Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 568

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 cze 2011, 12:41

dowiedziałem się od ciebie, ale tuttojuve właśnie o tym napisało, więc prawda. Tyle, że nie wszystkich a Matriego, Quagliarellę, Pepe i Mottę za łącznie 37,250.
Matri 15,5
Quaglia 10,5
Pepe 7,5
Motta 3,75

na oficjalnej też jest. Więc pewne. Wykupienie Matriego, Quagli i Pepe bardzo mnie cieszy. Motty nie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 cze 2011, 12:42

A ile płaciliście cię za wypożyczenie? Bo z tego co czytałem to łącznie te transfery kosztowały Was 48 mln.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 cze 2011, 12:51

za Matriego oddaliśmy połowę Ariaudo wycenioną na 2,5 mln , za Quagliarellę 4,5 mln, za Pepe 2,5 a za mottę 1,25

W zasadzie się zgadza, ale opłacało się wypożyczyć Matriego czy Quagliarellę. Bez nich nie byłoby w ogóle ataku, a na kupno graczy kasy nie było.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 813

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 22 cze 2011, 12:56

Warto dodać że za tych 4 zawodników płacimy w tym sezonie tylko 12,5 bańki, wiec jest dobrze 8)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 cze 2011, 13:04

No i pieknie!

Teraz opchac gdzies Motte, skonczyc zabawe z transferem Lichtensteinera (dobrze napisane?) i Bastosa i dramatu juz nie bedzie.

No jeszcze pozbyc sie Amauriego i Iaquinty :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 cze 2011, 13:15

Lichtensteinera (dobrze napisane?)
źle :P

Lichtsteiner i Bastos mogą być nawet jeszcze w tym tygodniu. Więc można powiedzieć, że jesteśmy blisko skompletowania już nieźle wyglądającej 11. A jak uda im się kupić jeszcze klasowego napastnika to już w ogóle będzie super.

A i co z Sorensenem? Wypożyczenie czy może powalczy z Bonuccim o miejsce na środku obrony?

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 22 cze 2011, 14:59

A i co z Sorensenem? Wypożyczenie czy może powalczy z Bonuccim o miejsce na środku obrony?
Ja bym go zostawił jako alternatywa. W poprzednim sezonie pokazał się z dobrej strony, lecz grywał non stop na prawej flance, z konieczności.

Co do wyżej wymienionych transferów, jestem bardzo zadowolony z wykupienia dwóch napastników, którzy tak naprawdę stanowili o silę ataku Juventusu w zeszłym sezonie. Szkoda trochę Quagliarelli, który doznał groźnej kontuzji kiedy prezentował się wręcz wyśmienicie. Można mieć obawy co do powrotu do bardzo dobrej formy po tejże kontuzji. Matri również zdołał udowodnić swoją wartość, więc jego transfer do nas nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem. Transferu Motty wgl. nie rozumiem, chłopak kompletnie zawiódł na całej linii, jedyna opcja jaka mi przychodzi do głowy w tym przypadku to włączenie go do innej transakcji. Pepe dla mnie może być jedynie zmiennikiem na lewej flance. Liczę na to, że będzie alternatywą dla Bastosa który na dniach ma zjawić się w Turynie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 cze 2011, 15:01

Ja mam nadzieje, że Sorensen wygryzie Bonucciego :wink:

A Pepe może być zmiennikiem dla Krasicia, na lewej raczej z konieczności.

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 22 cze 2011, 15:04

Bonucci pod koniec sezonu grał piach, możliwość gry w pierwszym składzie Duńczyka to dla niego wielka odpowiedzialność z którą może sobie poradzić, udowadniając to w minionym sezonie.

Jasne, że lepiej by było widzieć Pepe na prawej flance, lecz kto będzie zmiennikiem dla lewej strony, jeśli z klubem pożegna się Martinez? Coś ostatnio mówi się o tym, że może wrócić do Catanii wtedy nasz nowy nabytek może być tasowany na obu skrzydłach.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 22 cze 2011, 15:28

Cypek pisze:Bonucci pod koniec sezonu grał piach,
Jeżeli za końcówkę sezonu przyjmiemy ostatnie 38 kolejek Serie A, to tak - pod koniec sezonu grał piach.

Myślę, że za Pepe można było wyciągnąć gdzieś za granicą o wiele lepszego ławkowicza. No, ale dyrektor sportowy musiałby mieć jakieś rozeznanie na zagranicznych rynkach, kontakty.. - a po naszym tego nie widać. Pewnie jak nie Pepe, to dostalibyśmy Semioliego czy innego Gubertiego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 cze 2011, 15:48

Il Padrino jak krytykujesz to najpierw podaj odpowiedniego kandydata za 7 mln.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 cze 2011, 19:25

Nie wierzę, że Altintopa nie można było wyciągnąc koło marca. Poza tym, czemu my mamy podawac jakieś nazwisko? Słyszałeś o Balzarettim przed przyjściem do Juventusu? Sam Pepe na ławie mnie nie rusza negatywnie, bo w 2 części sezonu grał lepiej od Krasicia i jako jeden z nielicznych pokazywał, że mu zależy na boisku. Tylko ogólna kwota mogłaby byc z 3 mln mniejsza.

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 22 cze 2011, 20:12

Z takich nowości to Giovinco w 100 % w Parmie :roll:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 cze 2011, 21:07

W 50%. Parma skorzystała z opcji wykupienia połowy jego kontraktu, za w sumie śmieszne 3 mln, wczesniej placąc 1mln za wypożyczenie. Co do wykupionych zawodników, było to do przewidzenia, zakładam ze byli od początku zobowiązani do ich wykupienia. Quagliarella i Matri na plus, Pepe jako zmiennik ujdzie, Motte traktujemy w kategoriach humorystycznych (najgorszy piłkarz jakiego mialem przyjemnośc w barwach Juventusu ogladać z Lanzafame do spółki). Oby Conte nie kierowal sie sentymenatmi i nie sprowadzał tego pseudopiłkarza z powrotem do Turynu.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 23 cze 2011, 2:19

(L)oczkerson pisze:Il Padrino jak krytykujesz to najpierw podaj odpowiedniego kandydata za 7 mln.
Nie mam rozeznania na zagranicznych rynkach, gdyż oglądam tylko Serie A, ale nie wierzę, że za 7 mln nie dało się wyciągnąć zza granicy bardziej efektywnego ławkowicza, niż ta pipka. Poza tym nie będę się bawił w jakieś pierdoły, typu: "Juventus powinien zamiast Pepe kupić ********* !!!!!!!!1111111111111111".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”