FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 578

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 25 mar 2008, 20:37

Tobik33 pisze:przyjdzie nowy trener przyjdzie nowy sztab
Żebyś sie nie zdziwił :] Ryjek może zostać. Mnie przynajmniej nie zdziwi, jeśli Ryjek zostanie na kolejny sezon :roll:

Co do Gio to dla mnie nie ma innej opcji niż zostanie tego zawodnika w Barcelonie. Gra różnie. Czasami jest lepiej czasami gorzej, ale jest jeszcze młody. Jak w przyszłości ustabilizuje formę itd. itp. to będzie jeszcze lepiej.Bardzo podoba mi się, że stara się i zawsze pracuje dużo w defensywie. Sprzedanie go będzie błędem zarządu. Tyle na temat :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 20:38

Tobik33 pisze:Porównywanie Puyola wieloletniego kapitana Barcelony do Bojana jest nie na miejscu.
Nie to miałem na myśli. Raczej chodziło mi o to co potrafią wykreować media :wink: Niewiele trzeba, aby pismaki wzięli Cię na celownik.
Tobik33 pisze:No to mówię że będzie to nowi Santi.
Nie rozumiem Ciebie w tym momencie. Napisz mi jak Twoim zdaniem powinno wyglądać wyjściowe zestawienie linii ataku a potem drugie zestawienie a więc zmienników dla całej trójki. Dysponujesz oczywiście zdrową kadrą, ale obecną a więc bez żadnych domniemanych transferów.

Najbardziej ciekawi mnie kto w Twoim zestawieniu będzie zmiennikiem dla Ronaldinho :]
Tobik33 pisze:na razie wszystko na to wskazuje
Na co? Chyba nie na to, że skończą się kontuzje wraz ze zmianą trenera/sztabu :roll:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 20:44

Mentor pisze:Twoim zdaniem powinno wyglądać wyjściowe zestawienie linii ataku a potem drugie zestawienie a więc zmienników dla całej trójki. Dysponujesz oczywiście zdrową kadrą, ale obecną a więc bez żadnych domniemanych transferów.
Trudno powiedzieć zależy kto jest w jakiej formie ale mogę Ci napisać że z piłkarzy Sammi, R10, Henryk, Bojan, Iniesta . Gio ma najmniejsze szanse na grę.
Mentor pisze:Najbardziej ciekawi mnie kto w Twoim zestawieniu będzie zmiennikiem dla Ronaldinho :]
Iniesta bo kto sobie w tym sezonie najlepiej sobie tam radzi ?
Mentor pisze:Chyba nie na to, że skończą się kontuzje wraz ze zmianą trenera/sztabu :roll:
Źle to zinterpretowałeś chodziło mi o to że jest jakaś szansa na to żeby zminimalizować występowanie kontuzji przy nowym sztabie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 20:52

Tobik33 pisze:Trudno powiedzieć zależy kto jest w jakiej formie ale mogę Ci napisać że z piłkarzy Sammi, R10, Henryk, Bojan, Iniesta . Gio ma najmniejsze szanse na grę.
Ta :shock: Nie gadaj :shock:

Prośbę mam. Bądźmy poważni. Nie musisz mnie uświadamiać na temat tego, że prędzej zagra Eto'o niż Gio. Powaga.

Dałem Ci proste zadanie, ale widzę, że nie podołałeś. Zresztą ciekawe jest też to, że wymieniłeś pięciu piłkarzy o większych szansach na grę od Gio a pozycji do obsadzenia mamy ... sześć. Pierwsza trójka + zmiennicy dla pierwszej trójki :]

Naprawdę fajnie by było jakbyś zaproponował wyjściowe ustawienie i zmienników. Nie bój się posadzić na ławce Francuza :lol: :wink:

Szczególny nacisk na zmienników dla R10 i Leo a więc lewa strona i prawa strona.
Tobik33 pisze:Iniesta bo kto sobie w tym sezonie najlepiej sobie tam radzi ?
Iniesta stałym zmiennikiem R10? To znaczy Iniesta na ławkę czy Iniesta rzucany tam gdzie jest luka? Jeżeli to drugie to lipa bo takie rzucanie zawodnikiem po boisku kiepsko wpływa na jego poczynania czego dowodem jest zresztą ten sezon w wykonaniu Andresito. Grając regularnie na jednej pozycji nie ma się do czego przyczepić, ale kiedy musi zagrać gdzie indziej to nie zawsze jest tak dobrze. A jak jeszcze potem ma wrócić z powrotem tam gdzie grał to ... słaba opcja.

Ta pierwsza opcja (Iniesta na ławkę) też jest słaba. Uświadamiajmy się razem.
Tobik33 pisze:jest jakaś szansa na to żeby zminimalizować występowanie kontuzji przy nowym sztabie.
Niby jest. Szansa na to, że Gio będzie świetnym piłkarze też jest i to wcale nie mniejsza.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 20:59

Mentor pisze:Dałem Ci proste zadanie, ale widzę, że nie podołałeś. Zresztą ciekawe jest też to, że wymieniłeś pięciu piłkarzy o większych szansach na grę od Gio a pozycji do obsadzenia mamy ... sześć. Pierwsza trójka + zmiennicy dla pierwszej trójki :]
Zapomniałem o Leo ale jak widzę ty go też ominąłeś ale już pomińmy to. Jak tak bardzo chcesz to proszę:

Ronaldinho - Eto'o - Messi
Iniesta - Henry - Bojan

Gio ?
Mentor pisze:Iniesta stałym zmiennikiem R10? To znaczy Iniesta na ławkę czy Iniesta rzucany tam gdzie jest luka?
Iniesta nie byłby stałym zmiennikiem ale wtedy kiedy nie mógł by zagrać Henry i Eto'o. Iniesta grał najlepsze spotkania na lewym ataku więc czemu nie miałby tam grać w ostateczności ?

Spadam na film może jeszcze wpadnę.

Pozdro

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 21:14

Tobik33 pisze:Iniesta nie byłby stałym zmiennikiem ale wtedy kiedy nie mógł by zagrać Henry i Eto'o.
A więc wybrałeś bramkę numer dwa. Co prawda nie czai się tam Zonk (ten czaił się w bramce numer jeden - Iniesta na ławkę), ale nagrody głównej też nie wygrałeś. Pisałem już o tym, ale napiszę jeszcze raz. Przekonanie graniczące z pewności podpowiada mi, że i tak nie weźmiesz tego pod uwagę, ale nic.

Iniesta zagrał kilka dobrych/bardzo dobrych spotkań na ataku, ale częste zmiany pozycji nie wpływają dobrze na formę. Jeżeli przyjmiemy, że domyślnie gra na pomocy i czasem tylko z przymusu zagra na ataku to jeszcze jest okej, ale ja mam na myśli regularnego zmiennika dla Dinho a więc nie tylko wtedy kiedy R10 będzie kontuzjowany, ale zmiany w czasie meczu. Wolałbym, aby Andresito nie latał z miejsca na miejsce i mam nadzieję, że zarząd w lecie zadba o to.
Tobik33 pisze:Ronaldinho - Eto'o - Messi
Iniesta - Henry - Bojan
Bojan lepiej się spisuje na środku ataku i tam powinien grać, ale wiem jaka jest sytuacja kadrowa tak więc trudno tutaj umieścić go gdzie indziej.

Iniesta jako pomocnik i jest miejsce dla Dos Santosa. Nie wspominając już o sytuacji kiedy wypada ktoś z zaproponowanej przez Ciebie szóstki co jest bardziej prawdopodobnej niż to, że wszyscy będą w pełni zdrowi.

[EDIT]
Zainspirowany lekturą komentarzy na jeden ze stron poświęconych Barcelonie dodam jeszcze do tej dyskusji element historyczny w postaci Quaresmy :wink:

Poczynania Ricardo Quaresmy w Barcelonie wyglądały bardzo podobnie do tego co obecnie prezentuje Gio. Mam na myśli oczywiście poczynania czysto sportowe i to jest kluczowy element. Quaresma odszedł przede wszystkim dlatego, że swoim gówniarskim zachowaniem doprowadził do konfliktu z trenerem. Kiedy okazało się, że Quaresma może pomóc w pozyskaniu Deco (przechodząc do FC Porto) klub naturalnie skorzystał z okazji i bardzo dobrze. Teraz jednak widzimy, że Quaresma rozwinął się w dobrego piłkarza a być może będzie jeszcze lepszy po transferze to silniejszego klubu. Dos Santos jest w podobnej sytuacji co Quaresma kilka lat temu tyle tylko, że w porównaniu do Portugalczyka nie sprawia problemów wychowawczych a więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby się rozwinął.

Poza tym Gio profilem naprawdę pasuje na bocznego napastnika do naszego zespołu. Bardziej niż Bojan, Henry czy Eto'o, którzy często z przymusu grają właśnie tam.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 21:34 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 21:24

Mentor pisze:regularnego zmiennika dla Dinho a więc nie tylko wtedy kiedy R10 będzie kontuzjowany, ale zmiany w czasie meczu.
No tak na ławce siedzi Henry, Bojan, Gio przyjmijmy że Iniesta gra w pomocy. Kto prędzej wejdzie Bojan Henry czy Gio ? Takie gdybanie Gio będzie zmiennikiem co drugi mecz a Henry i Bojan będą temu się przyglądać ? Bo nie wydaje mi się aby w każdym spotkaniu Eto'o R10 czy Messi mieli schodzić po np. 70 minutach.
Mentor pisze:Bojan lepiej się spisuje na środku ataku i tam powinien grać, ale wiem jaka jest sytuacja kadrowa tak więc trudno tutaj umieścić go gdzie indziej.
Ostatni bardzo dobry występ zaliczył na prawej gdzie zmieniał się z Eto'o więc mógłby tak grać. Rotacje Eto'o - Bojan.
Mentor pisze:Nie wspominając już o sytuacji kiedy wypada ktoś z zaproponowanej przez Ciebie szóstki co jest bardziej prawdopodobnej niż to, że wszyscy będą w pełni zdrowi.
To jest właśnie mało prawdopodobne ale jak już powiedziałeś zbliża się okienko więc jakieś wzmocnienia będą.

Teraz zagadka ile spotkań zagrał Iniesta w ciągu tego sezonu od 1 do 90 minuty na tej samej pozycji ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 21:45

Tobik33 pisze:Kto prędzej wejdzie Bojan Henry czy Gio ?
Chyba nie do końca zrozumiałem o co Ci chodzi, ale jeśli chodzi o zmienianie Dinho to Gio zdecydowanie bardziej pasuje na zmiennika R10 niż Bojan.

Zresztą w ogóle nie mogę Ciebie zrozumieć. Dla Ciebie chyba każdy z tej szóstki (Dinho, Eto'o, Henry, Messi, Bojan, Gio) rywalizuje z każdym a tak nie jest bo to, że aktualnie rzucamy zawodnikami po różnych pozycjach nie znaczy, że tak być powinno. Tak się składa, że bocznych napastników mamy generalnie trzech - Ronaldinho, Messi i Gio. Środkowych również trzech - Eto'o, Henry i Bojan. Wiem, że Bojan radzi sobie na skrzydle, Eto'o też grywa na skrzydle, Henry również grywał, ale nie o to chodzi.
Tobik33 pisze:To jest właśnie mało prawdopodobne ale jak już powiedziałeś zbliża się okienko więc jakieś wzmocnienia będą
Tyle tylko, że w najbliższym okienku może się zmienić 'wszystko', czyli taktyka/ustawienie a co za tym idzie nasze dywagacje mogą się okazać gówno warte :wink: Jeżeli mówimy o samych wzmocnieniach (znaczy się piłkarze a nie nowy trener z zupełnie nową wizją) to nie spodziewałbym się wielkich zmian. Kilku piłkarzy odejdzie, kilku przyjdzie, ale Gio chyba jednak nie jest głównym kandydatem do wyautowania. Podobnie jak pozyskanie zmiennika dla R10 czy Leo.
Tobik33 pisze:Teraz zagadka ile spotkań zagrał Iniesta w ciągu tego sezonu od 1 do 90 minuty na tej samej pozycji ?
Nie wiem. Ty zapewne też nie.

Dałem [EDIT] w poprzednim poście :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 22:08

Mentor pisze:Dinho to Gio zdecydowanie bardziej pasuje na zmiennika R10 niż Bojan.
Lepiej pasuje zgadza się bo będzie ten piłkarz grał bardzo mało w sezonie kiedy Dinho załapie dobrą formę. Gio pewnie będzie zadowolony.
Mentor pisze:Zresztą w ogóle nie mogę Ciebie zrozumieć. Dla Ciebie chyba każdy z tej szóstki (Dinho, Eto'o, Henry, Messi, Bojan, Gio) rywalizuje z każdym a tak nie jest bo to, że aktualnie rzucamy zawodnikami po różnych pozycjach nie znaczy, że tak być powinno.
Powiedz to Ryjkowi a nie mi... Mamy dosyć uniwersalnych zawodników i dobrze bo jak by każdy miał przypisaną jedną pozycje to musielibyśmy w razie kontuzji grać Pedrito w ataku.
Mentor pisze:Tak się składa, że bocznych napastników mamy generalnie trzech - Ronaldinho, Messi i Gio. Środkowych również trzech - Eto'o, Henry i Bojan. Wiem, że Bojan radzi sobie na skrzydle, Eto'o też grywa na skrzydle, Henry również grywał, ale nie o to chodzi.
Nie rozumiem tego kompletnie to jeżeli mamy do dyspozycji Ronaldinho, Messiego, Gio a reszta jest kontuzjowanych to na środku musi Pedrito ?
Mentor pisze:Nie wiem. Ty zapewne też nie.
Zagwarantuje Ci że nie więcej niż 12 a to daje do myślenia. Ostatnio mnie to nurtowało więc mniej więcej starałem to sprawdzić.

Nasze dywagacje mogą trwać latami a i tak wiadomo że nowy trener albo Ryjek będą mieli różne koncepcje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 22:19

Tobik33 pisze:Lepiej pasuje zgadza się bo będzie ten piłkarz grał bardzo mało w sezonie kiedy Dinho załapie dobrą formę. Gio pewnie będzie zadowolony.
Aha. A Bojan będzie grał bardzo mało w sezonie gdy Eto'o, Messi i Henry złapią dobrą formę. Bojan pewnie będzie zadowolony.
Tobik33 pisze:Mamy dosyć uniwersalnych zawodników i dobrze
Oczywiście, że dobrze.
Tobik33 pisze:jak by każdy miał przypisaną jedną pozycje to musielibyśmy w razie kontuzji grać Pedrito w ataku
[']
Tobik33 pisze:Nie rozumiem tego kompletnie to jeżeli mamy do dyspozycji Ronaldinho, Messiego, Gio a reszta jest kontuzjowanych to na środku musi Pedrito ?
['][']
Tobik33 pisze:Zagwarantuje Ci że nie więcej niż 10 a to daje do myślenia.
Rzeczywiście daje do myślenie. Czuję jednak, że każdy z nas rozpatruje to inaczej. Ja wcale nie jestem tym zachwycony.
Tobik33 pisze:Nasze dywagacje mogą trwać latami a i tak wiadomo że nowy trener albo Ryjek będą mieli różne koncepcje.
To nic. Nie będziemy z tego powodu zamykać tematu przecież :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 25 mar 2008, 22:36

Dobra kończy bo każdy ma swoje zdanie. Powiem tak że GIO osądzi o swojej przyszłości bo Barcelona kontrakt mu zaproponuje, a co on zrobi to tylko jego ojciec wie :)

przejdźmy do optymistycznych wieści Marquez wraca a co to oznacza to nie muszę mówić. Może przy nim Gabriel też wróci do formy. Przypomnę że gdy grał Marquez nie ponieśliśmy żadnej porażki a i remisów było nie wiele.

A Deco kiedy wraca ? na następne spotkanie będzie gotowy ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2008, 23:31

Tobik33 pisze:A Deco kiedy wraca ? na następne spotkanie będzie gotowy ?
Na pewno nie. Znaczy się nie wiem kiedy wraca, ale gdyby miał wracać niebawem to na pewno gdzieś by o tym usłyszał/przeczytał. Niestety nasz sztab medyczny dokonuje w tym sezonie prawdziwych 'cudów' i generalnie sytuacja wygląda tak, że każdy uraz jest groźny i nigdy nie wiadomo kto, kiedy wróci. Pamiętam jak Rafa i Deco mieli niby być gotowi do gry już na jedno z poprzednich spotkań a jaka jest sytuacja każdy widzi. Rafa niby wraca do zdrowia, ale z Betisem pewnie nie zagra. Dla mnie wystarczy, że wróci na Schalke.
A właśnie! Deco miał wrócić na Schalke :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 mar 2008, 0:48

Tobik33 pisze:przypomnę że gdy grał Marquez nie ponieśliśmy żadnej porażki
W GD na Camp Nou to kto był partnerem Milito na środku obrony :?: :roll:

P.S.
Laporta: Żądanie tytułów to przesada :lol2:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 mar 2008, 13:48

Laporta :olaboga: :zgon:

Chociaż żądanie to rzeczywiście przesada :P Co innego wymaganie :P Obawiam się jednak, że generalnie o to mu chodziło :lol: :roll:
A może jednak nie :think: Wolę się nad tym głębiej nie zastanawiać...

Tymczasem na liście potencjalnych następców pojawił się Benitez co było zresztą do przewidzenia. Trener dobry a może nawet i bardzo dobry, ale nie dla nas.

A Bojan wczoraj z przewrotki se szczelił se -> http://www.bojanweb.com/content/view/85/16/

Dobry chłopak.

No i jeszcze Lahma znowu chcą. Sam nie wiem co o tym myśleć. Akarin pewnie powie, że to nierealne :>

Kurde staram się o tym nie myśleć, ale jednak niepokoją mnie słowa Laporty. Źle się dzieje...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 mar 2008, 13:50

Mentor pisze:No i jeszcze Lahma znowu chcą. Sam nie wiem co o tym myśleć. Akarin pewnie powie, że to nierealne :>
Co powie Akarin, to nie wiem, natomiast według mnie jest to dość realne. Wszystko zależy od Phillippa - czy zdecyduje się wydłużyć kontrakt (wygasa za rok), czy tez nie. Jak to drugie, to moim zdaniem Bayern go sprzeda po Euro :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”