Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 579

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 24 maja 2011, 22:34

Od razu mówię, że nie zamierzam w taką dyskusję wchodzić, chyba że przeczytam tu jakieś głupoty :lol:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 maja 2011, 22:38

Od razu mówię, że nie zamierzam w taką dyskusję wchodzić, chyba że przeczytam tu jakieś głupoty :lol:
To i tak nie było skierowane przeciw CFC. To nie wina klubu, który zresztą w samej Anglii był u mnie zawsze bezpośrednio za United. Ale wściekłem się wtedy niemożliwie. Stąd, tym bardziej bym nie chciał żeby odszedł Lampard, bo to z nim staram się dziś utożsamiać Chelsea.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 24 maja 2011, 22:41

czarny_samael pisze:
To i tak nie było skierowane przeciw CFC. To nie wina klubu, który zresztą w samej Anglii był u mnie zawsze bezpośrednio za United. Ale wściekłem się wtedy niemożliwie. Stąd, tym bardziej bym nie chciał żeby odszedł Lampard, bo to z nim staram się dziś utożsamiać Chelsea.
Trzymasz za United i Chelsea jednocześnie? :o Czy coś źle zrozumiałem?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 maja 2011, 23:14

Trzymasz za United i Chelsea jednocześnie? :o Czy coś źle zrozumiałem?
Źle ;)

Moim klubem było, jest i będzie United. Ponad wszystkie inne. Ale nie potrafię oglądać meczu bez oceny drużyny, czy w ogóle nie mieć "listy" ulubionych klubów. To jest dla mnie niewykonalne.
MU są pierwsi, za nimi Ajax, Inter i Milan. Dziwne, czy nie, to miał małe znaczenie dla dzieciaka który 10 lat temu wyrabiał sobie poglądy piłkarskie. W samej Anglii lubiłem jeszcze CFC i Leeds, ale Leeds nie przetrwało tego jak zacząłem czytać jak wielkie kwasy są miedzy nimi a nami. CFC to po prostu konkurencja. A taka zawsze będzie, więc dla mnie tylko lepiej że to konkurencja którą lubię, bo przynajmniej nie ma tragedii jak zdobywają tytuł. I dla mnie są bezpośrednio za moją "Wielką Czwórką". W każdym kraju jest jakiś (jakieś) klub(-y).
Francja - OM, Monaco i Bordeaux, Szkocja - Rangers, Belgia -RSCA, Polska - Legia. Nawet w nielubianej Portugalii lubię Porto, Grecji Olympiakos, czy Niemczech BVB.
Mało jest dla mnie klubów neutralnych. Takim jest AFC, czy Juve, ale na tyle często jestem przeciw nim (bo konkurują z tymi których szybciej uznałem za lubiane), że to ma małe znaczenie. Za to najbardziej znienawidzona "5" to Real i Katalonia, troszkę mniej LFC i trochę za nimi Bayern i Derpotivo. Mniej Roma, Parma, PSV, reszta Hiszpanii bez Sevilli i Atletico, Wisła, etc.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 25 maja 2011, 0:28

ferguson potwierdzil. de gea.

/a, widze ze to juz wiadome , wiec spoznione info.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 maja 2011, 1:13

ferguson potwierdzil. de gea.
Gdzie? A pozostałe dwa transfery (Young i ten młody obrońca) też zostały potwierdzone?

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 25 maja 2011, 8:39

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p499104
8)

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p499318
SexyBjacz Cz 20.05.2010 17:39 pisze:David de Gea . Nie potrafie tego racjonalnie wytlumaczyc , nie mam infa od Boga , nie kontaktowalem sie z Alexem , takie mam przeczucie ze go zgarniemy I szczerze nie mialbym nic przeciwko .
8)

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 25 maja 2011, 10:09

miguel indurain pisze:ferguson potwierdzil. de gea.
De Gea to perfekcyjny gracz dla Manchesteru. Moim zdaniem nie ma lepszego, bardziej perspektywicznego, młodego bramkarza na świecie. Wybór ze wszech miar trafny. To będzie prawdziwy następca Schmeichela i van der Sara.

Liso
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liso » 25 maja 2011, 10:51

De Gea - ciekawy transfer - nie ma co ukrywać. Tylko pytanie po co aż tylu uzdolnionych golkiperów w MU. Rozumiem, iż kontuzje, urazy itd ale wkrótce może się okazać, że po kilku miesiącach ten rezerwowych nie bedzie potrafił tego zdzierżyć :) Obym się mylił...

Szkoda, że van der Saar jeszcze nie chce pograć z 5-6 sezonów :D Czym starszy tym lepszy - to mu trzeba przyznać. Z następcą Schmeichela bym się wstrzył z jednego powodu - to była prawdziwa gwiazda i jemu dorównać będzie wręcz niewykonalne :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 maja 2011, 10:54

Czy perfekcyjny to się okaże. Z opcji jakie mieliśmy na rynku to była jedna z lepszych. Mamy wielki talent, zobaczymy czy sprosta oczekiwaniom. Hiszpan w United od razu zostanie rzucony na głęboką wodę. To, że ma talent nie ulega wątpliwości ale miało go też kilku poprzedników Edwina. W United nie będzie miał czasu na naukę i błędy, oczekiwania wobec niego będą olbrzymie od samego początku i wypada tylko mieć nadzieję, że udźwignie presję. Poza tym to bramkarz z La Liga, zobaczymy jak przebiegnie aklimatyzacja. O tym jak ciężko będzie zastąpić Edwina nie trzeba pisać, Holender zapisał piękną kartę na OT i to zmian w bramce obawiam się najbardziej.
Plus jest taki, że David mimo młodego wieku już swoje pobronił, poznał smak gry w pucharach, w Hiszpanii bronił przeciw najlepszym. Rokuje obiecująco i możemy mieć bramkarza na lata, jak będzie czas pokaże.
Ten transfer był przygotowywany dłuższy czas z tego co mówi Szkot i działacze, wydając tak dużą kwotę za bramkarza myślę, że wiedzą co robią i dokładnie przeanalizowali grę Hiszpana. Oby było dobrze. Świetnie, że ten transfer będzie miał miejsce od razu po sezonie, De Gea będzie miał więcej czasu na aklimatyzację i przygotowanie do nowego sezonu z drużyną.
Tylko pytanie po co aż tylu uzdolnionych golkiperów w MU. Rozumiem, iż kontuzje, urazy itd ale wkrótce może się okazać, że po kilku miesiącach ten rezerwowych nie bedzie potrafił tego zdzierżyć :)
:angry2:

Co Ty bredzisz człowieku... Jaki rezerwowy? Jakie kontuzje? De Gea to nasz nowy numer 1, najdroższy bramkarz na Wyspach. Edwin kończy karierę, Kuszczak odchodzi. Na ławce będzie Lindegaard, trzecim będzie Amos ze szkółki o ile nie pójdzie na wypożyczenie.

/edit

Becks wczoraj ukradł show Garemu. Nigdy nie powinien odchodzić. Jego miejsce było i jest na OT, powinien się tu starzeć i dopisywać kolejne tytuły z Giggsem, Rudym i Garym. Sorry, że tak dużo fot ale przy takiej okazji nie mogłem się powstrzymać :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 25 maja 2011, 13:40

Zabrakło najważniejszej i najwspanialszej foty
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 14:03

Prezydent Atletico Madryt, Enrique Cerezo podkreśla, że hiszpański klub nie słyszał nic oficjalnego od Manchesteru United na temat przejścia bramkarza, Davida De Gei
De Gea był od pewnego czasu łączony z odejściem do Manchesteru United. Angielski klub miał poinformować o transferze bramkarza w poniedziałek. Jednak trener, Alex Ferguson we wtorek potwierdził, że De Gea przechodzi do 'Czerwonych Diabłów'.
Ale Cerezo powiedział dla Cadena Ser:
- Nie wiemy nic. Oficjalnie ani Manchester (United) ani sam zawodnik nie poinformował nas o niczym.
- On dobrze wie, że może negocjować (z innymi klubami), ale zawsze będzie trzeba zapłacić klubowi.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 25 maja 2011, 14:07

Na razie , Ferg oficjalnie potwierdził zainteresowanie oraz to że dosc dlugo pracują nad tym transferem . Biorac pod uwage klauzule jaka ma David w kontrakcie to nalezy sie go spodziewac na OT :)

PS. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html :haha: :haha:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 maja 2011, 14:17

Ferguson mało kiedy mówił o konkretym zawodniku zanim ten podpisał kontrakt, zapewne prezes Atetico wie wiecej ale nie może powiedzieć.SAF nie poruszał by transferu De Gei gdyby nie był pewny.Ciekawe okienko sie szykuje, De Gea,prawdopodobnie klon Rio z Francji czyli Varane.....jeszcze skrzydłowy,srodkowy pomocnik i gitara

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 maja 2011, 14:24

Ferguson mało kiedy mówił o konkretym zawodniku zanim ten podpisał kontrakt, zapewne prezes Atetico wie wiecej ale nie może powiedzieć.SAF nie poruszał by transferu De Gei gdyby nie był pewny.Ciekawe okienko sie szykuje, De Gea,prawdopodobnie klon Rio z Francji czyli Varane.....jeszcze skrzydłowy,srodkowy pomocnik i gitara
Tylko że mowa była o 3 transferach, a jest już De Gea i prawdopodobnie Varane i Young. IMO to może być wszystko i ciągle zostaniemy bez rozgrywającego...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”