Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 60

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2008, 23:18

Fajny mecz, choć głupio stracona bramka, mogla sporo namieszać. Lech wyglada dobrze kondycyjnie, co mnie bardzo cieszy, to że bedzie dobrze operował pilka było do przewidzenia. Stilić, Bandrowski i Muraś to zawodnicy dobrze wyszkoleni technicznie z dobrym podaniem i pomyslem na grę. Wszystko wyglada milo fajnie i przyjemnie, ale za bardzo chca i to jest najwiekszy problem. Peszko walil, walil i tak nic nie ustrzelil, a mogl podawać. Za duzo wrzutek z prawej strony, bo i po co skoro był tylko jeden napadzior a na lewej przeważnie nikt nie zamykal, bo Bandrowski trzymal sie środka.

Ewentualni rywale wygladaja na wymagajacych, nie wiem kto byłby dobrym przeciwnikiem. Moze Dnipro czy Slovan, bo o nich akurat malo slyszałem.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 31 lip 2008, 23:37

Brawo Kolejorz :brawo:

Po dość słabej pierwszej połowie Lech przydusił Chazar bardzo skutecznie i grając przy stabie 2:1 z przewagą 1 piłkarza dopełnił dwoma bramkami formalności.
Na wyróżnienie zasługuje:
1. Sławomir Peszko - nikt chyba nie tęskni za Zającem gdy ten jest na prawej flance ;) Od 1 do 90 min biegał i pracował na 100% Niesamowita wytrzymalość - będą z niego wielkie korzyści

2. Luis Henriquez - Panamczyk był nie do sforsowania na lewej obronie, często włączał się w akacje na skrzydle wspomagając Bandrowskiego

3. Rafał Murawski - solidnie zaprezentował się na środku pola, dobrze rozgrywał piłkę i bardzo ładna bramka ;)

4. Manuel Arboleda - nie rozczarował - jest w równie zajebistej formie jak w Zagłębiu Lubin, dobrze wybijał wysokie podania do azerskiego napastnika

5. Reszta team-u, która pokazała, że są w dobrej formie

Oczywiście na meczu byłem, kibice jak zwykle the best... PUCHAR JEST NASZ!!! 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sie 2008, 16:03

Legia z FK Moskwa powinna mimo wszystko sobie poradzić. Skoro gra tam nasz reprezentant( :shock: ) - Mariusz Jop to defensywa najwyzszych lotow raczej nie jest. Oczywiscie Legia musi zagrac zdecydowanie lepiej niz w dwumeczu z Homel, chyba łatwiejszym bylby tylko Debreczyn, wiec raczej losowanie na + dla Warszawiakow.

Nie znam za bardzo ekipy Grasshoppers, dostali sie przez Intertoto, wiec pewnei jakiegos przecietniaka juz na sowjej drodze pokonali, zreszta Intertoto wygrywaja naprawde dobre druzyny. Byli teoretycznie lepsze do wylosowania druzyny Slovan czy ta rumuńska ekipa, ale powinno być dobrze. Szkoda, ze obie ekipy graja pierwsze mecze u siebie.

Awatar użytkownika
Bundy
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bundy » 01 sie 2008, 17:02

Jarzinho pisze:dostali sie przez Intertoto

z tego co wiem strasznie się męczyli

FK Moskwa w lidze cieniuje, więc można wywnioskować, że Legia powinna z nimi pojechać, ale:

a)Homel tez słabo się spisuje w lidze, a jakoś Legia nie zagrała przednich zawodów
b)Puchary rządzą się swoimi prawami...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 sie 2008, 17:33

Bundy pisze:z tego co wiem strasznie się męczyli

A tego co Ja wiem to gładko sobie z kimś w trzeciej rundzie poradzili bodaj 3:0 i 1:0 wygrywali ... Myślę że obie ekipy maja szanse na awans ale Legia musi zagrać lepiej niż w pierwszej rundzie ... Lech jeśli zagra oba mecze jak ten na Bułgarskiej to powinno być dobrze zresztą ruszy liga więc to te jest jakiś plus ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 sie 2008, 19:41

Jasne, Zieńczuk nie został przez Ciebie wyśmiany.
Oczywiście że został ale jednocześnie było to stwierdzenie faktu.
piwus pisze:Nie wiem gdzie znalazłeś takich optymistów, którzy widzieliby go w składzie zamiast Krzynówka czy Smolarka. Borki, Tomaszewskie i inni pseudodziennikarze mogą sobie narzekać, ale to nie jest powód, by po każdym kiepskim występie jeździć po nim, że niby miał być tym "zbawieniem kadry".
No właśnie słysząc m.in. ekspertów wytykających błędy Leo a wśród nich brak tych i tych piłkarzy czułem że moją misją jest wyśmianie tych braków przy najbliższej okazji.
Może i niektórzy by się przydali ale awansować i tak byśmy nie awansowali.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 02 sie 2008, 0:36

Na razie obydwa zespoły w PUEFA, Lech i Legia, unikneły blamażu przechodząc do następnej rundy po meczach z "ogórkami" - teraz czas aby pokazać się z dobrej strony w Europie z silniejszymi przeciwnikami.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 14 sie 2008, 0:52

jutro wszyscy trzymamy kciuki za naszą Legię;] mam nadzieję na kożystny wynik chociaż wiem że nie będzie łatwo;] ale FK Moskwa nie jest w formie więc w tym wypatruję nadzieję na sukces;]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 776

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 14 sie 2008, 7:55

korzystny ... , Legia też nie jest w formie , więc nie będzie lekko. Z drugiej strony jednak L ma szansę coś podziałać jeśli zagra na 100% i z wyrachowaniem

Awatar użytkownika
Bobi_FCB
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobi_FCB » 14 sie 2008, 12:57

jeżeli legioniści dadzą dzisiaj z siebie 100% to jest szansa na przejśćie FK, która de facto zajmuje 12. miejsce w lidze. szkoleniowiec rosjan oleg błochin twierdził, że ta druzyna jest w trakcie budowy a tacy piłkarze jak Maxi Lopez, Pablo Barrientos nie są w formie. na dodatek w pierwszym składzie naujprawdopodobneij zagra Jop, który też jest bez formy - co zresztą udowodnił na euro.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 sie 2008, 18:59

Od tej kopaniny mogą oczy rozboleć ;/

Jednak jak grają ze sobą Polskie, Białoruskie, Rosyjskie (itd.) drużyny to ma to swój specyfik :?

póki co 0-0 do przerwy i chyba na tym się zakończy [']

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 sie 2008, 19:08

Twoje posty tez maja swoja specyfike - i rowneiz zakonczmy [']

Co ten Urban znowu robi, dlaczego zszedl Rybus skoro nalkiem neizle gral a Chinyama bez formy jak narazie

Tak jak kiedys pisalem gdy slysze FK Moskwa odrazu kojarzy mi sie X jak i underowe spotkanie :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 14 sie 2008, 19:36

Pytanie dnia: co to za mosiek komentuje i dlaczego wciaz domaga sie emeryta maxi lopeza na boisku? zal. dobrze ze przynajmniej dzwiek jest rowno...
zle sie oglada mecze Legii przy cichcych trybunach, pikniki cos tam pokrzykuja, ale generalnie atmosfera jak na sparingu. miklas i reszta powinni szybko uderzyc sie w piers bo klub bez kibicow to pomylka.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 sie 2008, 19:43

10 razy powtarzał, że w wieku 23 lat nie bał się wyjechać do Rosji :lol: Szkoda, że piłki nie komentuje Dębowski. Dzisiaj mecz w siatkę z Serbią komentował świetnie ;)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sie 2008, 19:52

emeryta maxi lopeza?

przeciez on ma 24 lata

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”