Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sie 2009, 22:40
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2009, 23:06
Nie, wcześniej Diaby próbował rulete zrobić, ale stracił piłkę i powiedział że Diaby i sztuczki techniczne to rzadkość. Dobrze pamiętam, bo sobie pomyślałem - drugi Szpaqlisek_chz pisze:fieldy on wtedy mówił o Eboue, że rzadko pokazuje sztuczki techniczne i nie strzela dużo bramek, nie zalicza dużo asyst po przejściu z Beveren
chodzi ci o sytuację z pierwszej połowy, czy z drugiej ? W pierwszej nie zdążył po tej interwencji Boruca, a w drugiej miał piłkę na prawej nodze i zaryzykował. Nie trafił czysto, jakby miał na lewej, to pewnie by wpadło.Magnum pisze:Dobrze w defensywie Gallas i Vermalen, ogólnie nie ma się do czego przyczepić, może do Eduardo, który stoi przed bramką i strzela 2 m obok, ale w kńvu dopiero wrócił, więc dajmy mu się rozgrzać.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 26 sie 2009, 23:39
michal2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 sie 2009, 23:41
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sie 2009, 9:26
maciek_88 pisze:Jeżeli Eduardo zrobił to co mi się wydaje, to ja nie mam słów po prostu.
Jakie oburzenielisek_chz pisze:Na boisku nie ma miejsca dla aktorów...
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sie 2009, 9:52
Bo dla mnie czym innym jest wymusić karnego, gdy wykorzysta kontakt z obrońcą czy bramkarzem nawet jeżeli spokojnie można się utrzymać na nogach a czym innym jest przewrócić się o powietrze.Duch pisze:maciek_88 pisze:Jeżeli Eduardo zrobił to co mi się wydaje, to ja nie mam słów po prostu.Jakie oburzenielisek_chz pisze:Na boisku nie ma miejsca dla aktorów...Nie on pierwszy i nie ostatni w taki sposób wymusił karnego. Oczywiście nie pochwalał tego typu zachowań, tym bardziej, że i bez jedenastki ten mecz by wygrał. Zdarza się. Swoją drogą sędzia się nie popisał. Skoro widział faul to powinien dać Borucowi kartkę, a nic takiego nie widziałem.
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2009, 9:54
Boruc dotknął kolanem prawej stopy Dudu, co widać na powtórce od strony boiska. Eduardo poczuł kontakt i przyaktorzył, wiec nie do końca był to perfidny nurekBo dla mnie czym innym jest wymusić karnego, gdy wykorzysta kontakt z obrońcą czy bramkarzem nawet jeżeli spokojnie można się utrzymać na nogach a czym innym jest przewrócić się o powietrze.
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sie 2009, 10:20
Mam nadzieje, że aż tak dramatycznie nie będzie i ktoś z trójki Diaby/Fabregas/Ramsey będzie do soboty na tyle zdrowy by zagrać . W innym wypadku Wenger będzie musiał nieźle kombinować żeby ten środek jakoś wyglądał ... może Ebouefieldy pisze:Najbardziej martwi uraz właśnie Ramsey'a, bo przecież nie wiadomo czy Cesc zagra z United, jak jeszcze okaże się, że Diaby coś ma, to w ogóle zagramy z United bez środka.
Jakby trafił nieco wyżej i dokładniej to biorąc pod uwagę kruchość Abou pewnie na zerwaniu ścięgna by się skończyło. Dobrze, że drwal nawet faulować lepiej nie potrafi.fieldy pisze:Aideninho
Sunący po ziemi Boruc to dobry powód do tego by przewrócić się choćby ze strachu. Ale nie ma co gadać, takich zagrać nie powinniśmy oglądać.maciek_88 pisze:Bo dla mnie czym innym jest wymusić karnego, gdy wykorzysta kontakt z obrońcą czy bramkarzem nawet jeżeli spokojnie można się utrzymać na nogach a czym innym jest przewrócić się o powietrze.
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2009, 10:45
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sie 2009, 10:51
Ja oczywiście tego nie neguję. Po prostu mnie Eduardo rozczarował tą zagrywką.fieldy pisze:Jeszcze odnośnie nurka Dudu. Oczywiście źle zrobił, ale umówmy się - ten mecz nawet bez karnego byłby wygrany. 1 celny strzał oddali w samej końcówce, w dodatku dosyć szczęśliwy - choć gol piękny wyszedł. Almunia w sumie nie miał nic do roboty. Boruc z kolei miał pełne ręce roboty.
Wygrana zasłużona i tyle, z karnym czy bez.
Jeszcze kilka godzin do losowania
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2009, 11:00
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 27 sie 2009, 11:05
Logan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 sie 2009, 11:31
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 27 sie 2009, 11:35
Logan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2009, 11:35
fieldy