Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 58

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 sty 2008, 2:08

Ja bym powiedział, że prędzej uszkodziłby sobie nogi od 4-ligowych boisk (są też dobre, ale są też... ciekawe) niż od przewinień rywali.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 sty 2008, 10:14

Krzysztof Jarzyna pisze:ale jezeli w 4 lidze jest taki koniec swiata to w b-klasie powinni dawac czerwone kartki przed meczem.
W b klasie sedziowie dostaja na wioskach od kibicow po mordzie wiec nie dziw sie potem ze pozwalaja na wiele. Juz nie bede wspominal o korupcji w a czy b klasie bo moglm napisac ksiazke a i tak ten proceder bedzie istnial dlatego uwazam zeby zaczac kara od gory

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 sty 2008, 11:43

Pfff... Krzysztof jest nie obiektywny bo sam grał w czwartej czy tam trzeciej lidze ;)

A z Franzem się nie zgadzam bo to jest tak samo jak z tym, że ponad połowa Polaków myśli że jak chodzisz regularnie na mecze polskiej ligi to musisz przynajmniej raz dostać po ryju. W czwartej czy niższej lidze zazwyczaj ludzie nie grają dla kasy i sławy tylko często dlatego że lubią. Sam grałem kiedyś w Tramwaju Kraków ( :lol: ) i mnie nigdy nie połamali. Tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 sty 2008, 12:42

Dyskusja na temat plotek transferowych przemieniła się w debatę na temat brutalności w polskich ligach...

Nie wiem, ile w tym prawdy, ale podobno Kowalewski jest blisko Lazio. Możliwe, że to właśnie Gibon zastąpi między słupkami Balottę (przynajmniej tak donosi wp).

Żródło: http://sport.wp.pl/kat,30570,wid,9588586,wiadomosc.html

Czyżby Lotito i spółka zaglądał na pilka.pl? Przytoczę wypowiedź użytkownika coco (Lazio myśli o sprowadzeniu klasowego bramkarza; 29.12.2007):
"chce tanim kosztem zajebistego bramkarza ? to ja proponuje Wojtka Kowalewskiego , Spartak rozwiazal z nim kontrakt , to naprawde dobry bramkarz"

Szkopuł jednak w tym, że transfer uzależniony jest od uzyskania włoskiego paszportu przez Carizzo. Jesli Argentyńczyk go dostanie - pochodzący z Suwałk bramkarz nie trafi na Stadio Olimpico. Prawdobodobnie Lotito widzi w Gibonie "plan b". Jeśli Carizzo nie udałoby się ściągnąć teraz, przez najbliższe pół roku bramkarzem nr 1 Lazio miałby być Kowalewski, a po sezonie "operacja Carizzo" zostałaby powtórzona. Tak czy siak, jeśli Gibon miałby być w Serie A nawet przez te pół roku być pierwszym bramkarzem, Leo nie miałby wyjścia i raczej musiałby powołać Wojtka na Euro (no bo jednak regularna gra w Lazio to coś więcej niż regularna ławka w ManU czy też Arsenalu). Ciekawa sprawa - zobaczymy jak się rozwinie.

P.S. Mnie dziwi, że Lazio jeszcze nie zainteresowało się Sorensenem z AV...
Ostatnio zmieniony 23 sty 2008, 23:44 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 sty 2008, 17:47

Dobra, dobra wiedzę, że postem pisanym pół żartem, pół serio wywołałem niezłą burze.

Chodziło mi raczje o zdyskredytowanie pomysłu "Szymkowiak w 4 lidze". Bo jak juz ktoś wspominał boiska na, które Leo Beenhakker nie wyprowadził by nawet psa, plus brutalność zawodników amatorów zwłasza wobec zawodników, którzy by ich przewyższali o kilka klas i ośmieszali, wtedy na pewno ktoś zdecydował by się na grę w kości aby go powstrzymać. No i teza, że Szymkowiak w 4 lidze mógłby się odbudować kondycyjnie jest mocno chybiona.

10 pisze:podobno Kowalewski jest blisko Lazio
Dobrze by było jak by Gibon zagrał w Lazio. Mielibyśmy choć jednego zawodnika, który gra na codzień w klubie Serie A.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sty 2008, 18:10

Na goal.com jest info o Kosowskim i Cadiz, status- Confirmed. Nie wiem ile w tym prawdy, ale naprawde głupi wybór, ekipa z Kadyksu ma raczej małe szanse na awans. Jednak kasa i klimat sa na +. I chyba to lepsza opcja niz Buraspor, tam Polacy raczej na swoje z kasa nie wychodza, a to najważniejsze, jesli mowimy o Kosowskim.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 sty 2008, 18:15

franz pisze:Sparta Brodnica
Sparta Brodnica to bardzodobry zespół. Mój były trener obecnie jest trenerem Sparty :P

A tak na poważnie to też nie uważam, aby w IV-ligowe mecze były wyrywaniem sobie nóg. Mam kilku znajomych, którzy grają na tym poziomie i owszem jest twardo i ostro, ale powiedziałbym, że tak jak wszędzie.

Co do tematu, to opcja z Cadiz specjalnie mnie nie dziwi.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 sty 2008, 21:26

Jarzinho pisze:Na goal.com jest info o Kosowskim i Cadiz, status- Confirmed.
Ponoć podpisał kontrakt na 2,5 roku
Cadiz CF zajmuje 14. miejsce w tabeli drugiej ligi Hiszpanii. W 21 meczach zespół ten zdobył 28 punktów.
czeher pisze:
Kamil Kosowski nie jest już zawodnikiem Wisły Kraków. "Biała Gwiazda" rozwiązała kontrakt z reprezentantem Polski, który może teraz podpisać umowę z nowym klubem. - W innej polskiej drużynie niż w Wiśle nie wyobrażam sobie występów - mówi Kosowski serwisowi internetowemu krakowskiego klubu.
- Gdy to pójdzie w świat, że jestem wolnym zawodnikiem, jakieś sygnały powinny się pojawić. Wybiorę optymalną ofertę dla mnie pod względem życiowym, która będzie dodatkowo dla mnie atrakcyjna finansowo, bo zabiorę ze sobą rodzinę. Daję sobie tydzień, półtora i myślę, że podpiszę kontrakt. Będę chciał przejść do klubu, który nie będzie walczył o utrzymanie, ale grał w europejskich pucharach. Ofert z Polski nie będę jednak brał pod uwagę - mówi Kamil Kosowski.
:lol: :lol: :lol: Co za koles, caly on, pogral regularnie przez pol roku i sodoweczka znowu uskrzydlila chlopaka chociaz z drugiej strony ten przyszlym klubem moze byc Anarthorsis Famagusta :P - nie walczy o utrzymanie i gra w europesjkich pucharach :lol:
Bo lawki najwiekszych lig juz prawie wsyztskie obskoczyl - pozostala jedynie Hispzania i Francja aby pogrzac laweczke
Jakbyś czeher zgadł - Hiszpania będzie teraz jego eldorado gdzie spełni marzenia o grze w europejskich pucharach :lol2: Ja naprawdę dobrze życzę Polakom ale jak czyta się takie rzeczy to taką osobę mam za pi pi pi i mam nadzieję że przyrośnie do ławki, nawet w tak wielkim zespole jak Cadiz :evil:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 sty 2008, 22:54

No to teraz Kosowski może pochwalić się, że jako jeden z nielicznych Polaków grał w Anglii, Włoszech i Hiszpani :P

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 23 sty 2008, 23:08

Hmm...

In maj personal opinjon - ten czlowiek jest glupszy od mojego lewego buta :|

Za pol roku gralby o wejscie do LM , zarabialby tez sowicie , ale wolal za 5 groszy wiecej pojsc tam gdzie wszyscy pilkarze umieraja...

Nic tylko pogratulowac IQ

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 sty 2008, 23:23

Yukasz wlasnie chcialem ten fragment zacytowac na forum.
Tragedia i zenada. Mam nadzieje ze nie pojedzie na Euro bo nie ma chyba nic gorszego niz brak ambicji i pazernosc:/

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 sty 2008, 23:25

Spoko, przecież wie, że w Cadiz wielkich szans na grę w Lidze Mistrzów nie ma, Jednak stamtąd dużo łatwiej wybić do Barcy czy innego Realu, a wtedy … :smile2:

Awatar użytkownika
madriano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madriano » 23 sty 2008, 23:50

Sero pisze:No to teraz Kosowski może pochwalić się, że jako jeden z nielicznych Polaków grał w Anglii, Włoszech i Hiszpani

Kosa gral jeszcze w Niemczech, w Kaiserslautern, a raczej grzal tamtejsza lawke:D ale ma sie czym poszczycic przynajmniej. Zostala mu jeszcze tylko Francja z tych 5 wielkich europejskich lig:P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 sty 2008, 23:58

Najlepsze jest to że był wolnym zawodnikiem przez co nowy klub wydał kasę tylko na kontrakt a biła się o niego sama europejska czołówka :lol2:
Zico_FCI pisze:Spoko, przecież wie, że w Cadiz wielkich szans na grę w Lidze Mistrzów nie ma, Jednak stamtąd dużo łatwiej wybić do Barcy czy innego Realu, a wtedy … Smile2
Chodzą słuchy że ma zastąpić Ronaldinho w Barcelonie :rotfl:
madriano pisze:Zostala mu jeszcze tylko Francja z tych 5 wielkich europejskich lig:P
Jest jeszcze młody wiec w swoim czasie znajdzie sobie jakiś klubik w drugiej lidze i z Dudkiem będą wyrywali laski na CV :lol2:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2008, 12:17

Czy Kosowski nie jest ambitny, chyba kazdy pilkarz chcialby grać za wieksze pieniadze, w lepszej lidze. Kosowski tak wybrał. pienaidze wieksze liga takze, no i wreszcie klimat. Brak ambicji
boskigonzo pisze:Za pol roku gralby o wejscie do LM , zarabialby tez sowicie , ale wolal za 5 groszy wiecej pojsc tam gdzie wszyscy pilkarze umieraja...

Kto tam umarł. Kalu Uche przeszedl do Almerii, ktora grała w Segunda, dzisiaj gra dośc regularnie w Primera Division, a o zadnej śmierci pilkarza dawno nie słyszałem.

Troche was chyba ponosi, Kosa ma taka sama szanse na gre w reprezentacji jak w Wiśle, a moze jeszcze wieksza.

Jesli Kosowski nie ma ambicji, to az strach pomyśleć o Zurawskim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”