Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 571

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2009, 11:01

Ian Wright przekazał dziś nie najlepsze wieści. Ponoć Rosicky ma uraz mięśni uda. Ponoć wypadł z gry na 6 tygodni, czyli po powrocie znów wszystko od nowa będzie zaczynał. A zagra pewnie za 2 miesiące dopiero. Piszę 'ponoć', bo oficjalna nic jeszcze nie podała. Wenger ma powiedzieć o sprawie na konferencji prasowej. Obawiam się jednak, że to może być prawda. Pod nieobecność Samira i Tomasa, pewnie Arshavin będzie grał na lewej stronie, a Theo na prawej. ehh

martin83
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin83 » 06 sie 2009, 12:13

fieldy Wenger wspominał coś o zmianie ustawienia na 4-3-3 i w tym ustawieniu Rosicky czy Nasri beda pewnie uzupełnieniem srodka pola Cesca i Songa. Lewy atak bedzie należał do Arshavina lub Van Persiego w przypadku gdy na środku bedzie grał Bendtner lub Eduardo. Martwi mnie brak zmiennika dla Walcotta a ciekawi jaką role dostanie Cesc. Mam nadzieje że ustawienie nie zmnieni się na to z poprzedniego sezonu na 4-5-1 i Cesciem za napastnikiem. Cesc to nie jest najbardziej wysuniety pomocnik, to zawodnik operujący przed defensywnym pomocnikiem a za ofensywnym lub dwoma napastnikami.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 sie 2009, 12:15

:zgon:

Co prawda tego można było się spodziewać, ale po cichu liczyłem, że Tomas dotrwa do początku sezonu. Przed nami też ważne mecze eliminacyjne do Ligi Mistrzów i jego obecność w kadrze z pewnością mogła dać większe pole manewru. Mam tylko nadzieję, że to już ostatni jego uraz w tym sezonie :hardkor:

Poczekajmy jednak na oficjalne wieści.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2009, 12:18

ACF Fiorentina (ITA)
Club Atlético de Madrid (ESP)
Celtic FC (SCO)
RSC Anderlecht (BEL)
FC Timişoara (ROU)

a tu kryje się nasz rywal, jutro losowanie. Jak ma być już któryś z tych lepszych to chciałbym Viole, coby czesiek mógł nasz temat odwiedzić :P

Nie chciałbym Atletico, bo wydają się być najsilniejsi, a przed 1 meczem gramy z Evertonem na wyjeździe i po rewanżu mamy wyjazd na Old Trafford.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 06 sie 2009, 12:46

Cienko cienko jesli to z Rosickym sie potwierdzi. Nasri i Song w pierwszej 11? O mistrza bedzie ciezko. Juz to widzielismy w meczach z Chelsea i MU ze zbyt wielu mlodych w 11 to nie jest recepta na trofea.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2009, 13:20 przez michal2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 06 sie 2009, 12:53

michal2 pisze:zbyt wielu mlodych nie robi nam dobrze.
aż mi ciarki przeszły jak to przeczytałem :haha:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 sie 2009, 13:44

michal2 pisze:Nasri i Song w pierwszej 11?
Nie wiem czy się orientujesz, ale Samir jest kontuzjowany :> Song w pierwszym składzie w chwili obecnej to chyba nie taki czarny scenariusz?
michal2 pisze:O mistrza bedzie ciezko.
Radziłbym zejść na ziemię. Nikt w tym temacie nie wspominał nawet o mistrzostwie Anglii. Ba, nawet sami piłkarze zdają sobie sprawę z tego jak wygląda obecna sytuacja Arsenalu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2009, 9:44

Wenger mówi, że Pat raczej nie wróci. Mówi, że interesuje się Hangelandem, ale nie kontaktował się jeszcze z Fulham ... Sendi odejdzie do Evertonu, jak już sam Wenger potwierdza - to ostatni rok jego kontraktu, więc jak można na nim zarobić, to czemu nie. Dodał jeszcze, że kupi maks 2 piłkarzy, jednego do obrony i jednego do ataku. Szkoda, że DM'a nie chce.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 07 sie 2009, 11:31

Na dmie mamy takie gwiazdy jakich nikt nie ma. Po prostu nie znamy sie na pilce i nie potrafimy tego dostrzec.

Ogladalem wczoraj powtorke meczu z Chelsea (1-4)
Wnioski
-song, denilson, gibbs to nie ta liga
-nie potrafimy sie bronic, nie chodzi tylko o obrone i def pomoc ale np Walcott czy Nasri to to samo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2009, 12:14

Celtic :lol:
fajnie, nie będzie problemu z linkiem do meczu. 4 polskich bramkarzy. Zapowiada się ciekawy pojedynek.
1 mecz na wyjeździe, więc nie jest źle.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 sie 2009, 12:23

Bardzo dobrze.Arsenal sprowadzi szkotów na ziemie bo nie wiem jakim cudem taka słaba liga ma dwie drużyny w lidze mistrzów i już z Ruskami powinni odpaść.Dobrze że Viola ne dostała Angoli bo tak jest szansa na 4 drużyny w LM

Forza Calcio :!: :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 sie 2009, 12:27

Czyli jednak Bitwa o Wielką Brytanię 8)

W sumie bardziej obawiałem się Atletico, więc dwumecz z Celtami jakoś mnie nie stresuje. Gramy rewanż na własnym boisku, co dodatkowo daje nam przewagę. Powinno być ciekawie ale jednak z naszym awansem.

Może Boruc jakiegoś farfocla puści :think:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 sie 2009, 14:27

Z Celtikiem sobie powinien Arsenal poradzić. Zwłaszcza w kontekście rewanżu na swoim stadionie. Celtic wygrywając w Mokswie, odniósł pierwsze wyjazdowe zwycięstwo w pucharach od sześciu lat! Poza tym piłkarzy i drużynę ma dużo słabszą od "Kanonierów". Mimo wszystko trzymam kciuki za Celtic.

Duch - na farfocla Boruca raczej nie licz ;)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 sie 2009, 14:42

No bez przesady. Przecież Arsenal rozjedzie Celtic i to jest pewne. W każdej formacji Celtic jest dwie klasy gorszą drużyną, no może po za bramką. Mimo iż obrona Arsenalu to najsłabsza formacja to również obrona Celticu to najsłabsza formacja. Jak Celtą uda się u siebie nie przegrać to będzie to dla nich wielki cud. Ja osobiście stawiam na jakieś 1-2, 1-3 na wyjeździe i spokojne 3-0 u siebie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 sie 2009, 15:04

Asteniu pisze:Przecież Arsenal rozjedzie Celtic i to jest pewne. W każdej formacji Celtic jest dwie klasy gorszą drużyną
Absolutnie się z tym zgadzam. Jedynie z tym dwubramkowym zwycięstwem w Glasgow nie do końca bo Celtic u siebie jest mocny (choć z Dynamem przegrał na Parkhead i do tej pory nie wiem jak). Jeśli już Arsenal wygra to skromnie, jednym golem. Przypomnę, że w Glasgow nie wygrały w ostatnich latach Manchester i Milan, a i Barcelona się pomęczyła. Tak czy inaczej wyeliminowanie Arsenalu byłoby prawdziwym cudem, na który ledwie po cichutku liczę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”