FMy - Strona 576

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 paź 2011, 21:19

Jak w samym FM 2011 silnik zmieniał się dość mocno z każdą nową łatką (na 11.3 to już trzeba było całkowicie zmieniać ustawienia żeby chłopaki grali podobnie).

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 paź 2011, 21:23

Marq pisze:Kupiłem nowego FMa. Pograłem jeden dzień i już opchnąłem konto na allegro ze stratą 20 zł.
Dla mnie ta gra jest co roku identyczna i jak gram w menadżery od 10 lat to mam wrażenie, że już się wypaliłem, dlatego żałuję zakupu.
Nawet te same taktyki w nowym FMie działają co rok temu.
Też tak miałem z FM 2011, dynamiczna reputacja ligi jakoś nie podziałała aż tak magicznie jak wersja 2010, gdzie dodano możliwość gry w III lidze polskiej i wyciągnięcie Chrobrego na szczyt.

Ale tak naprawdę SI nie ma już za bardzo w czym kombinować, bo gra jest ukierunkowana już w bardzo wielu aspektach, teraz tylko trzeba te szczegóły dopracować - trening, tryb 3D (ja nie używam, ale wiadomo, że musi być dopracowywany), scouting itp. Ciężko wymyślić tu coś nowego.

FM od kilku edycji, a w 2012 już najbardziej, jest przeznaczony przede wszystkim dla długich karier, po kilkadziesiąt sezonów, stąd dodano możliwość dodawania nowych lig. Jestem bardzo ciekawy jak to działa właśnie po dłuższym okresie spędzonym z grą. Dla mnie długie rozgrywki to esencja tej gry, ja potrafię od zakupu gry na swoim pierwszym sejwie grać do wakacji, mój rekord to grubo ponad 50 sezonów.

Dlatego wiem, że nowa odsłona będzie mi się podobać.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 paź 2011, 21:29

Boromir pisze: Dlatego wiem, że nowa odsłona będzie mi się podobać.
Na razie trochę gubię się w tym interfejsie, a nowe czcionki mnie mocno denerwują. Powinny być jakieś takie bardziej tłuste, teraz jak są atrybuty w rządku, to np. 12 wygląda normalnie, a 11 jest wcięte lekko (a ja się przyzwyczaiłem do swojego stałego ustawienia atrybutów-nawet kolory muszą być te same), bo wystarczy, że spojrzę, a wiem, czy gracz jest dobry, czy nie. Po prostu już w pamięci mam układ poszczególnych wartości.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 paź 2011, 23:19

Dużo osób twierdzi, że gra staje się grywalna dopiero po trzeciej łatce, a dziś... ujrzeliśmy właśnie trzeciego patcha (wcześniej wyszły jakieś dwa drobne fixy, jeden coś w licencjach zmieniał). Wersja 12.0.3 poprawia wykryty błąd z ustawianiem się u bramkarzy. Oby więcej poważnych uchybień nie znaleziono, a gra będzie w pełni grywalna najszybciej w historii (niecały tydzień po premierze).

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 paź 2011, 23:27

A może tak z łaski swojej paniczu opiszesz swoje wrażenia z gry bo w tym momencie jesteś żałosny, tyle mam Ci do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 paź 2011, 23:38

piotrcies to typowy fan. Zaraz powie Ci,ze to najlepszy FM ever,zero bledow,multum swietnych nowych opcji,a 3D prawie jak w HD :lol:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 paź 2011, 11:07

Szybkie patche i fixy to jedyna zaleta steama ale jak ktoś ma cienkiego neta to FM 12 ze steamem może do bialej gorączki doprowadzić.
Patrząc z tej strony to piotrcies ma trochę racji, że FM może być dużo szybciej "grywalny", zwłaszcza, jak nie narobili byków a na razie nic na to nie wskazuje.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 paź 2011, 13:23

Dr.Football1 pisze:piotrcies to typowy fan. Zaraz powie Ci,ze to najlepszy FM ever,zero bledow,multum swietnych nowych opcji,a 3D prawie jak w HD :lol:
Do czego uderzasz, kotku? Nie jestem zaślepionym fanem, który nie znajdzie wad w grze, uważam jednak, że seria Football Manager pokazała plecy konkurencji. Każda gra ma swoje zalety i wady, ja np. nienawidzę konferencji prasowych i pewnie miliona innych pierdół, ale myślę, że lepiej dopracowanej gry/dopracowanych gier niż te z serii FMów nie ma. I tyle, a Ty, Doktorze możesz się śmiać.
Arwin pisze:A może tak z łaski swojej paniczu opiszesz swoje wrażenia z gry bo w tym momencie jesteś żałosny, tyle mam Ci do powiedzenia.
Jak ostatnio do mnie pisałeś, odpowiedziałem, że pograłem dobrą godzinkę. Od tamtej pory nie nabiłem na liczniku ani minuty, nie miałem czasu, nie podoba mi się skórka, muszę przyzwyczaić się do interfejsu. Jak pogram to napiszę :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 paź 2011, 13:25

uważam jednak, że seria Football Manager pokazała plecy konkurencji.
O wlasnie. Kolejne sztandarowe stwierdzenia zaslepionego efemaniaka. A powiedz mi Piotrze drogi ile godzin pyknales np. w FIFE Manager lub Premier Manager,ze wysuwasz takie wnioski ? :wink:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 paź 2011, 13:35

W FIFĘ Manager kilka godzin, ale gra zrobiła fatalne wrażenie, w Premier Manager nie grałem, grałem w jakiegoś menedżera, który był tak denny, że wyłączyłem po godzinie (i tak denny, że nazwę wyparłem z pamięci), grałem w LPM (to była jednak genialna w swojej prostocie gra. Do tego możliwość kupowania meczów :P ), grałem w nowe CMy (badziewne produkcje), grałem też oczywiście w stare CMy, pamiętam jak za małolata cieszyłem japę do ekranu. Mnie też pozostał sentyment i uwielbiam te stare serie (jak screenujecie, to się ciepło na sercu robi), ale staram się obiektywnie oceniać i FM naprawdę konkurencję wyprzedził zdecydowanie. CMa (starego, czyli poprzednika FMa) nie porównuję, bo byłoby to nie na miejscu, w końcu obie gry dzieli dobrych kilka(naście) lat. Ty po prostu widzisz we mnie jakiegoś maniaka, a tak nie jest. Kupuję gierkę co roku, gram w wolnym czasie, teraz nie gram, bo czasu i ochoty nie mam, ale to nadal tylko gra.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 paź 2011, 13:39

Nie rozumiem dlaczego kazdy zaslepiony FMowiec ( :P ) jedzie tak na FIFE Manager. Ostatnio sciagnalem sobie demo. Gra jest naprawde swietna,ale to chyba obowiazek kazdego zaslepionego FMowca ( :P ) powiedziec,ze FIFAM to szajs.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 paź 2011, 13:42

Ty nie grasz w FMa, bo Cię ostatecznie nie przekonał i uważasz, że producenci robią sobie jaja z graczy, ja nie gram w FIFAM, ponieważ miałem styczność z tym tytułem i się zniechęciłem. Tyle. Ty jesteś zaślepionym CMowcem w takim razie.

Kończę tę bezowocną dyskusję, bo nie jestem w nastroju na żarty o FMowcach/CMowcach.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 paź 2011, 13:56

FM >>>>>>>>>>>>>> Fifa cośtam.BEZDYSKUSYJNIE
piotrcies pisze: ja np. nienawidzę konferencji prasowych
Przecież można odznaczyć w opcjach/zadaniach asystenta,by tenże uczęszczał na konferencje za ciebie.I 'problem' z głowy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 paź 2011, 14:01

uważasz, że producenci robią sobie jaja z graczy
A pewnie,ze robia. W tamtym roku kupilem FM-a na PSP. Po 20 minutach gry zauwazylem krytyczny blad,ktory kompletnie zabil realizm - zawodnik z ktorym podpisywalo sie kontrakt na szesc miesiecy przed zakonczeniem umowy z innym klubem automatycznie przechodzil do naszej ekipy. Zalozylem wiec temat na forum SI z grzecznym zapytaniem: ''co jest [k****] ?!''. Odpisal mi ten caly ich guru Mark,ze sztab sie tym zajmie. Po kilku dniach napisalem czy wypuszcza jakiego patcha czy cus,a on ta to,ze na PSP wypuszczanie patcha im sie nie opyla. Nosz w morde.

A najlepsze jest to,ze potem setka graczy w tym samym temacie zaczela pisac teksty w stylu ''nic sie nie stalo'',''swietna robota'',''dziekujemy SI za swietna gre''...

Pchamy im do ryja pieniadze,chwalimy na kazdym kroku za coraz bardziej zabugowane wersje,a oni juz tak sie rozleniwili tym wszysttkim,ze w tym roku FM bedzie mial rekordowa ilosc patchow.

Za kilka lat,zeby gra stala sie grywalna trzeba bedzie sciagnac 15 patchow po tym jak preorderowe eksperymentalne malpy wypisza wszystkie bledy na forum SI.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 paź 2011, 14:11

Dr.Football1 pisze:O wlasnie. Kolejne sztandarowe stwierdzenia zaslepionego efemaniaka. A powiedz mi Piotrze drogi ile godzin pyknales np. w FIFE Manager lub Premier Manager,ze wysuwasz takie wnioski ? :wink:
Dobra, dobra, dobra. "Wszyscy" wiedzą, że CM 01/02 jest najlepszy :haha:
Dr.Football1 pisze:A pewnie,ze robia. W tamtym roku kupilem FM-a na PSP.
Jak kupujesz gry na PSP to się nie dziw, że nie są One dopracowane bo miałem PSP i wiem jak to jest.

Co do błędów. Masz rację. Jest ich za dużo, a na domiar złego są One co roku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”