Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 58

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 sie 2007, 22:30

Ogladajac spotkania Barcelony mozna dostrzec ze dysponuja niezla szybkoscia ale zeby az taka to nie przypuszczalem.
Powszechnie wiadomo ze Messi jest swietnym zawodnikiem jednak za demona szybkosci nigdy go nie mialem a wynik ponizej 11 sekund na 100 metrow daje w moim mniemaniu prawo do uzywania takiego okreslenia.A juz na pewno na podstawie moich obserwacji nie postawilbym go pod tym wzgledem obok Henryka.

Po prostu patrzac na wspomniana sytuacje:

Odnosi sie inne wrazenie.Sam przyznasz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sie 2007, 22:39

ja bez ogladania wiem o czym mowisz jako ze ogladalem wspomniany mecz. jednak jak sam slusznie zauwazyles to tak naprawde nic nie wyjasnia. w tym konretnym pojedynku kaka byl gora. nie wiadomo dlaczego messi odpuscil - moze go bolal miesien, moze nie mial sil, moze uznal ze i tak nie ma szans. a moze kaka okazal sie lepszy

jestem wrecz pewien ze inaczej wygladalaby cala sytuacja gdyby przed kaka nie bylo zadnego obroncy. zauwaz ze kaka nie pedzi jakos strasznie szybko. wie ze przed nim jeszcze sa przeciwnicy i nie moze pozwolic sobie na wypusczenie pilki. messi w widoczny sposob odpuszcza (byc moze go lekko przytkalo)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 sie 2007, 22:48

Tak takich rzeczy nie wiemy.Sa to szczegoly ale akurat tutaj bardzo istotne.
Czlowiek wyrabia sobie opinie na podstawie pewnych konkretnych sytuacji i wydarzen ktore najbardziej mu zapadly w pamieci.Jako kibic Barcelony powinienes doskonale wiedziec jak to dziala w kontekscie dyskusji czy Valdes jest dobrym bramkarzem czy tez nie.
Dlatego nikogo nie powinno dziwic moje zdumienie gdy napisales ze Messi ma na stowe tak dobry wynik.Z takimi osiagami kojarza mi sie glownie Overmars czy Henry ktory przeciez za mlodych lat trenowal biegi.Messi nigdy.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 12 sie 2007, 23:09

rkoeman pisze:ponizej 10? watpie szczerze. raczej ponizej 11
No nie chce sie klucic, ale ja w dwoch zrodlach slyszalem ze schodzi ponizej 10 sekund, sam mu tego nie mierzylem wiec glowy sobie uciac nie dam. Nie wiem czy pamietasz takiego zawodnika jaki biegal po boiskach Primera Division jak Martin Petrov :P i jaka predkoscia ten zawodnik dysponowal ( Barcelona - Atletico 1-3 i druga bramka dla Atletico ), ale ponoc z Perea nie mogl sie rownac.

Troche zeszliscie z tematu :evil: wiec sie przylacze :D Wydaje mi sie ze i ta akcja Messiego i ta Kaki byla w jakims tempie 15 sekund na 100 metrow. Wiadomo ze z pilka sie biega duzo wolniej i zawodnik moze miec na 100 m 11 sekund a z pilka robic to w 17 sekund. Nie mniej jednak nie uwazam zeby Messi byl wolniejszy od Kaki, bo ciezko to sprawdzic. Na pewno obaj dysponuja bardzo dobra predkoscia, choc u Kaki bardziej bym cenil jego przyszpieszenie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 25 sie 2007, 11:56

Rusza kolejny emocjonujacy sezon PD i na poczatek od razu szlagier. Derby Madrytu !!! Bez wątpienia faworytem w tym meczu jest drużyna Atletico, niemniej jednak derby żądzą sie swoimi prawami i każdy wynik jest bardzo prawdopodobny. Atletico jak co sezon, wymieniane jest w roli faworytów ligi jednak ostatnie lata pokazują, ze papierowe wyliczanki, a ligowa rzeczywistość to czesto dwie rózne sprawy !!! Prawdopodobny skład rojiblancos:
Leo Franco
Seitaridis
Pablo
Perea
Pernía
Maniche
Raúl García
Maxi Rodríguez
CSimao
Agüero
Forlán
Ławka to: Abbiati, Antonio López, Eller, Cléber Santana, Luis García, Reyes, Mista

Canal+Sport2 25.08 godz. 19.55

Aupa Atleti !!! Czas wreszcie powrócić do lat chwały !!!

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 25 sie 2007, 14:40

Tak gwoli ścisłości: na świecie jest tylko kilku (może 5) sprinterów, którzy schodzą poniżej 10 sekund na 100 m, więc proszę nie rozśmieszajcie mnie z tym Messim. Jest szybki, ale bez przesady.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 sie 2007, 19:01

Asteniu pisze:Perea niski ale za to szybki ( ponoc najszybszy zawodnik z PD, jeden z nielicznych ktory minimalnie schodzi ponizej 10 s na 100 m,
Nebula RN pisze:więc proszę nie rozśmieszajcie mnie z tym Messim.
Z tym poniżej 10s na 100m chodziło o zawodnika Atletico o nazwisku Perea, a Messi ma poniżęj 11s, co też jest pięknym wynikiem, gdy spojrzy się na białych sprinterów :D

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 sie 2007, 19:50

Perea jeżeli schodzi poniżej 10 sekund na 100 metrów, to miałby medal na właśnie trwających Mistrzostwach Świata w Osace. Chyba coś mylisz, może 10 minut na kilometr? To Ze Castro nie gra w pierwszym składzie ? :?

Rekord świata: 9,76 ;) Wie ktoś co się dzieje z Ze Castro? Kontuzja jakaś ?
Ostatnio zmieniony 25 sie 2007, 20:07 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 25 sie 2007, 19:56

Też wydaje mi się raczej nieprawdopodobne, żeby Perea czy inny piłkarz schodził na setkę poniżej 10 sekund. Jeśli tak było to wystarczy potrenowac trochę i pobic rekord świata (bodajże 7,76 s.) I zostac najszybszym człowiekiem na świecie a nie byc bądż co bądz przecietnym piłkarzem , jakim niewątpliwie jest Perea :)

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 sie 2007, 20:18

Nebula RN pisze:(bodajże 7,76 s.)

9,77

lisek_chz pisze:Chyba coś mylisz, może 10 minut na kilometr?
Jeśli już to nie ja, bo ja tylko wyjaśniam sprawę Messiego.

Btw to w Derbach Madrytu jak na razie remis, po bramkach Aguero i Raula :shock: Blanco strzelił gola, czyli nie jest dobrze z obroną Atletico :D

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 25 sie 2007, 20:30

Oczywiście 9,76. Z "rozpędu" pomyliłem klawisze :)
A derby się zaczęły niesamowicie, pierwsza minuta i Real już przegrywał.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 25 sie 2007, 21:54

matip7 pisze:Bez wątpienia faworytem w tym meczu jest drużyna Atletico
Widze calkowicie sie poprzewracalo w lbach. Moze gdybyscie grali na VC, lub grali jakas ciekawa kosmiczna pilke...niestety faworyt zawiod :roll: tak mi przykro :evil: 8)

krzywezwasjany
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzywezwasjany » 25 sie 2007, 21:58

No niestety atletico przegrało... do tego było słabsze... tak mi przykro :cry: Haha Madrid!!!

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 26 sie 2007, 20:06

Nebula RN pisze: bądż co bądz przecietnym piłkarzem , jakim niewątpliwie jest Perea :)
No oczywiscie zawsze takie kluby jak Inter, Juve, Arsenal, MU chcialy kupic przecietnych pilkarzy.

Nie wiem jak jest naprawde, wiem jedynie ze dwokrotnie o tym slyszalem ze Perea zchodzi ponizej 10 s.
krzywezwasjany pisze:No niestety atletico przegrało... do tego było słabsze... tak mi przykro
I po co takie glupie komentarze ??? Dowartosciowales sie ??? Tak, to teraz idz na spacer, bo wybuchniesz.

Fajny wczoraj, meczyk byl ( szkoda ze tylko II polowe mozna bylo zobaczyc ) i szkoda tej akcji Aguero z 92 minucie. Paradoksalnie rok temu na Bernabeu jak bylo 1-1, to dokladnie tez w 92 minucie Aguero chcial przelobowac Casillasa i tak jak wczoraj tak i wetdy mu sie to nei udalo, ale dobry mecz Kuna.

Na VC to myy bedziemy gora :P

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 31 sie 2007, 19:57

Z Atleti właśnie pożegnał sie najlepszy w ciągu ostatnich 3 sezonów zawodnik niejaki Peter Luccin. Mimo że grał on na mało widowiskowej pozycji jakim jest bez wątpienia pozycja def. pomocnika, to walką, ambicją, nieustępliwością czasami brutalnością zaskarbił sobie serca wielu kibiców drużyny znad Manzares. Co gorsza wzmocnił on jeszcze naszego rywala w walce o miejsca 1-4 na koniec sezonu !
Mam nadzieje, ze były jakieś po za sportowe aspekty jego odejścia, bo nie wyobrażam sobie, ze można było zrezygnować z takiego zawodnika w zamian zatrudniając 8 razy słabszego Motte !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”