Valencia CF (zbiorczy) - Strona 57

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 26 cze 2008, 15:07

Sammyy pisze:Co do Silvy to imo jedyny kandydat to Barca.... tyle, że za Ronniego musieliby dostać z 25 mln. Arsenal (jak zwykle :lol) nie da takich pieniędzy jakie chce Vcf, a L'pool biorąc pod uwagę budowę stadionu, czy tam remont też szaleć nie będzie. Także imo również jak David zostanie na 99%.

Szkoda ze Fergie sie Villa ani Silva nie zainteresuje...:( Potrzebujemy napastnika a Villa imo bardziej konkretniejszy niz Berbatov

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 26 cze 2008, 15:42

boskigonzo pisze:Potrzebujemy napastnika a Villa imo bardziej konkretniejszy niz Berbatov
a co Bługar zły :?: do waszej gry idealny następca Van Nisterlooya.
kogoś w typie Villi macie - Tevez teraz potrzeba wam "wykańczacza"

albo Silva z Valenci idzie albo Villa. zdziwie sie jesli będzie tak że pójdą razem.
Sammyy pisze:Takie moje odczucie ^^ Jak pamiętamy Francuz kiedyś kupił Reyesa i się lekko na tym przejechał... myślę, że teraz nie będzie ryzykował. Zresztą nie w jego stylu takie pieniądze....
dokładnie tak jest jak piszesz tak też widze temat Villa w Arsenalu

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 26 cze 2008, 16:07

vakabayashi pisze:dokładnie tak jest jak piszesz tak też widze temat Villa w Arsenalu
Reyes a Villa to są dwie różne sprawy i dwie inne marki.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 sie 2008, 12:46

Chyba czas już co nieco napisać o Valencii. Nietoperze w okienku transferowym póki co ,,nie szaleją". Póki co jedynie wzmocnili się Pablo Hernandezem, który powrócil z kolejnego wypożyczenia i wszystko wskazuje na to, że tym razem an dlużej zagości w szeregach Valencii. Wrócil też Asier del Horno, który odgraża się, że powróci do formy prezentowanej kiedyś w Atletico jeszcze przed transferem do Chelsea. Jak będzie, zobaczymy. David Villa i Silva raczej na pewno zostają w klubie, za sprawą Emeriego, który ich przekonał, aby zostali przynajmniej jeszcze na ten sezon. Ale mam naidzieję, że ostatecznie zwiążą sę z klubem jeszcze na dłużej. A i wszelakie informacje, jakoby Barcelona juz podpisala kontrakt z którymś z nich należy trakotować z ,,małym" przymrużeniem oka. Wiadomo, Asom, Marcom i innym szmatławcom ufać nie należy.

Co do kadry, w tempie natychmiastowym należy sprowadzić jakiegoś klasowego bramkarza, który byłby w stanie zagrozić Hildebrandowi, który obecnie konkurencji nie ma żadnej. Jest on i bramkarz z Mestalli i długo nic, więc ciemność widać ciemność, Mówi się o Moyi z Mallorci, ktory podobno jest zainteresowany przejściem, ale czy do tego transferu dojdzie nie wiadomo. Czy jednak jest to bramkarz klasy Canizaresa chociażby? Wątpię. Ja najchętniej na tej pozycji widzialbym Ustariego, ale o niego może być bardzo ciężko. Trudno. Obrona też wymaga dużych wzmocnień , bo jak można było zauważyć na sparingach, takie błędy nie mogą się powtarzać w lidze. Tym bardziej, żę Valencia nie grała z wymagającymi rywalami, a obrona popełniała takie błędy, że aż płakać się chciało, Fakt, że Albiol dla przykładu wszedl tylko w meczu z Borussią w drugiej połowie, a Marchena w ogóle nie grał w żadnych ze sparingów, to jednak inni zawodnicy powinni dać sobie radę chociażby z napastnikami beniaminka Bundesligi. Koniecznie należałoby sprowadzić lewego obrońce, dlatego, że Moretti kompletnie sobie nie radzi. Teraz nasuwa się pytanie, którego z piłkarzy chcialby przejść do takiego klubu jak Valencia, ktory w Lidze Mistrzów niestety nie gra, a w La Lidze w poprzednim sezonie zajął 11 miejsce. Najlepszych zawodników sprowadzić się nie uda, ze względu na cenę no i ,,prestiż" drużyny. Rzecz jasna, przez ten jeden ieudany sezon Valencia marki nie straciła, ale niesmak pozostał. Mówiło się jeszcze przed letnim okienkiem, że być może uda się sprowadzić Nigeryjczyka Taiwo, jednak teraz sprawa ucichła. A szkoda. Jeżeli chodzi o pomoc, to ta formacja obecnie wygląda najlepiej, chociaż do ideału jeszcze daleko. Jest Albelda przywrócony przez Emeriego, Baraja, czyli dwójka starych defensywnych. Joaquin, który tak jak Asier ma zamiar powrócić do formy z Betisu, Arizmendi, Angulo, Mata z konieczności, Maduro ['], no i Silva, o ktorym nie trzeba mowić. Dochodzi do tego Banega i Edu, który dobrze prezentuje się w sparingach. No i oczywiście Pablo Hernandez, który powinien co nie co pomóc Silvie w konstruowaniu akcji. Nie wiadomo jak się potoczy sprawa z Vianą, który dostał od Valencii zielone światlo na znalezienie sobie nowego klubu, ale jakoś się mu nie spieszy. Zigic już raczej nie odejdzie, bo jak miał okazje to się wycofał. Cóż...

Póki co cała kadra nie wygląda może jakoś najlepiej, ale wierze w Emeriego. Można powiedzieć/napisać, że Valencia zatrudniła alfonsa, który ma zająć się tym burdelem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sie 2008, 13:41

lisek_chz pisze:David Villa i Silva raczej na pewno zostają w klubie, za sprawą Emeriego, który ich przekonał, aby zostali przynajmniej jeszcze na ten sezon.
A jak to lisek wyglada u was z dlugami? Ja wciaz mysle, ze Silva trafi do Barcelony. Wczoraj odbyly sie u was rozmowy, ale poki co sie nic nie zmienilo. Pytanie tylko czego chce sam zawodnik, bo tego co mowi agent bym na powaznie nie bral.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sie 2008, 14:26

jeśli mowa o długu Valencii to tu macie słowa byłego prezesa (zmiana warty nastąpiła jakoś w ostatnich dniach) Valencii Juana Villalongi:
Wiedzą państwo ile obecnie wynosi dług Valencii? 439 mln euro z aktualnymi należnościami za budowę Nuevo Mestalla. Dodać do tego należy 350 mln euro koniecznych na dokończenie budowy, co daje 789 mln długu. Do 31 grudnia zapłacić musimy 150 mln euro...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 sie 2008, 14:30

Długi są, rzeczywiście ale Soriano szuka poważnego sponsora, który mógłby spłacić część. Powiedzial na jednej z konferencji, że nie będzie sprzedawał piłkarzy po to, aby załatać dziury i dodał, że załatwi to w inny sposób. Być może pomoże klubowi miasto Walencja, choć na to są małe szanse. Kibice też organizują zbiórki, ktore oczwiście nie wiele pomogą, ale zawsze coś ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 sie 2008, 15:59

lisek_chz pisze:Wrócil też Asier del Horno, który odgraża się, że powróci do formy prezentowanej kiedyś w Atletico jeszcze przed transferem do Chelsea. J
to Del Horno grał kiedyś w Atletico? :o

lisek_chz pisze:Maduro [']
:lol: sorry, on u was w sparingach grał z numerem 5? Jeśli on to gratuluję zawodnika, którego przez cały mecz wszyscy jeździli jak chcieli a ten wjeżdżał tylko głupimi wślizgami po nogach. Albo nawalał łokciami gdzie sia da.
Zigic zostaje?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 sie 2008, 16:17

Zigic zostaje bo nie ma chętnych za bardzo ^^

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 07 sie 2008, 0:19

mistyk pisze:Ja wciaz mysle, ze Silva trafi do Barcelony. Wczoraj odbyly sie u was rozmowy, ale poki co sie nic nie zmienilo. Pytanie tylko czego chce sam zawodnik, bo tego co mowi agent bym na powaznie nie bral.

Silva negocjuje właśnie nowy 5-letni kontrakt.Fernando Gomez stwierdził po spotkaniu,że rozbieżności co do wysokości kontraktu dla "el Magic" są niewielkie i nie będzie problemów by się dogadać.W zasadzie obie gwiazdy Valencii są bliskie podpisania nowych umów.

(L)oczkerson pisze:jeśli mowa o długu Valencii to tu macie słowa byłego prezesa (zmiana warty nastąpiła jakoś w ostatnich dniach) Valencii Juana Villalongi:
Cytat:
Wiedzą państwo ile obecnie wynosi dług Valencii? 439 mln euro z aktualnymi należnościami za budowę Nuevo Mestalla. Dodać do tego należy 350 mln euro koniecznych na dokończenie budowy, co daje 789 mln długu. Do 31 grudnia zapłacić musimy 150 mln euro...

Z grubsza tak wygląda bilans finansowy klubu.Niemniej w ostatnich dniach coś ruszyło w sprawie sprzedaży parceli Mestalla.Trzy grupy inwestorskie są zainteresowane 4 lub 5 parcelami.Nie jestem pewien czy wliczona jest parcela którą zobowiązał się wykupić Soler.Pojawiła się także informacja o zainteresowaniu grupy Arena (która nam buduje nowy obiekt przy Alei Cortezów),że zainteresowana jest pozyskaniem praw do użytkowania stadionu wraz infrastrukturą na 20 lat za ok.350 mln Euro.
O ile sprzedaż działek obecnego stadionu to konieczność.O tyle już praw do stadionu nie pozbywałbym się tak lekkomyślnie.Projekt zakłada rozbudowaną infrastrukturę wraz z kawiarniami,sklepami,salonami odnowy.To ważna część projektu nowego stadionu.Zakłada ona,że stanie się centrum życia w Valencii i przynosić będzie spore zyski do kasy klubowej.Z tego powodu poległ projekt,który mnie najbardziej przypadł do gustu.Wedle założeń w zadaszenie obiektu miały zostać wkomponowane skrzydła nietoperza.Był to wyjątkowy stadion,bowiem na pewno nie powstanie w żadnym innym miejscu na Ziemi.

Nou Mestalla

W ramach projektu: restauracja z widokiem na murawę o powierzchni 3 000m2, 75 innych punktów kateringowych różnej klasy, parking na 3 100 aut (w tym 330 VIP i 130 VIP premium, sklepy, centrum kongresowe)

Właśnie z tego powodu sprzedaż praw do nuevo Mestalla byłaby totalną głupotą.
Sytuacja ekonomiczna póki co nie uległa zmianie.Jednak sprawie wydają się mieć ku lepszemu.Podpisanie nowych kontraktów przez Davidów:Silvę i Villę pozwolą na stabilizację w klubie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 sie 2008, 1:04

to Del Horno grał kiedyś w Atletico?
Mój błąd ;)

Sprawy rzeczywiście zmierzają ku lepszemu, ale w końcu nastąpiła stabilizacja na kierownicych stanowiskach, ktora była niezbędna...

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 08 sie 2008, 12:21

Sammyy pisze:Zigic zostaje bo nie ma chętnych za bardzo ^^

Chętni jednak są.Mowa jest o angielskim klubie,który negocjuje z Gomezem transfer Serba.Wśród zainteresowanych pozyskaniem giganta jest Sunderland i Fulham.Z drugiej strony pojawiły się informacje o zainteresowaniu Luisem Saha ze strony włodarzy VCF.Doniesienia prasowe sugerują,że oferta za Francuza już została złożona.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 08 sie 2008, 12:24

Lepszy taki Saha, niż taki Zigić. Francuz, jeżeli będzie grał tak jak w Fulhamie, to będzie z niego pożytek, a Zigić... Już były informacje jakoby mial przejść do Panathinaikosu, ale nic z tego nie wyszło. Co jakiś czas pojawiają się informacje odnośnie jego transferu. Trzeba się go jak najszybciej pozbyć moim zdaniem ;)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 12 sie 2008, 22:14

Pozyskujemy oficjalnie rywala w bramce dla Hildebranda.Podczas prezentacji drużyny poinformowano oficjalnie o osiągnięciu porozumienia z Internacionalem Porto Alegre.Renan Brito Podpisze 4-letni kontrakt,którego szczegóły były ustalone już przed tygodniem.Na konto Internacionalu Valencia przeleję kwotę 4 mln Euro.

Największe brawa podczas wejścia otrzymali Silva,Villa i ... Albelda :D Cieszę się z jego pozostania i podobne zdanie mają chyba kibice którzy zasiedli dzisiejszego wieczoru na Mestalla.Albelda ma wiele do udowodnienia kibicom i myślę,że to może być jego świetny sezon.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 sie 2008, 2:32

No to po zobaczeniu dzisiejszego meczu muszę słów kilka napisać... zacznę jednak trochę na około.

Poprzedni sezon w wykonaniu Vcf tragiczny co wiedzą wszyscy. Kilka sporów na linii klub-piłkarze, klub-kibice, trener piłkarze czy trener-kibice zrobiły swoje i zdestabilizowały wszystko co było mniej więcej poukładane. Największym błędem popełnionym nie było zatrudnienie Koemana, a zwolnienie Floresa.... Hiszpana obarczona fatalnymi wynikami etc. co było głupotą. Swoją drogą ciekawe czy jest jakaś prawda w tym, że na siłę szukano pretekstu by wsadzić do nas Holendra :angry2: bo i takie plotki słyszałem. Zresztą Flores zrobił więcej niż Koeman w poprzednim sezonie... winę w sumie można też zwalić i na Sanchezów, Carbonich i innych siedzących na stołkach bo robota którą wykonywali była fatalna by oszczędzić ostrzejszych słów. Transfery to był lekki paradoks i kpina... za Zigicia zapłacono tyle za ile można by kupić spokojnie Luisa Garcię z Espanyolu czy Milito... zamiast Fernandesa mógł przyjść Kaellstrom czy Lucho, ale uznano że nie warto wydać dodatkowych 2-3 mln. No ogólnie szkoda słów na to co się działo...

Te lato do udanych mimo wszystko póki co udane nie jest. Ogromne zawirowania znowu u władzy... raz prezesem Villalonga by za kilka dni Soriano przejął ster... taka sytuacja nie wpływa korzystnie na atmosferę w drużynie...

Zatrudnienie Emeryego to w sumie chyba była dobra decyzja... choć ja przekonany do niego nie jestem... zdecydowanie bardziej podobały mi się kandydatury Valverde czy Manzano... no ale ok, nie będę płakał.
Najważniejsze jednak, że zostaje Silva, Villa i Albelda... Joaquin jak dla mnie może spadać ^^ po prostu nie wierzę już w to, że zagra dobry cały sezon... szybciej Vicente się nie połamie :)

Ruchy transferowe w tym okienku na + (licząc, że ważni zawodnicy zostają w klubie), natomiast żałował będę, że Santi zakończył karierę i że Caneira odszedł.

Ostatnie sparingi były dobre i złe jednocześnie. Styl gry przyzwoity i widać było postęp... obrona jednak zwykle grała fatalnie. Pressing, kontry czy pozycyjny w miarę działały... zdecydowanie lepiej niż w tamtym sezonie, ale to chyba logiczne.

Dzisiejszego meczu się lekko obawiałem bo o ile wynik nie był tu istotny to presja na drużynie była spora. Liczyłem przede wszystkim na zobaczenie nowej jakości i pomysłu na grę. No i się doczekałem. Tak grającej Valencii nie widziałem już dawno. Wymiana z pierwszej piłki, szybkie kontry, determinacja, wola walki i chęci... oczywiście błędy się zdarzały, ale nie oczekujmy cudów. Jak na moje w tym sezonie celem powinna być lokata w top4, obojętne które miejsce, byle kwalifikacje do LM zdobyć. Za rok można by myśleć bardziej ambitnie. Jakoś tak wyszło, że jestem spokojny i trenerowi daję trochę czasu... nie ma co się napalać, że z miejsca zrobi cuda.

Real był dziś drużyną słabszą... fakt strzelili dwie bramki, mogli nawet i więcej, ale to jednak Valencia prowadziła grę. W pierwszej połowie Villa próbował, przypadkowy rykoszet po dośrodkowaniu Morettiego, próba Ruano czy w końcówce pierwszej poprzeczka Silvy... w drugiej było jeszcze tego trochę, ale bardzo dobry mecz (jak zwykle ;D) Casillasa...

Co do personaliów naszych. Nie podobała mi się gra po prawej stronie. Miguel chaotyczny strasznie, w offensywie dużo strat, w defensywie szybkościowo odstawał od rywali. Irytowały mnie tez te jego długie piłki do napastników i brak pomysłu na rozegranie. Tutaj prawy obrończa potrzebny od zaraz, tylko nie zmiennik dla Portugalczyka, a zawodnik wywierający na nim presję z aspiracjami do pierwszego. Zresztą ja nawet Seitaridisem bym nie pogardził, którego Atletico nie chce.

Potrzebny też jest partner dla Villi. Niby ta nasza taktyka 4:2:3:1 (bo tak to dla mnie wygląda - Mata, Silva, Ximo za plecami Villi) daje jednego snajpera, ale w takim wypadku gdy David bez formy nie ma zmienika, nie mówiąc już o partnerze. Zigic to mógłby już sobie iść, a Moro to wieczna niewiadoma. Mam nadzieję, że spekulacje o Milito się potwierdzą.

Zastanawiałem się też nad kimś kreatywnym do środka pomocy. Z tym, że się rozmyśliłem. Grę drużyny ciągnie Silva, nieźle prezentuje się też Mata... Pablo i Vicente w formie nie gorzej powinni się spisywać. Zresztą i Fernandes czy Maduro może w końcu błysną... można dać im szansę...

Szykuje się ciężko, ale i ciekawy sezon. Zobaczymy na co stać nasze 'gwiazdki' ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”