AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 583

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 lut 2009, 13:57

Logan,

z mojej strony krótka piłka. Chesz na ten temat podyskutować to zarzuć czymś mądrym, podkreślam mądrym, w temacie Bayernu. Z pewnością doczekasz się mojej odpowiedzi.

No ba, tylko kontuzje w Arsenalu to codzienność ;]
Mete dobrze Ci odpowiedział ;]

Zresztą nie do tego pije. Oglądałeś mecz? Z pewnością nie, a ja oglądałem i mogę Ci powiedzieć, ze to WIlki były drużyną lepszą. A, ze przegrali to ich własna zasługa.

Nad ironią też popracuj, bo słabo Ci idzie.

Tylko nie pisz znów, ze Tymoszczuk jest na poziomie Denilsona czy Songa.
Ja apeluję o poważną dyskusję.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 27 lut 2009, 14:13

Logan pisze:Lyon? Niedawno 1:1 z Barcą. Bayern o takim wyniku może pomarzyć. Tylko nie wyjeżdżaj że daremny Sporting to europejska potęga
Kompromitujesz się po raz kolejny. Tak samo jak z tym Eboue :angry2:
Logan pisze:Gdyby nie kontuzje i inne problemy Arsenal w zeszłym sezonie wygrałby wszystko.
W tym też demolowałby każdego.
Dupe by wygrał. Tak samo jak w tym sezonie gdyby nie kontuzje wygralibyśmy wszystko, z Twoim Eboue na prawej pomocy :haha:

Z tym człowiekiem nie ma co dyskutowac. Nie dosc ze zmienia zdanie co 5 minut to jego mentorem jest Eboue, natomiast Denilson i Song>Tymoszczuk.

Dziękuję ;]

Czy ja wczoraj nie apelowałem o koniec OT ? // przeciętny polski kibic Arsenalu
sorry Fieldy, nie miałem czasu, żeby przeczytac wcześniejsze strony tego tematu.
Koniec OT.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2009, 16:29 przez Hanni, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 27 lut 2009, 15:09

Oby ten mecz przelał czarę goryczy i zarząd podziękował Carlo za współpracę..Nie ma chyba słów, które w pełni określały by naszą postawę we wczorajszym meczu. Jak Milan, grający na SS może w pojedynku z przeciętnym niemieckim zespołem mieć posiadania piłki na poziomie 30%? Jak widzi się jak nasi środkowi obrońcy zachowali się przy bramkach dla Werderu to krew człowieka normalnie zalewa. A jak pomyśli się, że te błędy zdarzają się im wręcz notorycznie to krew zalewa człowieka podwójnie.

Ten mecz to kolejny dowód na to, że nam potrzebna jest istna rewolucja. Bez sentymentów i plecenia bzdur o rodzinnej atmosferze należy sie podziękować pewnym osobą za współprace.Niech Silvio weźmie sprawy w swoje ręce i rozpędzi to całe towarzystwo wzajemnej adoracji na cztery wiatry. Na początek Carlo, a po sezonie reszta. To co piszę brzmi radykalnie, ale w obecnej sytuacji chyba tylko radykalne rozwiązania mogą dać jakieś efekty.

I jeszcze parę kwiatków wypowiedzianych przez Carlo po meczu:

"Jeśli jednak chodzi o bramki, to czuję się w obowiązku powiedzieć, że nie można nikogo bezpośrednio winić"

Nie no jasne, obrońcy zachowali się iście wzorcowo. Nagrać i puszczać młodym adeptom futbolu :roll: Szczególnie zachowanie Paolo przy 2 bramce.

"Musimy się pozbierać i dążyć do celu, jakim jest awans do Ligi Mistrzów."

Mete to są chyba teraz nasze "nadrzędne cele".

"Nie panowaliśmy nad przebiegiem gry i jest to również moja wina, ale nie czuję się zagrożony. Biorę na siebie największą odpowiedzialność, bo stoję na czele drużyny, której się nie wiedzie, i która wpadła w niewytłumaczalny dołek pod względem jakości gry."

Kuwa co musi się stać, żebyś poczuł się zagrożony. Miej w sobie chociaż krztę honoru i odejdź!

"Senderos? Był jednym z graczy, którzy zrobili to, co do nich należało. Może być ważną postacią w przyszłości tej drużyny."

:boje się: :haha: Ta jasne. Carlo żyj dalej w swoim wyimaginowanym świecie, w którym Senderos jest dobrym obrońcą.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lut 2009, 21:12

Akarin pisze:Tylko nie pisz znów, ze Tymoszczuk jest na poziomie Denilsona czy Songa.
Song jest lepszy od Tymoszczuka. Pisząc, że są na tym samym poziomie obraziłeś naszego zawodnika. :?
Mates pisze:"Senderos? Był jednym z graczy, którzy zrobili to, co do nich należało. Może być ważną postacią w przyszłości tej drużyny."
Dobrze gada. Niech zostaje w Milanie. :D

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 27 lut 2009, 21:41

Dokładnie. Jeżeli chodzi o Senderosa, to bardzo dobrze się składa, że jest ulubieńcem Waszego coacha. Liczę, że zostanie u Was na dłużej :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 lut 2009, 22:38

Obrazek

Baby, ach! te baby, czym by bez nich był ten świat... :lol2:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 lut 2009, 22:54

Niezly komiks Yukasz :P .

A tymczasem podobno frustracja narasta .Aaha i niby chce nas kupic jakis Wloch od czekoladek Ferrero ,czyzby ten od Ferrero Roche ? :wink:

Galliani niby powiedzal ze jak nie bedziemy w 4 to carlo papa , widac ambitne cele . Moim zdanie taki cel mija sie z celem istoty kluby i powinni go wywalic niezaleznie od wyniku na koniec no chyba ze zdobedzie scudetto.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 lut 2009, 15:46

Prze jutrzejszym meczem z Sampdorią wypadło nam kolejnych 2 zawodników. Ambro nie będzie mógł grać przez 3 tygodnie, kontuzja dopadła także Seedorfa (jego występ stoi pod bardzo dużym znakiem zapytania). Kaka i Ronaldinho dalej nie dostępni. Zapowiada się, że jutro znowu będziemy mieli okazję zobaczyć paru ulubieńców kibiców. Pewnie zagra Senderos(Carlo po raz kolejny na konferencji prasowej docenił ogromny talent Szwajcara), na lewej należy spodziewać się Favallego (Jankul pewnie zagra z pomocy), a w ataku Szewy. Nie lada wyczynem będzie oglądanie tych trzech wirtuozów równocześnie na boisku.

Podobno nasi działacze rozważają zaproponowanie Józkowi przedłużenie kontraktu. W sumie to nie wiem za bardzo jak to skomentować. Oby tylko była to plotka.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 lut 2009, 15:50

A ja się tak zastanawiam, jeśli wierzyć plotkom, czy nie lepiej byłoby jutro przegrać żeby zwolnili Carlo. :lol: Co do twojej trójki Mates, można by jeszcze dodać Emersona i skład marzeń. :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 lut 2009, 16:04

To już jest coś nieprawdopodobnego. :lol: W MilanLab już nie wierzę - nie rozumiem, skąd się biorą te brednie o rychłych powrotach Kaki i Ronaldinho - Kaka miał być gotowy nawet na derby, podobno była drobna szansa, a już na pewno na Cagliari. Tymczasem jest nadzieja (i tylko nadzieja) na odzyskanie go na kolejny mecz. Nadal niedostępny jest Ronaldinho, choć miał być gotowy być może na Cagliari, a na pewno na Werder. Teraz do kontuzjowanych doszli Seedorf i Ambrosini.
Linia pomocy będzie niebywale mocna - skoro mamy grać 4-4-2, to wyjdą pewnie: Beckham, Pirlo, Flamini, Jankulovski - Pato, Inzaghi (Sheva).
W obronie prawie na pewno Favalli (po co wystawiać lepszego Antoniniego? Jeszcze wyjdzie, że jest naprawdę dobrym graczem i Carlo będzie musiał odstawić od piersi Giuseppe) i Senderosa (tego już w ogóle nie rozumiem - Bonera za każdym razem pokazuje, że jest piłkarzem od Szwajcara lepszym, ale i tak gra Senderos, w przypadku Antoniniego możliwe jest to, że dawno nie grał i mógłby zawieść, ale Bonera jest zwyczajnie lepszy!).
Cassano i spółka będą mieli używanie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lut 2009, 16:15

sklad to nic.Carlo powiedzial ze ma kontrakt do 2010 roku i zamierza go wypelnic.mam nadzieje ze lysy i spolko mu tego nie umozliwia.

wlasnie dziwie sie ze nie gra wogole ostatnio Antonini.ktory w wielu meczach pokazal ze jest pewnym punktem druzyny.nie widzialem meczu w ktorym Luca jakos szczegolnie by zawiodl i to mnie dziwi.

kontuzje to tez przesada.przed sezonem zatrudnili nowego lekarza a tu jeszcze gorzej.

dziwi mnie jeszcze to ze wiekszosc kadry jest bez formy.moze byc 3-4 pilkarzy bez formy ale zeby 3/4 kadry??widac ze przygotowania i te w lecie i w dubaju nie byly dobre.

czytaliscie o rewolucji na przyszly sezon?ale gazety beda mialy uzywanie :)

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 28 lut 2009, 16:34

Kaka i Ronaldinho to dla mnie farsa szyta grubymi nićmi. Zarząd i Carletto będą mieli wytłumaczenie po kolejnym nieudanym sezonie. Nastąpi coroczne mydlenie oczu o odejściu złego fatum kontuzji i wrócenie na szczyt światowej piłki. Nie wiem jak Wy, ale ja już nie wierzę. Licze tylko na Berlusconiego, że ten człowiek wreszcie się solidnie zdenerwuje. Galliani nie sądzę, aby był skłonny pozbyć się swojej Pacynki, Carlo natomiast, dalej wierzy, że z gówna można ukręcić bata. Pomimo ogromnego szacunku do jego osoby, niestety jego czas już minął. Potrzebne są radykalne posunięcia(których nie lubię), ale jak boli to trzeba stosować drastyczne środki. Zmiana polityki transferowej bo takie wtopy jak Senderos czy szczytowanie po pozyskaniu na pare tygodni Beckhama jest co najmniej żałosne. W sumie nie obchodzą mnie już mecze w SerieA. Obyśmy awansowali starą gwardią do LM i dali szanse w nastepnym sezonie świeżej krwi.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 28 lut 2009, 16:57

Bramkarze: Abbiati, Dida, Perucchini,
Obrońcy: Antonini, Bonera, Favalli, Jankulovski, Maldini, Mattioni, Senderos, Zambrotta,
Pomocnicy: Beckham, Cardacio, Emerson, Flamini, Pirlo,
Napastnicy: Inzaghi, Pato, Seedorf, :!: Shevchenko.

To juz sa strusie JAJA . :|

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 lut 2009, 17:26

Co do Sampa - Milan dałem na 2 w bukmacherce. Czemu? Ktos tam pisał że Carlo się podlize zarządowi i wygra 3 kolejne mecze. Mam nadzieję.

Mattioni juz jest nasz czy tylko wypożyczony z Gremio?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 lut 2009, 17:36

myhalek_acm pisze:Napastnicy: Seedorf, :!:
To juz sa strusie JAJA . :|
Za każdym razem tak jest podawane, przecież to snajper jak się patrzy. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”