FMy - Strona 578

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 lis 2011, 12:27

Mirek15 pisze:Kolejny wielki minus to, że jak się wchodzi w inny klub to nie pokazuje od razu składu, tylko widok ogólny.
Z tego co czytałem w jakiejś recenzji to można to zmienić w ustawieniach gry.

Powiem szczerze, że dawno nie grałem i ostatnio znowu odpaliłem swoją 11', stare wspomnienia wróciły :P
12' raczej kupował nie będę skoro zmiany w sumie są marginalne i poczekam do przyszłego roku, SI jak zwykle zrobi pewnie mini rewolucję w nieparzyste lata.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 lis 2011, 12:54

Sammyy pisze:Z tego co czytałem w jakiejś recenzji to można to zmienić w ustawieniach gry.
Da się zmienić. Dzięki, bardzo pomogłeś :beer:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lis 2011, 13:49

Da się zmienić i widok składu, i profil piłkarza :wink:

Ja kilka dni szukałem skórki, w której atrybuty będą równo w kolumienkach. Bodajże w piątek znalazłem na CMREVie Eastlight, czcionka jest grubsza, dzięki czemu atrybuty wyglądają o niebo lepiej :wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 lis 2011, 18:29

Dwa pytania dotyczące rozmów motywacyjnych. Jak dam, żeby w danym meczu przed meczem, asystent zaproponował rozmowę motywacyjną to da się później cofnąć tą jego podpowiedź :?: Drugie pytanie. W poprzednich częściach FM'a dało się zrobić indywidualną rozmowę motywacyjną, w tej jakoś nie mogę(tzn. muszę dać wcześniej ogólną rozmowę motywacyjną, a później mogę dopiero dać piłkarzowi).

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lis 2011, 1:22

Wchodzę w profil piłkarza(obojętnie jakiego) i wywala mi z gry. Tworzy się crash dump. :(

Jest jakaś rada na to :?:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 04 lis 2011, 1:57

Mirek15
w rozmowach motywacyjnych mozesz smialo zaprzestac rozmowy z cala druzyna( nie polecam, lepiej im dac cos i patrzec na reakcje) potem mozesz to korygowac z poszczegolnymi formacjami badz zawodnikami.
asystent zawsze podpowie ci co najlepiej bylo by powiedziec i tak zostaw, odznacz zeby je przeprowadzal.

a te crash dumpy to chyba dlatego ze piracik co? ja nic takiego nigdzie nie mialem...

1 sezon zakonczony sukcesem. Moj Tottenham wygral lige, polfinal Euro. Potrzebuje napastnika, nie mam kompletnie pomyslu na jakiegos dobrego. max 20 mln euro.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lis 2011, 11:09

THEMANIEK pisze:a te crash dumpy to chyba dlatego ze piracik co?

Tak, jak reinstalacja nie pomoże to pojadę po oryginał dzisiaj. Wiecie po ile jest w empiku :?:
E:Nie pomogła jadę do mpiku. Mam nadzieję, że w 120zł się zmieszczę i save na którym teraz gram będzie hulał.

Kupiłem za 119zł i gra śmiga normalnie(jak na razie), a save'y też chodzą.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lis 2011, 12:12

Ma ktoś jakieś dobre reżimy treningowe dla juniorów i seniorów?

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 05 lis 2011, 14:10

tylko przez steama można grę zainstalować? W ogóle gdzie są pliki gry przechowywane? Pierwszy raz instalowałem grę przez steama, więc proszę o wyrozumiałość

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 lis 2011, 14:27

toporow pisze:W ogóle gdzie są pliki gry przechowywane?
Komputer/Dysk C/Program Files (lub pliki progamów (x86))/Steam/steamapps/common/football manager 2012

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 05 lis 2011, 15:44

Grajac w nowego fma nie mialem zadnego zaciecia badz crash dumpow. W tym roku edycje mozna zaistalowac tylko jesli sie ma polaczenie internetowe i tylko poprzez steama. Uwazam to za swietna walke z piractwem, niestety biedni ci ktorzy nie maja internetu, ale tych juz chyba prawie nie ma w ogole.

ja za swojego £30 wybulilem.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 lis 2011, 15:51

THEMANIEK pisze:Uwazam to za swietna walke z piractwem
Jak widać, nie jest to idealny sposób, bo cracki i tak wychodzą.

Moim zdaniem poronione jest to, że kupuję wersję pudełkową, mam płytę i nie mogę z niej zainstalować, tylko muszę ściągać grę z internetu. Na szczęście mam szybkie łącze, więc trwało to ~4 minuty, jednak, gdy ktoś ma powolne łącze, może czekać i czekać na instalację, a jak nie ma internetu, to ma problem. W steamie najbardziej podobają mi się osiągnięcia, już zdobyłem 11 (w poprzednich wersjach zawsze miałem coś ok. 60-70% zdobytych). Teraz mam: "hat-trick", "zespołowe mistrzostwo", "pierwsze zwycięstwo", "sprzedany", "w siatce", "pogrom", "rekordowy zakup", "jest twój", "czyste konto", "tajny agent", "kto pyta, nie błądzi", czyli podstawy podstaw, jednak być może wkrótce zdobędę wszystko :P

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 05 lis 2011, 16:03

Mi sie wydaje ze jest to blad w steamie, czasami zacznie sciagac cala gre, a nieraz zacznie normalnie instalowac z plyty.

Wkurza mnie to ze jak mecz gram i wcisne alt+tab to mecz sie zatrzymuje, naprawde mnie to wkurza.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 05 lis 2011, 16:16

wczoraj zacząłem rozgrywkę i powiem Wam szczerze, że jestem trochę zdziwiony. Wszystkie recenzje zapowiadały, że jest to gra niby trudniejsza od poprzednich, ja jednak nie widzę różnicy.
Bardzo podobają mi się zmiany w kontakcie z drużyną, szczególnie rozmowy motywacyjne. Powiem szczerze, że wiele od nich zależy. Czasami z bardzo niekorzystnego wyniku, poprzez dobrą motywację zawodników, można wyjść z obronną ręką. Niestety działa to także w obie strony ;p.

Jak na razie zero błędów. Wkurza mnie tylko to, że gdy minimalizuję grę, to mecz się zatrzymuje, a tak to nie ma na co narzekać. Naprawdę bardzo dobrze przygotowana ta wersja gry.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 lis 2011, 21:38

toporow pisze:Jak na razie zero błędów. Wkurza mnie tylko to, że gdy minimalizuję grę, to mecz się zatrzymuje, a tak to nie ma na co narzekać. Naprawdę bardzo dobrze przygotowana ta wersja gry.
Strasznie do kitu to zrobili :roll:

Jest jedna rzecz która mnie jeszcze denerwuje, mianowicie ukryte nie które statystyki u większości piłkarzy. W miejsce nie wiadomych wstawiona jest pauza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”