Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 575

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2011, 16:16

Macie więcej info na temat Danilo? bo ponoć ma do was trafić.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 cze 2011, 16:41

Poza zdaniem jego agenta, że trafi do JUVE nic a nic.

No, ale wygląda na to, że będziemy mieli bardzo utalentowanego rywala dla Lichtsteinera na prawej obronie :wink:

Tylko muszą jeszcze być dwa miejsca non-UE bo ciężko mi wierzyć by JUVE w ten sposób wykluczył się z walki o Vidala.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 cze 2011, 16:47

Gdzieś ostatnio czytałem (nie wiem na ile to prawda), że Vidal miał zakomunikować władzom Bayeru, że jeśli nie puszczą go do Bayernu to za rok odejdzie za darmo do nich i nie interesuje go transfer do innego klubu więc liczy że wszystko się skończy dobrze i jednak Leverkusen go puści. IMO Chilijczyk za mocno naciska na tę przeprowadzkę do Monachium by miał trafić do innego klubu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 cze 2011, 16:49

To, że Bayern ma największe szanse jest jasne, ale to nie oznacza, że JUVE z tego powodu automatycznie złoży broń. Gdyby zarząd tak myślał, to Aguero nawet przez myśl by im nie przeszedł.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 cze 2011, 16:50

No niby tak, ale Aguero nie mówi nie Juve, natomiast Vidal od początku komunikuje, że interesuje go tylko Bayern i z innymi klubami nawet nie zamierza rozmawiać.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 cze 2011, 16:54

Może tak jest na razie Vidal oferty JUVE nie odrzucił, wiec są w grze i tyle.

Zresztą w JUVE tyle się dzieje, że ciężko coś powiedzieć "na pewno". Dobrym przykładem jest ten Danilo, o którym pierwsza informacja to ta od agenta, że zawodnik trafi do JUVE :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2011, 16:58

Vidal był bardzo bliski przejścia do Napoli, ale transfer nie doszedł do skutku, bo Niebiescy nie mogli dać mu 3 baniek rocznie, które oczekiwał. Więc z tym, że chce tylko do Bayernu to bym nie przesadzał.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 cze 2011, 17:00

Dla JUVE 3 bańki to nie powinien być problem skoro Aguero oferują 7,5 :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 cze 2011, 17:00

Z tego co czytałem to stawiał zaporowe warunki by się od niego odczepili więc jak dla mnie to na jedno wychodzi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2011, 17:01

Wiem, że dla was w przeciwieństwie do Napoli 3 bańki nie będzie problemem. Co do Aguero to czytałem, że w przypadku transferu będzie zarabiał 6,5 mln.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 cze 2011, 17:04

były też info, że nawet 7,5, bo 6,5 zarabia chyba aktualnie.
Z tego co czytałem to stawiał zaporowe warunki by się od niego odczepili więc jak dla mnie to na jedno wychodzi.
A ja gdzieś czytałem, że wypytywał Sancheza o włoską ligę :P

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 lip 2011, 17:33

No i jest Lichtsteiner oficjalnie :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lip 2011, 13:07

Jeśli Marotta chce, żeby do walki o Aguero nie włączyły się na poważnie inne kluby, to po meczu z Boliwią to jest ostatni dzwonek. Świetny mecz Kuna, piękna bramka.

Odpuszczamy Bastosa, a na lewą bądź prawą pomoc musi ktoś jeszcze przyjść. Mówi się sporo o Hondzie, Japończyk jest dobrym graczem, ale nie ma paszportu. Trzeba się dobrze zastanowić jak wykorzystać to jedno miejsce non-UE, zwłaszcza, że podobno ściągniemy Danilo, o którym tak naprawdę słyszę pierwszy raz. Może grać na skrzydle? I jeszcze interesujemy się Vidalem, który też nie ma paszportu. Bezsensowny jest ten przepis.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 02 lip 2011, 13:47

Boromir pisze:Jeśli Marotta chce, żeby do walki o Aguero nie włączyły się na poważnie inne kluby, to po meczu z Boliwią to jest ostatni dzwonek. Świetny mecz Kuna, piękna bramka.
Proszę, bez histerii... :D Piszesz o Aguero jak o jakimś młodym talencie, który miałby udanymi występami na Copa America się mocno wypromować :) Przecież Aguero przez wielu uważany jest za jednego z najlepszych ofensywnych piłkarzy na świecie, gracz po najlepszym sezonie w karierze w La Liga, gdzie obok Ronaldo i Messiego przynajmniej dla mnie był najlepszym zawodnikiem. Jeżeli ktoś miałby być nim spośród wielkich klubów zainteresowanym, to już dawno by nim był. Inna sprawa, że nie ma wielu klubów, gdzie, przynajmniej wg mnie, przejść mógłby Aguero. Real, Juventus, ewentualnie Man City - tyle.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2011, 13:53

Odpuszczamy Bastosa, a na lewą bądź prawą pomoc musi ktoś jeszcze przyjść. Mówi się sporo o Hondzie, Japończyk jest dobrym graczem, ale nie ma paszportu. Trzeba się dobrze zastanowić jak wykorzystać to jedno miejsce non-UE, zwłaszcza, że podobno ściągniemy Danilo, o którym tak naprawdę słyszę pierwszy raz. Może grać na skrzydle? I jeszcze interesujemy się Vidalem, który też nie ma paszportu. Bezsensowny jest ten przepis.
Honda raczej na lewe skrzydło nie pasuję. Dotego Japończyk trochę zgasł ostatnio i nie gra już tak dobrze jak na początku przygody z CSKA czy w Venlo. Natomiast Danilo to jest piłkarz mogący grać na boku obrony lub na boku pomocy, ale po prawej stronie. Milan również go obserwuję i widziałby go grającego na pozycji, która teraz okupuje Gattuso. Wybiegany, poprawny w defensywie(do poprawy jak w przypadku Marcelo), lepszy w ofensywie. Materiał na dobrego gracza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”