AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 588

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 mar 2009, 14:31

mete pisze:lysy powiedzial ze 4 miejsce nie pomoze zatrzymac Carlo pracy.to jak to jest 4 miejsce nie daje juz eliminacji LM??ja mialem nadzieje ze tylko Scudetto ratuje prace Ancelottiemu...

4 miejsce daje eliminacje z tym, że od przyszłego roku przeciwnicy będą trudniejsi. Zmieniły się zasady rozstawiania w eliminacjach. 3 pierwsze miejsca - awans bezpośredni, 4 miejsce - utrudnione eliminacje.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 mar 2009, 14:46

Gol Emersona prawidłowo nie uznany bo bral udział w akcji nawet jak nie dotknąl piłki. Co utrdniło prace bramkarzowi.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 mar 2009, 15:02

Mirek15 pisze:Gol Emersona prawidłowo nie uznany bo bral udział w akcji nawet jak nie dotknąl piłki. Co utrdniło prace bramkarzowi.
Wszyscy to wiedzą. No, prawie wszyscy
:roll:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 mar 2009, 18:16

Nie wiem co mnie napadlo ale cos tu podsumuje.

Bramka:Narazie mamy swietnego no mzoe troche przesadzilem ale na pewno bdb Abbiatiego ktory nie zawodzi , lecz Dida i Kalac na rezerwie to zart ,potrzeba by ise rozejrzec za jakims mlodym zdolnym ktory tego Abbiatiego moglby naciskac.ewentualnie Storari moglby wrocic chco mlody to on nie jest lecz na rezerwe w sam raz , myslalem jescze o Coppoli z Atalanty ale nie wiem czy go nie sprzedalismy definitywnie.

Obrona:
Kaladze wypadl z powodu operacji na 5 miesiecy ,czyli wroci do trenningow dopiero w okresie przygotowawczym, z wywaidow mozna sugerowac sie ze Nesta wroci za 1 miesiac , ale nigdy nic nie wiadomo . Potrzeba nam wiec conajmniej 3-4 srodkowych obroncow majac na uwadz to ze Favalli konczy , Maldini konczy , Senderos pewnie wroci do Arsenalu , Kaladze wraca dopiero od nowego sezonu wiec nie bedzie gotwy przez pierwsza czesc , a z Nesta tak jak mowilem nic nie wiadomo , wiec pewniakami na nastepny sezon do gry zostaja Bonera i Thiago Silva , porazajace :( Nalezy dodac ze wraz z odejsciem
Beppe ubedzie nam jeden boczny obronca , Czyli z boku zostajemy zz Jankuklem (33 lata) Zambrotta(33 lata) i Antoninim czyli niezbyt wesolo , Mattioniego nie licze bo nie wiadomo do konca czy z nami zostanie ,a pewnie nie , wiec potrzeba nam 2 porzadnych bocznych obroncow. Oddo moze wroci z wypozyczenia a ze jest nawet dobry w obronie ( o wrzutach nie wspominam ) to mzoe sie przydac choc te konczy 33 lata (znamienny wiek :P ),Wiec czas poszukac na rynku jakichs bocznych.

Pomoc:
Wyglada dosc solidnie , majac na uwadze to ze od przyszlego sezonu wraca Gattuso ,Pirlo bedzie mail okres przygotowawczy na dojscie do formy . emerson pewnie odejdzie ale jego role spokojnie moze pelnic Cardacio. Wiec defensywni pomocnicy sa ustawieni i tu nie potrzebujemy zmian bo mamy Pirlo, Gattuso,Ambrosiniego , Flaminiego,Cardacio,no i moze Beckhama.
Natomiast zupelnie inaczej to wyglada jesli chodzi o ofensywe naszej pomocy , Mianowicie golym okiem widac ze Roniemu cos juz nie jest tak wspaniale , Seedorf szuka formy i cos znalesc nie mzoe a jesli Kaka ma kontuzje to dupa , i nie wiadomo czy zostanie z tym calym Florkiem Perezem jesli wygra wybory w Realu. Tak wiec rozowo nie jest bo biore poduwage to ze Carlo z nami zostanie a wiadomo zeby jakos ta jego taktyka wygladala musi byc conajmniej 3 zdrowych i w formie ofensywnych pomocnikow. Tak wiec stan Seedorf (bez formy i 33 lata) Ronaldinho i jego burzliwa natura imprezowicza , Kaka( odpukac kontuzje ) nie napawa optymizmem i moze sie stac ze obudzimy sie bez OPS i bedzie dupa. Tak wiec poki jest jescze nadzieja trzeba starac sie o to by Gourkuuuf wrocil ,a wiadomo ze jesli Milan uzyje odpowiednich argumentow to ten wroci bo nie iwerze ze jest na tyle glupi by zostac w przecietnym europejsko Bordo. Ale Ogurek to niestey i tak byloby za malo , i trzeba by pomyslec o jakims pomocniku i to musi byc jeden z tych lepszych , myslalem o Hlebie ale nie iwem jak to jest bo w Barce chyba rzadko gra ,innym rozwiazaniem moglby byc Diego czy VdV ktorzy tez chyba opuszcza swoje kluby ,ale nie jestem pewien czy Milan zdecudje sie na taki krok .Tak wiec podsumowujac OPS potrzebny na gwalt .

Atak :
Patrzac na taktyke jaka gramy potrzeba nam 3-4 napastnikow w druzynie. Borriello na ktorego licze ,od nowego sezonu powinien byc dostepny i grac juz normalnie , Wiec 2 juz mamy Pato i Boriello w formie i zdrowiu moga byc naprawde mocna para. Pippo juz nie licze , pokazuje to ze juz nawet instynkt nie ten i strzal ,o Szewie nie wspominajac , tak wiec potrzeba by nam jakiegos napastnika ,nie mowie tu o jakims super transferze ,ale ktos zdolny by sie przydal np taki Ibisevic ,choc watpie czy by sie sprawdzil , trzeba tez postarac sie o Paluszka ktory moze byc nasza polisa na zycie w przypadku kontuzji.

Trener: Jezeli zostaniemy z carlo na zmiane taktyki badz stylu chyba nie ma co liczyc ,pozastaje miec nadzieje ze pilakrze beda zdrowi i przeprowadzone zostana madre transfery .Jezeli przybedzie ktos inny zmiany pewnie beda i beda zalezec od funduszy jakie temu trenerwoi sie udostepni ,bo nie mozna zapominac ze bez kasy na nowych pilkarzy nawet nowy trener gowno zrobi .Wiec cala nasza nadzieja w Berlusconim ,i oslabiajacym sie kryzysie (w co wierze bo nie nie moze on trwac wiecznosc ).

Podsumowujac potrzeba nam zmian i to sporawych , moze iza wczesnie na takie dywagacje ,ale obecna sytuacja naszego klubu zmusza to zastanowienia sie i to powaznego nad tym co jest i co moze byc . Mam nadzieje ze nie bedzie krzyku na moja osobe za to ze rozpoczynam ten temat tak wczesnie .

Ps. Forza Milan :boruta:
Ps2.I skonczcie tez pisac takie jednolinijkowe posty ,zz wzajemnymi wontami bo do niczego nie doprowadza ,o Emersonie i Sampdorii czas zapomniec . :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 mar 2009, 18:21

Mirek15 pisze:Gol Emersona prawidłowo nie uznany bo bral udział w akcji nawet jak nie dotknąl piłki. Co utrdniło prace bramkarzowi.
:lol:
'
Nesta być może wróci już w tym miesiącu "do akcji", cokolwiek to znaczy. Czyli - sezon się dla niego zakończył, bo wątpię w to, by jeszcze w tym sezonie zagrał choćby 30 minut w jednym meczu, nie po takich zaległościach.
Kaladze będzie operowany i wypadł do końca sezonu. Mieć nadzieję, że od nowego będzie gotowy na 100%...
A cyrk z Beckhamem trwa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 mar 2009, 18:41

nie ma co sie smiac wilmore bo w tym wypadku nie masz racji. takie po prostu sa zasady gry. przepisy mowia o tym bardzo wyraznie.

nawet jesli zawodnik bedacy na pozycji spalonej nie dotknie pilki, ale minie sie z nia bardzo niewiele (jak w tej sytuacji emerson) i jego zachowanie bedzie wskazywalo na chec uderzenia (w tym wypadku bylo takie samo jak w przypadku gdyby oddawal strzal) sedzia ma obowiazek odgwizdania spalonego. wynika to z faktu, ze zawodnik ten dokonuje niezgodnego z przepisami zmylenia bramkarza. niezgodnego z przepisami wlasnie dlatego, ze byl na pozycji spalonej wiec nie moze brac udzualu w grze. podobne zachowanie wykazuja sedziowie w sytuacji prostopadlego podania do pilkarza na spalonym. nie musi dojsc do pilki. wystarczy, ze wykona wyrazny start w jej strone. od razu jest pokazywany spalony.

w danej sytuacji sedzia popelnilby blad nie uznajac gola tylko w sytuacji, gdy emerson nie wyskoczylby do zagranej pilki.

twoje wywody zmuszaja do zadania jednego pytania:

stales kiedys na bramce?

edit:

a jak tak to przepraszam :płacze:
Ostatnio zmieniony 03 mar 2009, 19:21 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 mar 2009, 19:06

RealFan pisze:nie ma co sie smiac wilmore bo w tym wypadku nie masz racji. takie po prostu sa zasady gry. przepisy mowia o tym bardzo wyraznie.
Przepisy nie dostają pieniędzy za wiedzę o piłce więc daruj sobie RealFan :/
RealFan pisze:stales kiedys na bramce?
Nie obrażaj go. Na bramce to może jakiś dresiarz albo inny koksiarz stać. Na pewno nie Lord.
myhalek_acm pisze:myslalem o Hlebie
Głodny o chlebie... :lol:

Hleb na dzień dzisiejszy w Barcelonie zawodzi, ale w sumie nie gra za dużo. Aklimatyzacja przebiega ciężko o czym wspominał sam Białorusin przy okazji różnych wypowiedzi. Wątpię jednak, aby klub zdecydował się go sprzedać po pierwszym sezonie. Wyjątkiem może być sytuacja z Riberym a konkretnie ewentualne włączenie Hleba w transakcję jeżeli to miałoby zwiększyć nasze szanse na pozyskanie Francka.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 mar 2009, 23:28

Mentor pisze:Nie obrażaj go. Na bramce to może jakiś dresiarz albo inny koksiarz stać. Na pewno nie Lord.
Otóż to! Lord z laskami zabawia się w środku lokalu a nie marznie na zew :rotfl:

A tak serio to dziwne że przepis i jego interpretacja która jest oczywistą oczywistością dla kibiców, kiboli, chuliganów, pikników a także samych piłkarzy i sędziów jest kompletnie obca... trenerowi który piłkarzy uczy grać w piłkę (przynajmniej tak mówi funkcja którą sprawuje) :warrior:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 mar 2009, 9:03

Wasz drobiazgowy upór jest doprawdy ujmujący.
Sprawdziłem, porozmawiałem z sędzią, popytałem się i:
W momencie, gdy zamysł piłkarza zagrywającego piłkę wskazuje na inny pomysł, niż podanie do piłkarza znajdującego się na spalonym, każda czynność tego zawodnika - ze spalonego - nie ma wpływu na akcję, dopóki nie dotknie on piłki bądź nie naruszy przepisów na pozycji spalonej.
W taki sposób sędziowie interpretują takie zagrania.
Jak już mówiłem problem polega tylko na tym, czy Emerson dotknął piłki czy nie, od tego zależy bowiem interpretacja sytuacji.

Skończcie już szczekać.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 mar 2009, 9:23

No tak ale ty się pytałeś polskiego sędziego, a z nimi wiadomo jak jest. :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 mar 2009, 10:25

Wilmore pisze: Jak już mówiłem problem polega tylko na tym, czy Emerson dotknął piłki czy nie, od tego zależy bowiem interpretacja sytuacji.
Dodaj tylko jeszcze zwrot "WEDŁUG MNIE", bo obiektywna prawda jest nieco inna.
Kluczowe jest tu to, czy Emerson utrudnił w jakiś sposób bramkarzowi interwencję.
Na szczęście sędzia zachował się w tej sytuacji poprawnie.
Wilmore pisze: Skończcie już szczekać.
Naucz się przegrywać, w Twoim fachu to dość istotne.

BTW. Pokazywałeś zaprzyjaźnionemu sędziemu tę sytuację?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 mar 2009, 13:36

Wilmore pisze:Wasz drobiazgowy upór jest doprawdy ujmujący.
Sprawdziłem, porozmawiałem z sędzią, popytałem się i:
W momencie, gdy zamysł piłkarza zagrywającego piłkę wskazuje na inny pomysł, niż podanie do piłkarza znajdującego się na spalonym, każda czynność tego zawodnika - ze spalonego - nie ma wpływu na akcję, dopóki nie dotknie on piłki bądź nie naruszy przepisów na pozycji spalonej.
W taki sposób sędziowie interpretują takie zagrania.
Jak już mówiłem problem polega tylko na tym, czy Emerson dotknął piłki czy nie, od tego zależy bowiem interpretacja sytuacji.

Skończcie już szczekać.
Haha, konsultowales sie z sedzia "wilmorem", ktorego sobie stworzyles?
Wilmore pisze:W taki sposób sędziowie interpretują takie zagrania.
Bzdury, bzdury, bzdury...
Przytoczylem tobie wczesniej przepis regulujacy takie sytuacje jak Emersona, a ty dalej udajesz, ze cokolwiek wiesz.
Ale coz na zakuty leb niewiele pomoze.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 mar 2009, 15:36

Rezus pisze:No tak ale ty się pytałeś polskiego sędziego, a z nimi wiadomo jak jest. :wink:
Fakt, jego kolegę z pracy aresztowało w tym tygodniu CBA, może faktycznie znał inne przepisy, takie polskie, korupcyjne. :wink:
Tak czy owak jego interpretacji będę się trzymał w przeciwieństwie do interpretacji kibiców. :) Dalszy spór nie ma sensu.
QED. :wink:
Czy dzisiejszy mecz (nie mają już w jaki sposób ratować finansów, doprawdy :roll: ) będzie transmitowany gdziekolwiek na cyfrze? Pamiętam, że poprzedni sparing z jakąś arabską drużyną był.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 04 mar 2009, 16:59

Wilmore pisze:Czy dzisiejszy mecz (nie mają już w jaki sposób ratować finansów, doprawdy :roll: ) będzie transmitowany gdziekolwiek na cyfrze? Pamiętam, że poprzedni sparing z jakąś arabską drużyną był.

Nie wiem czy cyfra transmituje mecz, ale pod tym linkiem http://www.iraqgoals.com/en/ch1.html jest transmisja. Jakość nawet w porządku- da się oglądać.

Gramy takim składem: Abbiati; Antonini, Thiago Silva, Maldini, Favalli; Beckham, Emerson, Cardacio, Jankulovski; Pato, Shevchenko.

Szkoda, że nie ma Mattioniego, że Pato i Beckham grają od początku (obaj są strasznie eksploatowani). Obecność Maldiniego sugeruje, że w meczu z Atalantą zagra Senderos. Wie ktoś kogo mamy na ławce rezerwowych?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 mar 2009, 17:45

Dziwne.
Katar, Dauha – Carlo Ancelotti na jutrzejszy towarzyski mecz z Al-Sadd Sports Club desygnował do gry następującą jedenastkę: Abbiati; Mattioni, Thiago Silva, Senderos, Favalli; Beckham, Emerson, Cardacio, Jankulovski; Pato, Shevchenko.
Nie wiem, skąd wziąłeś swój skład, ja znalazłem taki na acmilan.com.pl
I tu masz Mattioniego ;) Za Beckhama niestety nie ma kto grać w pomocy ( :roll: ), Pippo nie może grać zbyt wiele w tym wieku. Dziwne, że nie wystąpi w tym meczu Dida... A także zaskakuje mnie brak Antoniniego na lewej stronie obrony, może Carlo liczy, że Luca wejdzie po przerwie na skrzydło? ( :lol: )
Super, że grają Mattioni, Cardacio i Silva.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”