Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 58

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 12 paź 2010, 18:27

Mirek15 pisze:Cena za Kagawe będzie ok. 60 krotnie większa.
Gra póki co nieźle i na ten moment myślę, że jest wart już z dyszkę, ale z ocenami poczekajmy może do końca sezonu.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 paź 2010, 22:26

Mecz klasyk!
Zadziory Podolskiego i Sahina w końcówce meczu na pewno będą wspominane w podsumowaniach sezonu.
Borussia to drużyna mistrzowska w tym sezonie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 paź 2010, 22:29

Sahin mnie troszeczkę rozweselił, bo dzięki niemu kuponik do przodu ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 paź 2010, 22:38

Podolski mistrz ciętej riposty :lol: Poprzepychał się z Sahinem w końcówce, po chwili Sahin zdobył gola i ostentacyjnie okazał radość przed nosem Podolskiego. A Podolski mu za to pokazał palcami "0:3" nawiązując do meczu Turcja - Niemcy :lol:
Cieszy gol Kuby (choć dość przypadkowy) i udział Lewandowskiego przy drugim golu. Piszczek też zagrał poprawny mecz. Matuszczyk niemal niewidoczny. Kuba mógł mieć jeszcze asystę, ale Barrios po jego wrzutce nie trafił do właściwie pustej bramki.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 15 paź 2010, 22:50

W skrócie - zajebisty mecz. Dużo walki, sytuacji podbramkowych i ładnych akcji. Podolski z Sahinem co odwalili :lol: Niezły miałem z tego ubaw. W ogóle zdziwiłem się, że Klopp zdecydował się ściągnąć Barriosa przy tak skromnym prowadzeniu. Na szczęście Lewandowski pokazał się z dobrej strony, świetnie blokował piłkę w akcji bramkowej dla BVB. Gol Kuby przypadkowy, ale widać, że dodał mu pewności siebie, bo próbował jeszcze z 2, 3 razy pokonać bramkarza rywali strzałem z dystansu, we wcześniejszych meczach naprawdę rzadko Kuba decydował się na takie posunięcie. Trochę dzisiaj kulała obrona w drużynie z Dortmundu, powinni coś z tym zrobić :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 paź 2010, 22:53

Zawalili mi dziś handi w pewniaku dnia, ale kupon z buka wciąż w grze :P Szkoda tej bramki Podolskiego, nie byłoby takiej nerwówki w końcówce :roll: Tak lekko nadszarpnięte nerwy a to dopiero piątek :lol2:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 15 paź 2010, 22:54

no Lewy nie powiem bardzo ładnie podał w tempo, ogólnie pokazał się z bardzo dobrej strony, zresztą sądzę, że do żadnego z Polaków nie można mieć zastrzeżeń, ciekawy jestem co pokaże Mainz w weekend no a 30go mecz Mainz-Borussia :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 paź 2010, 23:34

Mirek15 pisze:Aż się dziwie, że taka niska cena. Może jakaś słaba waluta w Japonii i u nich 350k euro to dużo
A nie jest tak z tym Japończykiem, że Borussia będzie musiała za niego dopłacić i to nie grosze, jak na ich transfery. Przy okazji oglądania Bundesligi obiło mi się o uszy, że chodzi o 2,5 mln euro. Co oczywiście nie zmienia faktu, że mają tam świetnych specjalistów i w szkółce i w scoutingu.
Miło się patrzy na 11 złożoną z młodych chłopaków- gdzie część z nich to wychowankowie, a reszta znalezieni np. w Polsce, Japonii czy w niższych ligach. Szczególnie miło dla działaczy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 489

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 paź 2010, 15:25

Jarzinho pisze:
Mirek15 pisze:Aż się dziwie, że taka niska cena. Może jakaś słaba waluta w Japonii i u nich 350k euro to dużo
A nie jest tak z tym Japończykiem, że Borussia będzie musiała za niego dopłacić i to nie grosze, jak na ich transfery. Przy okazji oglądania Bundesligi obiło mi się o uszy, że chodzi o 2,5 mln euro. Co oczywiście nie zmienia faktu, że mają tam świetnych specjalistów i w szkółce i w scoutingu.
Miło się patrzy na 11 złożoną z młodych chłopaków- gdzie część z nich to wychowankowie, a reszta znalezieni np. w Polsce, Japonii czy w niższych ligach. Szczególnie miło dla działaczy.
No to nawet 2,5mln euro za podstawowego gracza reprezentacji. Nie za mało?? A Japonia dość bogata jest i do interesów głowę raczej ma. Chyba, że kontrakt się kończył. Chyba, że kraj taki, że chcą dla obywateli jak najlepiej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 paź 2010, 15:53

emdżej pisze:Podolski mistrz ciętej riposty :lol: Poprzepychał się z Sahinem w końcówce, po chwili Sahin zdobył gola i ostentacyjnie okazał radość przed nosem Podolskiego. A Podolski mu za to pokazał palcami "0:3" nawiązując do meczu Turcja - Niemcy :lol:
Gesty Podolskiego z tym 'drei - null' były jeszcze przed brameczką Sahina.
Tylko powtórkę pokazano dopiero po meczu

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 17 paź 2010, 9:16

Mirek15 pisze:
Jarzinho pisze:
No to nawet 2,5mln euro za podstawowego gracza reprezentacji. Nie za mało?? A Japonia dość bogata jest i do interesów głowę raczej ma. Chyba, że kontrakt się kończył. Chyba, że kraj taki, że chcą dla obywateli jak najlepiej.
Miej na uwadze to że Kagawa nie pojechał z Japonią na MŚ także nie sądzę by on w swoim kraju był jakoś wielce ceniony.

Awatar użytkownika
daniel10_15
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel10_15 » 04 lis 2010, 14:25

Ja też twierdze że zawodnik ten nie jest nazbyt ceniony w swoim kraju... Ale za 2,5 mln to nie jest zbyt wygórowana cena jak za tego zawodnika... Myślę jednak że zdoła on wzmocnić choć troche Borussię...

Awatar użytkownika
MarcinBalzer
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinBalzer » 09 lis 2010, 20:03

Tak samo jak poprzednicy sądzę, że zawodnik nie jest ceniony w swoim kraju. Również wydaję mi się, że wzmocni Borussie. A wielkie brawa dla działaczy, że coraz więcej stawiają na swoich piłkarzy (wychowanków), młodzi "gryzą trawę" aby się pokazać z jak najlepszej strony i widać że wychodzi. Czas pokaże jak Borussia będzie grała dalej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 lis 2010, 20:29

MarcinBalzer czy to twoje zdjęcie w avatarze :mrgreen: ?

coby nie bylo offtopa napiszę iż BvB gra zajebiście widowiskową piłkę w tym sezonie, a wraz z domieszką 3 Polaków jej mecze stały się obowiązkową porcją piłkarskiego weekendu ;)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 lis 2010, 20:31

kaczy pisze:MarcinBalzer czy to twoje zdjęcie w avatarze
kaczy wyczuwam ironię :P

Aby także się nie wypowiadać OT. Ja także regularnie podziwiam grę BVB :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”