Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 588

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2011, 23:42

Jakieś Araby go chciały, ale czy coś z tego wyszło nie wiem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6616

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lip 2011, 23:45

Jak Araby, to może jeszcze jakąś kasę za niego dostaniemy :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lip 2011, 11:18

Zrugałem Marottę i od razu sprawa z Bastosem ruszyła
ponoć jest też nowy kontakt w sprawie Vargasa :D

A i warto powiedzieć, że na środek obrony możemy sprowadzić Silvestra z Catanii. Nie podoba mi się to, liczyłem, że jeśli sprowadzimy środkowego obrońce to raczej kogoś kto będzie mógł spokojnie grać w podstawowym składzie, a nie jakiegoś przeciętniaka. Jeszcze skończy się jak z Martinezem :roll:

A Zapata idzie do Villarealu. ech...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 723

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lip 2011, 11:35

A Zapata idzie do Villarealu. ech...
Za 7 mln plus jeden gracz - Altidore lub Ruben. Jak włoskie ekipy mogły go odpuścić a ponoć walczą o Ogbonnę, który jest wyceniany przez Cairo na 15 mln.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 823

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 lip 2011, 14:31

Ja się tak zastanawiałem nad zawodnikiem na lewe skrzydło i nie wiem czemu "wężooki" nie zainteresował się Nasrim :think: z tego co się orientuje to na lewym skrzydle w Arsenalu grał najlepiej i najczęściej (?). A sam Wenger pewnie łatwiej oddałby Samira za granice niż do konkurencji, chociaż nie wiadomo co na to sam zawodnik :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2011, 15:07

Nasri nie chce grać w Serie A (z tego co mówi pewien francuski dziennikarz)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 823

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 lip 2011, 15:08

A czy myślisz ze nadawałby się do systemu 4-4-2 bądź tez 4-2-4 ( w ataku)??

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 619
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 lip 2011, 15:22

(L)oczkerson pisze:Jakieś Araby go chciały, ale czy coś z tego wyszło nie wiem.
Póki co - nic, na Juvestore są wciąż jego koszulki.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lip 2011, 13:04

Dużo się dzieje a w temacie cisza więc warto by spisać to wszystko o czym media donoszą.
Atak
Jeśli chodzi o atak to głównym celem stał się Rossi, który by był zdecydowanie tańszy od Kuna. Prezes Villarealu poprosił JUVE o złożenie oferty więc Giuseppe nie jest nie na sprzedaż, a sam Villareal chce mieć czas na kupno i wprowadzenie do kadry następcy. Pierwsza oferta JUVE to podobno 20 mln + Motta co zostało wycenione na 25 mln. Moggi twierdzi, że transfer jest już blisko.

W konekście ataku trzeba też dodać, że coraz bliżej jest odejścia Amauriego, który chyba wreszcie zrozumiał, że nikt go w Turynie nie chce
.
No i jesteśmy zainteresowani też rewelacyjnym Kostarykańczykiem Joelem Campbellem. Ponoć Petarici był jednym z pierwszych, którzy zwrócili na niego uwagę zanim ten nastrzelał goli w eliminacjach do mistrzostw świata u20 i pokazał się na Copa America (głównie z Boliwią). Z wypowiedzi agenta gracza wynikało, że facet to ceni i że chciałby go wytransferować do Włoch właśnie, ale problemem oczywiście jest paszport, czyli identycznie jak z Jamesem Rodriguezem, który tylko z tego powodu nie jest graczem JUVE. Teraz niby są dwa miejsca, ale chyba zarezerwowane dla Vidala i Danilo, lub ewentualnie dla Bastosa, wiec pewnie znów bardzo zdolnych chłopak w porę zauważony przez Petariciego nam przepadnie. Swoją drogą jakość scoutingu od zmiany zarządu bardzo się poprawiła. Frederic Sorensen, James Rodriguez, Lucas Piazon, Gabriel Appelt Pires czy teraz ten Campbell wszyscy wyglądają na bardzo ciekawych graczy, których JUVE zauważył bardzo szybko. Gorzej, że przepisy często wiążą nam ręce.
Środek pomocy
Jeśli chodzi o pomoc to rośnie szansa na Vidala. Po jego zapowiedzi, że chciałby grać w Serie A i ma ofertę z prestiżowego klubu, teraz powiedział, że JUVE by był dla niego wielką szansą. Gotowość Vidala do transferu do JUVE potwierdził też jego agent, mówiąc o spotkaniu z Marottą. Dodał, też, że nic nie wie o zainteresowaniu Interu, którego media włączyły do wyścigu o Chilijczyka. Czyli wszystko zmierza w dobrym kierunku.
Wczoraj też Marotta rozmawiał z Sampą w sprawie Poliego i Gastaldello (nasz wychowanek, niezły środkowy obrońca). JUVE oferuje za nich 10 mln Sampa chce 14. Lgds dziś napisała, że Poli przyjdzie jeśli odejdzie prócz Sissoko także Melo. Wtedy byśmy mieli dwóch cofniętych rozgrywających (Pirlo, Poli) i dwóch wszechstronnych defensywnych pomocników (Vidal, Marchisio) plus Pazienza w alterantywie. Dla mnie śliczny układ i jeśli tak to może wyglądać to mi Melo nie szkoda (tyle, że coś kupców nie widać).
Lewe skrzydło
Na lewym skrzydle ostatnio się mówi o możliwości sprowadzenia Vargasa za jakieś 13-15 mln. A dokładnie za wycenionych na tyle Sissoko i Martineza (lub ewentualnie Amauriego za kogoś z tej dwójki). Jakby się to udało to by było lepiej niż doskonale, bo dostać świetnego gracza na najbardziej potrzebującą wzmocnień pozycję za dwa odpady to naprawdę świetna sprawa.
No i o Vuciniciu media dalej piszą. Swoją drogą przemyślałem sprawę i jeśli transfer Mirko nie wyklucza transferu Vargasa (a ciężko mi w to wierzyć) to Mirko by był dobrą opcją. Ostatecznie u Capello w ultradefensywnym JUVE na boku pomocy grał Mutu i wyglądało to bardzo dobrze. Lanzafame jedyny dobry sezon w karierze zaliczył u Conte właśnie grając na prawym skrzydle (wtedy myślałem, że w systemie 4-3-3, ale wychodzi na to, że był właśnie tym skrzydłowym schodzącym do ataku w 4-2-4) więc Vucinic też może być dobrą opcją (choć oby nie jedyną, bo jednak dobrze by było mieć typowego skrzydłowego Vargasa.

A w kontekście obrony to prezes Santosu powiedział, że ma jedną ofertę za Danilo i nie wie czy ten będzie dalej grał w Brazylii. JUVE? Raczej tak :D

No to by było na tyle :lol:

No i wywiad z Conte:
http://www.solojuve.com/oficjalny/conte ... owroci.php
Podoba mi się, ze Conte ma stały kontakt z zawodnikami czego raczej nie było z Del Nerim czy Ranierim. No i fakt, że są duże oczekiwania od starych mistrzów. Bez liderów na boisku, którzy będą brali na siebie odpowiedzialność dalej będą problemy z mentalnością i sensacyjne klęski dalej nas nie będą omijały.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 lip 2011, 14:48

(L)oczkerson pisze:Ostatecznie u Capello w ultradefensywnym JUVE na boku pomocy grał Mutu i wyglądało to bardzo dobrze.
Grał, ale wyglądało to źle. Mutu się męczył i marnował, co pokazały kolejne sezony w Violce.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lip 2011, 14:54

Wcale nie grał źle. Pamiętam nawet jak w jednym meczu strzelił dwa gole. Zresztą często grał na prawej pomocy czyli już kompletnie nie na swojej pozycji. Vucinic na prawej pomocy pewnie też by wyglądał dramatycznie.

A, że Mutu się marnował to inna sprawa. Przecież był jedynie rezerwowym na nie swojej pozycji. Tyle, ze my wtedy mieliśmy samych wspaniałych zawodników i więcej Mutu osiągnąć po prostu nie mógł.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 lip 2011, 15:08

(L)oczkerson pisze:Wcale nie grał źle. Pamiętam nawet jak w jednym meczu strzelił dwa gole.
Możemy się licytować. Grał źle. Pamiętam jak bezradnie odbijał się od Eboue w meczu z Arsenalem.

PS. Jak ja nie lubiłem Juve tamtego okresu...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lip 2011, 15:17

W meczu z Arsenalem to nie tylko on był bezradny. Nie istotne. Chciałem tylko zauważyć, że Vucinic nie byłby pierwszym skrzydłowym napastnikiem grającym w takim ustawieniu. Bo niektórym się wydaje, że Conte jest jakimś kosmitą, który postradał zmysły.
Jak ja nie lubiłem Juve tamtego okresu...
Ja też. Nudy nudy i jeszcze raz nudy.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 lip 2011, 15:20

10 pisze: PS. Jak ja nie lubiłem Juve tamtego okresu...
Ja też nie. Najlepszy środek obrony jaki widziałem w życiu (ewentualnie Canna z Nestą na Euro 2000) budził we mnie obrzydzenie.

Tiago ponoc w Atletico. Tak się zastanawiam czy zamiast świrowac z Polim i innymi wynalazkami (za tę kwotę, którą żąda za niego Sampdoria on jest dla mnie wynalazkiem) Portugalczyk nie powinien byc zmiennikiem Pirlo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”