Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 579

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 lip 2011, 12:04

Mangala u mnie w PESie ma 99 wiec mozecie smialo brac :jupi:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lip 2011, 12:23

(L)oczkerson pisze:Doktorek mówi ci coś nazwisko Eliaquim Mangala? Bo ponoć na radarze JUVE.
Bardzo dobry i wszechstronny zawodnik. Najczesciej gra na srodku obrony lub defensywnym pomocniku,choc na boku tez dalby rade. Jak na czarnoskorego gracza dosyc srednie warunki fizyczne,ale nadrabia sprytem,skocznoscia i koordynacja. W Juve bylby zapewne zapchajdziura w pozytywnym tego slowa znaczeniu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 lip 2011, 23:35

Sprzedaliśmy Salihamidzicia.

Ceniłem go zawsze za wszechstronność i waleczność, moim zdaniem stawianie go w jednym rzędzie z odpadami typu Grygera czy Grosso bardzo mu ujmowało. Nigdy nie zrozumiem decyzji Delneriego o odsunięciu go od składu, Hasan nigdy nie narzekał, a jeśli już grał to zawsze prezentował solidny poziom. Szczególne podziękowania oczywiście za mecz z Milanem i gola głową :D
Alex Manninger, Zdenek Grygera, Marco Motta, Fabio Grosso, Momo Sissoko, Tiago Mendes, Felipe Melo, Luca Toni, Vincenzo Iaquinta, Jorge Martinez, oraz Amauri.
Z tymi zawodnikami mamy rzekomo się pożegnać. Generalnie bez zarzutu, ale nie wiem czemu sprzedają Melo, nawet jak przyjdzie Vidal to nie jest on typem przecinaka, którego będzie nam potrzeba jeśli Pirlo ma grać w podstawie. Marchisio też przecież DM-em nie jest.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2011, 0:15

Salichamidzic to raczej odchodzi za darmo bo mu się kontrakt po prostu skończył.
A z listy tylko Melo mi nie pasuje. Dlatego, że zostanie bez DM'a walczącego o miejsce w 11 średnio mi się podoba i bo grał wyraźnie lepiej od każdego z tej listy i wielu z tych, którzy zostają.

A no i Motta powiedział, że albo JUVE albo zagranica. Może jednak Atletico? :wink:

A i Tottenham negocjuje w sprawie Vucinica. Oby się im udało :pray:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2011, 0:38

(L)oczkerson pisze:Salichamidzic to raczej odchodzi za darmo bo mu się kontrakt po prostu skończył.
Mniejsza o to, czy sprzedaż czy koniec kontraktu i tak nic byśmy za niego nie dostali. Życzę mu powodzenia w Wolfsburgu, bo był jednym z niewielu bocznych obrońców, którzy nie wywoływali u mnie odruchu wyłączenia transmisji.
(L)oczkerson pisze:A no i Motta powiedział, że albo JUVE albo zagranica. Może jednak Atletico? :wink:
Jak najdalej stąd... Ale najprawdopodobniej zostanie w Turynie, to mercato jest jak na razie zbyt dobre w wykonaniu Marotty, żeby nie były łyżki dziegciu w beczce miodu :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2011, 0:43

Mniejsza o to, czy sprzedaż czy koniec kontraktu i tak nic byśmy za niego nie dostali. Życzę mu powodzenia w Wolfsburgu, bo :D był jednym z niewielu bocznych obrońców, którzy nie wywoływali u mnie odruchu wyłączenia transmisji.
Ja też Hasana zawsze darzyłem sympatią.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2011, 1:09

Dobrze, że Bośniak odszedł. Pamiętajcie jakie były zasady przy w miejscach non-EU zanim ograniczyli w zeszłym roku - 1 z urzędu a drugi gdy opchnęło się innego za granicę lub rozwiązało kontrakt. Jeżeli rzeczywiście mają przywrócic zasadę 2 obcokrajowców (spoza UE oczywiście) w takim samym brzmieniu jak wcześniej, to kłopot z odblokowaniem drugiego miejsca został właśnie rozwiązany. O ile pamiętam Hasan nie miał obywatelstwa UE, bo jakoś pamiętam dyskusję o odblokowaniu miejsca 2 lata temu i pojawiał się on i Amauri w tym kontekście.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2011, 1:12

Według transfermarkt ma niemieckie obywatelstwo, ale też pamiętam tę dyskusję więc może jakoś ostatnio dostał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2011, 1:12

O ile mi wiadomo posiada on obywatelstwo niemieckie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lip 2011, 1:13

A no i Motta powiedział, że albo JUVE albo zagranica. Może jednak Atletico?
:lol:

Nawet jezeli Motta zadeklarowalby,ze Atleti jest klubem jego marzen,to na Calderon glupich nie ma :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2011, 10:49

http://www.pilka.pl/kilka-lat-temu-inte ... omentarze5
no ładnie :roll: Wychodzi na to, że nas zdegradowano za art. 1 (nieetyczne zachowanie) bo 6 art. nie udowodniono (bezpośrednie wypływanie na pozycję w tabeli czy jakoś tak), a na Inter takie dowody są. JUVE poniósł karę i ma plamę na honorze, a Interowi w Calciopoli nic się nie stało na całej aferze najwięcej wygrał i nikt ich za oszustów nie uważa. Dlaczego? Albo dlatego, że ktoś w FIGC jest niezmiernie głupi i nie potrafił w 2006 roku zauważyć setek telefonów ze strony Interu do tych samych ludzi do których dzwonił JUVE, albo dlatego, że sprawę Calciopoli prowadził człowiek ściśle powiązany z Interem :lol:

No, ale nic. Sprawa się przedawniła. Morattiego nikt nie tyknie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2011, 11:03

Mieć tylko nadzieję, że za kolejne tytuły sprawa się nie przedawni i jednak do Interu w końcu się dobiorą, bo sytuacja, w której ukarano wszystkich poza jednym klubem, jest żenująca.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2011, 11:04

Mnie teraz bardziej zastanawia. Akurat dlaczego nie dobrano się do dupy jedynie Interowi? Przypadek? Jeśli nie to Moratti ma znacznie więcej za uszami niż Moggi

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2011, 11:06

Albo oglądasz calcio od calciopoli dopiero i nie wiesz, co się działo wcześniej, albo wnioskujesz bardzo powoli, bo w oczach wielu sympatyków calcio zarzut nieukarania Interu tak samo, jak ukarano Juventus i Milan, jest równie poważny, jak zarzut kupienia kolejnych mistrzostw - oba dowodzą tylko tego, że Inter we Włoszech był nietykalny i traktowany na zupełnie innych prawach, jak reszta drużyn.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2011, 11:14

Ja po prostu nie lubię rzucać oskarżeń nie mając pełnej wiedzy o sprawie, ale co sobie myślę to sobie myślę. Czyje się oszukany i za grosz nie wierzę w to, że Inter nie został skazany przez przeoczenie. Tak samo jak mam wielkie wątpliwości w kontekście kolejnych sezonów, gdzie wszyscy pamiętamy, że kontrowersji było nie mniej niż w np. 2005-6 roku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”