FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 577

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2008, 0:07

Takie liczby podaje AS.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 mar 2008, 0:45

Marca tez :P

Być może. Nie sprawdzałem tam :P Nie widziałem też Twojego poprzedniego posta kiedy pisałem swojego :wink: // Toure Yaya

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 15:02

Pojawiają się kolejne "plotki" na temat odejścia Ronaldinho. W całej Hiszpanii piszą o tym że Inter na pewno go do siebie ściągnie. Przypomina to trochę telenowelę R10 w Milanie. Jak dla mnie piłkarz ma czas udowodnić swoją wartość do końca sezonu. Jeżeli zawiedzie nas powinien odejść dla dobra swojego i klubu. Jeżeli Inter proponuje 60 mln w co wątpię ponieważ cena R10 drastycznie spadła i jeżeli wyciągniemy 40 mln będzie to sukcesem. Piłkarz który zarabia najlepiej w klubie nie może połowy sezonu nie grać. Poczekajmy jednak bo on może nam się jeszcze przydać i ma czas do końca sezonu.

Jeszcze są plotki na temat Julio Cesara bramkarz na pewno z najwyższej półki ale władze Interu myślę że nie są takie głupie aby go oddawać. O Materazzim nawet nie wspominam bo nie ma sensu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 mar 2008, 16:57

Bramkarz to nie jest pozycja wymagajaca wzmocnienia i kazdy news zwiazany z ta pozycja jest plotka. Jesli chodzi o środkowego obronce, to Barca jesli juz kogos zakupi to raczej w okolicach 25 lat. Ktoos by sie przydał, zapewne odejdzie Thuram, Rafa i Puyol sa wykorzystywani na inne pozycje, wiec ktos dobry sie przyda.

Nie chcialbym odejscia Ronaldinho, bo mimo wszystko on nadal cos tam daje druzynie, a juz wole ogladac Brazylijczyka niz Henryego na lewym skrzydle. Takich ciekawych na miare barcy zawodnikow nie widze w miejsce Brazylijczyka. Bieda na lewym skrzydle. Choc oczywiscie Iniesta na stałe dalby spokojnie rade.

Jednak mimo wszystko prorytetem Barcy powinnien byc prawy obronca + rozgrywajacy. Tak Dani Alves + van der Vaart. To by było coś. Na pozycje rozgrywajacego takze bieda, oczywisice jesli chodzi o tych do wyjecia. Zobaczymy co postanowi Lampard...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 19:03

Te plotki o Dinho to nic ciekawego. Przynajmniej dopóki sam zawodnik oraz zarząd twierdzą, że zostaje u nas a tak właśnie mówią. Wszystko zależy od samego R10. Jeżeli nie chce odejść i chce mu się grać to nie będzie żadnego transferu i moim zdaniem tak właśnie się stanie. Oczywiście jego odejście nie jest niemożliwe, ale ja jednak pieniędzy bym na to nie postawił. Na ciąg dalszy jego kariery w BCN skłonny byłbym coś tam rzucić u buków :wink:

Generalnie słaba ta plotka strasznie. Te 60 mln euro, ten Julio Cesar i ten Materazzi. Ta plotka to ... Matrix :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 25 mar 2008, 19:10

Mentor pisze:Te 60 mln euro, ten Julio Cesar i ten Materazzi. Ta plotka to ... Matrix Wink
ja tam bym bral z pocalowaniem reki 60 mln ojro bez niczego :wink: Ronni aktualnie jest wart duzo mniej i mozna pomarzyc :wink:

A Materazzi by sie przydal..nie powiem. Nie przepadam za nim,ale brakuje u nas kogos kto potrafi grac bardzo dobrze glowa, no i masywny obronca jakiego nie mamy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 19:18

Skoro brałbyś 60 mln z pocałowaniem ręki to zadaj sobie pytanie czy dałbyś za niego 60 mln z pocałowaniem ręki :] A potem spróbuj się zastanowić czy Inter da za niego 60 mln euro :wink:
Berik pisze:brakuje u nas kogos kto potrafi grac bardzo dobrze glowa, no i masywny obronca jakiego nie mamy
Rafael Marquez.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 19:23

Berik pisze:A Materazzi by sie przydal..nie powiem. Nie przepadam za nim,ale brakuje u nas kogos kto potrafi grac bardzo dobrze glowa, no i masywny obronca jakiego nie mamy
Wreszcie byśmy mieli zawodnika na 1 miejscu w ilości czerwonych i żółtych kartek :lol:

Zgadzam się z Berikiem 60 mln i Ronaldinho bym sprzedał aczkolwiek mówię że trzeba poczekać i jeżeli będę widział poświęcenie i dobrą grę Ronaldinho do końca sezonu to zmienię zdanie. Czasem faktycznie lepiej pozbyć się kogoś na kim opierała się przed lata drużyna niż go mieć i męczyć się kolejne sezony. Ronaldinho zrobił wiele dla Barcy i to on przede wszystkim wyprowadził klub z kryzysu. Jednak dla mnie liczy się Barcelona i chce jej dobra, a obecna sprzedasz R10 za duże miliony będzie dobrą inwestycją IMHO.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 19:34

Wątek Dinho porzucam (przynajmniej tymczasowo) bo trudno i tak w kółko piszemy to samo i nic tam to nie daja. Sprawa jest skomplikowana i raczej do żadnych mniej lub bardziej przełomowych wniosków nie dojdziemy. Wiem tylko, że są w klubie odpowiedni ludzie, którzy wiedzą lepiej ode mnie co należy zrobić.

Poruszyłbym z kolei kwestią Dos Santosa. Dyskutowałem na jego temat z kibicami Barcelony, ale chyba nie tutaj. Jak się zapatrujecie na jego dalszą karierę w klubie? Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem jego pozostania w Barcelonie. Wiem, że nie wszystkie mecze w jakich brał udział wyszły mu tak jak byśmy sobie tego życzyli, ale generalnie w mojej opinii prezentował się dobrze jak na takiego dzieciak. Największym problemem Gio są ... Bojan i Messi :] Młodziki nas rozpieszczają i widząc, że takie gnojki mogą tak wymiatać nasze apetyty rosną. Od Dos Santosa wymagamy równie wiele co od tamtej dwójki, ale nie ma tak dobrze. Piłkarze pokroju Leo czy Bojana nie rodzą się co roku. To, że Gio odstaje nie oznacza zaraz, że jest za słaby na grę u nas. Jest jeszcze młody i ma duży potencjał o czym było głośno jeszcze przed jego wcieleniem do pierwszego składu. Na pewno się jeszcze rozwinie i nawet jeżeli nie osiągnie absolutnie najwyższego poziomu to stać go na to, aby być dobrym czy nawet bardzo dobrym piłkarzem. Widziałbym w nim znacznie ulepszoną wersję Ludo i taki ktoś na pewno nam się przyda.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 19:44

Dos Santos kiedy sie pojawił w klubie już był porównywany do R10 (tego w formie) potem były przymiarki do Messiego że zaczyna tak jak on itd. Potem Bojan sie pojawił i razem wchodzili do pierwszej drużyny jako dwie wielkie nadzieje Barcelony na przyszłość. Bojanowi się układa, Dos Santosowi już nie. Mam nadzieje że nie sprzedadzą go do Anglii bo było by to głupie. Ponieważ jest jeszcze młody i wiele może się nauczyć, a i talent ma. Myślę że wypożyczyć można by go było np. do takiej Osasuny. Tak jak Arsenal zrobił z Velą który wydaje mi się że nieźle tam gra. Trochę Gio przypomina mi Lennona gra bezgłowy próbuje z każdej pozycji strzelać jednak z wiekiem przyjdzie i doświadczenie i lepsza gra. Najlepszym wyjściem właśnie wypożyczenie go na sezon do średniaka PD gdzie miałby zapewnione miejsce w pierwszej 11.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 19:56

Wypożyczenie nie jest dobrym wyjściem ponieważ wbrew temu co niektórzy chyba myślą nie mamy na tyle szerokiej kadry, aby oddawać mogącego się przydać piłkarza. Poza tym wypożyczanie piłkarzy z myślą o ich rozwoju i powrocie do klubu w wykonaniu Barcelony jakoś nie wychodzi. Nie wierzę w to, aby Gio miał zostać gdzieś wypożyczony, ograć się i wrócić lepszy. Zostanie u nas albo po prostu odejdzie. Zdecydowanie wolałbym pierwsze rozwiązanie.

Nie zgadzam się też z tym, że mu nie idzie. Niby co mu nie idzie? Gra dobrze jak na swój wiek i doświadczenie. To, że Bojan gra NADZWYCZAJ dobrze jak na swój wiek i doświadczenie nie umniejsza Gio. To samo tyczy się Leo. To jest dokładnie to o czym pisałem wcześniej. Gio najprawdopodobniej na zawsze pozostanie w cieniu tej dwójki ze względu na podobieństwa na początku kariery. Gdyby taki Gio pojawił się kilka lat temu to sytuacja byłaby zupełnie inna IMHO.

Biorąc pod uwagę potencjał (który niewątpliwie ma skoro już ładnych parę lat temu było o nim głośno, brylował na młodzieżowych turniejach no i sam fakt, że przebił się do szerokiej kadry Barcelony w takim wieku) + jego dotychczasowe występy uważam, że zasłużył na to, aby z niego nie rezygnować.

Odnośnie jego gry to czasem przeginał z dryblingiem i tracił sporo piłek, ale zaliczył też jakieś asysty, jest waleczny (w obronie robi więcej niż Eto'o, Dinho czy Messi), szybki i potrafi sobie znaleźć pozycję do oddania strzału. Uważam, że będzie lepszy niż Giuly i okaże się przydatny o ile oczywiście dostanie szanse.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 20:06

Jak by mu szło to nie było by plotek o jego odejściu nie uważasz ? w każdej plotce jest ziarenko prawdy ,dostrzegłeś jakieś plotki na temat zmiany klubu przez Bojana ?

Gio też musi grać bo ciągłe siedzenia na ławce przy takich zawodnikach jakich obecnie mamy nie dają mu szansy na rozwinięcie sie.( w tym sezonie trochę grał ale jeżeli wszyscy będą zdrowi to będzie grał tyle co Santi) A do klasy Henrego, Eto'o, Ronaldinho, Iniesty, Messiego czy obecnie nawet Bojana trochę mu brakuje i nic tego nie zmieni. Jeżeli będą zdrowi wszyscy Gio małe ma szanse aby grać sporo.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 mar 2008, 20:18

Jego agent czy ojciec chce wyciagnac ile sie da na nowym kontrakcie dla Giovaniego. Za niska klauzule mu wpakowano w kontrakt i teraz ciagle zamieszanie wokol niego. Ja bylbym za pozostaniem, bo przyda sie napewno, tylko jesli ktos zaplaci klauzule to juz zalezy od niego, a chyba widzi, ze przegrywa rywalizacje z pozostałymi napastnikami.

Przyszly sezon moze byc jeszcze gorszy pod wzgledem wystepow. Nie ma PNA byc mzoe nie bedzie tylu kontuzji i przy takim obrocie sprawy ciezko mi sobie na dzien dzisiejszy wyobrazic Giovaniego. Musi sporo porpacowac nad podejmowaniem decyzji na boisku, bo gra zbyt indywidualnie i nie ma wikeszego pozytku z jego dryblingow, nawet fauli nie lapie zbyt wiele na sobie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 20:23

O nieźle :lol:

Nie, nie uważam :] Media żerują na ludziach. Media wiedzą co napisać, żeby ludzie podchwycili temat. Gio z trójki młodych pereł (Messi, Bojan, Dos Santos) robi najmniejsze wrażenie) tak więc można go brać w obroty to po pierwsze. Po drugie nie twierdzę, że jego transfer jest wykluczony tylko twierdzę, że byłoby to złe posunięcie i argumentuję moje zdanie. Polecam taką metodę dyskutowania na forum dyskusyjnym. Delikatnie mówiąc średnio mnie interesuje to co sobie sądzą media. Te same media mówiły przed sezonem o tym, że odejdzie Eto'o. Wskażesz mi ziarenko prawdy, którego nie mogę dostrzec w tej plotce?
Tobik33 pisze:dostrzegłeś jakieś plotki na temat zmiany klubu przez Bojana
Nie dostrzegłem. Taka plotka nie miałaby po prostu racji bytu. Po co puszczać plotkę której nikt nawet nie spróbuje rozważyć?

Swoją drogą Puyol gra najgorszy sezon (nie licząc pierwszego, czyli debiutu) w barwach Barcelony. Tylko czekać na plotki o transferze do Milanu na którego temat sam kiedyś bardzo ładnie się wypowiadał. Rach, ciach i mamy temat na okładkę, ale to zaraz po tym jak sprzedamy Dinho za milion milionów :wink:

Tobik33 pisze:do klasy Henrego, Eto'o, Ronaldinho, Iniesty, Messiego czy obecnie nawet Bojana trochę mu brakuje i nic tego nie zmieni
Oczywiście, że nie. Problem w tym, że Gio nie musi osiągać klasy wyżej wymienionych grajków, aby pozostać w klubie. Wątpię, aby zawodnicy klasy wyżej wymienionych mieli pełnić rolę rezerwowego i to nawet nie pierwszego rezerwowego. Giuly (wiem, że jestem monotematyczny, ale Ludo mi tutaj bardzo pasuje) też odstawał pod różnymi względami a pomógł Barcelonie i to bardzo.

Dopóki będziecie (liczba mnoga ponieważ wiem, że nie tylko Ty masz takie zdanie) wymagać od Gio tyle samo co od naszych najlepszych grajków dopóty być może będziecie zawiedzeni.
Tobik33 pisze:Jeżeli będą zdrowi wszyscy
Na pewno :lol:

Tobik33 pisze:Jeżeli będą zdrowi wszyscy
To nawet Dinho/Eto'o/Henry/Messi nie będzie się mieścił w pierwszym składzie a Bojan będzie grał tyle co Santi :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 20:31

Mentor pisze:Swoją drogą Puyol gra najgorszy sezon (nie licząc pierwszego, czyli debiutu) w barwach Barcelony. Tylko czekać na plotki o transferze do Milanu na którego temat sam kiedyś bardzo ładnie się wypowiadał.
Porównywanie Puyola wieloletniego kapitana Barcelony do Bojana jest nie na miejscu. Choć zgadzam się z Tobą w sprawie Bojana.
Mentor pisze:Problem w tym, że Gio nie musi osiągać klasy wyżej wymienionych grajków, aby pozostać w klubie.
No to mówię że będzie to nowi Santi. Jak widzisz gramy 3 z przodu. Jeżeli są wszyscy zdrowi to widzę miejsce Gio na ławce. Trzeba także zadać pytanie sobie czy jest on w stanie siedzieć przez większość sezonu na ławce.
Mentor pisze: Na pewno :lol:
Przyjdzie nowy trener przyjdzie nowy sztab więc jest szansa na to :P wybiegam w przyszłość ale na razie wszystko na to wskazuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”