Manchester United (zbiorczy) - Strona 60

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 07 cze 2005, 21:31

Gdzieś ostatnio czytałam, że sponsorowanie Manchesteru United przynosi coraz mniejsze zyski, poniewaz zespol nie odnosi zadnych znaczacyh sukcesow. Chelsea - mistrzostwo, Liverpool - LM i Arsenal - Puchar Anglii, no a MU zotalo na lodzie.

Kompletnie nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze Ferguson to przecietny trener. Tyle trofeow jakie on zdobyl z MU, jeden z najbardziej utytulowanych trenerowPremiership i nie przesadzajmy dwa lata bez mistrzostwa to nie tak źle, dla przykladu Liverpool nie zdobyl od lat 15 tytulu mistrza (i musze se tu niestety zgodzic, ze to nie jest jeszcze potega, poniewaz gra jest zbyt nierowna, ale zobaczycie to juz niedlug 8) ). Patrzac na to z drugiej strony to MU potega rowniez nie jest.

Nie ma sensu wedlug na sile przebudowywac i odmladzac skladu, ale spokojnie doswiadczonych zawodnikow przeplata z mlodymi, ambitnymi i powinno byc dobrze. to bedzie rywalizacja za kilka lat MU i LFC ponownie w walce o mitrza :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 cze 2005, 21:46

Alex w tym sezonie musi udowodnic że jest świetnym ternerem. To może być jego najtrudniejszy sezon w karierze.
Ale jak będą omijały nas kontuzje to powinno byc dobrze. Rooney pokaże na co go stać Ruud jak odpocznie bedzie walil bramki (jak nie to będzie jego ostatni sezon w MU) Ronaldo jest z sezonu na sezon coraz lepszy i zdobędzie w tym sezonie Zlotą Piłkę więc bedzie dobrze.Licze na naszą młodzież (Rossi, Pique, Spector, Martin,Ebanks-Blake) Howard powinien się odnaleśc bo drugi sezon zawsze najtrudniejszy.
Będzie dobrze :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 07 cze 2005, 22:11

Szczerze powiedziawszy, to sir Alex Ferguson to trener utytułowany, jakże ceniony w świecie piłki nożnej, ale i z drugiej strony szkoleniowiec coraz mniej efektowny i efektywny - te dwie cechy się w futbolu bardzo liczą, co udowodnił kilka lat temu Jose Mourinho. ;) Oczywiście nie chcę tutaj umniejszać Szkotowi, ponieważ bardzo go cenię i podziwiam, lecz jego czas w Manchesterze dobiega końca. W szeregi 'Czerwonych Diabłów' wkradł się prawdziwy szatan, w postaci złej formy, kontuzji i braku tytułów. Dlaczego? Cóż, mogę tutaj pozwolić sobie na domysł: zła taktyka ustalona przez trenera. Mam ogromną nadzieję na to, że po zakończeniu przyszłego sezonu Ferguson odejdzie z MU, gdyż prawdopodobieństwo, że z jego podejściem do gry, z jego nowatorskością ( ;) ) ManU zdobędzie upragniony tytuł mistrza Premiership, jest nikłe.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 cze 2005, 22:33

Ja licze na potrójną korone MU tylko tym Alex odkupi moje zaufani.
Tylko transfery musza być trafione i tourne po USA nie za dlugie bo to może zaszkodzić.
Glory Glory MU
ALex tylko na ciebie mogę liczyć przywróć MU chwałe , bo nie moge patrzeć jak buce z londynu wymądrzają sie.Krew mnie zalewa.
TO NIE ZAZDROŚĆ!!!

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 08 cze 2005, 7:48

Ferguson wygasa ale mi się zdaje że jeszcze nie teraz wygaśnie....mi się zdaje że przyszły sezon będzie o wiele leszy niż ten...to jest moje przeczucie i zdanie :twisted:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 cze 2005, 15:30

Na pewno zrobił spory postęp z Liverpoolem . Finał pucharu Anglii dość nieszczęśliwie przegrany i wygrana w Lidze Mistrzów o czymś świadczy. Benitez przebudowywuje zespół i z czasem The Reds będą coraz silniejsi. A sprawy a Manu jakoś nie układają się na miarę oczekiwań. Największa gwiazda i podpora drużyny - Ronaldo ma odejśc do Realu. Wielki Ronney jakoś nie wymiata. Gdzie ten Pele II? Ma dopiero 20 lat jest dobry, ale przereklamowany. Wsród 20-22 latków za lepszych i bardziej utalentowanych uważam Ronaldo, Schwinsteigera, Lahma czy Robinho. Ale zobaczymy co będzie. Nie chcę nikomu źle wróżyc i życzyć.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 08 cze 2005, 17:48

Ebi pisze:Na pewno zrobił spory postęp z Liverpoolem . Finał pucharu Anglii dość nieszczęśliwie przegrany i wygrana w Lidze Mistrzów o czymś świadczy. Benitez przebudowywuje zespół i z czasem The Reds będą coraz silniejsi. A sprawy a Manu jakoś nie układają się na miarę oczekiwań. Największa gwiazda i podpora drużyny - Ronaldo ma odejśc do Realu. Wielki Ronney jakoś nie wymiata. Gdzie ten Pele II? Ma dopiero 20 lat jest dobry, ale przereklamowany. Wsród 20-22 latków za lepszych i bardziej utalentowanych uważam Ronaldo, Schwinsteigera, Lahma czy Robinho. Ale zobaczymy co będzie. Nie chcę nikomu źle wróżyc i życzyć.
Kolego powiem Ci szczerze, że jesteś zakompleksiony w swoim Bayernie. Idź tam do swoich gwiazdek. Szczerze Tobie radze.
Ebi pisze:Finał pucharu Anglii dość nieszczęśliwie przegrany i wygrana w Lidze Mistrzów o czymś świadczy.
Po drugie to Liverpool był blisko wygrania pucharu nie Anglii a...Ligi. Taki z Ciebie fan futbolu.
Największa gwiazda i podpora drużyny - Ronaldo ma odejśc do Realu. Wielki Ronney jakoś nie wymiata. Gdzie ten Pele II? Ma dopiero 20 lat jest dobry, ale przereklamowany.
Gdzie jest Pele II?? A no ma się dobrze, do tego był wyróżniającą się postacią w zespole czerwonych diabłów. I tu znow widać, że angielskie drużyny oglądasz tylko i wyłącznie w LM. A Ronaldo ma zostać w MU.

P.S. Oczekwania Glazera rosną! Malcolm powiedział, iż oczekuje od sir Alexa mistrzostwa Anglii w przyszłym sezonie. Trochę wygurowane te oczekiwania zwłaszcza na to iż amerykanin przeznaczył skromną sumę pieniędzy na transfery. Dlatego na OT trafiają VDS (czy być może już niedługo) Park. I czy starczy kasy na transfer nr 1 - Mikaela Essiena?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2165
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 cze 2005, 18:02

Ebi pisze:Wielki Ronney jakoś nie wymiata. Gdzie ten Pele II? Ma dopiero 20 lat jest dobry, ale przereklamowany. .
Nie wymiata? Zdobył bardzo dużo fantastycznych bramek i wszędzie go pełno ;)
Osobiście uważam, że zrobił się nieco wolny i ospały, ale i tak jest najmocniejszym ogniwem naszego ataku...

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 08 cze 2005, 18:29

Fudbolowa caly czas powtarzasz że Rooney jest wolniejszym zawodnikiem niż kiedys.Testy mu jakieś robilaś czy masz tak super hiper dobre oko że to zauważylaś.Wayne nigdy nie był szybki jak chociażby Martins(chce go w MU :D ) ale nie jest ospały ja ty to mówisz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2165
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 cze 2005, 18:43

To zrób sobie porównanie tego jak grał teraz... :roll:
Piłkarsko się rozwinął - to fakt. Nabiera chłopak doświadczenia.
Ale to, że jest o wiele wolniejszy i mniej zwinny widać gołym okiem :roll:
Wiem co mówię ;) ;)

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 08 cze 2005, 18:59

Rooney nie wymiata a ronaldo ma odejść do realu???oj ebi ebi...chyba się przegrzałeś..rooney nei wymiata tak???to ciekawe kto był najlepszym piłkarzem manchesteru w ofensywie w tym sezonie....a co do ronaldo to chyba jasne że kazdy dobry piłkarz jest łączony z "wielkimi" klubami..."wielkimi" dlatego że moimz daniem real taki nie jest...po protu nie lubie tej drużyny...i chyba jasne że Ferguson będzie chciał swój jeden z największych talentów

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 cze 2005, 19:05

Sławek pisze:Rooney nie wymiata a ronaldo ma odejść do realu???oj ebi ebi...chyba się przegrzałeś..rooney nei wymiata tak???to ciekawe kto był najlepszym piłkarzem manchesteru w ofensywie w tym sezonie....a co do ronaldo to chyba jasne że kazdy dobry piłkarz jest łączony z "wielkimi" klubami..."wielkimi" dlatego że moimz daniem real taki nie jest...po protu nie lubie tej drużyny...i chyba jasne że Ferguson będzie chciał swój jeden z największych talentów
Rooney nie wymiata ?? No naprawde to wogole MU nie wymiataja ale Rooney gra bardzo ale to bardzo dobrze ...

Widzial ktos bramke ktora krazyla po necie pod nazwa Rooney is rubbish hahahahaha

W Evertonie to on przekonal swija gra Svena Gorana Erikssona, a swoja gra obecna udowodnil ze Eriksson sie nie pomylil :!: :!:

Pewne miejsce w skladzie Anglii .. wraz z Owenem a za nimi Lampard i Gerrard a po skrzydlach SWP i Richardson i wymiata wszytkich :P

POZDRO

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 08 cze 2005, 19:11

Faktycznie Rooney jako człowiek to kawal dupka, chama i ignoranta... :wink: , ale inaczej sprawa ma sie pod wzgledem umiejetnosci ktore pokazuje na boisku, faktycznie jest swietnym mlodym napastnikiem, ma dobry drybling i jescze lepszy strzal. W tym zezonie w szrym ManU był jedna z najjasniejszych postaci.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 08 cze 2005, 19:49

Nagonka na Wayne'a Rooney'a rozpoczęła się wraz z czasem, w którym MU zaczęło, mówiąc delikatnie, słabiej grać. Oczywiście wszyscy nadal uważali go za wspaniałego, młodego i ambitnego napastnika, ale stracił dla kbiców (a może 'sezonowych fanów'?) tę wspaniałą iskrę, którą posiadał podczas Euro 2004. ;) Nie wiem dlaczego, ale kibice Manchesteru United na tym forum, oczywiście są wyjątki :), nie lubią tego nastoletniego snajpera. Dlaczego? Bo tak! Ktoś przecież musi być tą 'czarną owcą'! Tutaj padło na Rooney'a, którego można się czepiać, bo nie zdobył tytułu króla strzelców, i tym samym nie spełnił pokładanych w nim nadzieji. Nie mogą się czepiać RvN'a, ponieważ on miał kontuzje, jest stary i tak na marginesie to ,,legenda Manchesteru".

Wydaje mi się, że wielu użytkowników tego forum szuka tzw. 'dziury w całym' - doszukuje się w zawodniku tych złych rzeczy, a przymyka oko na to, co robi dobrze. I w tym przypadku 'ofiarą' stał się Wayne Rooney. Uznajecie go za piłkarza słabego, który ma małe umiejętności, a tak naprawdę to w wielu sytuacjach grał lepiej od większości MU. On jest przyszłością. ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 08 cze 2005, 20:08

Rooney jest przez wielu odbierany negatywnie bo jest krąbrny ale gdyby nie to nie grał by teraz tak jak gra czyli cudownie!
Jest podobny z charakteru do Wielkiego Georga Besta oby tylko tak nie skńczył jak jego wielki poprzednik, który miał możliwośc jakich nikt z obecnych "gwiazd"nie ma w połowie
Wielu osób czepia się Wayna za wygląd co jest całkowicie niedorzeczne no chyba że się panie wypowiadaja!]
Odczepcie się Od Roo bo jest wielki !

Zablokowany

Wróć do „Anglia”