F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 60

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 24 mar 2005, 15:00

smitu pisze:hmmm za Guliego ktory zaczyna w koncu czarowac ? hmmm prawo pierwokupu Hoakina to podobno plota jakas byla, jego agent absolutnie temu zaprzeczyl :wink: 8) ogolnie patrzac na sklad to potrzebne bedzie jeszcze wzmocnienie obrony, niby wroci do obrony marquez ale dobre byloby przyjscie Milito 8) na skrzydlach, hmmm jezeli chodzi o Gio i Belletiego hmm jakos nie jestem co do nich przekonany :? np gdyby real kupil Ashleya Cola to chcialbym zeby barca miala del horno :)

ps

lepiej polacz swojeg dwa posty, tak w razie zebys ciacha nei dostal :? glupio by bylo :?
No, Milito jest świetny :!: Ale wolałbym Gonzalo Rodrigueza, bo on by się bardziej na ławce zgodził siedzieć... Po jak wiadomo, w środku będą raczej grali Puyol i Marquez. Co do Gio i Bellettiego: Belletti to według wielu jeden z najlepszych prawych obrońców (tak gada Orłowski), świetny w ofensywie, na początku słaby w obronie, ale obecnie jest już z tym lepiej. Dobrze sobie radzi w ofensywie (ba, nawet bardzo dobrze), a przecież skrzydła Barçy to boczni obrońcy. Co do Gio - BARçA NIE POTRZEBUJE LEWEGO OBROŃCY! Gio ostatnio grał słabo albo nie grał, ale tylko Ci którzy nie wiedzą co się działo w Barçy, nie wiedzą dlaczego. Otóż Van Bronckorst grał przez cały sezon praktycznie w każdym meczu ze względu na kontuzję Sylvinho i jest niesamowicie zmęczony, co widać po jego grze. I przypomnij sobie kto strzelił drugą bramkę na Camp Nou w Gran Derby :idea: Wtedy nie był jeszcze tak zmęczony...

p.s. Nie dostanę, nie martw się, jestem newsmanem. Takie pierdoły mnie ani parzą, ani ziębią.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 24 mar 2005, 15:05

van bommel jest swietna opcja. gra na def. pomocniku, a dodatkowo ma swioetna technike i jest bardzo dobry w ofensywie, potrafi poprowadzic akcje a nie tylko grac w destrukcji, strzela duzo goli!!! idealnie by pasowal do barcy, barcelonie nie potrzeba patricka vieiry, makalele, gattuso, keana czy albeldy tylko van bommela, balacka, baraja'y czy gerrarda. pilkarz takiej klasy do wyrwania za friko to jak marzenie, a mamy jeszcze motte. na srodek obrony wzmocnien nie trzeba jak marquez sie cofnie do bloku defensywnego, w czym uwazam ze jest swietny i lepszy niz na dm'ie, plus edmilson i oleguer :). na bokach mamy najlepszych belletti i gio plus sylvinho i gabri. ciezko sprowadzic pilkarza ktory moglby to wzmocnic. wcale nie uwazam ze ashley cole jest lepszy od gio, a belletti to juz wogole nie ma konkurencji. srodek pomocy - wow, xavi i deco plus iniesta, brak slow. na skrzydlach ronni i giuly(?), na pewno ktos jeszcze dojdzie, pewnie luque. on moze grac na dwoch flankach, ale co do joaquina, to go jeszcze na lewej nie widzialem. atak... .
nie nalezy zapominac ze mimo ze barca oszczedza, to mamy wielkie mozliwosci na rynku transferowym, glownie za sprawa wypozyczonych. takze mysle ze bedzie bardzo ciekawie. van bommel za free, luque i napewno jeszcze ktos nas wzmocni

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 24 mar 2005, 15:14

zawdi pisze:van bommel jest swietna opcja. gra na def. pomocniku, a dodatkowo ma swioetna technike i jest bardzo dobry w ofensywie, potrafi poprowadzic akcje a nie tylko grac w destrukcji, strzela duzo goli!!! idealnie by pasowal do barcy, barcelonie nie potrzeba patricka vieiry, makalele, gattuso, keana czy albeldy tylko van bommela, balacka, baraja'y czy gerrarda. pilkarz takiej klasy do wyrwania za friko to jak marzenie, a mamy jeszcze motte. na srodek obrony wzmocnien nie trzeba jak marquez sie cofnie do bloku defensywnego, w czym uwazam ze jest swietny i lepszy niz na dm'ie, plus edmilson i oleguer :). na bokach mamy najlepszych belletti i gio plus sylvinho i gabri. ciezko sprowadzic pilkarza ktory moglby to wzmocnic. wcale nie uwazam ze ashley cole jest lepszy od gio, a belletti to juz wogole nie ma konkurencji. srodek pomocy - wow, xavi i deco plus iniesta, brak slow. na skrzydlach ronni i giuly(?), na pewno ktos jeszcze dojdzie, pewnie luque. on moze grac na dwoch flankach, ale co do joaquina, to go jeszcze na lewej nie widzialem. atak... .
nie nalezy zapominac ze mimo ze barca oszczedza, to mamy wielkie mozliwosci na rynku transferowym, glownie za sprawa wypozyczonych. takze mysle ze bedzie bardzo ciekawie. van bommel za free, luque i napewno jeszcze ktos nas wzmocni
"ale co do joaquina, to go jeszcze na lewej nie widzialem." - ja też Ronniego do kiedy nie przyszedł do Barçy nie widziałem na lewej stronie. Teraz gdzie gra wszyscy wiemy (choć ja bym go wolał na pozycji mediapunta przed Eto'o i kimś jeszcze). Joaquin to na tyle wszechstronny zawodnik, że poradzi sobie spokojnie i na prawej i na lewej stronie. Twój idol Figo też jest zawsze przed meczem pokazywany, że będzie grał na prawej stronie, a potem często jest na lewej. Podobnie jest z Joaquinem. Jak go jeszcze nie widziałeś nigdy na lewej flance to mało oglądasz PD :idea:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 24 mar 2005, 15:24

jedyne co mi pozostaje powiedziec to -- full respect :?

z takim skladem oby sie tylko barcelonie w glowkach nei poprzestawialo jak to bylo w realu i po kilku swietnych sezonach spoczeli na laurach myslac ze bez pracy zwyciestwa same beda przychodzic :?

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 24 mar 2005, 15:30

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"ale co do joaquina, to go jeszcze na lewej nie widzialem." - ja też Ronniego do kiedy nie przyszedł do Barçy nie widziałem na lewej stronie. Teraz gdzie gra wszyscy wiemy (choć ja bym go wolał na pozycji mediapunta przed Eto'o i kimś jeszcze). Joaquin to na tyle wszechstronny zawodnik, że poradzi sobie spokojnie i na prawej i na lewej stronie. Twój idol Figo też jest zawsze przed meczem pokazywany, że będzie grał na prawej stronie, a potem często jest na lewej. Podobnie jest z Joaquinem. Jak go jeszcze nie widziałeś nigdy na lewej flance to mało oglądasz PD :idea:
joaquin jest bardzo wszechstronny w to nie watpie, bardzo bylbym szczesliwy gdyby zaqwital do barcy. wiem jak gra moj idol figo ( :lol: :lol: ), musze sie niestety przyznac ze nie sledze kazdego meczu betisu, ale kilka widzialem i za czesto to on po lewej sie nie pokazywal, powiedzialbym nawet ze prawie wcale, a napewno rzadko. zreszta nie musi, gra swietnie na prawej, nie musi grac na dwoch. niewiem ile ty widziales meczy betisu, ale smiem twierdzic ze nie wszystkie, a nawet nie polowe.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2005, 15:35

Bardzo dużo już zostało powiedziane więc ja tylko może delikatnie podsumuję jak powinna wyglądać Barca po trasferach (według mnie).
Valdes to pewny punkt a Jorquera solidny rezerwowy który jednak nie dostaje szans gry. Tutaj niczego nie trzeba zmieniać. Obrona to przede wszystkim Puyol i Marquez na środku oraz Belletti i Gio (jeśli wróci do formy) albo Del Horno jeśli kasy starczy. Jest jeszcze dobrze grający Sylvinho, który godzi się z ławką rezerwowych i bardzo dobrze. Między pomocą a obroną zdecydowanie Marc van Bommel. Świetny zawodnik zarówno w obronie jak i w ataku. Dokładnie kogoś takiego trzeba w Barcy. Poza tym Holendrzy zawsze sobie w Barcelonie dobrze radzili :wink: Zmiennikiem będzie Motta lub Edmilson a panom Gerardowi i Albertiniemu ja bym podziękował. Na środku pomocy oczywiście Deco i Xavi. Na zmianę może wchodzić Iniesta. Między pomocą a atakiem mamy Ronaldinho i Giuly'ego. Za nich także może wchodzić Iniesta ale to za mało. Potrzebujemy Luque albo tego całego Wright-Philipsa. Póki co ta druga opcja to tylko plota chyba. Jest jeszcze Yeste jako kolejna opcja.
Ataku nie trzeba wzmacniać. Samuel Eto jako pewniak a na zmiany Maxi Lopez oraz może Larsson jeśli nie zakończy kariery przypadkiem. Poza tym w ataku mógłby też grać Luque czy nawet Giuly. Gdzieś jeszcze czytałem o zainteresowaniu Ezquerro.
Wszystko zapowiada się naprawdę dobrze. Bommel już zaklepany a jestem pewny, że dołączy także jakiś bardzo ofensywny pomocnik. Te dwa transfery to już byłoby coś a możliwe, że będzie nawet więcej :D

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 24 mar 2005, 15:39

zawdi pisze:
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"ale co do joaquina, to go jeszcze na lewej nie widzialem." - ja też Ronniego do kiedy nie przyszedł do Barçy nie widziałem na lewej stronie. Teraz gdzie gra wszyscy wiemy (choć ja bym go wolał na pozycji mediapunta przed Eto'o i kimś jeszcze). Joaquin to na tyle wszechstronny zawodnik, że poradzi sobie spokojnie i na prawej i na lewej stronie. Twój idol Figo też jest zawsze przed meczem pokazywany, że będzie grał na prawej stronie, a potem często jest na lewej. Podobnie jest z Joaquinem. Jak go jeszcze nie widziałeś nigdy na lewej flance to mało oglądasz PD :idea:
joaquin jest bardzo wszechstronny w to nie watpie, bardzo bylbym szczesliwy gdyby zaqwital do barcy. wiem jak gra moj idol figo ( :lol: :lol: ), musze sie niestety przyznac ze nie sledze kazdego meczu betisu, ale kilka widzialem i za czesto to on po lewej sie nie pokazywal, powiedzialbym nawet ze prawie wcale, a napewno rzadko. zreszta nie musi, gra swietnie na prawej, nie musi grac na dwoch. niewiem ile ty widziales meczy betisu, ale smiem twierdzic ze nie wszystkie, a nawet nie polowe.
Tak się składa, że Betis to mój drugi ulubiony klub w Hiszpanii i od kilku lat gdy tylko jest jakiś ich mecz w TV, to zawsze go oglądam. I mogę Ci dać słowo, że jeśli Joaquin by wzmocnił Barçę i w wyniku kontuzji Ronniego nie miałby kto grać na lewym skrzydle, to Joaquin by sobie na nim poradził bardzo dobrze :!:

mobius
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 24 mar 2005, 20:25

niggaz popieram twoja wizje jak najbardziej tylko nie wolno zapominac ze zaden transfer nie jest pewny dopoki zawodnik nie podpisze kontraktu.

wogole smiesza mnie dzieci ktore pisza tu ze do barcy to powinni przyjsc cole, del horno, vicente, reyes, joaquin czy torres - ktorys z nich tak ale nie wszyscy (to jest niemnozliwe finansowo, poza tym nasz sklad trzeba uzupelniac a nie wymieniac)

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 24 mar 2005, 20:28

mobius pisze:niggaz popieram twoja wizje jak najbardziej tylko nie wolno zapominac ze zaden transfer nie jest pewny dopoki zawodnik nie podpisze kontraktu.

wogole smiesza mnie dzieci ktore pisza tu ze do barcy to powinni przyjsc cole, del horno, vicente, reyes, joaquin czy torres - ktorys z nich tak ale nie wszyscy (to jest niemnozliwe finansowo, poza tym nasz sklad trzeba uzupelniac a nie wymieniac)
z tego zauwarzylem ci pilkarze byli wymienieni jako opcje a nie ze trzeba wszystkich od razu kupic, chyba ze ja cos przeoczylem :?

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 24 mar 2005, 20:30

smitu pisze:jedyne co mi pozostaje powiedziec to -- full respect :?

z takim skladem oby sie tylko barcelonie w glowkach nei poprzestawialo jak to bylo w realu i po kilku swietnych sezonach spoczeli na laurach myslac ze bez pracy zwyciestwa same beda przychodzic :?
miejmy nadziej i módlmy sie o to :D

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 24 mar 2005, 20:56

Dzisiaj pisalem newsa, że sędzią meczu Barcelona - Betis bedzie...Pino Zamorano. Zapewne wielu z Was pamięta spotkanie w tatym sezonie gdzie ten sędzia pokazał 6 czerwonych kartek... Na miejscu Rijkaarda bym na lawce posadził Valdesa, Ronaldinho, Deco, Xavi'ego, Puyola i Eto'o, a dał szansę młodym. Z tym sędzią nic nie wiadomo...Lekko dotchniesz rywala, a on ci da "czerwo"

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2005, 21:06

mobius pisze:niggaz popieram twoja wizje jak najbardziej tylko nie wolno zapominac ze zaden transfer nie jest pewny dopoki zawodnik nie podpisze kontraktu.

Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że żadnego transferu nie możemy być pewni dopóki kontrakt nie zostanie sfinalizowany. Pisząc, że van Bommel jest już zaklepany trochę przesadziłem ale wierzę w ten transfer. A co do tych dzieci piszących o wielkich transferach to rzeczywiście trzeba mieć bardzo małe pojęcie o piłce aby pisać takie rzeczy. Z drugiej jednak strony nie widzę tutaj takich postów zbyt wiele (na innych forach bywa gorzej). Bardzo mi się podoba Twoje ostatnie zdanie tzn. skład trzeba uzupełniać a nie wymieniać i zgadzam się z tym w 100%.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 24 mar 2005, 21:07

herdek pisze:Dzisiaj pisalem newsa, że sędzią meczu Barcelona - Betis bedzie...Pino Zamorano. Zapewne wielu z Was pamięta spotkanie w tatym sezonie gdzie ten sędzia pokazał 6 czerwonych kartek... Na miejscu Rijkaarda bym na lawce posadził Valdesa, Ronaldinho, Deco, Xavi'ego, Puyola i Eto'o, a dał szansę młodym. Z tym sędzią nic nie wiadomo...Lekko dotchniesz rywala, a on ci da "czerwo"
nie chce nic mowic, ale zapewne to nie przypadek, ze na mecz przed realem barca dostala wlasnie takiego sedziego. chociaz tyle zwiazek moze zrobic dla madrytu. :evil: :evil: .
dla mnie 3 punkty to 3 punkty, jak posadzi sie tych zawodnikow to watpie czy wygramy, betis jest mocny. takze przegrac i wygrac lub wygrac i przegrac, co za roznica. osobiscie uwazam ze az tak zle nie bedzie i wiele zaweodnikow pauzowac na real nie bedzie, moze jeden, dwoch. wazne jest bysmy w meczu z betisem wystawili silny sklad, nie da sie wszystkich oszczedzic. niech graja wszyscy najlepsi co moga. a z realem duzo oslabuien nie bedzie, moze wcale.

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 24 mar 2005, 21:09

no nie wiem herdek czy to takie rozsadne cały 1st sklad Barcy wystawic. bo jak ten buc bedzie znowu tak kartkami sypac i dostana po czerwonej ronaldinho, eto'o i xavi to tacy mocni nie bedziemy na mecz z realem

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 24 mar 2005, 21:13

herdek pisze:Dzisiaj pisalem newsa, że sędzią meczu Barcelona - Betis bedzie...Pino Zamorano. Zapewne wielu z Was pamięta spotkanie w tatym sezonie gdzie ten sędzia pokazał 6 czerwonych kartek... Na miejscu Rijkaarda bym na lawce posadził Valdesa, Ronaldinho, Deco, Xavi'ego, Puyola i Eto'o, a dał szansę młodym. Z tym sędzią nic nie wiadomo...Lekko dotchniesz rywala, a on ci da "czerwo"
To sie posypie czerwonymi kartkami hehe :D Mam nadzieje ze wszystkie do Betisu. Ten sedzia jest nieobliczalny :!:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”