Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 567

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 cze 2011, 17:05

Gdyby na stanowisku zostal Quique to pewnie by o niego bardziej powalczyli. Podobno Portugalczyk zazadal ogromnych pieniedzy i przez to Rojiblancos z niego zrezygnowali.

Spojrzcie tylko na ten rajd zakonczony piekna bomba :arrow:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 17:11

widziałem tego gola, ale widziałem tez Tiago w JUVE :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6605

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 cze 2011, 23:48

(L)oczkerson pisze:Lichtsteiner jest akurat bardzo blisko i nie ma opcji by w przyszłym sezonie podstawowym prawym obrońcą był MM. Albo Marco będzie rezerwowym, bo Sorensen musi grać jako środkowy obrońca (albo w JUVE, albo na wypożyczeniu), albo wykupują go by odzyskać ten milion za wypożyczenie. Czyli wykupujemy go za 3,75 i sprzedajemy za te mniej więcej 5 na które został wyceniony gdy go wypożyczaliśmy.
A kto od nas weźmie Mottę za 5 baniek? Szwajcar jest blisko, ale trzymanie w składzie Włocha to sabotaż. Znając życie, to Lichsteiner się w grudniu połamie i zanim wróci to Marco zdąży pozamiatać sezon w styczniu :lol:
(L)oczkeson pisze:Vargas natomiast to rewelacjyjna opcja. Jeśli naprawdę możemy go kupić za 13 mln. To nie ma co się zastanawiać. Końcówkę sezonu miał już naprawdę bardzo udaną (wcześniej długa kontuzja) więc jeśli by przyszedł on i Lichtsteiner to wreszcie byśmy mieli kompletną 11. Dalej na zbyt niskim poziomie i ze zbyt małą ilością prawdziwych liderów, ale przynajmniej bez sabotażystów w pierwszym składzie.
Wiem, że to rewelacyjna opcja, podkreśliłem jedynie, że Conte coś tam przebąkiwał o Riberym czy Nanim a skończy się "tylko" na Peruwiańczyku. Oczywiście ani przez chwilę nie wierzyłem w takie transfery. Z drugiej strony cały czas chyba targujemy się o Bastosa i wygląda na to, że Marotta faktycznie czeka aż ten dostanie obywatelstwo. Tak czy siak każdy z nich będzie dobrą opcją, a który lepszy? Chyba na dzień dzisiejszy stawiałbym na Vargasa, zna ligę, sprawdził się w niej.
(L)oczkerson pisze:Tiago w JUVE nie widzę. Conte chyba chce na Dm'ie kogoś z motorkiem w dupie (stąd wysokie notowanie Marchisio i kolejne szansa dla Sissoko, którego szanse na zostanie wzrosły), a Tiago biegać nie biega. Jako alternatywy dla Pirlo go nie widzę, bo tu trzeba brać na siebię ciężar, a Tiago w JUVE to był człowiek widmo.
Czy tylko mi się wydaje, że do roli DM-a Marchisio nie nadaję się kompletnie? To typowy środkowy pomocnik ze świetną techniką, ale na defensywnego pomocnika mi kompletnie nie pasuje. Biega, walczy, serce do gry ma, dobrze się ustawia ale w odbiorze dużo lepszy jest Melo czy Sissoko. A co do Tiago, ile on zarabia?
(L)oczkerson pisze:A no i Conte ponoć dąży do ściągnięcia z powrotem Giovinco. Ja jestem na tak, ale pod warunkiem, że będzie dla niego miejsce na boisku. Inaczej nie ma sensu.
Tak naprawdę to można rozważać dwie opcje taktyczne na przyszły sezon: 4-4-2 lub 4-3-3. Za tą drugą by przemawiało zainteresowanie Inlerem oraz znalazłoby się tu miejsce dla Giovinco. Tyle, że pogodzić Bastosa czy Vargasa z Sebą też będzie bardzo trudno, bo Gio musi grać inaczej stroi fochy, a nie wierzę, że posadzi nowy nabytek na ławkę. w 4-4-2 dla Włocha nie ma miejsca, ale to już było przerabiane.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 23:57

A kto od nas weźmie Mottę za 5 baniek?
Malaga jest nim ponoć zainteresowana. Zawsze to araby, więc może "zaszaleją" :lol:
a który lepszy? Chyba na dzień dzisiejszy stawiałbym na Vargasa, zna ligę, sprawdził się w niej.
Ja bym brał Vargasa bo go najbardziej lubię. Zna ligę i bo jest jednak odrobinę lepszy niż Bastos (przynajmniej mi się tak wydaje)

Odnośnie Marchisio to ja go średnio widzę na Dm'ie, ale nie dlatego, że jest za słaby w odbiorze czy że za mało pracuje. Melo lepiej trzyma pozycję tego ostatniego i potrafi rywala bardziej zdominować pod kątem fizycznym. Inna sprawa, że taki Ferguson na Dm'ie stawia na Carricka czy Flechera, do których Claudio dość podobny jest. Wszystko zależy od trenera, a jak konkretnie chce to ustawić Conte nie mam pojęcia.

Natomiast w kontekście Gio, to w tym 4-4-2 wbrew pozorom może się dla niego miejsce znaleźć. Media piszą, że skrzydła mają być bardzo wysoko ustawione i marzenia senne Antonio o Riberim czy Nanim tu pasują. Inna sprawa, że ja Gio powinien grać w centrum ofensywnej pomocy. A tu miejsca mu nie znajdziemy raczej.
4-4-2 lub 4-3-3. Za tą drugą by przemawiało zainteresowanie Inlerem
mi się coraz bardziej wydaje, że jakby Inler przyszedł to byśmy się pozbyli i Sissoko i Melo i 3 środkowych grać nie będziemy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6605

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 cze 2011, 13:09

(L)oczkerson pisze:Malaga jest nim ponoć zainteresowana. Zawsze to araby, więc może "zaszaleją" :lol:
Czy Pellegrini jest aż tak ślepy, żeby brać kalekę? Czy może stwierdził, że za łatwo mu przyszło utrzymanie się w lidze i chce sobie podnieść poprzeczkę? :rotfl: Na poważnie, Motta to piłkarz na poziomie Serie B.
(L)oczkerson pisze:Ja bym brał Vargasa bo go najbardziej lubię. Zna ligę i bo jest jednak odrobinę lepszy niż Bastos (przynajmniej mi się tak wydaje)
Lyonu nie oglądam za często, ale w reprezentacji Brazylii Bastos fajnie wyglądał, ale chyba grał tam na lewej obronie? :think: Obaj są dobrzy, ważne teraz, żeby dobrze wybrać.
(L)oczkerson pisze:mi się coraz bardziej wydaje, że jakby Inler przyszedł to byśmy się pozbyli i Sissoko i Melo i 3 środkowych grać nie będziemy.
Był w ogóle jakiś wywiad Conte, jak chce grać czy ustawić zespół? Czy tylko to, gdzie powiedział, że piłkarze będą mieli jaja?
(L)oczkerson pisze:Natomiast w kontekście Gio, to w tym 4-4-2 wbrew pozorom może się dla niego miejsce znaleźć. Media piszą, że skrzydła mają być bardzo wysoko ustawione i marzenia senne Antonio o Riberim czy Nanim tu pasują. Inna sprawa, że ja Gio powinien grać w centrum ofensywnej pomocy. A tu miejsca mu nie znajdziemy raczej.
Nie chce mi się wierzyć, że będą "aż" tak wysoko ustawione. Zigler jest dobry, ale Seba zostawi tam pas startowy dla takiego Maicona, nic tylko się rozpędzić. Jak dla mnie ciężko to będzie wyważyć, zwłaszcza, że z drugiej strony będzie taka sama dziura w postaci Krasicia. Może Conte chciałby go wypróbować jako cofniętego napadziora, takiego trequartistę?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 cze 2011, 13:47

Motta za pięć milionów, dwóch z Aquilani/Pirlo/Montolivo w Juventusie, Aguero, Tevez...
A to o fanach Milanu mówi się, że scudetto uderzyło do głowy.
Spokojnie, (L)oczkerson, spokojnie. W kwestii transferu Motty liczyłbym na to, by pojawiły się jacyś chętni. A później zaczął się modlić, by dali gotówkę.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 12 cze 2011, 13:55

Vargas i Bastos to świetni skrzydłowi i przede wszystkim realne cele transferowe. Na Aguero bym nie liczył, Marotta to kołek, Moggi może byłby w stanie taki transfer wykręcić. Wymiana Lass - Melo byłaby dla nas bardzo korzystna zważywszy na fakt że Felipe nie jest najszczęśliwszy w Juventusie. Trzeba się skupić na prawej obronie i tutaj moim zdaniem świetny byłby Lichsteiner. Mam nadzieję, że coś w tej kwestii niedługo się wyjaśni.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 cze 2011, 21:59

Jutro potwierdzenie Lichsteinera. Cena - ok. 10 mln euro. Także mamy szwajcarskie boki obrony, które mam nadzieję rozwiążą w końcu problemy w tych sektorach boiska. Całkiem szybko Marotta pozamiatał kwestię obrony, to się chwali. Poza lewym pomocnikiem liczę na jakiegoś konkretnego napastnika (nie licząc Matriego i ewentualnie Quagliarelli), bo poleganie na pół-emerytach na ławce skończy się fatalnie (podejrzewam, że wszystko jak zawsze dupnie w styczniu w takim wypadku). W wersji oszczędnościowej zadowolę się Giovinco i 4-3-3, ale niech ktoś z tej ławki będzie w stanie przyspieszyc grę do cholery. A zupełnie pięknie byłoby wprowadzic cracka na tę pozycję, bo lepszych okoliczności nie będzie (ostatni sezon Del Piero, nowy stadion), ale to pewnie marzenie ściętej głowy. Poczekajmy do końca sierpnia.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 cze 2011, 22:20

I Lichtsteiner może też z powodzeniem zagrać na lewej pomocy, a z tą pozycją w Juve również było krucho.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 813

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 cze 2011, 6:59

Nie wiem czemu ale na razie te transfery mnie jakoś nie przekonują... chociaż na początku cieszyłem się ze sprowadzenia Zieglera, to teraz mam duże wątpliwości :? Sam Moggi powiedział że w jego Juve taki Ziegler czy Pazienza nie zagrzali by nawet ławki. Mam nadzieje ze razem z Luckiem się mylimy :roll:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 cze 2011, 8:37

Sam Moggi powiedział że w jego Juve taki Ziegler czy Pazienza nie zagrzali by nawet ławki.
Nie wiem kto tego populisty słucha? Pamietasz Blanchardów,Zenonich czy Kapo? Gorsi byli od tej dwójki, kto ich ściągał? Niech pomyślę, wielki król Calcio Luciano.

Naprawdę słuchać tych populizmów tego człowieka to kretynizm.
Mówi tylko jaki on nie był wspaniały i co by było gdyby on rządził, sam mówił że kogo Juve potrzebuje?-Amauriego, rok potem mówi że Amauri nie nadaje się i nie wiadomo po co go kupili. Obrał sobie wizerunek klauna po Calciopoli i tyle. Przestałby gadać wyszłoby to wszystkim na dobre/.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 14 cze 2011, 17:39

Wbrew pozorom takie gadanie też ma jakiś sens. O klubie ciągle się mówi, nazwisko znane więc każdy to podchwytuje. Wystarczy spojrzeć czy sami nie sprawdzacie tych "rewelacji" (?) ciągle o nich dyskutując, także w tym upatrywać należy jakichś pozytywów. Może trochę to naciągane, ale nic bardziej racjonalnego w tej sprawie nie przychodzi do łba :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 cze 2011, 19:33

Ponoc kontrakt Tiago ma zostac rozwiazany,wiec jest szansa,ze podpisze umowe z Atleti,bo jak podkresla chce zostac na Calderon.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 cze 2011, 13:07

Podobno niedługo możemy zamknąć transfery Lichtsteinera i Bastosa. Za Szwajcara dajemy 9 mln, a Lazio chce 10 (wcześniej była mowa o 12 więc jest progres). Za Bastosa wcześniej była mowa że zapłacimy 15 mln, teraz tuttosport twierdzi, że może być nawet 13.
W obu przypadkach bez względu jak się skończy sumy są naprawdę niewielkie i a sportowo wyżej nie podskoczymy, wiec ja jestem wpełni zadowolony. Jak oni trafią to dziur w pierwszej 11 już nie będzie. Jeszcze tylko wykupić Quagliarelle Matriego i Pepe (albo go sprzedać do Zenitu jeśli naprawdę Spall oferuje 13 baniek i kupić kogoś w jego miejsce) i kadra jest ok. A jak by się udało sprowadzić gwiazdę to już w ogóle by było super.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 cze 2011, 12:34

Prawda to, że wykupiliście wszystkich graczy, których mieliście na wypożyczeniu(z wyjątkiem Rinaudo) za łączną kwotę 48 mln?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”