Ostrzeżenia - komentarze - Strona 58

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 06 maja 2005, 6:54

Ban dla Doriana.
Ban dla Smita będzie dodatkowo przeze mnie wydłużony za beszczelne odzywki do moderatorów.

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 06 maja 2005, 9:11

I nie ma juz problemów :wink:
A co do tej kultury osobistej to lepiej ze sa administratorzy, bo na forum chodzi przeciez o wymiane zdan np tak jak tu pomiedzy kibicami ale przeceiz bez przkelenstw i ponizania innych, osob :D Bynajmniej tak mi sie wydaje :d

PozDRawIAm moderatorów, oraz KIBICÓW LECHA I INTERU

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 06 maja 2005, 9:25

Chlopaczek pisze:
"Jeśli ktoś na ogólnodostępnym forum mówi do moderatora. "nie z tobą gadam, nie odzywaj się", świadczy o brakach w wychowaniu"

To Twoje slowa i sa one zaiscie bardzo ciekawe.Odmowa rozmowy z kims nie swiadczy moim zdaniem o braku kultury ale raczej o lekcewazeniu i o paru innych sprawach ale nie wdawajmy sie w psychologiczny aspekt tego zagadnienia.Nie odzywaj sie jest logiczna konsekwencja wyrazenie braku ochoty do rozmowy z dana osoba i tylko podkresleniem ze nie chce sie z nia rozmawiac.Wiec gdzie tutaj brak kultury albo braki w wychowaniu?Troche to naciagane.Gdyby tam byl jakis bluzg na koncu to juz bardziej ale nie bylo.
A jakby powiedzial tak samo do zwyklego uzytkownika a nie moderatora to tez by dostal ostrzezenie i stwierdzenie ze brak mu kultury?Tylko teoretyzuje ale jestem ciekawy.No chyba ze to nie bylo ostrzezenie za brak kultury.

Ale rozchodzi sie dokladnie o to zdanie:
"Dostajesz bana za brak kultury osobistej i podwarzanie reputacji moderatora"

Co to juz nie mozna podwazyc zdolnosci danej osoby do moderowania?
Ja moge podwazyc taka zdolnosc u Tomusia tylko dlatego ze nie potrafi napisac poprawnie slowa podwazyc.
Kultura osobista smita zaiste zostawia wiele do życzenia. Chłopaczek pamiętasz może co się stało jak smitu dostał bana poprzednim razem? Założył sobie nowe konto, specjalinie dla nas - byliśmy niemal wzruszeni jak jesteśmy dla niego wążni, jako ten nowo użytkownik obrazil nas nazywając takowymi czy jezcze gorszymi. Nie będę tutaj cytował tamtego tematu z kilku powodów , ale najważniejszy jest taki, że skrypt wykropkowuje przekleństwa a cytat który jest defakto zbiorem gwiazdek byłby mało wnoszący do dyskusji. Więc codzmy na podstawie tamtego tematu można stwierdzić, że użytkownik smitu wzorem kulturalnego człowieka nie jest.
Chłopaczek pamiętac należy róznież o tym, że uczestnictwo w tym froum ma charakter dobrowolny. Rejestrując się podpisało się nijako regulamin. Wszyscy tutaj obecni zgodzili się, ze strażnikami moralności będą tutaj moderatrzy i admini.
Warta uwagi jest róznież analogia kiedyś tam przytoczona przez dzidziusia: restauracja. Jak przychodzisz do mnie do restauracji i zachowujesz się tak, że łamiesz przyjete przezemnie normy mam prawo Cię wyżucić.
Interesujące były te krzyki Doriana o wolności słowa. Ktoś chyba nie rozumie co to jest wolność.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 06 maja 2005, 10:44

Tak właściwie to jest to polemika Chlopaczka z Piwusem i nie wiem czy powinienem się wciskać no ale...
Chlopaczek pisze:Tu nie chodzi o bana.Abstrahujac od sprawy Smita ktora mnie nie obchodzi sadze ze zarzucenie komus braku kultury jest obraza.Wiec dlaczego obrazacie uzytkownika?
Ale sam ban był m.in wynikiem/przejawem braku kultury użytkownika Smita i m.in. za to został wręczony.
Chlopaczek pisze:A jakby powiedzial tak samo do zwyklego uzytkownika a nie moderatora to tez by dostal ostrzezenie i stwierdzenie ze brak mu kultury?Tylko teoretyzuje ale jestem ciekawy.No chyba ze to nie bylo ostrzezenie za brak kultury.
Pewnie by nie dostał. Ale taka sytuacja nie obejmuje całej złożoności problemu o czym napiszę poniżej (suspens :lol: )
Chlopaczek pisze:Co to juz nie mozna podwazyc zdolnosci danej osoby do moderowania?
Oczywiście, że można, ale w jakieś ładniejszej formie, a nie ciągle jakieś żale oraz teksty w stylu "Gdzie są moderatorzy?? Toż to farsa :twisted: ". Jakby wszyscy mieli tyle czasu na siedzenie na forum ile ma Smitu....
Chlopaczek pisze:Moim zdaniem Smitu prowadzi a raczej prowadzil tutaj jakas swoja prywatna wojenke z wami.Nie wiem po cos w to wdal bo to glupie ale coz jego sprawa.
I ten tekst powinien stanowić klucz do rozwiązania sprawy "Ban dla Smita"!. Jakbyśmy pomyśleli trochę wcześniej, po otrzymaniu od niego tej "jakże wylewnej" informacji o planowanym come backu to powinniśmy się nie cackać i mu dowalić bana na IP, a nie pozwolić nam włazić na głowy. No ale nic - stało się. Smitu prowadził z nami wojnę i wiadomo było, że kiedyś mu się noga podwinie. Jego jedynym celem było zburzenie jako takiej harmonii na forum, próba wzbudzania jakiegoś buntu. Czy uważasz Chłopaczek, że w naszym odczuciu kierowaliśmy się złymi pobudkami, mającymi na celu pozbycie się tak działającego osobnika? Czy nie wyprosiłbyś kogoś, kto wchodzi Ci do domu, niszczy lampę i wyśmiewa wystrój ścian? Ja myślę, że jednak tak....
Chlopaczek pisze:Zalozenie ze moderator ma zawsze racje jest z gruntu bledne.
Owszem.
Chlopaczek pisze:To uzytkownik zawsze musi udowadniac ze jest niewinny.Moderator rozdaje tylko ostrzezenia wedle swojego uznania.A ile trzeba sie nameczyc zeby ostrzezenie zostalo cofniete to ja juz wiem doskonale.
To jest bardzo złożona sprawa. Z jednej strony są użytkownicy, którzy się burzą z powodu otrzymanych ostrzeżeń, choć walnęli taką wiązankę, że aż oczy bolały. Z drugiej strony są problemy, których rozwiązanie nie wydaje się takie oczywiste. Tutaj potrzeba wyczucia, a to oczywiście czasami zawodzi. Wtedy dobrze jest zasięgnąć opinii innych moderatorów. I tak samo było w Twoim przypadku (choć w odwrotnej kolejności :wink: ). Dostałeś bana od jednego moda, ale reszta uznała, że to było niesprawiedliwe i zostało to cofnięte. Czyli było to uznanie, że moderatorzy się pomylili. Nikt tu chyba nie uznaje (włącznie z nami), że moderatorzy są nieomylni.
Chlopaczek pisze:Nie staje tutaj w obronie Smita ale w obronie hmm sam nie wiem czego.Rownosci miedzy uzytkownikami i moderatorami?A moze prawa do wyrazanie tego co sie mysli oczywiscie bez zbednych wulgaryzmow?
Równości między użytkownikami a moderatorami jako takiej nie ma, gdyż moderator już z samej definicji czuwa nad poziomem dyskusji, może karać, usuwać itp. "Zwykły" użytkownik tego niestety nie może. Równi jesteśmy na pewno jeśli chodzi o nasze poglądy, które tutaj wyrażamy.

Bez zbędnych wulgaryzmów? Jeśli ktoś ma coś do powiedzenia to równie dobrze przekaże to bez makaronizmów. Takie jest moje zdanie.
Chlopaczek pisze:Nigdy nie dojdzie sie do calkowicie sprawiedliwego rozwiazania
Otóż to.
Chlopaczek pisze:Moim zdaniem i widze ze nie tylko moim to bylo bardzo naciagane ostrzezenie.Niektorych czasami ponosi.
Tu bardziej chodziło o całokształt działalności Smita. Tu nie chodziło o jedno ostrzeżeni, ale o tym pisałem wyżej.
Chlopaczek pisze:Ale ciagle gotowy jestem walczyc z wiatrakami i wdac sie w ciekawa (mam nadzieje) polemike.
Oby :wink: . Czekam zatem na dalszą część.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 06 maja 2005, 11:05

hrabi pisze: Lol pomyśl o tym ze Smitu sie wtedy ostro nabuzowal ze dostal bana, wiec dla mnie to calkiem normalna sprawa, ze tak napisal, sam bym tak zrobil. Moze powiesz mi ze ty nigdy nie przeklinasz bo to nie kulturalne?? Swoja droga kto tu niby jest wzorem kulturalnego czlowieka moze piwus albo inni moderatorzy?? Juz wole ze Smita brac przyklad, bo walczy o swoje, no ale wkoncu moderator ma zawsze racje, a nawet jesli nie ma to i tak znajdzie byle pretekst zeby WP walnac.
Widzisz tzw afekt, którego notabene stosowania w prawie nie jestem do końca zwolennikiem, nie możę zwalniac od rozumu i kultury - w obojętnie jakiej sprawie czy to tego bana czy innego.
Nie mnie dane jest wskazywać Tobie czy też innym wzory kultury dla jednego wzorem kultury jest / był Jan Nowak- Jeziorański a dla drugiego Michał Wiśniewski. Wzorce wybiera się samemu. Jednak należy pamiętać, że jeśli wchodzi się w jakieś towarzystwo i złamie się zasady tego towarzystwa nalezy liczyć się z konsekwencjami i nie będize tutaj usprawiedliwienia ze tak mnie wychowano czy coś w tym stylu.

Czy ja gdzieś napisałem, że ja nigdy nie przeklinam? Czy gdzieś napisałem, że ja jestem nieomylny i święty? Czy gdzieś napisałem ze jako mod jestem od was lepszy czy coś w tym stylu?
Oczywiście zdarza mi się przeklnąć jednak u mnie jedno przekleństwo wypada na rozdział ksiązki to u co poniektórcyh wypada ono jedno na zdanie a nawet cześciej, że urzyje takie obrazowego porównania. Inna rzecza jest też moment uzycia przekleństw, jezyk pisany jaki tutaj stosujemy ma nieco wyższą rangę mimo wszystko niż potoczny. Dlatego ośmielę sobie stwierdzić, że wobec jezyka pisanego winno się stosowac wyższe wymagania niż do mowy potocznej. Co chyba nie jest jakś wielce kontrowersyjną myślą.

Czytając ostatnią cześć twojego postu można postawić teze, że Smitu i tak zbyt długo przebywał na tym forum skoro już tak mocno zdłła namieszać ludziom w umysłach.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 maja 2005, 13:22

nie bylo mnie troche czasu na forum, wchodze w ten temat - a tu zonk - dorian i smitu dostali bana :D jak przeczytalem te wypowiedzi ostatnie to jestem jak najbardziej ze banem, ja najchetniej jakbym mogl to zbnowalbym ich na wieki wiekow !! przeciez oni wchodza na forum tylko po to zeby zlamac regulamin !! wg mnie moderatorzy sa tutaj zeby pilnowac porzadku i robia to bardzo dobre (z malymi wyjatkami) !!
tez mam swoje male forum i moderator ma wladze i moze dawac ostrzezenia za kazda obraze, ja jak sie wkurze to czasem daje bany za wulgarne odzywki !! te forum jest 1000x wieksze, dlatego tutaj czasem trudniej jest utrzymac porzadek :)
konczy mi sie wena, takze byeeee,

btw - na jak dlugo bana dostali smitu i dorian ??

pozdrawiam wszystkich, ktorzy nie sa zbanowani :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 maja 2005, 13:39

Pisakk pisze:Tak właściwie to jest to polemika Chlopaczka z Piwusem i nie wiem czy powinienem się wciskać no ale...

Alez zapraszam.Zreszta juz to zrobiles :)
Pisakk pisze:Ale sam ban był m.in wynikiem/przejawem braku kultury użytkownika Smita i m.in. za to został wręczony.

W sumie racja tylko ze nigdy nie spotkalem sie z definicja kultury tudziez jej braku.Wiec znowu moderator jest ze tak powiem na gorze he he bo moze dowolnie interpretowac slowa uzytkownika i stanowic czy dana wypowiedz przejawia sie brakiem kultury.A moze mowienie ze ktos nie ma kultury tez jestes przejawem braku kultury?I co wtedy?

Pisakk pisze:Pewnie by nie dostał. Ale taka sytuacja nie obejmuje całej złożoności problemu o czym napiszę poniżej (suspens :lol: )

A ja uwazam ze raczej by nie dostal.Juz pare razy powiedziano na tym forum zebym sie nie odzywal albo zamknal.Inna sprawa ze nie przejelem sie takimi uwagami ale skoro checie dawac za takie cos ostrzeznia...
Pisakk pisze:Oczywiście, że można, ale w jakieś ładniejszej formie, a nie ciągle jakieś żale oraz teksty w stylu "Gdzie są moderatorzy?? Toż to farsa :twisted: ". Jakby wszyscy mieli tyle czasu na siedzenie na forum ile ma Smitu....

Faktycznie Smitu nie wzial pod uwage ze nie wszyscy maja tyle czasu co on.Moze jednak brak moderatora pokazuje ze ich jest za malo.Wypowiedz Smita a raczej apel albo wolanie pelne rozpaczy "Gdzie sa moderatorzy" doskonale pokazuje jego tesknote do moderatorow.Chec obcowania z nimi i troske o porzadek na forum :lol:
A tak na serio Smitu marnuje w ten sposob czas.Jest tyle ksiazek do przeczytania tyle dziewczyn do... Niewazne :)

Pisakk pisze: I ten tekst powinien stanowić klucz do rozwiązania sprawy "Ban dla Smita"!. Jakbyśmy pomyśleli trochę wcześniej, po otrzymaniu od niego tej "jakże wylewnej" informacji o planowanym come backu to powinniśmy się nie cackać i mu dowalić bana na IP, a nie pozwolić nam włazić na głowy. No ale nic - stało się. Smitu prowadził z nami wojnę i wiadomo było, że kiedyś mu się noga podwinie. Jego jedynym celem było zburzenie jako takiej harmonii na forum, próba wzbudzania jakiegoś buntu. Czy uważasz Chłopaczek, że w naszym odczuciu kierowaliśmy się złymi pobudkami, mającymi na celu pozbycie się tak działającego osobnika? Czy nie wyprosiłbyś kogoś, kto wchodzi Ci do domu, niszczy lampę i wyśmiewa wystrój ścian? Ja myślę, że jednak tak....

Tylko jak juz wspomnialem ja nie wypowiedzialem sie tutaj zeby bronic Smita.Nie podwazam jego bana za tak zwany "caloksztalt" ani nie domagam sie zdjecia tego bana.Podwazam slusznosc jednego z ostrzezen.Z wypowiedzi jednego z modow wynika ze dostal je za podwazanie kompetencji Piwusa.Ciagle uwazam ze mozna to robic a forma w jakiej to zrobil byla dopuszczalna (chodzi o posta po ktorym dostal to ostrzezenie a nie o caloksztalt)
Dla mnie mozecie zbanowac cale forum i rozmawiac tylko ze mne :) Jestem pewny ze to by rozwinelo mnie intelektualnie i spowodowalo powstanie mnostwa nowych polaczen neuronowych w mojej glowie :)

Pisakk pisze:To jest bardzo złożona sprawa. Z jednej strony są użytkownicy, którzy się burzą z powodu otrzymanych ostrzeżeń, choć walnęli taką wiązankę, że aż oczy bolały. Z drugiej strony są problemy, których rozwiązanie nie wydaje się takie oczywiste. Tutaj potrzeba wyczucia, a to oczywiście czasami zawodzi. Wtedy dobrze jest zasięgnąć opinii innych moderatorów. I tak samo było w Twoim przypadku (choć w odwrotnej kolejności :wink: ). Dostałeś bana od jednego moda, ale reszta uznała, że to było niesprawiedliwe i zostało to cofnięte. Czyli było to uznanie, że moderatorzy się pomylili. Nikt tu chyba nie uznaje (włącznie z nami), że moderatorzy są nieomylni.

No tutaj nie musze nic dodawac :D

Pisakk pisze:Równości między użytkownikami a moderatorami jako takiej nie ma, gdyż moderator już z samej definicji czuwa nad poziomem dyskusji, może karać, usuwać itp. "Zwykły" użytkownik tego niestety nie może. Równi jesteśmy na pewno jeśli chodzi o nasze poglądy, które tutaj wyrażamy.

Bez zbędnych wulgaryzmów? Jeśli ktoś ma coś do powiedzenia to równie dobrze przekaże to bez makaronizmów. Takie jest moje zdanie.

Myslalem raczej o rownosci odnosnie ostrzezen.Skoro uzytkownik dostaje ostrzezenie za wypowiedz danego typu to niech moderatorzy tez dostaja ostrzezenia za posty w podobnym tonie co te za ktore zostal ukarany user.

Pisakk pisze:Tu bardziej chodziło o całokształt działalności Smita. Tu nie chodziło o jedno ostrzeżeni, ale o tym pisałem wyżej.

Ok ale chyba nie mozna dawac kolejnego ostrzezenia dlatego ze caloksztalt uzytkownika jest nieciekawy.To ma juz zalazki uprzedzen i proby wyeliminowania uzytkownika z forum dlatego ze jest niewygodny dla moderatorow.Wam chodzi o ogolne zachowanie a mi ciagle o to jedno nieszczesne ostrzezenie.
Pisakk pisze:Oby :wink: . Czekam zatem na dalszą część.

Dalsza czesc jest nieublagana niczym kolejne odcniki "Mody na sukces" w TVP albo kolejne pomniki Karola Wojtyly w Polsce :twisted:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 maja 2005, 17:08

hrabi pisze:
bellus pisze:Czy ja gdzieś napisałem, że ja nigdy nie przeklinam?
Nie napisales, ale:
bellus pisze: Założył sobie nowe konto, specjalinie dla nas - byliśmy niemal wzruszeni jak jesteśmy dla niego wążni, jako ten nowo użytkownik obrazil nas nazywając takowymi czy jezcze gorszymi. Nie będę tutaj cytował tamtego tematu z kilku powodów , ale najważniejszy jest taki, że skrypt wykropkowuje przekleństwa a cytat który jest defakto zbiorem gwiazdek byłby mało wnoszący do dyskusji. Więc codzmy na podstawie tamtego tematu można stwierdzić, że użytkownik smitu wzorem kulturalnego człowieka nie jest.
Wiec smitu dostal bana za brak kultury osobistej. Po tym tekscie wyzej i caloksztalcie histori ze Smitem moznaby stwierdzic, ze modzi sa wzorami kultury osobistej nie przeklinaja i wogole, bo ci bez kultury sa banowani moze troche przesadzam i wogole ale jak sie czepiac to sie czepiac. Jedni sie czepaja modow, drudzy userow.
To co kto robi na codzień nas nie obchodzi. My pilnujemy porządku na forum, a to czy Bellus przeklina poza nim to nikogo nie powinno obchodzić bo tutaj jest zdecydowanie kultularny. Smitu niestety taki nie jest i powtarzam, że on nie dostał za to bana tylko WP. To ostrzeżenie tylko przyczyniło się do bana bo miał już ich 9.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 06 maja 2005, 17:37

hrabi pisze:
bellus pisze:Czy ja gdzieś napisałem, że ja nigdy nie przeklinam?
Nie napisales, ale:
bellus pisze: Założył sobie nowe konto, specjalinie dla nas - byliśmy niemal wzruszeni jak jesteśmy dla niego wążni, jako ten nowo użytkownik obrazil nas nazywając takowymi czy jezcze gorszymi. Nie będę tutaj cytował tamtego tematu z kilku powodów , ale najważniejszy jest taki, że skrypt wykropkowuje przekleństwa a cytat który jest defakto zbiorem gwiazdek byłby mało wnoszący do dyskusji. Więc codzmy na podstawie tamtego tematu można stwierdzić, że użytkownik smitu wzorem kulturalnego człowieka nie jest.
Wiec smitu dostal bana za brak kultury osobistej. Po tym tekscie wyzej i caloksztalcie histori ze Smitem moznaby stwierdzic, ze modzi sa wzorami kultury osobistej nie przeklinaja i wogole, bo ci bez kultury sa banowani moze troche przesadzam i wogole ale jak sie czepiac to sie czepiac. Jedni sie czepaja modow, drudzy userow.
Czy to że smitu dostał bana z tego czy innego powodu wyczytałeś z mojej wypowiedzi? Przypominam, ze ja nie dawałem smitowi WP od dłuższego czasu i nie mam nic wsólnego z banem dla smita chodz go popieram - oczywiscie bana a nie smita.
Przyznam, że twoje pogląy mają dość kiepsą podstawę logiczną. Ja się wypowiadam na temat kultury smita ponieważ ona była podmiotem sprawy - do cześci posta Chłopaczka o kulturze sięodniosłem i dlatego. MOja kultura uważam, że jest na dość wysokim poziomie - chodz jak powszechnie wiadomo najtrudniej samego siebie ocenić.
Zdecydowanie przesadzasz i trąci to trochę propagandą i demagogią w stylu "władza jest zła i władza ma przyjemność w tym żeby męczyć biednych i niewinnych jak dziewica orleańska użytkowników".

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 maja 2005, 18:17

Powiem tak. Nie jestem po zadnej stronie , ale Smitu manipuluje i to dosc skutecznie kilkoma osobami. Modzi nie karaja za byle co , a jak wiemy Smitu juz nie pierwszy raz pokazal sie ze zlej strony.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 06 maja 2005, 19:23

Chlopaczek pisze: W sumie racja tylko ze nigdy nie spotkalem sie z definicja kultury tudziez jej braku.Wiec znowu moderator jest ze tak powiem na gorze he he bo moze dowolnie interpretowac slowa uzytkownika i stanowic czy dana wypowiedz przejawia sie brakiem kultury.
No i właśnie taka dola moderatora...Mod ma interpretować słowa i uznawać czy za nie należy się jakaś kara. Jeśli tak to w jakiej wysokości, aby była współmierna do popełnionego wykroczenia
Chlopaczek pisze:A moze mowienie ze ktos nie ma kultury tez jestes przejawem braku kultury?I co wtedy?
Jeśli w odczuciu ogólnym ktoś przyznaje Ci racje to znaczy, że rzeczywiście tamten ktoś nie ma kultury. Ale to było widać aż nadto...
Chlopaczek pisze:A ja uwazam ze raczej by nie dostal.Juz pare razy powiedziano na tym forum zebym sie nie odzywal albo zamknal.Inna sprawa ze nie przejelem sie takimi uwagami ale skoro checie dawac za takie cos ostrzeznia...
Hmmm...W sumie sentencja "nie odzywaj się" nie jest w żaden sposób obraźliwa. Co innego "zamknij się" :wink: . Ale tutaj chyba wychodzi przewrażliwienie osób na punkcie Smita (i w pełni to rozumiem). Jakby ciągle się słyszało jakieś oskarżenia, pretensje, wylewane żale czy też jawne próby walki to każdemu może to wyjść bokiem i można stracić resztki cierpliwości.
Chlopaczek pisze:Faktycznie Smitu nie wzial pod uwage ze nie wszyscy maja tyle czasu co on.Moze jednak brak moderatora pokazuje ze ich jest za malo.Wypowiedz Smita a raczej apel albo wolanie pelne rozpaczy "Gdzie sa moderatorzy" doskonale pokazuje jego tesknote do moderatorow.Chec obcowania z nimi i troske o porzadek na forum :lol:
Heh może :wink: . Sprawa ilości moderatorów: ostatnio jak wiadomo do grona moderatorskiego dołączył Piwus i w moim odczuciu dobrze sobie radzi (choć poznał, że to nie łatwy kawałek chleba :wink: ). Wcześniej dokoptowani zostali Bellus, a w niepamiętnych czasach Tomusmc i nie można powiedzieć, aby któremuś z nich poprzewrało się w głowie od nadmiaru władzy w rękach. Pozatym nie można zapominać, że modem wciąż jest Kostek i niedługo powinien powrócić. Jedynie Becks (pamięta go ktoś jeszcze? :twisted: ) ma pewne problemy i nie wiadomo dokładnie kiedy wróci. Podsumowując myślę, że niedługo modów będzie wystarczająco, aby miał kto się przeczesywać między tematami.
Chlopaczek pisze:Podwazam slusznosc jednego z ostrzezen.Z wypowiedzi jednego z modow wynika ze dostal je za podwazanie kompetencji Piwusa.Ciagle uwazam ze mozna to robic a forma w jakiej to zrobil byla dopuszczalna (chodzi o posta po ktorym dostal to ostrzezenie a nie o caloksztalt)
Robić można - owszem, ale naprawdę po tych wszystkich tekstach, którymi raczył nas Smitu po swoim powrocie można było stracić cierpliwość. Jednak uważam (to tylko moje zdanie), że jednak Smitu zrobił to zbyt wylewnie...
Chlopaczek pisze:Dla mnie mozecie zbanowac cale forum i rozmawiac tylko ze mne :) Jestem pewny ze to by rozwinelo mnie intelektualnie i spowodowalo powstanie mnostwa nowych polaczen neuronowych w mojej glowie :)
"A potem się banowali wzajemnie i te bany cofali, aż do końca ich komputerowego żywota" :wink: .
Chlopaczek pisze:Myslalem raczej o rownosci odnosnie ostrzezen.Skoro uzytkownik dostaje ostrzezenie za wypowiedz danego typu to niech moderatorzy tez dostaja ostrzezenia za posty w podobnym tonie co te za ktore zostal ukarany user.
Najważniejszą sprawą powinno być to, że moderator powinien być wzorem. Wiem, że to trywialne, ale prawdziwe. Skoro przykład nie będzie szedł z góry to już nie wiem skąd? Moderator powinien dążyć do tego, aby nikt mu nie mógł nic zarzucić.

Moderator z ostrzeżeniem? Jakby to o nim świadczyło? Wiem, że tak właśnie powinno być, ale myśle, że w takiej sytuacji już chyba lepiej by było gdyby zrezygnował...
Chlopaczek pisze:Ok ale chyba nie mozna dawac kolejnego ostrzezenia dlatego ze caloksztalt uzytkownika jest nieciekawy.To ma juz zalazki uprzedzen i proby wyeliminowania uzytkownika z forum dlatego ze jest niewygodny dla moderatorow.Wam chodzi o ogolne zachowanie a mi ciagle o to jedno nieszczesne ostrzezenie.
Myśle, że odpowiedź zawarłem wyżej. Jeśli nie to proszę zgłaszać zażalenia to rozwinę swą myśl... :P
Chlopaczek pisze: Dalsza czesc jest nieublagana niczym kolejne odcniki "Mody na sukces" w TVP albo kolejne pomniki Karola Wojtyly w Polsce :twisted:
Mam tylko nadzieję, że MY będziemy wiedzieli kiedy zakończyć... :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 06 maja 2005, 19:55

Nie wiem dokładnie co smitu napisał, żeby dostać bana. Czytałem tylko to co jest w dziale ostrzeżenia i jeżeli za to dostał bana (a tak tam jest napisane) to tylko pogratulować moderatorom :lol: Myślą za mają tutaj władze (właściwie mają) i wszystko im wolno. Dla mnie kompletnie niezrozumiałe jest kilka WP dla Smitu, niektóre moze i były zasłużone, ale nie wszystkie :!:

A co moderatorzy są święci ???
Tomusmc pisze:a szkoda bo ja z chęcią sobie jeszcze popisze :twisted:
Ja z tego wnioskuje, że chcesz sobie ponabijać posty. Takie jest moje zdanie !!
piwus pisze:Ktoś Cię powinien wychować Smitu
ciebie również
piwus pisze: jeszcze raz poruszysz sprawę, którą wyjaśniłem to dostaniesz kolejne WP i kolejne i kolejne...
pokaż mi punkt regulaminu, w którym zabrania się poruszania sprawy, którą niby TY wyjaśniłeś. Kolejny przykład ze wam wolno wszystko. Nie chcesz zeby poruszał jakiejs sprawy to od razu WP i oczywiście zamknac temat. Ma chyba prawo poruszać jakiś temat
piwus pisze:A może dla odmiany napisałbyś o skandalicznym zachowaniu kolegi
A ty dla odmiany o nienajlepszej pracy moderatorów.
Pisakk pisze:Ehhhh.... :roll:
Według mnie to jest nabicie posta. Dlaczego nie dostał za to WP?? Bo jest modem i mu wolno!! Jakby któryś z userów to napisał to od razu WP a jak smitu to od piwusa 2 WP, jedno w tym by pewnie było za prowokowanie :evil:
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=2001 - dowód
piwus pisze:wy do siebie na gg piszecie "Ej, weź mi pomóż na forum, bo sobie rady nie daję i nie mogę go przekrzyczeć"
Dajesz WP smitu bo "rozsiewa kłamstwa", wiec teraz ja żądam WP dla ciebie bo ty rozsiewasz kłamstwo takim oto postem. Ale oczywiście nie dostaniesz bo jesteś modem i ci wolno, ale nam, userom NIE

Teraz się wam naraziłem, więc czekam na WP :twisted:

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 06 maja 2005, 20:17

Jeśli ktoś nadal nie rozumie to śpieszę wyjaśniać. Zapraszam do lektury regulaminu bo chyba niektórzy go jeszcze nie znają. Jest tam wyraźnie napisane, że w dowolnej sytuacji, nie opisanej regulaminem, moderator/administrator może zareagować ostrzeżenie lub banem. Jeśli ktoś ma z tym problem to znaczy, że niesłusznie założył konto więc nie powinno go tu w ogóle być.
Decyzję o banie dla smitu na czas nieokreślony podjąłem ja sam. Jeśli zatem ktoś się nie zgadza z moim światopoglądem to zapraszam na PW bo to nie jest temat do bicia piany a dyskutować o tym że ja bym dał w tej sytuacji 2 WP a ja żadnego moglibyśmy przez rok i nic by z tego zupełnie nie wynikło.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”