Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 577

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 lip 2011, 17:38

Ale Conte z tego co się orientuję preferuje system 4:2:4 z ofensywnymi skrzydłowymi. I w takim ustawieniu Bastos jest idealnym kandydatem, a Vucinic raczej zupełnie nie pasuje na takiego skrzydłowego, owszem grał na lewej i prawej stronie ataku, ale w ustawieniu 4:3:3. Dlatego wydawało mi się, że chodzi o brak paszportu. Moim zdaniem w dalszym ciągu przyjście obu zawodników się nie wyklucza, a co z tego wyniknie to zobaczymy za jakiś czas.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lip 2011, 18:05

Wg doniesień prasowych przyjście Mirko przekreśla przyjście Bastosa i na odwrót.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 lip 2011, 23:17

Jeśli Conte w Vuciniciu widzi naprawdę alternatywę dla Bastosa na lewą pomoc, to dupa z niego a nie trener.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6624

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lip 2011, 0:32

Problem w tym, że Conte to się chyba jeszcze nie odzywał w kwestii klubu więc te wszystkie doniesienia to kant rozbić. Poza tym ja innej pozycji niż lewe skrzydło dla Mirko nie widzę, chyba, że fiaskiem zakończą się rozmowy z Aguero. Są jeszcze przecież Quagliarella i Matri, którzy bardziej zasługują na szansę niż Czarnogórzec.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 03 lip 2011, 0:47

Po mojemu to Vucinic w 4-3-3 jako ALTERNATYWA dla Aguero. W ogóle te transferowe doniesienia strasznie człowieka dezorientują, raz że Vidal podobno blisko nas, a to z miejsca dyskwalifikuję 4-2-4 (czy tam 4-4-2), to by pasowało w kwestii 4-3-3. Dwa - ten Danillo, co w ogóle absurdalnie brzmi w kontekście sprowadzeniu kogoś w Europie ogranego :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lip 2011, 14:28

Vucinic nie zajmuje miejsca non-UE bo gra już w Serie A. Natomiast zabiera miejsce dla Bastosa, bo Conte pewnie chce go na lewej stronie, gdzie wcześniej był przymierzany Brazylijczyk (dlatego też Marotta mówi, że transfer Mirko nie jest zależny od transferu Aguero) . Conte najpewniej chce kogoś grającego wyżej niż Bastos. Ogólnie jeśli by określić kogo szukają na lewą flankę to wychodzi, że będziemy szukali skrzydłowego napastnika, schodzącego do środka. Od przyjścia Conte akcje Bastosa czy Vargasa czyli typowych skrzydłowych mocno spadły, w międzyczasie pojawiały się info, że Conte marzy o Riberim czy Nanim. Że interesujemy się Vucinicem czy też Marko Marinem. Wszystko skrzydłowi napastnicy schodzący do środka, z mocniejszą prawą nogą. Z wyjątkiem Czarnogórca potrafiący nie tylko zbiegać do środka po bramki, ale i kreować grę na skrzydle. Mi osobiście taki pomysł się nie podoba jeśli mamy grać z dwójką środkowych napastników. Vucinica w JUVE nie chce.

Co do Danilo - zainteresowanie Milanu nim jest tak zaawansowane, że nie zdziwię się, jeśli Juventus jest wykorzystywany do podbicia płacy przy negocjacjach kontraktowych.
raczej nie
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... lionow.php

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lip 2011, 14:39

A Bastos nie przewiduje w najblizszej przyszłości ubiegania sie o paszport EU, bo chyba juz by mogł?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lip 2011, 15:00

Babel pisze:A Bastos nie przewiduje w najblizszej przyszłości ubiegania sie o paszport EU, bo chyba juz by mogł?
Ubiega się podobno, zresztą cały czas było mówione (jak jeszcze sprawa stała na tym, że jest z nami dogadany), że z finalizacją czekamy na paszport Bastosa. Teraz to podobno już w ogóle nie czekamy.
(L)oczkerson pisze:Mi osobiście taki pomysł się nie podoba jeśli mamy grać z dwójką środkowych napastników. Vucinica w JUVE nie chce.
Pełna zgoda. Sam fakt grania tak ofensywnie skrzydłami jest bardzo ryzykowny bo w Serie A doskonale wiedzą, jak wykorzystywać luki po bokach Juventusu. Po drugie Mirko jest piłkarzem zbyt chimerycznym a my przede wszystkim potrzebujemy bardziej stabilności i solidności niż wyskoków raz na kilka meczów.

Walczymy cały czas o Kuna. Ba, nawet sam Kun walczy o nas, a tymczasem:
Marco Motta pisze:Nie zostanę graczem Atletico. Fascynuje mnie pomysł zdobycia doświadczenia za granicą, ale jestem graczem wielkiego zespołu jak Juventus i chcę się pokazać z dobrej strony w nowym sezonie
I cały misterny plan w...

Naprawdę, wykupienie tego gracza stanowi dla mnie jak do tej pory największą zagadkę naszego mercato.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 lip 2011, 15:10

W najbliższym czasie sprawa jego paszportu ma się ostatecznie wyjaśnic.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2011, 15:11

Mam jedno pytanie - Conte naprawdę zamierza grać coś w stylu 4-2-4 czy to tylko plotki?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2011, 15:14

I cały misterny plan w...
Atletico kupilo juz na prawa obrone Silvio,wiec watpie,zeby na Calderon brano na powaznie wlaczenie zawodnika z gory skazanego na lawke do transferu najlepszego gracza zespolu w ostatnich latach.
Mam jedno pytanie - Conte naprawdę zamierza grać coś w stylu 4-2-4 czy to tylko plotki?
Tez mnie to ciekawi,a jezeli tak to czemu w takim razie z Juve laczony jest Vucinic ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lip 2011, 15:36

mete pisze:Mam jedno pytanie - Conte naprawdę zamierza grać coś w stylu 4-2-4 czy to tylko plotki?
A kij wie. Opieram się na tym, co przeczytałem na innych stronach. A mówi się albo o 4-2-4, albo o 4-3-3. Zarówno jeden, jak i drugi system do obecnego Juventusu nie pasuje.
Dr.Football1 pisze:Atletico kupilo juz na prawa obrone Silvio,wiec watpie,zeby na Calderon brano na powaznie wlaczenie zawodnika z gory skazanego na lawke do transferu najlepszego gracza zespolu w ostatnich latach.
Widocznie takie podchody były robione, skoro sam Motta o tym mówi. Mnie nie interesuje logika jeśli chodzi o jego transfer, mnie interesuje żeby w ogóle sobie poszedł stąd.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2011, 15:39

A kij wie. Opieram się na tym, co przeczytałem na innych stronach. A mówi się albo o 4-2-4, albo o 4-3-3. Zarówno jeden, jak i drugi system do obecnego Juventusu nie pasuje.
To już nie chodzi o to czy pasuję czy nie. Taki system w ówczesnym futbolu nie ma racji bytu.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 03 lip 2011, 15:41

Formalnie te 4-2-4 to poczciwe 4-4-2, to prasa rozdmuchała tylko te taktyczne fanaberie...
Vucinic nie zajmuje miejsca non-UE bo gra już w Serie A.
Nie chodziło o non-UE. Rozchodzi się o Vucinica jako tzw.' gwiazdę' w miejsce Kuna.

Po mojemu to zanosi się na 4-3-3. Piłkarzy mamy przecież odpowiednich, w zasadzie w takim systemie dużych roszad w drugiej linii nie trzeba. Weźmy takiego Marchisio, który najlepiej czuję się z trójką w środku. No i fakt, że Iaquinta z Amaurim są przewidywani jako ci do odstrzału chyba mocno dyskwalifikuję 4-4-2. Ino Krasic wydaje mi się w tym systemie wątpliwy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2011, 15:43

Dla Boromira chodzilo chyba bardziej o 4-4-2 przechodzace w 4-2-2-2.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”