Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 58

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 mar 2014, 1:12

Bardzo miły z Ciebie człowiek, cloner. Ale Górnik przytulił za niego całkiem przyzwoite pieniądze. Oddaliby zaległą kasę od razu - z tej sumy - i nie byłoby żadnego problemu.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 mar 2014, 6:31

Co prawda Skorupski żabol z krwi i kości,ale...ani trochę mnie ta decyzja nie zaskoczyła...Po 1 dostaliśmy solidną kasę za Milika(ponoć Rozwój również nie dostał wpłaty :shock:),za Skorupskiego również dostaliśmy zastrzyk gotówki...Pieniądze gdzieś są pytanie tylko gdzie,gdy zadłużenie jest coraz to większe :rotfl: Po 2 Już jak Skorupski grał w Górniku również wystosował podobne pismo za namową bodajże Kwieka bądź Banasia i spółki - także decyzja ani trochę mnie nie zaskoczyła...Zastanawie mnie fakt co robi zarząd,a zasadzie czego nie robi aby wszelkie zaległości spłacać :angry2:
Nie od dziś wiadomo,że gdy w klubie nie ma Nawałki piłkarze mają zaległości większe niż 3-miesięczne pensje(Nawałka tego bardzo pilnował,aby ten limit nie przekroczyć) jak widać wyniki również są jakie są...Nie twierdzę,że Wieczorek jest kompletnie bez winy(bo jest - on przygotował drużynę do rundy wiosennej,która oddycha rękawi i nie potrafi wymienić między sobą kilka podań),ale wszystkie te czynniki łączą się w jedną całość...
A to,że zarząd non stop mówi,że problemem jest brak stadionu i gra na 3 tysięcznym obiekcie(który na dobrą sprawę było chwilami też ciężko zapełnić) to niestety oczymś świadczy...

Miasto podwyższyło kapitał o 6 mln złotych,aby dostać licencję - jak dla mnie tylko przedłużyło wegetację - dopóki miasto będzie właścicielem to Górnik nigdy nie będzie się o bił o ambitne cele a i o sponsorach,wypłatach również możemy zapomnieć...Nie od dziś w kuluarach mówi się,że był porządny sponsor,ale ponoć na przeszkodzie był brak stadionu - sorry,ale nie wierzę - klub,który walczył o mistrzostwo Polski nie może znaleźć solidnego sponsora :roll:
STS sprzątnał nam Lech,ale ponoć był jeszcze jeden wielki sponsor :)
Jak wspomniałem wcześniej - miasto musi odejść z klubu !!

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Co prawda Skorupski żabol z krwi i kości,ale...ani trochę mnie ta decyzja nie zaskoczyła...Po 1 dostaliśmy solidną kasę za Milika(ponoć Rozwój również nie dostał wpłaty :shock:),za Skorupskiego również dostaliśmy zastrzyk gotówki...Pieniądze gdzieś są pytanie tylko gdzie,gdy zadłużenie jest coraz to większe :rotfl: Po 2 Już jak Skorupski grał w Górniku również wystosował podobne pismo za namową bodajże Kwieka bądź Banasia i spółki - także decyzja ani trochę mnie nie zaskoczyła...Zastanawie mnie fakt co robi zarząd,a zasadzie czego nie robi aby wszelkie zaległości spłacać :angry2:
Nie od dziś wiadomo,że gdy w klubie nie ma Nawałki piłkarze mają zaległości większe niż 3-miesięczne pensje(Nawałka tego bardzo pilnował,aby ten limit nie przekroczyć) jak widać wyniki również są jakie są...Nie twierdzę,że Wieczorek jest kompletnie bez winy(bo jest - on przygotował drużynę do rundy wiosennej,która oddycha rękawi i nie potrafi wymienić między sobą kilka podań),ale wszystkie te czynniki łączą się w jedną całość...
A to,że zarząd non stop mówi,że problemem jest brak stadionu i gra na 3 tysięcznym obiekcie(który na dobrą sprawę było chwilami też ciężko zapełnić) to niestety oczymś świadczy...

Miasto podwyższyło kapitał o 6 mln złotych,aby dostać licencję - jak dla mnie tylko przedłużyło wegetację - dopóki miasto będzie właścicielem to Górnik nigdy nie będzie się o bił o ambitne cele a i o sponsorach,wypłatach również możemy zapomnieć...Nie od dziś w kuluarach mówi się,że był porządny sponsor,ale ponoć na przeszkodzie był brak stadionu - sorry,ale nie wierzę - klub,który walczył o mistrzostwo Polski nie może znaleźć solidnego sponsora :roll:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8802
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2014, 11:36

Sammyy pisze:Bardzo miły z Ciebie człowiek, cloner. Ale Górnik przytulił za niego całkiem przyzwoite pieniądze. Oddaliby zaległą kasę od razu - z tej sumy - i nie byłoby żadnego problemu.
Do PZPN nigdy pisma nie wysłałbym, żeby niszczyć swój ukochany klub. Mógłbym ewentualnie za pośrednictwem prawnika wysłać pismo do klubu z ostrzeżeniem.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 mar 2014, 14:29

Skorupski: Nie działam na szkodę Górnika!

Łukasz Skorupski w specjalnym oświadczeniu dementuje, jakoby złożył do PZPN wniosek o pozbawienie Górnika Zabrze licencji na grę w ekstraklasie.

Oświadczenie Łukasza Skorupskiego (pisownia oryginalna):

"Drodzy Kibice,

Wczorajszy artykuł autorstwa Pana Marcina Ziach zamieszczony na stronie http://www.sportowefakty.pl pod adresem "http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... paign=rss/" okazał się szokiem nie tylko dla Was ale i dla mnie.

Zapewniam, że jako wierny kibic Górnika Zabrze nigdy nie składałem ani nie planuje składać żadnych wniosków o pozbawienie Klubu licencji na grę w Ekstraklasie. Stwierdzenie jakobym w ten sposób chciał działać na szkodę Górnika jest po prostu absurdalne. Niebawem złożę w tej sprawie wniosek o sprostowanie artykułu prasowego.

Żeby jednak wszyscy mieli pełny obraz sytuacji muszę przyznać, że od wielu miesięcy (w tym roku miną 2 lata) oczekuje na zapłatę zaległego wynagrodzenia. Głęboko wierzyłem w możliwość załatwienia tej sprawy na drodze polubownej. Niestety, na pisemne wezwanie do uregulowania zobowiązań Zarząd Klubu nawet nie odpowiedział, o zapłacie już nie wspominając. By uniknąć zatem przedawnienia moich roszczeń oraz celem ostatecznego ustalenia ich wysokości sprawę musiał rozpatrzeć Piłkarski Sąd Polubowny. Górnik wstępnie zadeklarował wprawdzie wolę polubownego zakończenia sporu, by następnie nawet nie stawić się na rozprawie.

Wierzę, że zrozumiecie, że nie mogę ponosić odpowiedzialności za sposób zarządzania Klubem i działania, których intencją jest jedynie przedłużenie czasu, a nie poważne załatwienie problemu".

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,716.html

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 kwie 2014, 1:24

Po wczorajszej porażce z Cracovią 0:2 mam mętlik w głowie...Sam nie wiem od kogo mam wyzwać od najgorszych...

- Miasto,które co półroku podwyższa kapitał,systematycznie daje mln, a zadłużenie jak było tak jest bądź jest większe
- Rada Nadzorcza - całe grono byłych prezesów,którzy siedzą i żerują na klubie...Dzięki tym osobom Górnik jest właśnie w czarnej dupie,ale wchodzą w nią prezydentowej
- Prezesa Waśkiewicza,który postawił na Warzyche,a ten z kolei słucha się słupa Dankowskiego(który nawet prowadząc kadrę rezerw niczego wielkiego w świecie piłki nie osiągnął) jak i trenera bramkarzy Sławika(który swoimi decyzjami sabotażuje bramkę Górnika i zawsze w niej stoi ręcznik - Kasprzik bądź Witkowski a młody Kuchta odesłany na wypożyczenie)
- Piłkarzy - którzy nie dostawają pieniędzy od X-czasu i biorąc,że nie ma już Nawałki zaczynają upominać się bardziej o swoje i tym samym sabotazują grę...
- Piłkarzy - którzy swoimi umiejętnościami nie nadawają się na boisko II cz III ligi a grają w naszym klubie(Łukasiewicz,Kasprzik,Witkowski,Pandża-jak on mógł grać w repr. Bośnii :shock: , Oziębała,Małkowski,Drewniak - na cholerę go wypożyczyliśmy :shock: ,Nakoulma - a niech idzie w pizdu zagranicę a za pół roku wróci do Legii czy Lecha rozkapryszona gwiazdka,która nie potrafi wykorzystać 100% okazji :/ Madej- facet wydaje się doświadczony a zaczyna sabotażować resztę piłkarzy i nie podpisał porozumienia w sprawie wypłacenia zaległości...

Jedyne wyjście? To co powiedział Mazur - zacząć od IV ligi,mielibyśmy najładniejszy stadion ale i też nowe włądze miasto,które żeruje na dobro klubu musiałoby podać się do dymisji i tym samym Szulikowa z Lewandowskim i świta odeszliby w pizdu...

Nawet jeśli do Zabrza wszedłby jakiś szejk z Kataru czy rusek z Gazpromu dalej byliśmy w tym gównie,z tymi ludźmi :suicide:

W ostatniej kolejce rundy zasadniczej 12.04 u siebie z Lechem..Co najmniej remis daje nam miejsce w 8...Chyba,że Jaga,Lechia nie wygrają meczu w tej kolejce to awans w 8 mamy już zapewniony...

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 kwie 2014, 10:31

Nawet nie wiesz jak dobrze Cie rozumiem. ;)

Ps. Madej to nie dosc, ze parowa to kobiety bije.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 kwie 2014, 15:15

Dziś w Cafe Futbol rozmawiali o licencji,wypłacanych zaległości piłkarzom itd...
Według Borka dług Górnika sięga już 40 a nie 30 mln złotych,Kołtoń mówił,że 30...

Słusznie,że Skorupski upomina się o kasę,skoro sprzedaliśmy go Romie za 900 tys.zł a Górnik nie potrafi mu wypłacić 170 tys.zł..Skoro Górnik wisi Rozwoju kasę za Milika(sprzedany za 3 mln euro) a w klubie nie ma go już 1,5 roku...Skoro sprzedaliśmy Mączyńskiego za 2 mln złotych...
To nastaje jedno zasadnicze pytanie skoro Górnik zarobil 16-17 mln złotych a zadłużenie Allianz(15 mln złotych) poszło w reklamy na koszulkach i stadionu do X-roku...To się pytam gdzie są pieniądze z transferów i czemu ten dług jest tak duży?

Może za brzmi to dziwne,ale nie chce aby Górnik dostał licencję na następny sezon nie z tymi ludźmi :cry:
Nie chcę się łudzić,co pół roku,że idziemy na mistrza,a potem odpuszczamy całą rundę,bo takie jest polecenie z góry :won:

Co do Madeja,akurat do Niego mam najmniejsze pretensje,bo jako jeden z nielicznych się stara na boisku...Warzycha wpuszcza go z ławki(gdyż takie jest polecenie z góry aby piłkarz podpisał ugodę w sprawie zaległości)...

Jeśli Lechia wygra na wyjeździe ze Śląskiem,Cracovia na wyjeździe z Koroną to wypadamy z 8(bo trudno przypuszczać,że urwiemy u siebie pkt Lechowi) :blow:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 856

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 kwie 2014, 15:21

A ja dzisiaj byłem popatrzeć na mecz młodzików rocznik 98/99. Nasz UMKS gral z Górnikiem i dostaliście 3-1 :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 kwie 2014, 15:27

BadBoy pisze:A ja dzisiaj byłem popatrzeć na mecz młodzików rocznik 98/99. Nasz UMKS gral z Górnikiem i dostaliście 3-1 :P
Rezerwy też dostali w dupę z rezerwami Podbeskidzia - ostatnio wszystko dostajemy w dupę,perspektyw żadnych nie widać,ale Miasto nie widzi problemów "Idziemy na mistrza" :/ Sam nie wiem czy grupy spadkowej czy któreś z niższych już lig :(

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 30 kwie 2014, 16:34

Prezes Waśkiewicz zgodnie z obietnicą na twiterze sprawił kibicom niespodziankę...

Od dziś oficjalna stronę można przeczytać w języku śląskim :)
http://slonski.gornikzabrze.pl/

Marketing kuleje,ale dobrze,że są podejmowane jakieś kroki,aby Górnik wyciągnąć na prostą :P

Co do ostatnich wyników,miejsca tabeli,zawodników za bardzo nie mam ochoty pisać - wylewam żale w pojedynczych postach w innych tematach bądź po prostu szkoda pisać...
Niech ten sezon się kończy,niech odejdą piłkarze-gwiazdki które nie potrafią celnie kopnąć piłkę,ale i tak najważniejsze zmiany muszą nastąpić od samej góry...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 maja 2014, 20:12

Cały świat już wie,Górnik wygrał mecz,słychać głośny śpiew, my bawimy się :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Wreszcie zwycięstwo i to w najważniejszym meczu sezonu - WDŚ wygrane...Ruch na kolanach,Steinbors bohaterem...Wróciła gra z rundy jesiennej choć w obronie nadal przytrafiają się błędy....Oziębała,Drewniak ci piłkarze więcej nie powinni dostawać szans gry,ale co zrobić jeden z wypożyczenia a Oziębała se to wywalczył przy podpisywaniu porozumienia w sprawie zaległości...

Po tych podziale puntków i po dotychczasowych wynikach oraz obecnej grze Górnika podium stało się znów realne...Ale cel został osiągnięty Górnik lepszy bezpośrednio niż śmierdziele :P

PS. Czemu taka profesjonalna stacja jak C+ bądź nc+ wyznacza po raz kolejny do komentowania WDŚ śmierdziela Baszczyńskiego :> To jest nie pojęte jak dla mnie :/

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 maja 2014, 16:19

Z nowszych informacji

- Górnik z licencją na przyszły rok - limit transferowy pozyskania wolnego zawodnika z 5k zwiększony do bodajże 15k
- Boris Pandża rozwiazał swój kontrakt z Górnikiem(umowa do końca czerwca)
- Legia ma Fortunę,Lech ma STS(który miał sponsorować nas) a Górnik ma TOTOLOTEK :D
- Steinbors dostał swoje pierwsze powołanie do reprezentacji Łotwy na Baltic Cup
- Lukas Podolski został udziałowcem Górnika i powiedział,że zrobi wszystko aby karierę zakończyć w Górniku Zabrze 8)

oraz info dnia

RADOSŁAW SOBOLEWSKI ZOSTAJE W GÓRNIKU JESZCZE 2 LATA!

Radosław Sobolewski zdecydował się pozostać w Górniku Zabrze jeszcze 2 lata. Jego umowa z klubem 14-krotnego mistrza Polski obowiązywać będzie do 30 czerwca 2016 roku.
- Radek jest podstawowym zawodnikiem i bardzo ważnym ogniwem naszej drużyny – zaznacza Zbigniew Waśkiewicz, prezes zabrzańskiego klubu, który jest bardzo zadowolony z faktu, że popularny „Sobol” nadal będzie grał w Górniku.
- W nowym sezonie w drużynie będzie więcej młodych zawodników i właśnie Radek będzie dla nich nauczycielem i autorytetem piłkarskim. Bardzo się cieszymy, że przyjął naszą ofertę po tak dobrym sezonie w Górniku – nie kryje satysfakcji prezes Waśkiewicz.

Radosław Sobolewski występuje w Górniku od początku sezonu 2013/14. W tym czasie rozegrał 30 spotkań ligowych i strzelił 8 bramek.
:jupi: NIe ukrywam,myślałem,że jednak zakończy karierę w Jagiellonii,której jest wychowankiem,ale Zabrzu rozgrywa jeden z najlepszych sezonów w karierze,fajnie,że będzie w kolejnych sezonach oby młodzi jak najwięcej profesjonalizmu od Niego wyciągnęli :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 cze 2014, 11:59

Czas coś skrobnąć na zakończenie sezonu i oczekiwania w następnym...

Gónik zakończył sezon 2013/2014 na 6 miejscu :brawo:

Generalnie przed sezonem trzeba było uznać to za sukces,lecz po rundzie jesiennej ukończonej na pozycji wicelidera jest ogromny niedosyt..
Wielkie podziekowania dla Nawałki,bo uważam,że gdyby nie znakomity wynik to myślę,że Górnik znalazł się w grupie spadkowej(dużo nie brakowało), a Wieczorek osiągnałby stan nie możliwego :lol: Jego następca Warzycha na początku wprowadził ogromny chaos wśród piłkarzy,kibice nie wiedzieli czemu zawodnik X gra na pozycji Y bądź odwrotnie,ale z każdym meczem facet wyciągął wnioski(jak za Nawałki :haha: ) i drużyna robiła postępy od momentu gdy przyszedł więc można patrzeć optymistycznie(pod warunkiem,że nastąpią wzmocnienia)

Napewną z Górnika odchodzą
Podziękowania dla @prejuce, P.Olkowskiego, N.Witkowskiego, A.Łukasiewicza i T.Wełnickiego. Wszyscy kończą swoją przygodę z Górnikiem.
Kontrakty kończą się również - MAGIERA MARIUSZ, GANCARCZYK SEWERYN,AUGUSTYN BŁAŻEJ,NOWAK GABRIEL,WODECKI MARCIN

I tylko chyba Gancarczyk i ewentualnie Wodecki zasługują na nowe...Magiera to raczej już chyba koniec kariery(facet rehabilituje się już z 1,5 roku :()Augustyn tylko z braku laku a i Gabriel Nowak wiadomo co wróci to wypada na półroku :( Napisałem ewentualnie Wodecki,bo facet co jest w Zabrzu dba o atmosferę w drużynie,ale jakoś odpowiedniej szansy nie dostał...

Steinbors(Kuchta,Kasprzik jako 3)
Mańka-Danch,Szeweluchin(Kopacz)-Kosznik(Gancarczyk)
Madej - Drewniak(Przybylski?)-Sobol(Iwan)-Małkowski
Jeż(Łuczak)
Zachara(Majtan)

Szału niestety to nie robi...Fajnie,aby został Gwaze,ale jego menadżer jest głupi i zarząda astronomicznych kwot i raczej szanse na jego pozyskanie małe...Na pewno też dużo w kadrze będzie młodzieży o której wspomniał Warzycha podsumowując sezon...Celowo nie napisałem Oziębałe czy Wodeckiego,bo szansę,że będą jakimś wzmocnieniem są bliskie 0
W mediach aż chuczy,że Plizga blisko Górnika - cóż fajnie aby dołączył,parę kibiców widziało go na R81,ale prezes Waśkiewicz zdementował tą informację na forum :P

Pojawiła się informacja o jakimś tajnym brazylijskim talencie
http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... abrze.html

Robert Warzycha podsumowuje rundę wiosenną Górnika 2013/14 :arrow:
A prezes Waśkiewicz podsumował rundę jak o przyszłych wzmocnieniach wyżej.

Na pewno przyszły sezon będzie jeszcze cięższy od obecnego,ale wierzę,że obok Łęcznej,Bełchatowa,Zawiszy,Piasta i Podbeskidzia - Górnik będzie lepszy i raczej nie grozi nam spadek :blow:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”