FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 570

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 16 mar 2008, 21:49

Dokladnie, bardzo silna liga hiszpanska to niestety mit. Z druzynami z takiej Premiership hiszpanskie zespoly przegrywaja przygotowaniem fizycznym i krotkimi lawkami rezerwowych. Szkoda bo bywaja w La Liga mecze bardzo widowiskowe, no i druzyny maja przeblyski w pucharach ale to niestety za malo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2008, 21:54

Bienias pisze:Czyli mozna powiedziec ze wielkim zaskoczeniem bedzie jezeli wygryamy Lm albo lige.
LM to trochę inna bajka bo w pucharach gra się nieco inaczej. Nie mniej jednak nasze szanse są oczywiście małe.
Bienias pisze:A dla dobrze zorientowanego kibica mozna juz powiedziec ze za Ryjka juz nic nie osiagniemy
Bardzo możliwe. Ameryki nie odkryłeś :wink:

Dodam tylko, że określenie 'za Ryjka' rozumiem w ten sposób, że Mister leci po sezonie. Ten sezon to niestety kontynuacja poprzedniego. Nic się nie poprawiło na dłuższą metę.

No i przy okazji mogę zgodzić się z tym, że liga hiszpańska przeżywa słabszy okres.

[EDIT]

Wciąż mi coś lata po głowie tak więc piszę dalej.

Obie bramki straciliśmy na skutek indywidualnych błędów kolejno Thurama i Abidala o ile dobrze pamiętam, ale nie tylko oni zasługują na krytykę przy tych sytuacjach. Najbardziej zatrważające jest to, że zabrakło piłkarza przy długim słupku, który powinien tam stać i wybijać właśnie takie piłki, które dwukrotnie wpadły dzisiaj do naszej bramki. Jeżeli prawdą jest (a pewnie jest), że przed meczem ćwiczone były stałe fragmenty gry a mimo to nie zadbano o tak podstawową kwestię to ja już po prostu wymiękam.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 mar 2008, 22:11

Liga hiszpanska jest teraz o tyle slabsza, ze wszystkie druzyny, ktore sa teoretycznie w niej najsilniejsze graja ponizej mozliwosci. Reszta wcale nie obnizyla lotow. Wiekszosc ekip gra na swoim normalnym poziomie, czolowka daje dupy i tworzy sie taki obraz jaki mamy - ligi najslabszej od lat :roll: Ale to moim zdaniem chwilowy kryzys.
vakabayashi pisze:no i mam wrażenie ze jak tylko Thuram jest w pierwszym skladzie to Barcelona nie wygrywa. ktoś ma takie zestawienie
4 zwyciestwa, 5 remisow, 2 porazki.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 mar 2008, 22:30

Szczerze mowiac to przed spotkaniem wlasnie spodziewalem sie remisu. Takze podobnie jak Mentor zaskoczony nie jestem, chociaz szczerze mowiac, gdy zdobylismy bramke na 2:1 to myslalem, ze to spotkanie wygramy.

Karygodne jest to, ze stracilismy obie bramki po rzutach roznych. Naprawde sie to w glowie nie miesci.

Guddy sie polamal i nie zdziwie sie jak Henry tez nabawil sie jakiegos urazu.

Z pozytywow to moge jedynie wskazac bramke Eto`o (10 bramek w 10 meczach - tylko co z tego?), chociaz poza tym srednie spotkanie w jego wykonaniu. Podobal mi sie tez Bojan i ..... i to na tyle.

Gry Puyola i Abidala w ofensywie niestety w tym meczu nie bylo. Z Valladolid nie zagra tez Iniesta i Milito, ten drugi zreszta dluzej. Ogolnie jest wesolo i proponuje skupic sie na LM i Pucharze Krola, bo ligi nie wygramy. Zreszta co ja mowie, trzeba tez sie skupic na lidze, bo jeszcze Villareal na 2 miejsce wskoczy...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 mar 2008, 23:13

Mentor pisze:
Dodam tylko, że określenie 'za Ryjka' rozumiem w ten sposób, że Mister leci po sezonie.
Nie wyobrazam sobie innej mozliwosci niz ta iz Barce bedzie prowadzic nowy trener.
Niestety jego czas juz dobiegl do konca i mam nadzieje ze zachowa sie po mesku i zlozy dymisje tak aby Laporta mogl juz zaczac kontraktowac Mou :)

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 16 mar 2008, 23:17

Bienias pisze:Nie wyobrazam sobie innej mozliwosci niz ta iz Barce bedzie prowadzic nowy trener.
Jak wygrają LM to zostanie Ryjek :lol2:
Bienias pisze:tak aby Laporta mogl juz zaczac kontraktowac Mou
Chyba Laudrupa :> ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2008, 23:19

To jak to w końcu jest Basku? Sport ma rację a Mundo blefuje czy na odwrót? Ty jesteś taki zorientowany i w ogóle.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 mar 2008, 23:24

Zostanie i kolejne sezony z dupy:(

Uwazam ze tacy pilkarze jak Deco, R10, Iniesta, Xavi, Henry oraz reszta pilkarzy ktora ma potencjal a go nie wykorzystuje dopiero przy Mou zacznie odbudowywac swoja forme. Potrzebna jest rowniez zmiana taktyki tak ay wykorzystywac obecny potencjal.
Prawda jest rowniez ze nie tylko tlumacz moze uzdrowic Barce ale osobiscie go preferuje najbardziej tym bardziej ze sukces jest jego synonimem

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 16 mar 2008, 23:25

Mundo to poważniejsza gazeta, mam nadzieje :> Sport jak na razie codziennie daje jakiś news o Laudrupie i zakontraktowaniu przez Inter Mou :)
Ryjek "daje tak ciała" ,że pewnie większość to by i Laudrupa chciała na nowego trenera Barcelony, a może nawet i Smude :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2008, 23:34

Bienias pisze:Zostanie i kolejne sezony z dupy:(
Przyjdzie Mou i zdobędziemy majstra pińcet razy z rzędu bo Jose to synonim sukcesu. Ufff już mi lepiej :D :jupi: :mike:

Zgadzam się, że potrzebna jest zmiana trenera, ale nie tylko. Wraz z odejściem Rijkaarda klub powinno opuścić kilku piłkarzy. Nowy trener musi zbudować nową drużynę z nową taktyką. Oczywiście wielkich transferów nie potrzebujemy, ale skoro ktoś odchodzi to będzie musiał również ktoś przyjść.

Wracając jeszcze na moment do taktyki to zwróciłbym uwagę na to, że Barcelona jest niejako skazana na grę 4-3-3 mając takich a nie innych piłkarzy. Mam tutaj na myśli przede wszystkim Leo, którego w zasadzie nie można ustawić inaczej.

Bask pisze:Mundo to poważniejsza gazeta, mam nadzieje
No to będzie ten Laudrup czy nie?
Bask pisze:Ryjek "daje tak ciała" ,że pewnie większość to by i Laudrupa chciała na nowego trenera Barcelony, a może nawet i Smude
Yhy. Tylko ja taki nienormalny jestem, że nie chciałbym Smudy ani Laudrupa. Baska bym chciał, ale on jest chyba nie do wyrwania z sideł ironii :/

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 16 mar 2008, 23:37

Mentor pisze:Baska bym chciał
Emery będzie wolny po sezonie 8)
Mentor pisze:Tylko ja taki nienormalny jestem, że nie chciałbym Smudy ani Laudrupa
Ty to nawet wielkiego Mou byś nie chciał :lol:
No to będzie ten Laudrup czy nie?
Ryjek będzie :) Planuje już z Txikim nowe zakupy przecież :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2008, 23:44

Bask pisze:Ty to nawet wielkiego Mou byś nie chciał
To nie do końca prawda, ale przyzwyczajony już jestem do tego, że lubisz wkładać ludziom różne rzeczy w usta.

Napisz jeszcze coś fajnego Bask. Tylko koniecznie ironicznie żebym przypadkiem nie pomyślał, że chcesz podyskutować zamiast podbić licznik.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 mar 2008, 23:48

Mentor pisze:ale przyzwyczajony już jestem do tego, że lubisz wkładać ludziom różne rzeczy w usta
Ej, stary, dwa razy spalismy w jednym pokoju. Nastepnym razem sie chyba bede bal :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2008, 23:51

Ja z Baskiem w jednym pomieszczeniu nie spałem ani razu tak więc spokojna głowa Lowelas :lol:

Uffff :lol: // Ten Z Gory

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 16 mar 2008, 23:51

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”