Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 566

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 cze 2011, 18:17

6 mln oferują. Składanie takiej oferty to szczyt bezczelności.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 02 cze 2011, 18:20

Daaaamian pisze:6 mln oferują. Składanie takiej oferty to szczyt bezczelności.
Imho Albert drugie pół sezonu grał na poziomie właśnie tych 6 mln ;>

Przypominam, ze w kontrakcie klauzula była o możliwości wykupienia zawodnika za 16 a nie obowiązku wykupienia.Targować się mogą;P

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 cze 2011, 18:30

Spoko, jestem przekonany, że już żaden klub nie pójdzie na podobny układ z Juve - wypożyczenie z opcją pierwokupu za ustaloną sumę.
Po to się chyba robi jakieś ustalenia, żeby je respektować. a Juve przy Aquilanim, Quagliarelli i Matrim chce się targować i płacić jakieś psie pieniądze.
Dobrze dla CSKA, że Krasica sprzedali za gotówkę, bo pewnie by teraz dostali jakieś 7 mln :haha:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 cze 2011, 18:40

Winny trochę całej tej sytuacji jest Marotta, który rozpowiada na prawo i lewo jakie to gwiazdy chcą grać w Juventusie. Powinien działać jak Galliani. Po cichu robić swoje a na pytanie o Aguero, Teveza czy innych gwiazd odpowiadać w stylu Łysego: "Za drogi, nie interesujemy się, itp.". Jak transfer wypali jest bomba i olbrzymi wzrost szacunku u kibiców. A dajmy na to Maroccie nie wypali żaden wielki transfer i ściągnie Gilardino(czytałem plotki) to trochę z gęby zrobi dupę.

Osobiście jednak życzę wam jak najlepiej i żeby się udało wam ściągnąć jak najlepszych graczy. Dla dobra ligi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 cze 2011, 19:01

wrzucam tu bo nie ma żadnego ogólnego tematu o calcio:

najładniejsze bramki ostatniego sezonu. Co prawda paru brakuje (Vargasa czy Pastore), ale jest i tak na co popatrzeć. I weź tu wymyśl, który zasługuje na miano bramki sezonu :think:
No i obczajcie ile z nich straciła Fiorentina :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6605

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 cze 2011, 20:31

(L)oczkerson pisze:No i obczajcie ile z nich straciła Fiorentina :lol:
A ile z nich strzeliło Udinese :shock:

Ja mimo wszystko stawiałbym na Marchisio, bo to piękna przewrotka była. Ale to chyba tak na otarcie łez.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 cze 2011, 20:36

Ja zawsze miałem słabość do rajdów kończonych minięciem bramkarza i strzałem do pustej bramki :] Sanchez zdaje się dwukrotnie popisał się taką akcją. Kurde, ja chcę go w Interze :pray:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 cze 2011, 20:48

Dobra, z innej beczki. Czemu na youtube poznikały wszystkie skróty meczów Serie A? Żadnego normalnego nie można znaleźć, ze Sky chociażby...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 cze 2011, 20:48

Ta bramka i tak najbardziej zniszczyla system w tym sezonie:

Ieri, Oggi e Domani segna sempre Matador Cavani !!!

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 cze 2011, 20:56

A mi Lavezziego z Milanem i Marchisio z Udine najbardziej się podobają.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 cze 2011, 14:35

Największy upadek w historii polskiego internetu ? - http://www.PILKA.pl - niestety ! aż się łza w oku kręci jak człowiek sobie przypomni co działo się tutaj jeszcze parę lat temu a co stało się z tą stroną od czasu zmiany design ! MA SA KRA :(

Pozdrawiam wszystkich :roll:

Cieszymy się, że przynajmniej Twoja zacna osoba bierze czynny udział w podnoszeniu poziomu serwisu. To wiele dla nas znaczy :ok: //maestro

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 cze 2011, 13:01

Powoli schodzimy na ziemię po majowej gorączce, już nie Aguero, a mniejsza cena za Matriego, nie Ribery czy Nani a Vargas w promocji, nie Inler a Pazienza i wreszcie nie Lichsteiner czy Beck, a wykupiony Motta :lol:

A tak serio to dobrze by było gdyby jednak Szwajcar do nas przyszedł, a w wykupieniu Motty widzę tylko kartę przetargową do jakiegoś transferu. Bo jak ten koleś znowu będzie grał w przyszłym sezonie w tym klubie to będzie jeszcze większy cyrk jak z Grosso.

No i ciekawe, co zrobimy z Tiago, mówi się o odejściu Melo, Sissoko w sumie też miał odchodzić. Myślicie, że Mendes ma szansę jeszcze zagrać w czarno - białej koszulce? Podobno ten sezon nie był taki zły w jego wykonaniu :think: Dużych pieniędzy z niego nie będzie już...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 16:49

Lichtsteiner jest akurat bardzo blisko i nie ma opcji by w przyszłym sezonie podstawowym prawym obrońcą był MM. Albo Marco będzie rezerwowym, bo Sorensen musi grać jako środkowy obrońca (albo w JUVE, albo na wypożyczeniu), albo wykupują go by odzyskać ten milion za wypożyczenie. Czyli wykupujemy go za 3,75 i sprzedajemy za te mniej więcej 5 na które został wyceniony gdy go wypożyczaliśmy.

Vargas natomiast to rewelacjyjna opcja. Jeśli naprawdę możemy go kupić za 13 mln. To nie ma co się zastanawiać. Końcówkę sezonu miał już naprawdę bardzo udaną (wcześniej długa kontuzja) więc jeśli by przyszedł on i Lichtsteiner to wreszcie byśmy mieli kompletną 11. Dalej na zbyt niskim poziomie i ze zbyt małą ilością prawdziwych liderów, ale przynajmniej bez sabotażystów w pierwszym składzie.

Tiago w JUVE nie widzę. Conte chyba chce na Dm'ie kogoś z motorkiem w dupie (stąd wysokie notowanie Marchisio i kolejne szansa dla Sissoko, którego szanse na zostanie wzrosły), a Tiago biegać nie biega. Jako alternatywy dla Pirlo go nie widzę, bo tu trzeba brać na siebię ciężar, a Tiago w JUVE to był człowiek widmo.

A no i Conte ponoć dąży do ściągnięcia z powrotem Giovinco. Ja jestem na tak, ale pod warunkiem, że będzie dla niego miejsce na boisku. Inaczej nie ma sensu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 cze 2011, 16:54

Tiago w JUVE nie widzę. Conte chyba chce na Dm'ie kogoś z motorkiem w dupie (stąd wysokie notowanie Marchisio i kolejne szansa dla Sissoko, którego szanse na zostanie wzrosły), a Tiago biegać nie biega. Jako alternatywy dla Pirlo go nie widzę, bo tu trzeba brać na siebię ciężar, a Tiago w JUVE to był człowiek widomo.
W Atletico pracowal na calej szerokosci boiska. Momentami gral rewelacyjnie. Byl jedynym MC w druzynie na ktorym nie wieszalem psow :wink: No i znakomicie ustawial sie przy stalych fragmentach przez co strzelil kilka waznych bramek glowa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 16:59

Tak, ale Hiszpania to inne środowisko. W Serie A Tiago kompletnie sobie nie radził i problemem była głównie taktyka, która jak Tiago twierdził go ograniczała (a dla mnie raczej przerosła). Zresztą JUVE potrzebuje nie tylko lepszego, ale i innego gracza i najlepiej by było gdyby Atletico go po prostu wykupiło, czego nie wiem z jakiego powodu nie chcą zrobić. Teraz pewnie by kosztował grosze, a jak mówisz grał względnie dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”