Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 59

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 31 sie 2007, 20:04

matip7 pisze:Mam nadzieje, ze były jakieś po za sportowe aspekty jego odejścia, bo nie wyobrażam sobie, ze można było zrezygnować z takiego zawodnika w zamian zatrudniając 8 razy słabszego Motte !!!
Powiedz mi na podstawie jakiego wzoru obliczyłeś, że Motta jest 8 razy słabszy od Luccina :> :?: To pewnie bardzo skomplikowany wzór :) Chciałbym wyliczyć ile razy Yaya jest lepszy od Motty :think:

Jeśli Motta nie będzie miał problemów z kontuzjami to może być dużym wzmocnieniem dla Atletico. Drużyna z Madrytu znów robi wiele zmian w składzie :roll: Jak co sezon :lol: Dobrze, że trenera tym razem oszczędzili :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2007, 20:10

Bask pisze:Jeśli Motta nie będzie miał problemów z kontuzjami...
I wszystko na ten temat :lol:

Jak dla mnie słaby transfer Atletico. Wymienili solidnego Luccina na wiecznie połamanego Mottę. Gdzie tu sens i gdzie logika?

Na dodatek jako kibic Barcelony jestem średnio zadowolony z tego transferu. Liczyłem na to, że dostaniemy za Thiago jakieś 4-5 mln euro a tu nic z tego.

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 31 sie 2007, 21:25

Bask pisze:Powiedz mi na podstawie jakiego wzoru obliczyłeś, że Motta jest 8 razy słabszy od Luccina Łypiący Question To pewnie bardzo skomplikowany wzór Smile
Wzór nie był aż tak skomplikowany jakby sie mogło wydawać. Po prostu wziąłem pierwsze lepsze atrybuty piłkarskie z brzegu, a że potrafię liczyć tylko do 8 to wyszło mi, że Luccin :
1. gra lepiej prawą nogą
2. gra lepej lewą nogą
3. gra lepiej w odbiorze
4. gra lepiej do przodu
5. ma lepszy strzał
6. lepiej biega
7. jest większym walczakiem
8. jest dobrym duchem zespołu
Bask pisze:Chciałbym wyliczyć ile razy Yaya jest lepszy od Motty Think
Przykro mi, ale nie wiem kto to jest ten Yaya :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2007, 21:33

Grubo :lol:

Nie wiem czy Luccin gra lepiej lewą nogą i lepiej strzela skoro Thiago Motta bije bardzo dobre rzuty wolne z lewej nogi i strzelał bramki w ten sposób :] O to kto jest lepszym walczakiem też bym się kłócił, ale mniejsza o to. Ja też uważam, że to głupi transfer Atletico więc z przyjemnością na koniec Cię pozdrowię :]

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 31 sie 2007, 21:37

Mentor pisze:Wymienili solidnego Luccina na wiecznie połamanego Mottę

Hehe :twisted: Pamietny mecz na CampNou ... 1-1 , ten rajd Il Fenomeno i kicający za nim jak zajączek Thiago :lol:

matip7 pisze:Bask napisał:
Chciałbym wyliczyć ile razy Yaya jest lepszy od Motty Think

Przykro mi, ale nie wiem kto to jest ten Yaya Confused

Nie martw się :lol: Jeszcze cie dopadnie

Obrazek

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 31 sie 2007, 22:28

Mentor pisze:Ja też uważam, że to głupi transfer Atletico więc z przyjemnością na koniec Cię pozdrowię Krzywy
Jak dla mnie odeszło serce i motor napędowy drużyny !!! Przymierzając, to tak jakby Barca pozbyła się Puyola, na rzecz jakiegoś niby równie dobrego grajka ale ......... ????? No właśnie czy była by to ta sama Barca co z Carlesem ??? Wątpie!!!
Pozdrawiam znad morza !

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 wrz 2007, 11:37

Mentor pisze: Ja też uważam, że to głupi transfer Atletico więc
mówi sie ze Real głupio wydawał miliony w lecie a prawda jest taka ze Atletico kupowało 'dziwnie" Motta najlepszy przykład

jasne zakupili Forlana, Reyesa co nie było złym pomysłem ale juz zakup Motty i pozbycie sie Luccina jest smieszne

druga sprawa to ze Atletico ma bardzo kiepskich bocznych obrońców co było super widać w meczu z Real na SB. Mariano Pernía i Seitaridis grali fatalnie. dziwne ze Ateltico nie wzmacniało sie na tych pozycjach

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 wrz 2007, 11:48

matip7 pisze:No właśnie czy była by to ta sama Barca co z Carlesem ??? Wątpie!!!

Moglaby miec całe Tridente i jeszcze jednego Ronaldinho , ale bez Xaviego i Puyola tracilaby punkty w co drugim meczu :)
Kiedys była taka sytuacja (chyba 2 sezony temu) , blado to wyglądało ... moim zdaniem tacy piłkarze tworzą kręgosłup druzyny ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 wrz 2007, 12:31

vakabayashi pisze:mówi sie ze Real głupio wydawał miliony w lecie a prawda jest taka ze Atletico kupowało 'dziwnie" Motta najlepszy przykład
Bez przesady. Atletico bardzo solidnie się wzmocniło. Nawet odejście Luccina tego nie zmieni. Tyle, że oni tak mają co sezon a i tak nic z tego nie wychodzi.

Przyszli: Zahínos (Recreativo), Reyes (Arsenal), Simao (Benfica), Luis García (Liverpool), Forlán (Villarreal), Abbiati (Milan), Raúl García (Osasuna), Cléber Santana (Santos), Diego Costa (Braga), Motta (Barcelona)

Odeszli: Jacobo (Mouscron), Vara (Celta)*, Braulio (Getafe), Diego (Celta)*, Mario Suárez (Celta)*, Toché (Numancia), Costinha (Atalanta), Pichu (Eibar),Petrov (Manchester City), Molinero (Mallorca), Torres (Liverpool), Azcárate (AEK Atenas), Galletti (Olympiacos), Gabi (Zaragoza), Luccin (Zaragoza)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 wrz 2007, 13:50

Mentor pisze:Tyle, że oni tak mają co sezon a i tak nic z tego nie wychodzi.
racja

tylko ze w tym sezonie wzmocnili sie w pomocy i w ataku a jak pokazał pierwszy mecz strasznie kuleją w... obronie jak Perea i Pablo to jeszcze niezla para stoperów to już boczni sa bardzo przeciętnii

albo w zimie albo przyszłego lata ide o zakład ze beda kupować obrońców

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 wrz 2007, 13:57

Kuleją w obronie? To dlaczego w ubiegłym sezonie tracili tak mało bramek? Pierwszy mecz to żaden wyznacznik.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2007, 14:12

Wg. mnie Atletico ma dobrze obsadzone boki defensywy. Lopez, Pernia i Seitardidis, a czasem chyba Perea to zawodnicy solidni, co pokazali juz w poprzednich sezonach. Ogolnie defesnywa wyglada bardzo dobrze.

Ciekawi mnie jak bedzie wygladało ustawienie Atletico, nie maja obewcnie klasowego DM... Motta i Maniche to sałaby argument w konfrontacji z najlepszymi z La Liga. Ogolnie ciezko bedzie Aguirre ustawic w jednej "11" Simao, Reyesa, Maxiego razem. Chyba, że na szpiscy grać bedzie tylko Forlan, a za nim własnie Rodriguez i na bokach Simao z Reyesem, tylko gdzie wtedy miejsce dla Luisa i Kuna.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 02 wrz 2007, 12:57

Moim zdaniem Atletico powinno grać systemem 1-3-2-5, gdzie za strzelanie bramek odpowiedzialność spadałaby na Reyesa, Forlana, Maxi Rodrigueza i Luisa Garcię oraz przede wszystkim Aguero, w roli ofensywnego pomocnika widziałbym Simao, a jako defensywny powinien grać w moim odczuciu Maniche, bo to piłkarz mimo wszystko, posiadający większe umięjętności niż Motta.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 wrz 2007, 13:15

Ludi pisze:1-3-2-5
:zgon: :cegła:
[']. Idziesz po bana. Przeganiasz wszystkich. Oczywiście po ki uj defensywa i pomoc w piłce nożnej. Liczy się tylko ofenysywa.
A co do transferów to ciekawe jak w zespół wkomponuje się Reyes. Maxi ma raczej pewne miejsce w składzie. Simao też będzie grać często. Zapewne na lewym skrzydle. Niezbyt ciekawie dla Kuna, bo on potrzebuje częstej gry, podejrzewam, że Forlan będzie jedynym wysuniętym napastnikiem a jeśli będą grać dwoma to wtedy o miejsce u jego boku będzie ciekawa rywalizacja. Aguirre ma teraz kłopot bogactwa, ciekawe tylko jaką taktykę przyjmie.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2007, 13:20 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 02 wrz 2007, 13:16

Nie no, to bije na głowę wszystko co do tej pory słyszałem - "Los 4 Fantasticos", "Galaktyczni", "Stratosferyczni" i "Hala Robinho" się chowają. :rotfl2: :roftl3: :rotfl4:
Grając w taki sposób to Atletico by chyba przed spadkiem się broniło a nie o puchary walczyło. Czyś ty się chłopie za dużo w Fifę/PESa nagrał czy szaleju najadł :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”