Liverpool (zbiorczy) - Strona 576

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 cze 2013, 16:00

Czyli zgubiłeś. Miało być "nie odejdzie" w pierwszym zdaniu.

50 mln funtów to cena, za jaką Liverpool jest w stanie go sprzedać. Nikt w klubie jednak nie chce rozstawać się z Urugwajczykiem i zarząd wciąż utrzymuje, że Luis nie jest na sprzedaż. Jeśli jednak sam Urugwajczyk postawi sprawę jasno i powie, że chce odejść (dodając idiotyczne tłumaczenie z mediami w Anglii, które nie dają mu spokoju), to negocjacje mogą być naprawdę ciekawe.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2013, 16:10

Tak, Aspas moze grac na wszystkich pozycjach w ofensywie, ale jednak swoje najlepsze momenty mial kiedy gral na srodku ataku (23 gole w Segunda, sezon 12/13).

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 10 cze 2013, 16:15

Jak Real będzie chciał Suareza to namówią Urugwajczyka i wtedy Liverpool może tylko się negocjować żeby dostać jak najwięcej za Luisa.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 10 cze 2013, 16:49

Aspas jest wdg mnie opcją na odejście Suareza. Patrząc, że Sturridge radził sobie świetnie na koniec sezonu, to przy odejściu Suareza Liverpool nie będzie musiał się martwić o rozkład w ataku.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 cze 2013, 16:58

Aspas jest sprowadzany z myślą o grze z Suarezem i Sturridgem w atakującej trójce.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2013, 18:57

Podobno Sporting odrzucil warta 4 miliony oferte Liverpoolu za Tiago Iloriego.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 12 cze 2013, 1:44

Hmh. Suarez cały czas gada swoje o tym jak krwiożercze, bezlitosne media i zwykli ludzie się nad nim pastwią na Wyspach. To co, sprzedajemy go? Może jeszcze niczego nie powiedział wprost (z tego co wiem), ale zdaje się, że trochę przesadza z tymi wypowiedziami. Ciekawe kiedy ktoś zwróci mu uwagę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2013, 14:02

O Aspasie cyfr kilka.

Obrazek

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 cze 2013, 15:50

Aspasa oficjalnie potwierdzony. W najbliższym czasie można się spodziewać transferów Tiago Iloriego i Luisa Alberto.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 cze 2013, 12:00

A tymczasem Suarez decyduje sie isć na wojne z klubowymi decydentami bo nie za bardzo chcą go puścic gdziekolwiek w tym okienku. W Liverpoolu juz w zimie ci co chcieli znali decyzje Suareza dlatego dziwi mnie taka postawa klubu. Olac tego niezrównowazonego psychicznie człowieczka, zarobić na nim gruby pieniądz zwolnic te kilka milionów z listy płac i niech idzie robić burdel w inne miejsce.
Niewdzięczny sukinsyn.
Ostatnio w jakims kolejnym wywiadzie na pytanie co czuje jak kibice spiewaja piosenki o nim powiedział, że to ich praca i nie zwraca na to uwagi. Typowy najemnik. Stawiam bagażnik pełen amfy, ze bedzie starał sie wytransferowac swoje dupsko tam gdzie obiecaja mu najwiecej pieniedzy. Obstawiam AS Monaco co nawet byłoby troche zabawne bo oni tez w LM nie zagraja w przyszłym sezonie.
Zazwyczaj nie jestem zawistny ale tym razem mam nadzieje, że jego kariera potoczy sie podobnie do tej Fowlera, Owena, Torresa czy innych piłkarzy, którzy po opuszczeniu Anfield juz nigdy nie zdołali grac jak dawniej.

Podobno Henryk Ormianin jest juz jedna noga zawodnikiem tego klubu i jedynie co to wszyscy czekaja na oficjalna decyzje Carrolla aby przyklepac ten transfer. Nikt w klubie nie chce ryzykowac utrzymywania jednoczesnie Carrolla i Henryka bo kasa na płace jest podobno cholernie sztywna i powyzej limitu klub nie ma prawa nawet na dwa dni wyjsc. Podobno. Podobno tez Toure przytuli potęzny pieniądz za te kilka miesięcy w barwach Liverpoolu co skutecznie zniwelowało atut jaki zrobił się po zwolnieniu pensji Carraghera. To wszystko sprawia, że jak wyników w przyszłym sezonie nie bedzie to Brendan ma wyleciec z wielkim hukiem. Podobno. To on najbardziej naciskał na zakontraktowanie Toure i Aspasa i ma byc bezwzglednie z tych transferów rozliczony. Amerykanie nie lubia marnowania pieniedzy. Żydzi jacyś czy co? Słyszałem tez ze za transferem Henryka Ormianina stai cały pion skautingu i w przypadku niepowodzenia z tym transferem odpowiedzialność rozłozy sie na wiele głów. Spodziewam się niezłej próby upychania Aspasa i Toure w pierwszym składzie przez Brendana, chociaz mam nadzieję ze źle tego gościa oceniam i ma troche wieksze jaja. Męza stanu teraz ten klub potrzebuje a nie nastęonej ciepłej kluchy. Z Rodgersem narazie na dwoje babka wrózyła.
Boje się tylko, że United załatwili sobie kolejnego mega trenera na lata, który będzie rządził twarda ręka i zapewni im lata sukcesów a my znowu utkwimy w martwym punkcie z kims pokroju Evansa bo narazie jego najbardziej przypomina mi Brendan. Obym sie mylił.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 cze 2013, 14:01

BBC podaje, że dopinamy transfer Simona Mignolet z Sunderlandu. Podobno oferujemy 8 mln funtów, a Sunderland chce 10. Osiągnięcie kompromisu spodziewane w najbliższych dniach. Ciekawe co w takim wypadku z Reiną.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2013, 17:59

masacra pisze: Amerykanie nie lubia marnowania pieniedzy.
no chyba lubią, jeśli spojrzeć na niedawne transfery z Carrollem i Downingiem na czele.
Kolo przychodzi za darmo, a w takich wypadkach przeważnie piłkarz dostaje trochę wyższy kontrakt, bo już nie trzeba za niego płacić.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 cze 2013, 19:10

No niby tak. W pierwszym okienku i w drugim troche poszaleli. Myślę, że mogło być to spowodowane zajebista, co tu duzo mówić, grą The Reds w pierwszym półroczu ich rządów i totalnym zaufaniem w Kennego, za co winic ich absolutnie nie mozna. Temu człowiekowi tez bym w ciemno zaufał, a gra pod jego radami w pierwszym miesiącach stawiała LFC w gronie abolutnych pewniaków do pierwszej 4 w przyszłym sezonie. Gorzej juz było z Comolim, który stał za wiekszoscia transferów i który nawet ostentacyjnie robił sobie fotki z nowymi nabytkami miast Dalglisha jak to zazwyczaj w Liverpoolu było. Wyleciał szybciej niz przyszedł i całe szczęscie. Może tez chcieli sie z dobrej strony pokazać kibicom, nie przypuszczali że te transfery, niemal wszystkie jak jeden, okażą sie totalna kompromitacja.

Teraz z tego co się mówi w Liverpoolu narzucili cholerny rygor jeśli chodzi o finanse. Słyszałem np że nikt w klubie nie ma prawa dostac wyzszej pensji niz ma Gerrard, że ogólna kwota przeznaczona na płace jest bardzo niska i klub juz teraz ledwie miesci sie w limicie co skutkuje tym, że w najblizszym okienku wiecej ludzi z klubu odejdzie niz przyjdzie. Podobno są skłonni wydac wiecej jednorazowo na transfer anizeli podpisywac kontrakt z kims kto z miejsca żąda grubej tygodniówki. Dlatego dziwiło mnie zakontraktowanie Toure ale podobno Rodgers sie przy nim cholernie upierał i dopiął swego.

Ścmieniają jak Perry i poprzedni amerykańce o nowym stadionie, ściemniają jescze bardziej o rozbudowie Anfield. To jest kompletnie niemozliwe, kto był w Liverpoolu ten wie. Odszkodowanie dla ludzi, którzy sa w posiadaniu nieruchomości do zburzenia w przypadku rozbudowy byłyby gigantyczne. Ponadto, co ważniejsze, potrzebna jest jeszcze wola tychże ludzi aby sie swojej własnosci pozbyc, a jak z tym jest wiadomo. Zawsze znajdzie się jakiś zawistny typ, który własności będzie bronił jak matki i chwała mu za to zresztą.
Jakby rozbudowa była mozliwa to juz dawno byłaby zrobiona. Ponadto całe zaplecze socjalne, że tak ujme, Afield jest rodem z poprzedniej epoki i cholernie musiałby się architekt jakiś nagimnastykowac aby np powiększyć szatnie, prozaiczna sprawa. Ja osobiście sobie tego nie wyobrazam no ale architektury nie konczyłem to sie tu nie będe wymądrzał.
Nie wiem czemu, dla kogo i po co tak ściemniają, komu tym mydla oczy ale szczerze to nie spodziewam się po nich niczego nadzwyczajnego. Jak za ich panowanie klub sie jeszcze w hierarchii futbolowej nie osunie to i tak uznam to za sukces. A w obecnych czasach trzeba liczyć albo na bogatego wujka z kontenerem niepotrzebnych banknotów albo na jakiegos geniusza na ławce aby myślec o podniesieniu poziomu sportowego. I tu dochodzimy do Rodgersa. Czy on jest tym geniuszem? Mam wątpliwości poważne ale nie chce z drugiej strony niczego przesądzać. Troche tylko załuje ze nastepny po Moyesie świetny wg mnie fachowiec został zakotwiczony po tej złej stroni Mersey. O wiele bardziej wolałem Martineza niz Brendana jak podejmowano decyzję o nowym trenerze. No ale juz trudno. Darowanemu koniowi w żeby się nie zagląda jak to mówia hehe

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 cze 2013, 20:36

Jakby ktoś się zastanawiał nad stekiem bzdur w poście napisanym przez masacrę, to rozwieję jego wątpliwości - rozbudowa Anfield oczywiście jest możliwa. Nie wiem natomiast jak mają ściemniać w kwestii budowy nowego stadionu, skoro się na tą opcję nie zdecydowano.

Strona estadiodeportivo.com podaje, że Liverpool dogadał się z Sevillą w sprawie Luisa Alberto. Kwota transferu ma wynieść 8 mln euro. Oficjalne potwierdzenie transferu w przyszłym tygodniu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 cze 2013, 21:00

Nie chce mi się z toba Damian juz spierac na jakikolwiek temat bo za każdym razem wychodzi na moje i za kazdym razem próbujesz usilnie z tego wyjsc z twarza co nawet doceniam. Jakbys robił to troszke bardziej umiejętnie to nawet bym cie podziwiał ale tak tylko doceniam, bo jak poeta mawiał miec swój świat to juz połowa sukceu w zyciu :wink:

Co do steku bzdur o rozbudowie Anfield. Jak zawsze. Poczekamy. Ja stawiam swoja miesięczna pensje ze nawet o jedno krzesełko pojemność Anfield w najlbliszych 10 latach sie nie zwiekszy (chyba ze powróca miejsca stojące bo tu jest pewne pole manewru na stadionie The Reds no ale to nie krzesełka). Ale oczywiście, jak zawsze niczego nie przesadzam, bo może jakis wariat jednak porwał sie z motyka na słonce i będzie starał sie to zrealizowac. Wiem tylko, że juz w latach 90-tych Morgan łopate wbijał pod rozbudowe Anfield, potem w latach dwutysięcznych Gilet i z Hicksem wbijali łopate pod Stanley Park i uja z tego było. Wiem tez ze juz w tych samych 90-tych Morgan z Perrym tłumaczyli czemu, rozbudowa ANfield jest niemozliwa i z jakich powodów klubu nie stac przy obecnym finansowaniu na budowe nowego obiektu. Finansowanie sie w sumie niewiele zmieniło. Dalej właściciel chce przynajmniej wychodzic na 0 z tego biznesu to tez ze sciemniania o nowym stadionie faktycznie sie szybko wycofano (chociaz i tak sciemniali przez moment). Wrócili do ściemniania o rozbudowie. Jak tylko to usłyszałem to nie mogłem sie nie smiac. Dosłownie jakbym słuchał Perrego pod koniec lat 90-tych. Ta sama gadka, te same obietnice, podobne argumenty. A własnośc w okolicach Anfield tak jak pozostawała w rekach sporej grupy rodowitych liverpoolczyków tak nadal pozostaje i z tego co sie orientuje nawet jednej parceli z tego dobytku klub dotad nie wykupił. Ba, nawet nie pytał o dostepność. Ale oczywiście, ROZBUDUJEMY ANFIELD. Nawet do 60 tys. Nawet jakby pod przymusem z pomoca piułkarzy trza było tych ludzi z tamtad wysiedlac hehe..... To ze logistycznie by to wszytsko sie wypaliło bo ludzie potrzebowali by 3h aby wiesjc na stadion a potem 4h aby go opuścic to margines. Niepotrzebne brednie, którymi zajmuja sie zwolennicy teorii spiskowych nie wierzący w dobre intencje aktualnie nam w klubie panujących i ich dziennikarskich przydupasów w osobach Tomkinsa czy Pearca.

Żyj dalej chłopie w swoim urojonym świecie liverpoolskiej doskonałosci. Podziwiam i w zasadzie nawet troche zazdroszcze. Daj mnie do użytkowników ignorowanych bo czasem moge ci obraz sielanki zaburzyć. A po co Ci to? Taka tylko rada.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”