Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 564

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 mar 2010, 11:54

Na skrzydle go nie widzialem
w jakichś 2 meczach miałem okazję w tym przeciwko Napoli 2 kolejki temu i w obu spotkaniach zagrał fantastycznie. Jojo ma wszystko by grać wspaniale i na lewym skrzydle. Zresztą on jest jeszcze młodziutki, jeśli czegoś nie umie, nauczy się.
Swoją drogą gdybym miał wymienić zawodnika, którego bym najbardziej chciał w JUVE, to też by był to Jovetic. :wink: Czarnogórzec po prostu test kosmicznym zawodnikiem :shock:
A na prawej obronie jak by nie było Maicona ja bym postawił na Santona a Zanettiego traktował jako alternatywę. Na lewej kupić Kolarova i też by wyglądało super.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 22 mar 2010, 12:13

Ja tam bym się upierał za tym, aby Maicona nie sprzedawać. Gwarancja dobrze obsadzonej prawej obrony na kilka lat. Co do tych zawodników, których wymieniłeś Maciek dodatkowo nie zdziwiłbym się, gdyby do nas przywędrował odrzut z Realu jakiś typu VDV. Ale najrealniejszym kandydatem mimo wszystko jest Hamsik, bo na Aguero to raczej nie ma co patrzeć, Di Maria raczej też nie, ewentualnie jeszcze Jovetić i Goufcuff do wykupienia by byli, ale to też za naprawdę grubą kasę.

Swoją drogą bardzo dobrze, żeby nie powiedzieć świetnie z Interem zaprezentował się Pastore - jeździł z naszymi aż miło było patrzeć, myślę, że to też ciekawa opcja, bo bardzo młody, argentyńczyk, a nie powinien być aż tak drogi.

No i nie zapominajmy o nadziei brazylijskiej piłki tzn. Coutinho.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 mar 2010, 12:17

Ale najrealniejszym kandydatem mimo wszystko jest Hamsik
Niedawno podpisał kontrakt do 2016 roku. Ani Inter ani Chelsea go nie wyciągną. Napoli ma duże ambicje i podobno kasy też im nie brakuje.Nie sprzedadzą go, a Marek na transfer naciskać nie będzie. Do tej pory przecież za każdym razem mówił, "nie jestem zainteresowany"
Swoją drogą bardzo dobrze, żeby nie powiedzieć świetnie z Interem zaprezentował się Pastore - jeździł z naszymi aż miło było patrzeć, myślę, że to też ciekawa opcja, bo bardzo młody, argentyńczyk, a nie powinien być aż tak drogi.
Zamparini powiedział, że chce za niego 40 mln plus Diego :lol: Javier gra w Palermo dopiero pierwszy sezon, nie sprzedadzą go na bank. O małej kwocie też możecie zapomnieć, bo Palermo jeszcze przed sezonem odrzuciło ofertę opiewającą na 16 mln od CHelsea z tego co czytałem.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 22 mar 2010, 12:39

a no fakt, podpisał kontrakt. Mówiłem najrealniejszym, bo jednak o Hamsiku najwięcej się mówiło. Czyli Gourcuff albo Di Maria zostaje tylko do wyciągnięcia... choć znając życie nasi czasem znowu zaskoczą i wezmą kogoś o którym się w ogóle nie mówiło w kontekście przejścia do Interu.

Ciekawy jestem tego Coutinho czy coś pokaże w Interze czy też nie będzie z nim tak jak Kerlonem, który... no właśnie - gdzie on do cholery teraz jest ? w Ajaxie ?

No a Zamparini przesadza - kupili go za bodajże 8 mln i już wołają 40 + Diego ? Bez przesady ;). Ale fakt faktem piłkarz bardzo dobry.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 mar 2010, 12:46

No a Zamparini przesadza - kupili go za bodajże 8 mln i już wołają 40 + Diego ? Bez przesady
Jaki jest Zamparini każdy wie, ale nie zmienia to sprawy, że w rzeczywistości podobno odrzucili ofertę w wysokości 16 mln, gdy jeszcze Pastore nie zagrał choćby 1 meczu ligowego, czy też w zimę, gdy Milan podobno oferował 12 mln + Flaminiego, a to już naprawdę spora oferta jest.
Ciekawy jestem tego Coutinho czy coś pokaże w Interze czy też nie będzie z nim tak jak Kerlonem, który... no właśnie - gdzie on do cholery teraz jest ? w Ajaxie ?
Transfermarkt.de mówi, że w rezerwach Ajaxu, a pod kątem tego co się dowiedziałem o Ajaxie przy okazji meczy JUVE z Holendrami to Kerlon w tym zespole nie odgrywa żadnej roli.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 mar 2010, 12:46

e wszystkich potencjalnych pilkarzy: Hamsik, Aguero, Gourcuff, Di Maria to wlasnie Kuna i Jovetica uwazam za najzdolniejszych
Żaden z wymienionych plus Pastore nie byłby tanim zakupem. Na dzień dzisiejszy to chyba największe piłkarskie perełki i nie dziwne, że obecnym klubom nie spieszy się z ich sprzedażą a jeśli już to są to absurdalne odpowiedzi właścicieli ich kart o jakich wspomniał Loczkerson :)

Maciek nie wiem czemu masz taki uraz to Hamsika. Słowak naprawdę jest super zawodnikiem, na pewno ma większy potencjał niż Dragon Stankovic więc przypuszczam, że wcale nie byłby głupią opcją do środka pola.Poza tym wcale nie musiałby się gryźć ze Sneijderem o miejsce w składzie, a razem mogliby znacznie ułatwić pracę napastnikom.
Kerlonem, który... no właśnie - gdzie on do cholery teraz jest ? w Ajaxie ?
Tak i nabawił się jakiejś groźnej kontuzji na początku sezonu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 mar 2010, 13:06

Maciek (interista) pisze:Ze wszystkich potencjalnych pilkarzy: Hamsik, Aguero, Gourcuff, Di Maria to wlasnie Kuna i Jovetica uwazam za najzdolniejszych.
No tych piłkarzy co wymieniłeś to ja uważam, że ani jeden nie chciałbym przyjść do Interu.Nie mówię, że Inter jest słaby, ani nic takiego, ale nie chcieliby również przyjść do Milanu czy Juve.Mówi się ciągle o slabości Serie A względem inny lig i wydaje mi się, że tacy zawodnicy jak Aguero, Di Maria wybiorą grę na Wyspach bądź w Hiszpanii.
Co do Gourcuffa to w Milanie sobie nie poradził, ale to można zwalić na wiek, że był młody.Kto wie czy teraz nie byłby wzmocnieniem Serie A, ale problemem jest to, że Bordo wokół niego buduje zespół i wątpię aby chcieliby go puścić.

Wg. z duetem z Fiory też może być duży problem - mówi się tutaj nawet, że Prandelli ma czas, zawodników, pieniądze i umiejętności do budowy wielkiego zespołu.Ma już mnóstwo bardzo dobrych zawodników i myślę, że jak on powie, żeby ich nie sprzedawać to tak się stanie.
Nie mniej jednak podoba mi się to, że Inter szuka wyróżniających się graczy z Serie A, a nie kombinuje z jakimiś wynalazkami z Europy.Jest już Mariga, Raniocha też, tak ?
Czyta się o Kjaerze czy Kolarovie to fajna perspektywa.Niestety Milan nie jest tak prężny w działaniach i skutki są takie jakie są.Musi grać Favalli czy Kaladze, a nie ma nikogo młodego bo Inter jest skuteczniejszy w zabiegach transferowych.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 22 mar 2010, 14:16

Trzeba szukać w Realu, bo oni tam w rezerwach mają świetnych piłkarzy :lol:

Na transfery trochę za wcześnie. Mam tylko nadzieję, że sprzedamy Muntariego i kupimy kogoś porządnego na jego miejsce. I oby nie były to jakieś wynalazki i defensywni pomocnicy jak to zwykle bywa (dacourt, dalmat, vieira, cesar, karagounis, kily gonzalez, farinas czyli zawodnicy którzy poziomu nie podnoszą), ale ktoś porządniejszy i bardziej ofensywny :P

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 22 mar 2010, 14:31

Jeżeli chodzi o transfery, to do nich jeszcze daleka droga, aczkolwiek już pewne nazwiska przewijają się w kontekście Interu. Teraz przeczytałem newsa o "prawdopodobnej" ofercie Interu dotyczącej Vargasa z Fiorentiny opiewającej na 20mln + bramkarz Viviano.
EnJoy's pisze:Nie mniej jednak podoba mi się to, że Inter szuka wyróżniających się graczy z Serie A
I na tym Inter powinien budować swoją siłę. Kjaer i Pastore ( Palermo ), Pazzini ( Sampdoria ), Hamsik ( Napoli ), Criscito i Papastathopoulos ( Genoa ), Felipe, De Silvestri, Vargas, Jovetic i Keirrison ( Fiorentina ), Ranocchia i Bonucci ( Bari ), Galloppa, Biabiany i Bojinov ( Parma ), Koralov, Radu, Diakite i Zarate ( Lazio ) i wiele wiele innych, któych nie wymieniłem. Jest z czego budować zespół na przyszłość bo wielu z nich to młodzi 20-sto paro letni zawodnicy. Poza tym zawsze jest jeszcze rynek brazylijski albo argentyński, no i wyprzedaże z Realu typu VdV albo Higuain. Zobaczymy jak to się wszystko ułoży.

Z drugiej strony jacy zawodnicy do wylotu? Moim zdaniem powinien Moratti i Mou zadać sobie pytanie czy stawiać na zawodników starszych typu Cordoba i Materazzi ( pewnie obaj zakończą kariery w Interze ) czy wymienić ich na młodszych zawodników. A może zostawić "starych" i dokupić nowych aby się "uczyli".Co do pomocy to pytanie: Muntari, Q7, Motta, Stankovic. Cieżko powiedzieć czy Inter jesy uzależniony od tych zawodników. Dejan ostatnio bez formy, ale to wina powrotu po kontuzji, Motta potrafi rozegrać bdb mecz z Chelsea czy z Milanem, a potem zagrać kilka, kilkanaście przeciętnych, jak nie słabych meczów, Q7 rzadko widziany w tym sezonie w wyjściowej 11, ostatnio cośtam próbował, niby na plus, ale nadal wielka niewiadoma ( zostawiać go na 3 sezon żeby w końcu wykorzystał szanse??? ), no i Muntari, którego jak lubiałem za kadencji Manciniego, który strzelał nawet rozstrzygające bramki np. z Juve, tak od przyjścia Mou to nie ten sam zawodnik. Pierwszy jak dla mnie do umieszczenia na liście transferowej. O reszte zawodników byłbym spokojny, no chyba że pożegnam naszą inną czarną perełke, a mowa o SuperMario. Wątpie w to, ale Mou nie da sobie tak pogrywać.

To tyle jeżeli chodzi o moją opinie na ten czas dotyczącą transferów, więcej konkretów w lecie, na koniec sezonu.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 22 mar 2010, 14:47

Za Manciniego Muntari nie grał w Interze.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 22 mar 2010, 15:08

albo Higuain
przestań czytać onet :)

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 22 mar 2010, 15:13

Etus2 pisze:przestań czytać onet
Nie wiem co ma onet w związku z moją opinią kogo bym widział w Interze?
Diamen23 pisze:Za Manciniego Muntari nie grał w Interze.
Moja pomyłka. To był pierwszy sezon Mou w Interze.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 mar 2010, 21:32

kubaokocim pisze:Muntari, którego jak lubiałem za kadencji Manciniego, który strzelał nawet rozstrzygające bramki np. z Juve, tak od przyjścia Mou to nie ten sam zawodnik
To właśnie Mou sprowadził Muntariego, który miał być naszym Essienem. Piszesz o Q7 i o daniu mu kolejnej szansy (to byłby już trzeci sezon), a skreślasz Muntariego, który faktycznie nie ma najlepszego obecnego sezonu, ale nie zapominajmy, że przed rokiem prezentował się przynajmniej przyzwoicie. Nie można wprowadzać podwójnych standardów i jednym dawać niekończące się szanse, a innych skreślać w trudnych chwilach zapominając o ich zasługach.

Co do wyprzedaży z Realu to myślę, że obecnie nie ma co myśleć o VdV czy o Higuanie. Ten drugi hurtowo strzela bramki w tym sezonie i dodatkowo nie wydaje się być graczem, który strzelałby fochy gdyby Królewscy w przyszłym sezonie sprowadzili kolejnego napastnika, a Argentyńczyk wylądowałby na ławce.

Co do potencjalnych transferów to nie ma co na razie mówić o nazwiskach, tylko o pozycjach. Nie od dziś wiadomo, że ciągle brakuje nam ofensywnego pomocnika. Jest Sneijder, ale bez zmiennika dla niego za daleko nie zajedziemy. W tym sezonie (odpukać) jak na razie poważniejsze problemy zdrowotne go omijają, ale aż strach pomyśleć co by się stało gdyby nagle wyleciał na dłuższy czas ze składu. Przyjdzie Coutinho, który jeśli będzie się dobrze rozwijał i będzie mądrze wprowadzany do zespołu to może stać się wartościowym zawodnikiem, ale nie na teraz. Brazylijczyk to melodia przyszłości i powinien być (jeśli nie zostanie nigdzie wypożyczony) najwyżej trzecią opcją.

Co do Vargasa to ciekawa informacja. Z jednej strony można wykorzystać jego walory ofensywne stawiając go na lewej obronie i pozwalać mu na ofensywną grę a'la Maicon. Wówczas liczba naszych defensywnych pomocników byłaby odpowiednia. Potrzebowalibyśmy wówczas ich dwóch do asekuracji pozycji bocznych obrońców.

Jednakże takie rozważania zostawmy sobie na sezon ogórkowy ;) W środę Livorno. Ponoć nie zagra nasz ex-talizman Sneijder, ale myślę, że i bez niego powinniśmy łatwo ograć rywala i liczyć na potknięcia Milanu i Romy, aby nie stracić pozycji lidera w przypadku straty punktów na Olimpico. Myślę, że drugiej takiej okazji Milan nie zmarnuje... chociaż po nich wszystkiego można się spodziewać zwłaszcza, że w tym samym czasie zagrają z Lazio, które musi zdobywać punkty.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 mar 2010, 22:11

Jezeli Raiola mial uspokoic atmosfere wokol Mario to cos mu nie idzie. :lol:

Coutinho coraz lepiej sobie radzi w seniorskim Vasco, zaczyna to wygladac optymistycznie. Dlatego nie widze u nas Pastore. On i Coutinho to podobni zawodnicy, narazie musza wyrobic sobie marke w seniorskiej pilce, w Interze wchodziliby sobie w droge. Tylko podobno rodzina Brazylijczyka chce, zeby jeszcze rok zostal w Brazylii.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 mar 2010, 22:46

Tylko podobno rodzina Brazylijczyka chce, zeby jeszcze rok zostal w Brazylii.
Sprawa wyglada juz na nieaktualna, Inter sie nie zgodzil i Philippe juz latem zawita w Appiano.

btw Sky fajna plote puscilo. Podobno Inter dogadal transfer Cesca za ok 40 mln plus (?) Mario. Marzyc nikt nie zabroni :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”