Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 28 mar 2009, 9:23
Angelo18
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2009, 9:24
Nie wiem czy pisałeś serio, czy rzuciłeś żartem, ale ja też im tego życzę. A najlepiej Rubensowiczeher pisze:Zycze GP Brawn mistrzostwa
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2009, 9:49
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 mar 2009, 10:59
serio pisalem, ale myslalem o konstruktorach (a jak juz to Jasoncloner pisze:Nie wiem czy pisałeś serio, czy rzuciłeś żartem, ale ja też im tego życzę
sa debiutantami ale raczej takimi falszywymi ... http://en.wikipedia.org/wiki/Ross_Brawnmete pisze:sa debiutantami
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 mar 2009, 11:29
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 mar 2009, 12:58
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 mar 2009, 13:12
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 mar 2009, 14:28
Zechce ktoś mnie przekonać że to dobry pomysł?Na posiedzeniu Międzynarodowej Federacji Samochodowej (FIA) w Paryżu podjęto decyzję o zmianie regulaminu mistrzostw świata Formuły, w wyniku której tytuł przypadnie kierowcy, który wygra najwięcej wyścigów w sezonie, a nie temu, kto zdobędzie najwięcej punktów.
Dotychczasowa klasyfikacja generalna MŚ będzie miała zastosowanie w przypadku mistrza świata tylko w przypadku, gdy co najmniej dwóch kierowców będzie miało na koncie tyle samo zwycięstw. Wówczas tytuł przypadnie temu z nich, który zgromadzi więcej punktów.
Gdyby nowe reguły obowiązywały w ubiegłym sezonie, triumfatorem MŚ byłby Brazylijczyk Felipe Massa z Ferrari, zwycięzca sześciu wyścigów, a nie Brytyjczyk Lewis Hamilton z McLaren-Mercedes, który na najwyższym stopniu podium stanął pięciokrotnie.
FIA postanowiła zachować dotychczasowe reguły walki o mistrzostwo wśród konstruktorów, a także dotychczasowy system punktowania, czyli zwycięzca będzie otrzymywał nadal dziesięć punktów, drugi na mecie osiem, trzeci sześć, a kolejni kierowcy z czołowej ósemki od pięciu do jednego.
Szefowie teamów startujących w cyklu Grand Prix zaproponowali w lutym wprowadzenie systemu: 12 punktów za zwycięstwo, dziewięć za drugie miejsce i siedmiu za trzecie, a na dalszych pozycjach - jak dotychczas - od sześciu do jednego punktu. Ten pomysł jednak został we wtorek odrzucony.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 mar 2009, 14:52
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 mar 2009, 15:01
nieeeYukasz pisze:Zechce ktoś mnie przekonać że to dobry pomysł?
teraz, znaczy ten sezon jest na normalnych zasadachpiotrcies pisze:Tak będzie to teraz wyglądało?
McLareny maja glebszy problem, anizeli dyfuzory... zreszta wiadomo, iz teamy beda ewoluowac jak zawsze. W poprzednim sezonie McLareny mocno otworzylyMentor pisze:Dyfuzory okazują się kluczowe a skoro są dozwolone to lada moment reszta stawki również zaopatrzy się w taki sprzęt i stawka jeszcze bardziej się wyrówna.
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 mar 2009, 15:06
brylancik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 mar 2009, 15:11
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 mar 2009, 15:13
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 mar 2009, 15:20
I trzeba te dodać ,że Kubica jest cięższy od Vettela więc te 7 kg różnicy może być trochę mylące gdyż w rzeczywistości może być więcej niż siedem litrów ... Nie wiadomo też ile ważą same bolidy więc myślę ,że te kilogramy to tylko tak orientacyjnie mogą coś nakreślićczeher pisze:Jezeli sie nie myle to czolowka tez smiga bez KERS, wiec raczej bez roznicy baczac na poczatkowe rozdanie
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2009, 15:37
a kto ma kers??wydawalo mi sie ze Brawn GP maja kersa.Kubica jest ciezszy wiec paliwa chyba nie ma tak malo jakby na to skazywala waga.jezeli zjedzie pierwszy na tankowanie to nie bedzie latwo i podium.bolidy Brawn GP naprawde musza byc szybkie jezeli maja duzo paliwaJezeli sie nie myle to czolowka tez smiga bez KERS, wiec raczej bez roznicy baczac na poczatkowe rozdanie
mete
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio