O futbolu na luzie... - Strona 5799

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5280
Kibicuję: Tylko WISŁA

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 paź 2021, 16:04

Dobra, ale tego, że się kibice napierdalają między sobą to nikt nie negował, ylko zaczęło się, że u nas biją piłkarzy. Oprócz tych dwóch sytuacji (i to jedna z nich była 10 lat temu), gdzie w sumie to nikt nie ucierpiał (rzeźniczak dostał liścia, a piłkarze wdarli się w szarpaninę z kibicami) to w zasadzie ciała piłkarzy są nietykalni. Wiadomo, żę były sytuacje, że kapustka dostał po pysku w Krakowie, ale nie dlatego, że grał u sąsiadki, tylko że podbijał do niewłaściwej kobiety. Natomiast tak to piłkarze w Polsce mają względny spokój jeśli chodzi o ich zdrowie fizyczne.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 13 paź 2021, 18:38

Tak z innej beczki... Widzę, że Kanał Sportowy prowadzi transmisje i chce uzbierać 4,5 mln zł sprzedając akcje klubu KTS Weszlo... Bodaj w 20 min uzbierali już 1 mln zł i ludzie kupują te akcje jak pojebani... Eeee sam nie wiem czy w tym szaleństwie jest metoda... Dziwie się ludziom, że inwestują w ciemno pieniądze ale kto wie, może kiedyś na tym zarobią, ja się nie znam na takich rzeczach.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5280
Kibicuję: Tylko WISŁA

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 paź 2021, 18:50

Większość kupuje dla fanu pewnie. Ja też mam akcje Wisły, które kupiłem za tauzena, ale z myślą, żeby wspomóc Wisłę, a nie żeby na tym zarobić. Tutaj pewnie podobnie, dużo osób chce wspomóc ten projekt, bo jest całkiem ciekawy, a na zarobek to pewnie jakiś tam procent liczy.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 13 paź 2021, 19:13

Opinia z FB "Messi ma mniej talentu w całym ciele niż taki Ronaldinho w najmniejszym palcu prawej nogi 🤣 O Rivaldo, Ronaldo i Kace nie wspomnę, bo po co... Futbol w ich erze był efektowniejszy , patrzyłeś na to i widziałeś spektakl a nie mecz"

Skąd się tacy debile biorą? XD

Zebrać najlepsze akcje, gole itd wszystkich tych piłkarzy i wyjdzie jeden najlepszy sezon Messiego. Wybitni piłkarze kontra jeden jedyny w swoim rodzaju. Śmieszne

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 13 paź 2021, 19:21

Z tym Ronaldinho to się nawet zgodzę. W moim odczuciu Ronaldinho był najbardziej genialnym piłkarzem jakiego widziałem, ale jednocześnie niezwykle zmarnowanym potencjałem i sam sobie jest winny. Gdyby Ronaldinho się odpowiednio prowadził i odpowiednio kierował swoją karierą, to zdominował by całe swoje pokolenie bezkonkurencyjnie. Przy Messim się ludzie spuszczają nawet jak drepcze po boisku i pluje w stronę przeciwników, co nie zmienia faktu, że to fenomenalny piłkarz, ale moim zdaniem Ronaldinho miał znacznie większe możliwości i talent niż CR7 czy Messi... Szkoda, że jego kariera tak się potoczyła a nie inaczej.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 paź 2021, 19:27

HerskOner pisze:
13 paź 2021, 19:13
Futbol w ich erze był efektowniejszy , patrzyłeś na to i widziałeś spektakl a nie mecz"
po części trochę tak było. Wiadomo, Messi to genialny drybler, ale on po prostu biegnie między obrońcami podczas gdy tacy Ronaldinho czy gruby Ronaldo potrafili przy dryblingu zrobić coś po czym zbierało się szczękę z podłogi.

Druga sprawa to nostalgia i patrzenie przez różowe okulary. Za dzieciaka wszystko było lepsze niż to co obecnie.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 13 paź 2021, 19:29

Mnie ten mit Ronaldinho bawi. Tzn inaczej. Genialny piłkarz. Kapitalny. Fenomen. Jeden z najlepszych w XXI wieku bez wątpienia. Ale ten jego czar i magia to przecież popisówa. To nie miało aż takie przełożenie na bramki, asysty, kluczowe podania... On czarował, ale w najczęściej w miejscu. Wiadomo, nie powiem że wiele razy gdzieś te jego elastico czy no look pass nie przyspieszył akcji... No, ale z tym że miał wiekszy talent od Messiego?

Messi ma to, że nie dość ze jest nieprawdopodobnie efektowny, to jeszcze dokłada chore liczby. Ronaldinho był efektowny, ale w swoim najlepszym sezonie miał liczby jak Messi w jednym z najsłabszych. Więc na co te czary i super kiwki rodem z podwórka, skoro Messi nie dość że w biegu indywidalne akcje (ciąg na bramke) robił i robi najlepsze w historii to jeszcze dokłada niemożliwe liczby goli i asyst.

Ronie czarował przyjęciem, przerzutkami nad piłkarzami, rozkochiwał w piłce, ale czy był jednocześnie choć w 1/10 tak EFEKTYWNY i zabójczy jak Messi? Był po prostu wybitnie techniczny, ale mam wrażenie, że taki profil gracza nie przekłada się AŻ w AŻ TAK wielkim stopniu na osiągi.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 13 paź 2021, 19:31

Delpiero14 pisze:
13 paź 2021, 19:27
po części trochę tak było. Wiadomo, Messi to genialny drybler, ale on po prostu biegnie między obrońcami podczas gdy tacy Ronaldinho czy gruby Ronaldo potrafili przy dryblingu zrobić coś po czym zbierało się szczękę z podłogi.
Niby co gruby Ronaldo robił? Przekładał nogi nad piłką. Widziałem wszystkie jego gole. Wielokrotnie. Naprawdę super urody tam nie było najczesciej... Po prostu znakomicie wykańczał. Ale żeby jakoś magicznie czarował w dryblingu? Messi drybluje duzo lepiej.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 paź 2021, 19:45

Kesz pisze:
13 paź 2021, 18:38
Tak z innej beczki... Widzę, że Kanał Sportowy prowadzi transmisje i chce uzbierać 4,5 mln zł sprzedając akcje klubu KTS Weszlo... Bodaj w 20 min uzbierali już 1 mln zł i ludzie kupują te akcje jak pojebani... Eeee sam nie wiem czy w tym szaleństwie jest metoda... Dziwie się ludziom, że inwestują w ciemno pieniądze ale kto wie, może kiedyś na tym zarobią, ja się nie znam na takich rzeczach.
W 2h zebrali max czyli 4,5 mln. To NIE JEST inwestycja. Stanowski to wielokrotnie mówił, jeśli chcesz zarobić, to nie w ten sposób. To zabawa. Crowdfounding jak widać w Polsce ma ogromne rezerwy. Jeśli Stanowski ma siły i chęci...te KTS Weszło może za jakiś czas zawitać w Ekstraklasie.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 13 paź 2021, 19:46

Nie chce w sumie porównywać tamtego okresu, futbolu jaki był do stanu obecnego i zastanawiać się jakby to było gdyby. W moim odczuciu Ronaldinho to był ten zawodnik jaki był w stanie coś zrobić z niczego, błysnąć geniuszem jaki powalał szczeny na ziemię... Tylko dwóch piłkarzy tak jak żyje, było w stanie mnie oczarować i żebym gdzieś w głowie stwierdził... "to kosmita..." a był to Ronaldinho i ... Ibrahimovic - i tak, uważam, że Ibrahimovic to najlepszy napastnik jakiego widziałem. Oczywiście fakt, tu pojawia się pytanie na ile oceniami efektowność a na ile efektywność. Ibra i Ronaldinho to byli zawodnicy jacy faktycznie dawali spektakl, jakich było stać na zrobienie czegoś niezwykłego i dla nich wydawało się to po prostu czymś zwyczajnym... Nie wiem. Ja akurat uważam tych zawodników za niesamowitych i mówię to w pełni świadomie, wiedząc jakie liczby wykręcali CR7 i Messi.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 paź 2021, 19:46

Kesz pisze:
13 paź 2021, 19:21
Z tym Ronaldinho to się nawet zgodzę. W moim odczuciu Ronaldinho był najbardziej genialnym piłkarzem jakiego widziałem, ale jednocześnie niezwykle zmarnowanym potencjałem i sam sobie jest winny. Gdyby Ronaldinho się odpowiednio prowadził i odpowiednio kierował swoją karierą, to zdominował by całe swoje pokolenie bezkonkurencyjnie. Przy Messim się ludzie spuszczają nawet jak drepcze po boisku i pluje w stronę przeciwników, co nie zmienia faktu, że to fenomenalny piłkarz, ale moim zdaniem Ronaldinho miał znacznie większe możliwości i talent niż CR7 czy Messi... Szkoda, że jego kariera tak się potoczyła a nie inaczej.

oj jaral sie za mlodu czlowiek tym filmikiem. tylko tak z perspektywy czasu to tam jednak CGI musialo wjechac z tymi kilkoma poprzeczkami z rzedu :P

czy ronaldinho byl bardziej utalentowany od messiego, to nie wiem. na pewno byl efektowniejszy, bo w porownaniu z nim styl messiego jest nudny. ale cos za cos, r10 wolal robic no-look passy, flip-flapy i przewrotki ktore raz wychodzily raz nie. jak juz wyszly, to czlowiek zostawal ze szczena na podlodze, ale na kazda probe przypadalo kilka latwo oddanych pilek. messi to bardziej taki chlodny umysl - jak jakas kiwka dziala, to nie bedzie szukal udziwnien ale 10x w meczu minie rywala w ten sam sposob, podobnie ze strzalami - on wydaje mi sie wie ze gol z woleja czy z polowy wygladalby efektownie, ale wie tez jak niska szanse powodzenia maja takie proby, wiec ich praktycznie nie stosuje. za to ma kilka punktow na boisku, z ktorych wie ze okreslona sila i sposob uderzenia wystarczy do zdobycia bramki niemal za kazdym razem i to tez powtarza do znudzenia. mnie zawsze rozbrajaja te bramki, gdzie on puszcza takie szczury ledwo turlajace sie do bramki z pozycji gdzie inni siluja sie na jakies petardy pod poprzeczke, tak jakby mial w glowie skaner 3D i wiedzial, ze to i tak wystarczy bo bramkarz nie da rady siegnac do pilki. skutek tej nudnej powtarzalnosci taki, ze czasem w ciagu miesiaca strzelal tyle, co "bardziej utalentowany" r10 w ciagu calego sezonu

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 13 paź 2021, 19:49

Messi jest mega efektowny. Dla mnie to co robił Ronnie było mega, ale Messi ma jeszcze niesamowite podanie, niesamowite wolne, uderzenia z dystansu. Pełen wachlarz tej efektowności. Ronaldinho grał mocno pod publikę, on się tym bawił. Stawał sobie z piłka, podbijał, robił triki, które nijak pospieszaly akcje, ale wyglądały.

Dla mnie te wszystkie rajdy Messiego jak mija jak tyczki trzech czy czterech też mieszcza sie w definicji "bardzo efektowne" :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 paź 2021, 20:50

Przecież 'gruby Ronaldo' w latach 90-tych (czyli w czasach kiedy jeszcze nie był gruby) z piłką przy nodze wyglądał praktycznie tak samo jak Messi, a do tego przez większy wzrost i ciężar ciał jeszcze bardziej efektownie.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 paź 2021, 21:03

A propos grubasów

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 13 paź 2021, 21:11

Chłop karierę skończył i używa :D no ale jeszcze z 10 kg i będzie naprawdę źle XD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”