Barcelona - AC Milan - Strona 58

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 mar 2013, 19:08

Bienias pisze:To beda jaja w razie kontuzji bo na lawce z teoretycznie srodkowych obroncow zostanie tylko....Song
Puyol poprowadzi mecz z ławki. Może lepiej wyszloby mu to niż Rourze. :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 mar 2013, 19:10

Podoba mi się postawa Qzyna. Zastanawiający jest za to dla mnie totalny brak wiary niektórych kibiców Barcelony w swoją drużynę. Pojąłbym to gdyby tak pisali kibice Arsenalu przed rewanżem z Bayernem ale kibice Barcy? Ja rozumiem, że Milan w gazie, że Barca bez trenera i w dołku, że 2:0 w Mediolanie ale bez przesady, mówimy tu o Barcelonie, najlepszej drużynie w Europie w ostatnich latach, grającej na CN i w każdej chwili zdolnej do zagrania wielkiego meczu. Że niewiele wskazuje na to, że Barcelona taki zagra dzisiaj? A ilu kibiców typowało to, że Milan tak dobrze zagra z Barcą na San Siro, wygra 2:0 będąc lepszym zespołem i będzie miał realne szanse na awans?

2:0 to ładny handicap ale z pewnością do odrobienia. Pamiętając historię Milanu i to jak potrafił trwonić kosmiczne przewagi z Liverpoolem, Deportivo czy Arsenalem niczego IMO nie można wykluczyć. Wiadomo co zagra Milan, trudno też spodziewać się jakiejś wielkiej rewolucji w grze Barcelony, teraz pozostaje pytanie w jakiej formie będą wykonawcy i jak będą realizować przedmeczowe założenia. Moim zdaniem bardzo wiele będzie zależało od pierwszych 20-30 minut meczu, jak Barcelona dobrze "wejdzie" w mecz i coś wpadnie to nawet dobrze broniący się Milan może sobie nie poradzić. Z drugiej strony Allegri już pokazał, że wie jak grać z Barcą, o taktyczne przygotowanie do meczu kibice rossonerrich mogą być spokojni, pytanie na ile stać będzie dzisiaj Barcelonę i czy gracze z Mediolanu będą w stanie tak dobrze realizować założenia jak w pierwszym meczu.

Jest trochę analogii do rewanżów Chelsea i Interu z Barceloną na CN w ostatnich latach. I dziś i wtedy rywale Barcelony przyjeżdżali bronić przewagi z pierwszego meczu i w efekcie im się to udawało, w dodatku przewaga nie była ona do tej pory aż tak wygodna, 2:0 to świetny wynik i Barca mimo tego, że musi przygwoździć Milan w każdej chwili powinna uważać na tyły bo każdy gol dla Milanu znacząco utrudnia sprawę.

Czekam na wielki mecz, godny wielkich firm, które będą w nim uczestniczyć i mam nadzieję, że dziś po spotkaniu będziemy mogli pisać tylko o wymiarze sportowym meczu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 mar 2013, 19:37

Przed meczem MU-Real marzyłem o wielkim meczu bez wałka sędziowskiego :mrgreen: nie będę zapeszał...licze na super mecz i rozmowe po nim tylko o piłce

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 12 mar 2013, 19:46

Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa #fcblive
Bench Barcelona: Pinto, Puyol, Adriano, Song, Cesc, Alexis, Tello #fcblive
Bez Puyola tak samo jak zawsze :?

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 12 mar 2013, 19:49

OFFICIAL line-up vs. Barça (4-3-3): Abbiati; Abate-Zapata-Mexes-Constant; Flamini-Ambrosini-Montolivo; Niang-Boateng-El Shaarawy.
Milan’s bench: Amelia, Bonera, De Sciglio, Muntari, Nocerino, Robinho, Bojan

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 mar 2013, 19:49

Będzie nam go cholernie brakowało. W takim razie Mascherano musi rozegrać mecz życia! Gdyby był kapitan byłbym w 100% usatysfakcjonowany składem, ale walczymy panowie!
To musi być najlepszy mecz Barcy w tym sezonie!
Mecz się nie zaczął a ja nie mogę wysiedzieć.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 mar 2013, 19:49

Milan:

abbiati,abate, mexes, zapata, constant, montolivo, ambrosini, flamini, boateng, el shaarawy,niang

To jest ten mecz. Otwórzcie nowy cykl :!: :!:

Forza Milan :!: :!:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 12 mar 2013, 19:50

Możemy wygrać, przegrać albo zremisować, awansować lub nie, ale niech drużyna pokaże, że ma 'cojones' i wyjdzie na Milan na pełnej k*** z wolą walki i nastawieniem na osiągnięcie dobrego rezultatu. Niech nie grają jak ostatnie pizdy, co ostatnio często ma miejsce.

Skład personalny i taktyka nie wróży sukcesu, ale dopóki piłka w grze...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 mar 2013, 20:08

Beka, jest beka.

Sędziuje Kassai asystentem najpewniej będzie Busqets.
:roftl3:

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 12 mar 2013, 20:17

Morrow pisze:Podoba mi się postawa Qzyna. Zastanawiający jest za to dla mnie totalny brak wiary niektórych kibiców Barcelony w swoją drużynę.
Nie przejmuj się tym co pisze chaos, on przed każdym meczem Barcy w lidze modli się o remis. Taki już z niego pesymista :P
Cholernie szkoda, że Puyol wypadł w ostatnim momencie. Jedyny wojownik, który mógł mobilizować resztę zespołu gdyby gra nie toczyła się po naszej myśli. Teraz nie ma wyjścia - maszyna musi zacząć działać od początku i sama się napędzać rozjeżdżając rywali. Po 1 meczu pisano, że Milan zagrał najlepszy a Barca najgorszy mecz sezonu. Szansa na powtórzenie tego wyczynu jest raczej nikła. Raczej jestem skłonny postawić tezę, że role dzisiaj mogą się odwrócić jeśli Milan nie wytrzyma presji. Nie będzie to 1 taka sytuacja w ostatnich latach. Wystarczy strzelić szybko gola i nogi Włochów zaczną drżeć. Dobrze, że w ataku jest Villa. Z Deportivo może nie grzeszył skutecznością, ale przynajmniej wychodził na pozycje strzeleckie a tego w meczu na San Siro i następującym po nim meczu z Realem nam brakowało. Luty się dawno skończył, forma powinna rosnąć i nie ma co szukać wymówek po ewentualnej porażce. Wszystko w rękach/nogach Barcy.
Jazda z..... Milanem :!:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 12 mar 2013, 20:28

Bardzo dobrze, że w ataku MVP, choć Pedro strasznie cieniuje, to jednak wciąż (?) lepszy od Sancheza. Dobra decyzja z Fabregasem na ławce i nie kombinowanem z Iniestą na skrzydle. Brak Puyola z pewnością będzie widoczny, po Mascherano można się wszystkiego spodziewać.
Tak czy inaczej, obstawiam 2-1 dla Barcelony.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 mar 2013, 20:31

Nie podoba mi się ten Villa w 1 składzie.

Skład Milanu taki jak oczekiwałem.

Forza Milan :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 12 mar 2013, 20:47

A ja nie mam neta i pozostaje mi śledzenie na telefonie wyniku. Istna tragedia...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 mar 2013, 20:49

działa wam weeb.tv?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 mar 2013, 20:49

500 Internal Server Error [k****] jego mać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”