Filmy - Strona 60

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 sty 2010, 22:11

A widział ktoś może film pt. "23" :?: 8) Jeśli nie to polecam. Świetna fabuła masa zwrotów akcji no i oczywiście nieziemskie zakończenie poza tym Carey odwalił w tym filmie kawał dobrej roboty ;naprawdę miazga ;)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 sty 2010, 22:17

majer13 pisze:A widział ktoś może film pt. "23" :?: 8) Jeśli nie to polecam. Świetna fabuła masa zwrotów akcji no i oczywiście nieziemskie zakończenie poza tym Carey odwalił w tym filmie kawał dobrej roboty ;naprawdę miazga ;)
Ten 23 to dla mnie było coś dziwnego, bo sam od dziecka mam lekką obsesją na punkcie tej liczby. Film kiedyś oglądałem, ciekawy dosyć, choć zakończenie mnie jakoś nie zaskoczyło :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2010, 22:41

majer13 pisze:A widział ktoś może film pt. "23" :?: 8) Jeśli nie to polecam. Świetna fabuła masa zwrotów akcji no i oczywiście nieziemskie zakończenie poza tym Carey odwalił w tym filmie kawał dobrej roboty ;naprawdę miazga ;)
Oglądnąłem go z czystej ciekawości jak taki komik może podołać roli w thrillerze i muszę stwierdzić, że Carey jest poprostu fenomenalny. W Polsce bym go porównał do Andrzeja Grabowskiego, który kojarzony jedynie z Ferdkiem (niestety :roll: ) potrafił zagrać wspaniałe role różniące się od polsatowskiego serialu.

A film zdecydowanie polecam.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 sty 2010, 9:37

Mi "Dom zły" średnio przypadl do gustu. Mozna powiedziec, ze jest to mieszanka naprawde dobrego i ciekawego kina i kiczu.

Avatar ogladalem w 3D, ktore po raz kolejny utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze nie jest dla mnie. Sam film przyjemny, jednak bardzo przewidywalny. Jak ktos napisal juz wczesniej - jesli chcesz milo, ale bez szalu spedzic 3 godziny to polecam.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 sty 2010, 11:38

Ja polecam "Lovely Bones" :) występują Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci :D
Marco_Van_Basten pisze:. Ja rozumiem, że Polska to kraj zacofany, ale nawet w nowoczesnej Ameryce nie wyszedł jeszcze DVD RIP filmu Brothers. Jest tak zwany DVD screener czyli kręcony cyfrówką obraz przedpremierowego DVD (sprawdziłem sobie dokładnie na niezawodnej stronie google.pl). Mniej chorej nienawiści i pisania postów tylko po to, aby zwiększyć liczbę wypowiedzi pod nickiem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia !
wczoraj oglądałem ten film w bardzo dobrej jakości bez żadnych napisów podczas filmu które by wskazywały na przedpremierową wersję.(Brothers.2009.DVDRip.XviD-ATARi)

btw. właśnie oglądałem The Time Traveler's Wife film godny uwagi.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sty 2010, 12:49

W piątek byłem na Imaginarium of doctor Parnassus i mogę z czystym sercem polecić. Bardzo dobrze zrobiony film, może nie jakieś arcydzieło, ale po prostu fajna rozrywka. Typowy brytyjski humor(w końcu reżyserem jest Terry Gilliam), co dla mnie jest dużym plusem. Do tego ciekawe efekty i niezła ekipa aktorska. Czego chcieć więcej? Jeśli ktoś się na przykład waha czy iść na Avatar, czy film o którym piszę, to bez wątpienia polecam ten drugi.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 sty 2010, 7:58

Wy tak za przeproszeniem szpanujecie jezykiem angielskim czy nie potraficie napisac nazwy filmu po polsku? Polowa uciekala pewnie z lekcji anglika a teraz wielcy poligloci :lol:
Imaginarium of doctor Parnassus
Wystarczylo Parnassus, ale jestem pelen podziwu Twojej znajomosci jezyka :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 sty 2010, 11:09

Martinho pisze:Wy tak za przeproszeniem szpanujecie jezykiem angielskim czy nie potraficie napisac nazwy filmu po polsku? Polowa uciekala pewnie z lekcji anglika a teraz wielcy poligloci :lol:
Imaginarium of doctor Parnassus
Wystarczylo Parnassus, ale jestem pelen podziwu Twojej znajomosci jezyka :lol:
Wiem, że nie specjalnie opłaca się odpowiadać na Twoje zaczepki, ale cóż...nawet Ty musisz coś mieć z tego forum, więc dam Ci tę satysfakcję. Tak już mam, że prędzej zapamiętam tytuł w języku angielskim, bo to na niego zwracam uwagę, a nie na polskie tłumaczenie. I tyle. Wiem, że to niesamowity szpan. Jestem z tego strasznie dumny.

Poliglotą nie jestem, ale z lekcji angielskiego w liceum nie uciekałem. Ba, nawet na studiach tak się jakoś dziwnie dzieje, że na nie chodzę. Dla szpanu rzecz jasna.

Przepraszam za OT.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 sty 2010, 11:18

Tym bardziej, że polskie przekłady tytułów, to w dużej części jedna wielka żenada. "Więzień nienawiści", "Czekając na Joe", "Magia kłamstwa", "Wirujący seks" czy inne perełki

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 sty 2010, 22:22

Wy tak za przeproszeniem szpanujecie jezykiem angielskim czy nie potraficie napisac nazwy filmu po polsku? Polowa uciekala pewnie z lekcji anglika a teraz wielcy poligloci :lol:
Jak napiszę "Terminator: Salvation" zamiast "Terminator: Ocalenie" albo "Six Feet Under" zamiast "Sześc stóp pod ziemią" to i tak każdy będzie wiedział o co chodzi. Nie rozumiem twoich zażaleń, chyba że sam nie znasz języka angielskiego to się przyznaj, będziemy starać się pisać po polsku...
"Więzień nienawiści"
A to akurat dla mnie bardzo dobry tytuł, lepiej na pewno niż "Amerykańska historia X"...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 sty 2010, 18:27

Właśnie skończyłem oglądać film The Fourth Kind z Milla Jovovich . Film jest oparty na faktach i oparty prawdziwymi nagraniami policyjnymi i osobistymi nagraniami sesji podczas których psychiatra ,kobieta której jest opowiedziana historia w tym filmie przeprowadza hipnozę na pacjentach którzy odczuwają te same dolegliwości. Potem dochodzi serii dziwnych wydarzeń film jak najbardziej warty obejrzenia !!

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 31 sty 2010, 17:24

Polecam Kac Vegas , komedię która ostatnio dostała Złotego Globa . Czterech dobrych kumpli wyrusza na wieczór kawalerski do Las Vegas. Następnego ranka dopada ich kac-gigant, przyszły pan młody znika, a pozostali nie pamiętają, co się stało. Wyruszając na poszukiwanie kolegi ... Komedia warta obejrzenia , z ciekawą fabułą i fajnym zakończeniem .

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 31 sty 2010, 18:42

oglądałem kilka miesięcy temu wtedy oglądałem z napisami, z miesiąc temu załatwiłem sobie wersje z lektorem która zostaje na dysku, jak dla mnie bardzo dobra komedia również polecam :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 lut 2010, 15:03

Adam

Naprawdę dobry niebanalny film. Opowiada o chłopaku chorym na Zespół Aspergera czyli odmianę Autyzmu, który objawia się tym, że jest wyobcowany społecznie i ma problemy z rozumieniem ludzkich emocji. Film w zasadzie o miłości, ale zupełnie innej niż zwykle, nie ma banalnego love-story, a jest opowieść o zagubionym chłopaku, o trochę przestraszonym i nierozumiejącym ludzkiego świata współczesnym Małym Księciu. No i film zdominowany przez genialną rolę Adama.

Dla mnie 8/10
za poruszenie ciekawego tematu, za znakomitą rolę Hugh Dancy i za to że film nie jest nietypowy, choć tu więcej nie piszę by nie zdradzać. I tylko wątek ojca Bethy jakiś taki z dupy, mogli inne problemy jej wymyślić :/

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 lut 2010, 20:39

Warto obejrzeć The Boondock Saints 2: All Saints Day? Dzisiaj oglądałem pierwszą część (The Boondock Saints; swoją drogą świetny film) i zastanawiam się czy kontynuacja jest warta uwagi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”