Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 574

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 maja 2011, 22:01

Ferguson często podkreśla, że szeroka kadra to nasz wielki atut,
Z czym się w pełni zgadzam i sam wielokrotnie - także na tej stronie - to podkreślałem.
nie uważasz, że inwestowanie kasy w zastępstwo dla tych zawodników to bezsens
Nie bezsens, bo za tak czy inaczej sprowadzimy DP. Z uwagi na Hargo i przebudowę linii pomocy. Co do obrony, to po odejściu Browna też kogoś sprowadzimy. I będzie 4 obrońców w kadrze, czyli podobnie jak teraz.

Henderson? Już chyba nam bliżej dziś do Sneijdera... No i Younga oczywiście. Jeśli wierzyć w tę podsłuchaną rozmowę SAFa z Youngiem to o jego pozycję na boisku rozbija się cały transfer i co do tego panowie nie mogą się dogadać. Nie zdziwiłbym się nawet jakby to on miał iść do środka...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 18 maja 2011, 18:11

http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849,96 ... ideo_.html ... przemilczę to :lol: :haha:

Swoją drogą, co oni mają z tymi pucharami? Jednemu leci pod koła, drugiemu spada na ulicę...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 maja 2011, 18:44

Jeśli wierzyć w tę podsłuchaną rozmowę SAFa z Youngiem to o jego pozycję na boisku rozbija się cały transfer i co do tego panowie nie mogą się dogadać. Nie zdziwiłbym się nawet jakby to on miał iść do środka...
? jaką podsłuchaną rozmowę?

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 18 maja 2011, 20:22

Jeśli ktoś (a w szczególnosci fani United) nie ma ochoty oglądać dzisiejszego finału Ligi Europy to pod poniższym linkiem o 20:30 można zobaczyć stream - rozdanie nagród za ten sezon (piłkarz roku, gol sezonu itp.) w United.

http://www.firstrowsports.eu/watch/6528 ... ds%5D.html

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2011, 8:56

Nagrody przyznane.

Tunnicliffe młodym piłkarzem roku. Bramka Rooneya oczywiście golem roku.

Hernandez piłkarzem roku wg fanów i dla niego nagroda Busbyego.
“I do not deserve this,” Chicharito said, before saluting his team mates.
I jak nie uwielbiać tego chłopaka.

Nani piłkarzem sezonu wg samych piłkarzy. Nani i Rooney przyznali, że głosowali na Edwina. Trochę szkoda, że w takim sezonie gdzie nie było u nas takiej zdecydowanej gwiazdy, której bezsprzecznie należała się ta nagroda Holender nie został w żaden sposób nagrodzony.

Ferguson zapowiedział 3 transfery. Zobaczymy co wymyśli. Bramkarz, środkowy pomocnik i ?. Young mówi, że podejmie decyzję po sezonie, zapewne trafi albo do nas albo do Liverpoolu choć kibice LFC są pewni, że właśnie do nich. Mi też wydaje się to bardziej prawdopodobne.

Stekelenburg rozważa przedłużenie kontraktu z Ajaxem i mówi, że nie było żadnej oferty za niego. Biorąc pod uwagę słowa Gilla, że transfer bramkarza był przygotowywany od dłuższego czasu i jest dobrej myśli chyba można wykluczyć Holendra. Wszystko wskazuje na De Geę.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 19 maja 2011, 9:22

A 3cim transferem będzie Hargo :lol:

Zasadniczo wygląda to tak jak piszesz . Bardziej od wyniku naszych poszukiwań następcy VDS'a ciekawi mnie wynik poszukiwań następcy Scholes'a . Sneijder , Pastore, Hamsik, Pjanić ? A może Ferg zaskoczy kimś na miare Chicarito ? Fajnie by było :)

Osobiście sądze ,że 2 transfery w zupełności starczą . Wróci Danny , wróci Clev , który powinien troszkę pograć , także atak i skrzydło załatwione(chociaz osobiscie marzy mi sie pewien Mario z Dortmundu :mrgreen: ). Obrona też wydaje się kompletna. Jest jeszcze jedna kwestia nierozstrzygnięta - co z Owenem H ? Kontrakt "pay if u play" chyba byłby najrozsądniejszą opcją . Ciekawe tylko czy Hargo wybierze dość niepewne zarobki w United i to jeszcze pewno obnizone , czy pewne w rodzimej badz tez innej lidze.

PS. Zdziwilibyscie sie gdyby tym bramkarzem okazał sie Given ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2011, 9:46

SexyBitch pisze:Ciekawe tylko czy Hargo wybierze dość niepewne zarobki w United i to jeszcze pewno obnizone , czy pewne w rodzimej badz tez innej lidze.
ja ostatnio gdzieś wyczytałem, że Wenger się nim interesuje :lol:
Jakby Given się pojawił to ja bym się zdziwił, lubię go i od lat chciałem go w Arsenalu, ale od dwóch sezonów ma sporo kłopotów ze zdrowiem, bark mu chyba regularnie wypada (zaczęło się chyba od obrony strzału van Persiego). Także nie wiem czy to byłaby dobra opcja na 1 bramkarza do United. De Gea chyba ma największe szanse, bo Neuer do Bayernu idzie ponoć.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2011, 10:13

Nie ma opcji z Neuerem, on będzie grał w Bayernie. Do Givena mam sentyment odkąd grał w Newcastle ale nie wierzę w ten transfer. Czuję, że Ferguson będzie chciał kogoś na lata, tak żeby bramka była zabezpieczona po jego odejściu. Myślę, że na początku czerwca dowiemy się kto będzie nowym GK.

Tak jak pisałem w Hargreavesa już nie wierzę. To miał być przełomowy sezon. Nie był. Moim zdaniem kwestią czasu jest niestety decyzja o zakończeniu kariery.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2011, 14:27

Mieliście może niedawno kontrolę antydopingową? Albo wiecie może ile takich kontroli było jak dotychczas w tym sezonie?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 maja 2011, 14:46

Tak jak pisałem w Hargreavesa już nie wierzę. To miał być przełomowy sezon. Nie był. Moim zdaniem kwestią czasu jest niestety decyzja o zakończeniu kariery.
Ale lepiej dać mu nawet słaby kontrakt niż pozwolić nagle się odbudować i grac dla np. AFC. No, sorry po tylu latach wkładania hajsu w niego teraz on miałby grać dla kogoś innego w Anglii?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 maja 2011, 20:58

Mentor-kontrole sa co jakis czas ale nie są podawane publicznie z tego co pamiętam,dopiero jak jakis wpadnie :wink:

Co do transferow....mają być podobno 3, M.Owena pewnie zastąpi Welbeck,Tom wejdzie w role rezerwowego(odstawienie Obertana,Bebe) a Dioufa bym sprzedał bo chłopak z tego co widziałem ładnie sobie w Black poczyna i spokojnie ktos go kupi w Prem.
Mam nadzieje ze odeszła mysl o kupieniu hendersona bo ten w 2 częsci sezonu gra jak cały sunderland slabo,powiem ze taki MCartur z Wigan grał w tym sezonie o klase lepiej a pare zagran miał wrecz genialnych(zonglerka z blackubern z golem :boje się: :boje się: ).
Na Sneidera nie licze bo Inter go nie pusci a SAF nie da za niego dużej kasy.Bardziej bym chciał Modrica który bardziej do nas pasuje ale wiem jak sie z Levym negocjuje transfery.
Jesli miałbym podać 3 moje marzenia transferowe to sa nimi De Gea,Modric i Young.Zobaczymy,rok temu marzyłem o 3 normalnym napastniku i rozgrywajacym, dostałem obronce z Fulham i mekasykanca ktorego nie znalem.Jestemy w finale LM i wygralismy majstra.

Ciekawi mnie też kto odejdzie- Brown nie ma juz czego szukac chyba,pobiera 80 tys wiec pewnie odejdzie. Kuszczak wiadomo,M.Owen też.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 maja 2011, 22:16

Wiadomo gdzie pójdzie Owen?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 maja 2011, 22:18

Stawiałbym na Aston Ville, jeśli utrzyma się tam Houllier.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 maja 2011, 22:26

Mistrzem Angli został wiec spokojnie moze wrócic na Anfield :wink: .Pewnie jego agent znowu bedzie wysylal aplikacje po klubach z prem i znowu nikt go nie bedzie chcial, ba nawet jakies Hull go nie chciało ze wzgledu na zdrowie.Saf niestety nie wiadomo czemu podpisał z nik kontrakt bo facet był wrakiem pilkarskim od kontuzji na euro 04.Zaimast sie bawic w połamanego gracza z ktorego zostało nazwisko mozliwe ze rok temu bysmy mieli rekordowego majstra bo brakowało 3 napastnika ktory strzela gole pod nieobecnosc Roo.Teraz mamy Groszka cholernie zaluje ze rok temu nie było kogos podobnego.Owen albo grał slabo albo był połamany.Poza paroma golami nie dał zespołowi nic poza tym ze figurował w kadrze.W tym sezonie przyszedł Groszek i owena woogole w tej druzynie nie ma.

Teraz powinienem wyciagnac pare cytatow pewnej osoby ktora mowila ze Owen da nam wiecej niz Tevez ale nie bede wracał do tego tematu.Koniec Owena w MU jest taki jak przypuszczał kazdy który ogladał tego gracza od kontuzji z euro 04.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 19 maja 2011, 22:34

W Realu, biorąc pod uwagę że byl to jego pierwszy sezon grał bardzo dobrze. Fakt, nie grał dużo, bo ciężko było wtedy wygryźć Raula czy Ronaldo ze składu, ale jak już grał to zazwyczaj robił to co do niego należało - strzelał bramki. Nawet w jednym z GD strzelił. Szkoda tylko, że nie pogodził się z rolą rezerwowego i przeszedł do Newcastle....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”