Filmy - Strona 59

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 03 sty 2010, 13:53

Alice in Wonderland ,Toy Story 3, Iron Man 2, Clash of the Titans, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, The Wolfman, Prince of Persia: The Sands of Time, Tron Legacy The Last Airbender

lista najbardziej oczekiwanych filmów za rottentomatoes.com

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 03 sty 2010, 14:02

http://www.filmweb.pl/18+film%C3%B3w%2C ... s,id=57120

Bienias tu jest fajna lista 18 filmów na które warto czekać
Czekam na ALicję ze zględu na boską Helenę;) dalej w kolejności to Prorok.Ciekawy scenariusz o dobrej tematyce
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 14:46 przez aldoraine, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sty 2010, 14:16

lista jest naprawdę bardzo dobra i zawiera wszystko co najciekawsze w najbliższym roku.
Hitowo zapowiadają się głównie Alicja w krainie czarów z genialnym duetem Tim Burton & Johnny Depp
Dzięwięć, czyli nowy musical twórcy Chicago, gdzie aż roi się od gwiazd.
Nowy film baraci Coen ("A Serious Man") czy Christofera Nolana (Incepcja)
Ja też czekam na nowy film z Natalie Portman czyli "Brothers" no i oczywiście na wchodzącego 8 stycznia "Parnassus", który zapowiada się bardzo ciekawie i którego dodatkowym wydażeniem jest ostatnia niedokończona rola Heatha Ledgera, którego zastapili Depp, Law i Farrell.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 sty 2010, 14:56

(L)oczkerson pisze:Ja też czekam na nowy film z Natalie Portman czyli "Brothers"
Brothers w wersji DvDRip juz jest do zassania w sieci od kilku dni ;)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 sty 2010, 15:00

Brothers w wersji DvDRip juz jest do zassania w sieci od kilku dni
Jasne : data premiery: 2009-12-03 (Świat). Co najwyżej DVDscreener, którego odradzam.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 sty 2010, 15:35

Marco_Van_Basten pisze:
Jasne : data premiery: 2009-12-03 (Świat). Co najwyżej DVDscreener, którego odradzam.
ta a swistak siedzi...
W USA premiera byla 4 grudnia 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 sty 2010, 0:26

Cris7 pisze:
(L)oczkerson pisze:Najwięcej obiecuje sobie po Domu złym, ale jeszcze nie oglądałem
Jeśli chodzi o ten film, to żałuję pieniędzy i czasu. Zupełnie nie trzyma w napięciu. Postawiono na przewagę okrucieństwa nad treścią. Totalnie się zawiodłem.
Obejrzałem i mi się naprawdę podobał. Owszem film jest wręcz odrażający, tak odrażający jak ukazanie cudu życia jakimi mają być narodziny dziecka czy ten stosunek. Prześmierdnięty gorzałą, błotem i brzydkim komunizmem, ale taki miał być. To co mi się w nim uderzyło najbardziej to brak zainteresowania. Jesteśmy ostatecznie świadkami policyjnego rozpoznania, czy jak to tam się nazywa, a policja nawet nie myśli o tym by rozwiązać sprawę. Będzie tak jak postanowil prokurator, jak będzie chciała SB, jak będzie wygodniej dla układzików.
Film może nieprzyjemny, ale sama historia mnie mocno wciągneła, a tragiczne zakończenie, zarówno Środonia jak i Porucznika, czyli jedynych pozytywnych bohaterów, dobrze ją dopełnia. Film po obejrzeniu jeszcze czas jakiś "łaził mi po głowie"
Świetne zdjęcia, które wraz z tymi wstawkami muzycznymi dobrze buduje klimat i emocje.

Dla mnie naprawdę dobre kino, może Rewers bardziej mi się podobał, ale Dom Zły to naprawdę dobry, choć ciężki i nieprzyjemny film

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 sty 2010, 10:32

Marco_Van_Basten pisze:
uświadom sobie że Polska to raczej opóźniony kraj więc nie oczekuj cudów, w 2006 byłem w Londynie i 16 czerwca oglądałem tam w kinie Tokyo Drift po przyjeździe do Polski w sierpniu okazało się że za 4 dni dopiero premiera tutaj... n/c

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 sty 2010, 10:56

Przeglądałem sobie nowości jakie pojawią się w kinach w 2010 roku. Zauważyłem trochę odświeżania kotletów, czyli remake "Koszmaru z Ulicy Wiązów" i pełnometrażowa "Drużyna A". Ciekawe jak im ten "Koszmar..." wyjdzie, bo "Drużynę A" z zupełnie inną obsadą oceniam z góry jako porażkę. Licho jeśli chodzi o horrory w tym roku, aczkolwiek może nie rozczaruje mnie "Wilkołak". Czekam też z ciekawością na ekranizację "Księcia Persji" i trzecią część "Opowieści z Narnii". Po kolejnym "Shreku" dużo sobie nie obiecuję.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1530
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 sty 2010, 11:36

Z zapowiadanych premier roku 2010 osobiście czekam na "Wyspa tajemnic", czytałem książkę (Wyspa skazańców) na której podstawie kręcony był ten film. Martin Scorsese dobry reżyser, więc jest szansa na naprawdę dobre kino.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 05 sty 2010, 11:36

A ja czekam na te tytuły...
Parnassus: Człowiek, który oszukał diabła (The Imaginarium of Doctor Parnassus) - z chęcią obejrzałbym w 3D... fimik zapowiada się bardzo dobrze nie tylku ze względu na obsadę.
Sherlock Holmes - do kina nie pójdę napewno, ale obejrzeć muszę. Film z tego co wiem cieszy się sporym powodzeniem jak do tej pory...W końcu gra tam Robert Downey jr. :wink:
Księga ocalenia (The Book of Eli) - obawiam się, że może się nie udać ale tutaj także obsada zachęca. Bo przecież Danzel jak i Oldman nie są przeciętniakami.
Wyspa tajemnic (Shutter Island) - Scorsese i Di Caprio znowu razem :D tutaj komentarz jest zbędny bo film będzie dobry!
Tekken - nie spodziewam się jakiegoś arcydzieła, ale fajnie by było obejrzeć efektowną kopanine :P
Robin Hood - następny duet: Ridley i Crowe. Wg mnie "Książe złodziei" z Costnerem podniósł wystarczająco poprzeczkę aby obawiać się o tą ekranizację...
Książę Persji (Prince of Persia: The Sands of Time) - Z tego co się orientuje przeznaczono największy budżet na film na podstawie gry... ok. 150 mln. Oczekiwania są więc uzasadnione.
Koszmar z ulicy Wiązów (A Nightmare on Elm Street) - mam tak jak emdżej... poprostu jestem ciekawy.
Incepcja (Inception) - najbardziej oczekiwany film w tym roku jak dla mnie... Sam zwiastun jest troszkę... "niepokojący"... jest tak efektowny, że obawiam się iż sam film będzie miał już więcej do zaoferowania :P
The Expendables - Jet Li, Jason Statham, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Eric Roberts, Brittany Murphy, Charisma Carpenter :boje się: Bedzie jatka! :lol:
From Paris with Love - czyli Travolta w roli, do której jest stworzony... totalny szjabus 8)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 sty 2010, 12:28

uświadom sobie że Polska to raczej opóźniony kraj więc nie oczekuj cudów, w 2006 byłem w Londynie i 16 czerwca oglądałem tam w kinie Tokyo Drift po przyjeździe do Polski w sierpniu okazało się że za 4 dni dopiero premiera tutaj... n/c
Znowu kłania się brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Zauważyłem, że jest to nagminne na tym forum. Cieszy mnie to, że podróżujesz i widziałeś wspaniały film Tokyo Drift w kinie, ale nie rozumiem jaki sens miała ta uwaga. Ja rozumiem, że Polska to kraj zacofany, ale nawet w nowoczesnej Ameryce nie wyszedł jeszcze DVD RIP filmu Brothers. Jest tak zwany DVD screener czyli kręcony cyfrówką obraz przedpremierowego DVD (sprawdziłem sobie dokładnie na niezawodnej stronie google.pl). Mniej chorej nienawiści i pisania postów tylko po to, aby zwiększyć liczbę wypowiedzi pod nickiem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia !
Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 14:56 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 sty 2010, 13:06

ze sreenerami to bywa różnie, najczęściej to właśnie kamerka czyli niewarty uwagi szit, ale ten to rip, tyle, że z płyty wysłanej przez wytwórnie by ludzie władni nad przyznawaniem nagród mogli go ocenić. Wiem bo czasem wyskakiwał mi napis "for awords consideration only" :P

Co do filmu, to dobry choć niestety przewidywalny. Fabuła dobra, aktorstwo na naprawdę dobrym poziomie i muszę przyznać, ze o ile dobrych ról Natalie Portman i Jaka Gyllenhaala byłem pewny to Tobey Maguire mnie zaskoczył. Nie spodziewałem się po nim, że będzie w stanie zagrać człowieka niesympatycznego, a naprawdę poradził sobie bardzo dobrze. W szczególności, że miał najtrudniejszą rolę do zagrania. Ale ostatecznie film niczym nie zaskakuje i w konsekwencji mnie nie poruszył. W stanach film bardziej ujmie ludzi, ze względu na sam temat, ale mnie nie. Dobry, ale nic ponad to. Szkoda, miałem nadzieje na film z Portman tego kalibru co "V jak Vendetta", "Bliżej", "Duchy Goi" czy chociaż "Powrót do Garden state" tu nie miała się raczej czym wykazać

A i skoro "for awords consideration only", to z żalem nagrody nie daje :cry:
Takie 7/10

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 sty 2010, 15:56

Rozczarowany jestem Avatarem, idealna papka dla Amerykanów, oni będą zachwyceni. Oglądałem w 3d i po pierwszych minutach byłem naprawdę oczarowany wyglądem całej planety, ale później jakoś wszystko zaczęło się nudzić. Ogólnie efekty robią wrażenie, ale nie aż takie jakich oczekiwałem. Chyba po prostu za dużo oczekiwałem :lol: .
Fabuła śmieszna, przewidywalna. Nic ciekawego według mnie, już nigdy nie pójdę na film tylko dla efektów.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 sty 2010, 21:37

Diamen23 pisze:Rozczarowany jestem Avatarem, idealna papka dla Amerykanów, oni będą zachwyceni. Oglądałem w 3d i po pierwszych minutach byłem naprawdę oczarowany wyglądem całej planety, ale później jakoś wszystko zaczęło się nudzić. Ogólnie efekty robią wrażenie, ale nie aż takie jakich oczekiwałem. Chyba po prostu za dużo oczekiwałem :lol: .
Fabuła śmieszna, przewidywalna. Nic ciekawego według mnie, już nigdy nie pójdę na film tylko dla efektów.
Mogę się tylko zgodzić. Byłem na 2D, bo za 3D nie przepadam. Efekty oczywiście zajebiste, praca wykonana bardzo dobrze pod tym kątem. Ale obraz tak jak wspomniałeś potwornie nudny i kompletnie przewidywalny. Zresztą film sam w sobie chory. Koleś zakochuje się w jakimś niebieskim stworze i dla niej zabija ludzi. No naprawdę zajebiście panie Cameron.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”