FMy - Strona 567

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 31 lip 2011, 18:38

Po bajeruj Kuna, poprzez interakcję z zawodnikiem, poczekaj aż jego kontrakt będzie ważny już tylko pół roku i złóż mu propozycję. Powinno dać radę, tylko rób wszystko, żeby nie podpisał nowego kontraktu.

Co do Adriena, próbowałeś zmienić mu polecenia indywidualne ?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 sie 2011, 13:41

64 mecze bez porażki, poprawiony rekord pod względem zdobytych punktów i bramek w lidze, 5 trofeów, zwycięstwo z Barcą w finale LM 5:1 - czyli mój najlepszy sezon. Zdziwiłem się, bo aż 3 ważnych zawodników złamało w trakcie sezonu nogę, kilku pauzowało po 2-3 miesiące z powodu zerwanych mięśni, widać 66 meczy w ciągu 10 miesięcy to mordercza dawka. Bawiłem się w rotację, na przemian stosowałem 2 taktyki - jedna ze skrzydłowymi, druga z atakiem środkiem pola (dopóki wszyscy moi skrzydłowi nie wylecieli z powodu kontuzji). Kilka screenów:
Rotacja widoczna na tym obrazku:
Obrazek
kilku architeków sukcesu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cel na sezon to wybłaganie nowego stadionu, albo coś w tym stylu, bo finansowo kiepsko. Po dostaniu kasy z LM i ligi jestem ledwie 13 mln na plusie, a przez większość sezonu pod kreską. Młoda kadra staje się coraz lepsza i zawodnicy chcą coraz więcej zarabiać, a moje finansowe możliwości są bardzo skromne w porównaniu z resztą ligi. Sprzedawać piłkarzy nie cierpię, nawet jak dostaję kokosy, przywiązuję się do tych ludzi :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 sie 2011, 14:13

Dobrego napastnika masz. Tego z Francji. Ja zacząłem Borussia i Matt Hummels w pierwszym meczu walną 4 bramki.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 01 sie 2011, 14:17

Panowie jest jakiś sposób żeby sprowadzić niepełnoletniego zawodnika z Argentyny lub Brazylii?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 sie 2011, 16:06

BarcaQzYN pisze:Panowie jest jakiś sposób żeby sprowadzić niepełnoletniego zawodnika z Argentyny lub Brazylii?
Nie, chyba nie. A z Brazylii na pewno nie, prawo na to nie pozwala.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 sie 2011, 17:08

pfff...ciency ci 'architekci' ;)
Wychowanek Milanu i główny powód pozbycia się przeze mnie Pato (poszedł w wieku 30 lat za 60 mln € do Barcelony):
Obrazek

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 sie 2011, 17:20

Mam pytanko do liska. Jak Ci szło Borussia w 1. sezonie :?: Bo mi w lidze strasznie mizernie. 8 pozycja. Piłkarzy tez nie za bardzo da się ciekawych ściągać.

Da się na podstawowej wersji ściągnąć do Borussii Babacara :?: Złożyłem ofertę i nie chciał przejść. Może po sezonie :?

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 02 sie 2011, 17:30

W I sezonie zająłem 2. miejsce za to w II sezonie 3. po pechowych dwóch porażkach na koniec. Babacara ściągnąłem po 3 sezonie w którym zdobyłem już mistrzostwo. A grałem na łatce 11.3

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 sie 2011, 18:00

Aha, dzieki 8) Man Utd to są niezłe cwaniaki w tej grze. Złożyli mi ofertę za Gotzea 20mln zł + dodatkowe opłaty. A w tych dodatkowych opłatach było "minimum 1 mecz w reprezentacji". A Niemcy wiadomo, że nie grają w oryginalnymi zawodnikami. Dobry bajer z tym 8)

Edit: Po sezonie sprzedaje Barriosa, bo nie wiem co to za koleś ale stabilizację formy ma nie zwykle słabą. Dokładnie co drugi mecz gra na notę na ok. 5.8 - 6.1.
Transfer Pastore za 60 mln zł po 1. sezonie
Ostatnio zmieniony 04 sie 2011, 14:38 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 sie 2011, 15:03

Tak się zastanawiam czy te gwiazdki co dają scouci piłkarzom gdy poprosi się raport mówią prawdę :roll: Bardzo zwracam na nie uwagę jak kupuje zawodnika i chyba wprowadzają mnie w błąd. Np taki Dusan Basta grając Udinese miał 2,5 gwiazdki u scouta, a jego średnią ocena to była ok. 7.3. Czyli w miarę dobrze. Kolejnym przykładem jest Grosskeutz z Borussii. Jest u Mnie w tym sezonie zdecydowanie najlepszym piłkarzem. Dużo strzela i asystuje, a scout daje mu 3 gwiazdki. Teraz porównam dwóch napastników których mogłem mieć w Borussii: Na początku Lavezii ma 3,5 gwiazdki, a taki Neymar ma 4(opcjonalnie nawet 4,5). Z tym że Neymara już miałem w Udinese i strasznie kaleczył.

I teraz mam pytanie do tych co mieli Neymara. Warto dać za niego 120mln zł(30 mln euro) :?: Bo mam do wyboru właśnie między Neymarem, Lavezzim(cena 80mln zł ~ 20 mln euro), Alexisem Sanchezem(cena max 100mlz zł~25mln euro), Luisem Suarezem(cena 100mln zł~25mln euro), a Babacarem(max 65mln zł~21mln euro). Nie wiem którego wybrać Lavezziego i Suareza nigdy nie miałem, Babacara tylko chwilę, Sanchez grał b.dobrze, a Neymar kaleczył, lecz jakoś bardzo mnie ciągnie tego transferu. Jeszcze czekam na Balotelliego jak zacznie się burzyć i kupie go za jakieś (30mln zł~7,5mln euro).

Co do innych pozycji chciałem wyciągnąć Neuera lecz pewnie będę miał taki problem jak Kamil z Phill'em Johnes'em. Kluby się nie lubią. Opcjonalnie został Ochoa bo już innej opcji nie widzę.

Obronę mam dobrze obsadzoną(opcjonalnie lewy i środkowy sprzydałby się). Na pomocy szukam skrzydłowych. Na prawa do 1. składu i na lewą do pomocy i jakiegoś fajnego typowego środkowego pomocnika. Co do ataku to jest napisane u góry. Na obecną chwilę mam tylko Lewandowskiego, Kadleca i Piattiego(ćwiczę mu pozycję-wysunięty napastnik). Lewandowski ostatnio kaleczy, Kadlecowi przez cały sezon nie wolno ufać.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2011, 15:06 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 sie 2011, 15:05

Mirek zobacz bramkarza Bouchera albo Luisa Guilherme.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 sie 2011, 15:24

Z bramkarzy geniuszem jest Kameni! Wstaw go do składu, a nie pożałujesz, genialny refleks, broni czasem jak w transie. Dobrym i niedrogim imo wyborem jest też Romero z AZ.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sie 2011, 15:26

Panowie mam taki problem od paru miechów (rzecz jasna w grze :mrgreen: ) wchodzę np. we wspomnianego tu Adriena bo chciałem go nauczyć dyktować tempo gry, nic się nie działo bo jak wchodziłęm w interakcje i dawałem ulubione zagrania to nie mogłem na nic kliknąć, nagle na sztabie szkolenowym doradzili mi tam trenerze żeby oduczyć go krótkich i prostych podań co by grał mniej przewidywalnie już wtedy myślałem, żeby olać to i najpierw nauczyć go dyktować tempo ale posłuchałem ich, facet nauczył się grac bardziej zróżnicowanymi podania i teraz znowu od paru tyg. wchodzę w interakcje bo chcę go nauczyć dyktować tempo gry, i się nie da :? Czy jest jakiś limit na sezon ile zawodnik może sie uczyć zagrań, czy po nauczeniu jednego trzeba odczekać jakiś czas zanim będzie można dać mu coś nowego?
Wchodzę w innych grajków to u niektórych da się uczyć nowego zagrania u niektórych też nie da i nie wiem od czego to zależy :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 sie 2011, 15:34

A skończył się już tego uczyć, dostałeś newsa, że już nie podaje do najbliższego?
Coś w tym jest, jak mój piłkarz kiedyś się czegoś nauczył (nie pamiętam czego już), nie mogłem mu dać nowego, widocznie nie mogą ciągle się uczyć. Daj mu się nacieszyć nową umiejętnością, a nie ciągle coś zmieniasz :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 sie 2011, 15:35

Sprawdzałem ich, lecz potrzebuje bramkarz na teraz, a nie talenta. Kameni jest w Bayernie. A co z tym Neymarem, warto :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”