Bardzo ciekawe linki! - Strona 58

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6353
Kibicuję: 4rsenal

Bardzo ciekawe linki!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » wczoraj, 14:33

johny batonik pisze: ↑
wczoraj, 14:21
Nic nie będę zastrzegać. Jak ktoś może wziąć kredyt na mój PESEL, bez potrzeby legitymowania się dokumentem, to nie jest mój problem. Jak będzie trzeba to będę się napierdalał z aparatem państwa, które nie potrafi wyeliminować tego problemu.
A jaki masz pesel?

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 411
Kibicuję: MUFC

Bardzo ciekawe linki!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » wczoraj, 15:16

Mr.Chris pisze: ↑
wczoraj, 14:30
Nic nie będę zastrzegać. Jak ktoś może wziąć kredyt na mój PESEL, bez potrzeby legitymowania się dokumentem, to nie jest mój problem. Jak będzie trzeba to będę się napierdalał z aparatem państwa, które nie potrafi wyeliminować tego problemu.
Jedni wolą zapobiegać, inni leczyć :) do tego wystarczy profil zaufany albo odwiedziny w urzędzie. W pierwszym przypadku to było 3 do 5 minut roboty, bo profil zaufany mam już od wielu lat. Mała inwestycja czasu, a potencjalnie bardzo duża oszczędność w przyszłości - i czasu i stresu.
Do zastrzeżenia PESELu? To jest sekunda w mObywatelu. Do tego przychodzą raporty z sytuacji, w której ktoś ten PESEL weryfikował (np. bank, notariusz).

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2140
Kibicuję: Manchester United

Bardzo ciekawe linki!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 15:36

Quercus pisze: ↑
wczoraj, 15:16
Mr.Chris pisze: ↑
wczoraj, 14:30
Jedni wolą zapobiegać, inni leczyć :) do tego wystarczy profil zaufany albo odwiedziny w urzędzie. W pierwszym przypadku to było 3 do 5 minut roboty, bo profil zaufany mam już od wielu lat. Mała inwestycja czasu, a potencjalnie bardzo duża oszczędność w przyszłości - i czasu i stresu.
Do zastrzeżenia PESELu? To jest sekunda w mObywatelu. Do tego przychodzą raporty z sytuacji, w której ktoś ten PESEL weryfikował (np. bank, notariusz).
Pisałem o profilu zaufanym. I pewnie da się szybciej, ale wliczyłem robienie tego po raz pierwszy, czyli sprawdzenie gdzie co jest. Co do mObywatela, to nie mam póki mi nie potrzebne, ale odkąd nie wymaga aplikacji, to nie będę się na pewno przed tym bronił :P nie zamierzam jednak nigdy instalować na telefonie niczego rządowego o ile nie będę do tego zmuszony.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Bardzo ciekawe linki!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » wczoraj, 23:00

A ja mam bo dowód osobisty jest wtedy zawsze "pod ręką"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”