5 piłkarzy z Katalonii koło sędziego :lol: Jeszcze brakowało słynnego raz, dwa, trzy i żółta dla tego pana.

Taktyka 3-4-3-5 zrobi swoje w rewanżu.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 18 kwie 2012, 22:59

michal2 pisze:W rewanżu spokojnie pojadą Chelsea
Bardziej prawdopodobne, że Chelsea właduje 1 bramkę z niczego a Barca będzie gonić wynik a z taką obroną Chelsea jak dziś 3 mogą nie strzelić.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 kwie 2012, 23:00

A jak jeszcze zagrają w czarnych strojach i będzie padać deszcz to już w ogóle...

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 18 kwie 2012, 23:02

EnJoy's pisze:A jak jeszcze zagrają w czarnych strojach i będzie padać deszcz to już w ogóle...
Czarne stroje to mój przesąd ale mokra murawa na San Siro i 0:0 wtedy to nie przypadek. Taka ślizgawka jak w hokeja się zaczyna.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 kwie 2012, 23:03

Jak za tydzień się wszystko dobrze ułoży to nie będziemy mieć finału finałów. Bayern i Chelsea nie są bez szans.

Co do meczu to Chelsea miała naprawde kupe szcześcia, ale także i umiejętności. Drogba zagrał naprawde wielki mecz, tak samo jak całą formacja obronna do spółki z Cehem. Przegrali we wszystkich statystykach, nie prowadzili gry, mieli szczeście, ale okazali sie cwaniakami i strzelili bramkę, a ten oststni aspekt w tym sporcie jest najważniejszy.

I na samo zakończenie wsponę, że sedziowania zarówno wczoraj jak i dziś stało na bardzo dobrym poziomie. Mam nadzieje, że za tydzień to się powtórzy.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 kwie 2012, 23:04

Gall pisze:Jako jedyny ciagle mial straty i powodowal faule przed samym pole karnym, uwazas ze to byl dobry mecz Obi Mikela?
Czegoś epickiego dzisiaj nie grał, ale jak tak krytykujesz Mikela to mi się zdaję, że w ogóle Meirelesa nie widziałeś.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 18 kwie 2012, 23:05

Meireles mial dzis kilka wartosciowych odbiorow, chociaz tez niczym specjalnym sie nie wyroznil

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 kwie 2012, 23:05

darek123 pisze:
michal2 pisze:W rewanżu spokojnie pojadą Chelsea
Bardziej prawdopodobne, że Chelsea właduje 1 bramkę z niczego a Barca będzie gonić wynik a z taką obroną Chelsea jak dziś 3 mogą nie strzelić.
Jestem pewny ze CFC strzeli bramke na CN. Pytanie czy Barca strzeli 3. Dlatego dla mnie rewanz moze sie okazac cudem...chyba ze Messi zrobi roznice. To on moze byc cudem.

fajnybartus
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fajnybartus » 18 kwie 2012, 23:06

W tym meczu zauwazylem dwie rzeczy. Chelsea to jednak podobni aktorzy jak ci z Hiszpanii i obrona Anglikow wcale nie jest taka swietna jakby sie moglo wydawac.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 18 kwie 2012, 23:06

Mirek15 pisze: Osobiście lubię oglądać taką defensywną grę.
To pograj sobie w szachy a nie oglądasz piłkę nożną. W szachach też jest wzorowa taktyka, duży tłok i pionki blisko siebie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 kwie 2012, 23:09

o meczu nie ma co pisać każdy widział. Fura szczęścia Londyńczyków.

O ile zakład, że jak przy stanie 0-0, 1-0 Chelsea strzeli gola na CN i poźniejszych korzystnych tj. Barca wyjdzie na 1-1, 2-1 to będzie karny albo czerwona kartka dla kogoś z Chelsea? Może o jakiś avatar? Wchodzi ktoś? :smoke:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 kwie 2012, 23:11

OK.

Nie wiem, czy tylko ja mialem takie wrażenie, że Barca zagrała chodzonego? Przecież to jest drużyna, która umie rozmontowywać obronę, a dzisiaj wydaje mi się, że biegal tylko zawodnik, który miał akurat pilkę...
Z taką indolencją strzelecką nie można wygrać meczu, a okazji było sporo, mimo, że Chelsea się świetnie broniła.
Już w pierwszej połowie były dwie piłki zepsute przez Fabregasa i poprzeczka Sancheza... Bardzo brakuje Villi.

Gratulacje dla Chelsea za czystą walkę i za świetną obronę, chociaż mimo tej obrony kilka akcji powinno się skończyć bramką...

Ktoś tam wcześniej napisał, że przegrał futbol... bzdury. Przegrało frajerstwo.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 18 kwie 2012, 23:12

Kolejna porażka futbolu więc nie wiem z czego się cieszycie.

epic :)

Chelsea nie gryzła nawet trawy szczerze mówiąc, JM wyłączył prawie całkowicie Adriano z gry (jego wejścia potrafią namieszać) ale poświęcił to nie graniem w ogóle dzisiaj z przodu a cała drużyna niebieskich kryła sobie strefowo zabierając piłkę na 30-40 metrze , nie było ciężkiego pressingu a Barca i tak nie wiedziała co zrobić z piłką co było wręcz śmieszne bo posiadanie piłki przez jakieś 75% czasu i klepanie jej z boku na bok to wcale nie jest piękno piłki jak dla mnie i raczej wyglądało to żenująco po jakimś czasie.Liczę na stałe fragmenty gry w Barcelonie i na dobrą gre w powietrzu The Blues jak uda im się coś wbić to FCB bedzie miec ciezko ;)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 kwie 2012, 23:12

Kamil232 Bienias pewnie chętny o kratę vodki wejść w ten zakład :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”