FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 571

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 16 mar 2008, 23:53

Mentor pisze:przyzwyczajony już jestem do tego, że lubisz wkładać ludziom różne rzeczy w usta.
Nie przesadzaj :?
Mentor pisze:To nie do końca prawda
Starego "dobrego" Mou z Chelsea byś nie chciał :>
Bask pisze:Ryjek będzie Smile Planuje już z Txikim nowe zakupy przecież
To nie była żadna ironia, żart czy co tam jeszcze. Tylko to co ostatnio czytałem w prasie, oprócz zainteresowania Laudrupem :) Na szczęście to tylko Sport :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2008, 0:00

Bask pisze:Nie przesadzaj
Nie przesadzam. Ilekroć piszesz coś o mnie muszę dawać sprostowanie.
Bask pisze:Starego "dobrego" Mou z Chelsea byś nie chciał
Napinacza, bufona bym nie chciał. Jeżeli Mourinho jako trener Barcelony gotów byłby przynajmniej trochę wyluzować to nie ma problemu. Pisałem o tym już wielokrotnie, że jedyne co mi u niego nie odpowiada to niektóre zachowania. Nie ma chyba sensu się powtarzać.

Jeżeli Mou miałby się nie zmienić to nie chcę go. Nie jest jedynym trenerem, który gwarantuje poprawę wyników a nie chciałbym się za niego wstydzić kiedy znowu zrobi z siebie idiotę.
Bask pisze:To nie była żadna ironia, żart czy co tam jeszcze. Tylko to co ostatnio czytałem w prasie
Rijkaard i Txiki planują zakupy (piłkarzy).
Laporta planuje zakupy (trenera).

Prasa pisze o wszystkim tylko co z tego? To nie od mediów zależało będzie kto poprowadzi Barcelonę w przyszłym sezonie tak więc fajnie by było w dyskusji nie ograniczać się do wybranych doniesień medialnych.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 17 mar 2008, 0:11

Mentor pisze:Nie przesadzam. Ilekroć piszesz coś o mnie muszę dawać sprostowanie.
Przesadzasz Mentor naprawdę :?
Mentor pisze:Jeżeli Mou miałby się nie zmienić to nie chcę go. Nie jest jedynym trenerem, który gwarantuje poprawę wyników a nie chciałbym się za niego wstydzić kiedy znowu zrobi z siebie idiotę.
Ja też nie. Zresztą Mou nie jest jakimś moim wielkim faworytem. Jest 2 czy 3 trenerów, którzy bardziej mi pasują na trenera Blagurany, ale z tych co są wymieniani w mediach Mou najbardziej mi odpowiada. Żadnych trenerów bez większego doświadczenia jak Laudrup czy Valverde :roll:
Mentor pisze:Rijkaard
Mentor pisze:planują zakupy (piłkarzy).
Nowy trener powinien planować zakupy z Txikim :>
Mentor pisze:Prasa pisze o wszystkim tylko co z tego?
Nic. Po prostu dodałem to do swojej wypowiedzi :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2008, 0:17

Bask pisze:Przesadzasz Mentor naprawdę
Tak sądzisz? W takim układzie rozważę start na drugim kierunku studiów. Ogrodnictwo może być ciekawym wyzwaniem.

Swoją drogą Ty też odnalazłbyś się na tym kierunku. Uwielbiasz przesadzać.

Tak po prawdzie to już dawno noszę się z zamiarem studiowania drugiego kierunku. Mój mentor Rijkaard mawia, że trzeba ciężko pracować a studiowanie dwóch kierunków mogłoby się dla mnie okazać naprawdę ciężką pracą. Mister będzie ze mnie dumny.

masz coś do ogrodników ? :lol: // fieldy

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 mar 2008, 0:28

Bask pisze:. Żadnych trenerów bez większego doświadczenia jak Laudrup czy Valverde :roll:

[
A Rijkaard to jak duze mial doswiadczenie? mysle ze mniejsze niz Laudrup obecnie

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 17 mar 2008, 0:38

Bienias pisze:A Rijkaard to jak duze mial doswiadczenie?
Z reprezentacją Holandii :) Zresztą ja jestem zdania, że nie potrzebujemy teraz trenera w stylu Ryja tylko kogoś dużo bardziej doświadczonego itd. itp.
Mentor pisze:Mój mentor Rijkaard
Daleko nie "zajedziesz" :roll: :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2008, 18:38

Obrazek

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 17 mar 2008, 20:25

Tak sobie mysle,ze niedlugo spadniemy na 3 miejsce w tabeli wcale nie bede tym faktem wkurzony. Grajac eliminacje LM Laporta i spolka beda musieli odwolac Azjatyckie wojaze i innego typu bezsensowne przedsiewziecia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2008, 21:48

A wiesz, że tournee w tym roku odbędzie się w zupełnie innym terminie niż w latach ubiegłych? Dużo wcześniej. Wszystko po to, aby piłkarze po Euro nie musieli jeszcze gdzieś wyjeżdżać. Po ME będzie już tylko czas na odpoczynek i przygotowania do sezonu.

Ale co tam spadnijmy na trzecie miejsce. Albo siódme od razu to może coś/kogoś jeszcze odwołają.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 17 mar 2008, 22:34

Mentor pisze:A wiesz, że tournee w tym roku odbędzie się w zupełnie innym terminie niż w latach ubiegłych? Dużo wcześniej. Wszystko po to, aby piłkarze po Euro nie musieli jeszcze gdzieś wyjeżdżać. Po ME będzie już tylko czas na odpoczynek i przygotowania do sezonu.
To kiedy bedzie tournee? Przed ME? To ciekawe kto na nie pojedzie, chyba sami spoza Europy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 mar 2008, 23:04

http://blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=22120

Plany Barcelony na temat Tournee.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2008, 17:43

Wiemy już jak będą wyglądały wyjazdowe koszulki na następny sezon :]

http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... cio_PK=803

Pierwsze wrażenie pozytywne w moim przypadku. Od pewnego czasu mam zamiar kupić sobie wyjazdową koszulkę, ale niebieska niespecjalnie mi pasowała. Ta na pierwszy rzut oka podoba mi się. Czekam na więcej fotek.

Wracając do spraw czysto sportowych... rzygać się chce. Ronaldinho znowu będzie odpoczywał. On się nadaje jeszcze w ogóle do gry w piłkę na tym poziomie czy e tam? Dosyć mam już tego. Całego tego sezonu mam już dosyć. Oby ktoś w lecie ogarnął ten burdel bo wstyd po prostu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 mar 2008, 20:16

Rzeczywiscie rzygac sie chce. Ronaldinho mial udowodnic, ze jeszcze beda z niego ludzi. Czy udowodnil? Ciezko powiedziec, bo w tym roku, gdy gral to gral dosyc dobrze, problem tylko w tym, ze nie wiele gral. Ronaldinho, Messi, Deco, Toure ...

A jeszcze niedawno cieszylem sie, ze mamy prawie wszystkich graczy zdrowych (mecz z Celticiem). Nawet 2 tygodnie od tego czasu nie minely, a nasz kregoslup druzyny znowu przetracony.

Nie lubie sie powtarzac, ale jak dla mnie to odpuscilismy juz walke o pierwsze miejsce w lidze. Zarowno Deco, Ronaldinho jak i Marquez prawdopodobnie szykowani sa na mecz z Schalke. Szczerze mowiac, to ktos naprawde musi ogranac ten syf po sezonie. Rijkard jeszcze moze byc zwyciezca w tym sezonie, jesli wygra LM. Podobnie Ronaldinho, ktory dwoma momentami magii moze zapewnic nam to trofeum. Tylko czy wtedy wszystko bedzie pieknie? Wedlug mnie nie. Chociaz radowal bede sie niezmiernie.

Z ostatecznymi ocenami wstrzymam sie do konca sezonu, to jednak juz dzisiaj wiadomo, ze sluzby medyczne sobie nie radza. To juz nasz drugi sezon z rzedu w ktorym zawodzimy, ale trzeba tez podkreslic, ze jestesmy w czolowce druzyn w Europie, ktore borykaja sie z problemem kontuzjii. Dajmy np. taki Manchester. Ile tam mieli kontuzji? Z powaznych to jedynie Scholes na 3 miesiace i Rooney na miesiac. Do tego mozna dodac jeszcze Owena i paru innych graczy, ktorzy jednak dosyc krotko chorowali. U nas tymczasem zaczelo sie od 3 miesiecznej przerwy Eto`o (potem jeszcze PNA), dwukrotnej kontuzji Messiego, kontuzji Ronaldinho, kontuzji Henry`ego, Toure, Deco, Marqueza, Puyola, Zambrotty itd. Kazdy z tych graczy kontuzjowany byl przez conajmniej miesiac. Jedynie Xavi, Iniesta i Milito ciesza sie dobrym zdrowiem, reszta jest W rozsypce. Nawet z silna lawka ciezko jest grac na 3 frontach w takich okolicznosciach.

A moglo byc tak pieknie...

Co do koszulek to rzeczywiscie, wygladaja dosyc dobrze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2008, 21:39

Tematu co po sezonie podejmować nie będę bo na to jeszcze przyjdzie czas. Wrócę na moment do kwestii kontuzji. Jeżeli ktoś jeszcze nie czytał to niech czyta: http://www.fcbarca.com/index.php?goto=kom&news=21466

Oto 'najlepszy' fragment:
Statystyki są przerażające. Może ciężko w to uwierzyć, ale w obecnym sezonie, który w praktyce rozpoczął się 21 lipca, aż 20 z 24 piłkarzy musiało zmagać się z kontuzjami. Obecny sezon trwa 242 dni, przez ten czas piłkarze Barçy zmagali się ogółem z 49 urazami. Łączna przerwa w grze wszystkich zawodników wynosi 1 058 dni.
Chyba czas najwyższy wymyślić coś 'mocniejszego' od świeczki bo nie chce mi się cmentarza rysować.

I jeszcze na koniec muszę (bo nie wytrzymie już normalnie!) dodać, że nie byłbym tak bardzo zły z powodu absencji Dinho gdyby Brazylijczyk był kontuzjowany. Problem (?) w tym, że R10 nie jest kontuzjowany a mimo to nie będzie grał. Sił nie ma? &@#*$#^$#($(*

[EDIT]
Ależ ja to jestem nie po układany :roll:

Warto jeszcze wspomnieć o tym, że próbujemy odwoływać się od kartek dla Iniesty i Milito. Dobra opcja. Warto spróbować.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 18 mar 2008, 21:49

Mentor pisze:Sił nie ma? &@#*$#^$#($(*
Na Onecie ( :wink: ) piszą, że podobno Ronaldinho przyszedł w stanie "wskazującym" na trening, co tak podziałało na nerwy Rijkardowi że odsunął Brazylijczyka od drużyny i zapowiedział jego sprzedaż. Wiem, że newsy z Onetu trzeba z przymrużeniem oka patrzeć, ale... coś w tym jest :?: :warrior: Bo trochę ciężko uwierzyć w kolejny "odpoczynek" skoro żadnej kontuzji nie ma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”