Spojrzcie tylko na ten rajd zakonczony piekna bomba

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 cze 2011, 17:05
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 17:11
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 cze 2011, 23:48
A kto od nas weźmie Mottę za 5 baniek? Szwajcar jest blisko, ale trzymanie w składzie Włocha to sabotaż. Znając życie, to Lichsteiner się w grudniu połamie i zanim wróci to Marco zdąży pozamiatać sezon w styczniu(L)oczkerson pisze:Lichtsteiner jest akurat bardzo blisko i nie ma opcji by w przyszłym sezonie podstawowym prawym obrońcą był MM. Albo Marco będzie rezerwowym, bo Sorensen musi grać jako środkowy obrońca (albo w JUVE, albo na wypożyczeniu), albo wykupują go by odzyskać ten milion za wypożyczenie. Czyli wykupujemy go za 3,75 i sprzedajemy za te mniej więcej 5 na które został wyceniony gdy go wypożyczaliśmy.
Wiem, że to rewelacyjna opcja, podkreśliłem jedynie, że Conte coś tam przebąkiwał o Riberym czy Nanim a skończy się "tylko" na Peruwiańczyku. Oczywiście ani przez chwilę nie wierzyłem w takie transfery. Z drugiej strony cały czas chyba targujemy się o Bastosa i wygląda na to, że Marotta faktycznie czeka aż ten dostanie obywatelstwo. Tak czy siak każdy z nich będzie dobrą opcją, a który lepszy? Chyba na dzień dzisiejszy stawiałbym na Vargasa, zna ligę, sprawdził się w niej.(L)oczkeson pisze:Vargas natomiast to rewelacjyjna opcja. Jeśli naprawdę możemy go kupić za 13 mln. To nie ma co się zastanawiać. Końcówkę sezonu miał już naprawdę bardzo udaną (wcześniej długa kontuzja) więc jeśli by przyszedł on i Lichtsteiner to wreszcie byśmy mieli kompletną 11. Dalej na zbyt niskim poziomie i ze zbyt małą ilością prawdziwych liderów, ale przynajmniej bez sabotażystów w pierwszym składzie.
Czy tylko mi się wydaje, że do roli DM-a Marchisio nie nadaję się kompletnie? To typowy środkowy pomocnik ze świetną techniką, ale na defensywnego pomocnika mi kompletnie nie pasuje. Biega, walczy, serce do gry ma, dobrze się ustawia ale w odbiorze dużo lepszy jest Melo czy Sissoko. A co do Tiago, ile on zarabia?(L)oczkerson pisze:Tiago w JUVE nie widzę. Conte chyba chce na Dm'ie kogoś z motorkiem w dupie (stąd wysokie notowanie Marchisio i kolejne szansa dla Sissoko, którego szanse na zostanie wzrosły), a Tiago biegać nie biega. Jako alternatywy dla Pirlo go nie widzę, bo tu trzeba brać na siebię ciężar, a Tiago w JUVE to był człowiek widmo.
Tak naprawdę to można rozważać dwie opcje taktyczne na przyszły sezon: 4-4-2 lub 4-3-3. Za tą drugą by przemawiało zainteresowanie Inlerem oraz znalazłoby się tu miejsce dla Giovinco. Tyle, że pogodzić Bastosa czy Vargasa z Sebą też będzie bardzo trudno, bo Gio musi grać inaczej stroi fochy, a nie wierzę, że posadzi nowy nabytek na ławkę. w 4-4-2 dla Włocha nie ma miejsca, ale to już było przerabiane.(L)oczkerson pisze:A no i Conte ponoć dąży do ściągnięcia z powrotem Giovinco. Ja jestem na tak, ale pod warunkiem, że będzie dla niego miejsce na boisku. Inaczej nie ma sensu.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2011, 23:57
Malaga jest nim ponoć zainteresowana. Zawsze to araby, więc może "zaszaleją"A kto od nas weźmie Mottę za 5 baniek?
Ja bym brał Vargasa bo go najbardziej lubię. Zna ligę i bo jest jednak odrobinę lepszy niż Bastos (przynajmniej mi się tak wydaje)a który lepszy? Chyba na dzień dzisiejszy stawiałbym na Vargasa, zna ligę, sprawdził się w niej.
mi się coraz bardziej wydaje, że jakby Inler przyszedł to byśmy się pozbyli i Sissoko i Melo i 3 środkowych grać nie będziemy.4-4-2 lub 4-3-3. Za tą drugą by przemawiało zainteresowanie Inlerem
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 cze 2011, 13:09
Czy Pellegrini jest aż tak ślepy, żeby brać kalekę? Czy może stwierdził, że za łatwo mu przyszło utrzymanie się w lidze i chce sobie podnieść poprzeczkę?(L)oczkerson pisze:Malaga jest nim ponoć zainteresowana. Zawsze to araby, więc może "zaszaleją"![]()
Lyonu nie oglądam za często, ale w reprezentacji Brazylii Bastos fajnie wyglądał, ale chyba grał tam na lewej obronie?(L)oczkerson pisze:Ja bym brał Vargasa bo go najbardziej lubię. Zna ligę i bo jest jednak odrobinę lepszy niż Bastos (przynajmniej mi się tak wydaje)
Był w ogóle jakiś wywiad Conte, jak chce grać czy ustawić zespół? Czy tylko to, gdzie powiedział, że piłkarze będą mieli jaja?(L)oczkerson pisze:mi się coraz bardziej wydaje, że jakby Inler przyszedł to byśmy się pozbyli i Sissoko i Melo i 3 środkowych grać nie będziemy.
Nie chce mi się wierzyć, że będą "aż" tak wysoko ustawione. Zigler jest dobry, ale Seba zostawi tam pas startowy dla takiego Maicona, nic tylko się rozpędzić. Jak dla mnie ciężko to będzie wyważyć, zwłaszcza, że z drugiej strony będzie taka sama dziura w postaci Krasicia. Może Conte chciałby go wypróbować jako cofniętego napadziora, takiego trequartistę?(L)oczkerson pisze:Natomiast w kontekście Gio, to w tym 4-4-2 wbrew pozorom może się dla niego miejsce znaleźć. Media piszą, że skrzydła mają być bardzo wysoko ustawione i marzenia senne Antonio o Riberim czy Nanim tu pasują. Inna sprawa, że ja Gio powinien grać w centrum ofensywnej pomocy. A tu miejsca mu nie znajdziemy raczej.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 cze 2011, 13:47
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 12 cze 2011, 13:55
Snipp_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 cze 2011, 21:59
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 cze 2011, 22:20
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 cze 2011, 6:59
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 cze 2011, 8:37
Nie wiem kto tego populisty słucha? Pamietasz Blanchardów,Zenonich czy Kapo? Gorsi byli od tej dwójki, kto ich ściągał? Niech pomyślę, wielki król Calcio Luciano.Sam Moggi powiedział że w jego Juve taki Ziegler czy Pazienza nie zagrzali by nawet ławki.
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 14 cze 2011, 17:39
petrdcm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 cze 2011, 19:33
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 cze 2011, 13:07
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 cze 2011, 12:34
mete
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin