Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 60

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 30 maja 2009, 15:06

Panowie w Poznaniu na 2 godziny przed meczem leje jak wczoraj i ulewy mają się w najbliższym czasie nasilić, dojść mają burze :boje się: Dlaczego pisze w tym temacie? Bo liczyłem na to, że w Krakowie pogoda będzie taka jak teraz w Poznaniu. To mogłoby zwiększyć szanse Śląska na zwycięstwo, trudne warunki uniemożliwiłyby granie Wisły swojej piłki w takim stopni jak podczas dobrej pogody.
W Krakowie podobno padało ale kilka godzin temu :(

"Uwielbiam" taką pogodę, mam nadzieje, że Lechici nie ulegną pogodzie i zdobędą 3 pkt aby godnie podziękować kibicom i pożegnać (?) Smudę...
Czas ruszać w ulewe :cry:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 maja 2009, 15:12

A propo Smudy. Dla mnie Zarzad Lecha pokazal swoja malostkowosc i wiare w druzyne. Widac ze od dluzszego czasu nie wierzyli w swoja druzyne skoro szulali nastepcy Smudy. A jak wiadomo Smuda=mistrz=nowy kontrakt.
PS; W Warszawie wyszlo slonce...moze weekend nie bedzie stracony :D

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 30 maja 2009, 15:22

Bienias pisze:Widac ze od dluzszego czasu nie wierzyli w swoja druzyne skoro szulali nastepcy Smudy.
Skoro komuś się kończy kontrakt to należy szukać następcy w razie czego... przecież Smuda nie musi podpisać nowej umowy. Smuda miał 3 lata i nie zdobył (?) mistrza. Za dużo czytasz swojego onetu bo wątpie aby np Probież czy Ulatowski zastąpili Smude... Zieliński może...ale to gdybanie prasy i tyle w temacie.
Zresztą Franek w tym sezonie dużo osiągnął... ale może zabraknąć najważniejszego - mistrza, tym bardziej w takim sezonie. Zdobycie PP i bardzo dobra gra w pucharach europejskich to zawsze coś...
Plusy i minusy Smudy jeszcze omówię potem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 maja 2009, 15:38

nie wiem co pisza na onecie bo nie bylem na tym portalu od kilkunastu miesiecy. Wiem co pisza na sporcie i w gw.
A kontrakt mu sie konczy....jezeli tak samo postepuje sie z zawodnika jak z trenerem to dziekuje za takiego pracodawce.
Smuda nie musi ale chcial jak sam mowil wiec nie wiem czemu watpisz w checi pozostania Smudy tym bardziej ze Prezes i sam trener mowili ze w przypadku wygrania ligi kontrakt zostanie odnowiony a w przeciwnym wypadku kontrakt nie zostanie przedluzony. Wiec logiczna teza jest ze Zarzad Lecha od dluzszego czasu nie wierzy w swoja ekipe.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 maja 2009, 15:52

MENDEZ pisze:Skoro komuś się kończy kontrakt to należy szukać następcy w razie czego...
Jak kochasz dziewczynę i chcesz się jej oświadczyć to w obawie że może powiedzieć 'nie' na wszelki wypadek rozglądasz się za nową kandydatką? :lol:
Jak powie 'tak' - przedłużacie 'umowę', 'nie' oznacza zerwanie 'kontraktu'.

Dla mnie powinni wszystko utrzymac w tajemnicy do czasu zakończenia sezonu a teraz wszyscy w Lechu mogą czuć niesmak. Za dużo się mówi co będzie 'jutro' zamiast skupić się na 'dziś'. Wszak sezon jeszcze się nie skończył ...a skoro jeszcze się nie skończył a już tu jestem to chciałbym pogratulować Wiśle tytułu :lol:
Piwus można liczyć że Wisła wzmocni się na tyle by zagrać w LM? Ze obecną siły Wisły szczerze w to wątpię.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 maja 2009, 15:53

Kontrakt Smudy miał być omawiany dopiero w kwietniu- maju. Tak było, wcześniej napewno nie było szukania nowego trenera. Już po pierwszej rozmowie o nowym kontrakcie, było mozna dojsc do wniosku, że nie zostanie on przedłuzony bo:
- Smuda nie wykonał tego co było nakreślone przy podpisywaniu kontraktu
- Kasa jaka zarzadał podobno jest sporo za wysoka i nie ma mowy, żeby takie warnuki były spełnione, nawet w przypadku zdobycia mistrzostwa
- Brak było dobrej współpracy od poczatku na lini Smuda władze Lecha.
- Tak jak JW dlaczego tyle tysiecy ojro siedzi na ławie, skoro Smuda chciał tych zawodnikow.

Smuda zrobił z Lecha świetna maszynke, ale sam sie gubił momentami. Nie znajduje uzasadnienia remisów w Poznaniu z Arka, LKS'em Ruchem. Cos takiego nie powinno miec miejsca.
Zieliński jesli będzie prowadził Lecha i wprowadzi taki system jak w końcowce w Polonii to rundy nie wytrzyma.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 30 maja 2009, 16:01

Ktoś coś tam pisał że ma nadzieje że w Krakowie leje :lol: W Krakowie jest słoneczko i idealna pododa na fiestę :) Zdupcam na stadion...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 maja 2009, 19:01

O Lech znowu za Legia. ile to juz lat? :lol: Gratulacje dla Wisly. Zasluzenie obroniony tytul.
No i mamy 2 kroli strzelcow, chcialoby sie powiedziec a jednak.

Spada Gornik oraz Cracovia. Arka rzutem na tasme obronila sie i zagra w barazach

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 maja 2009, 19:02

Byl sobie Gornik ... :P
paradoks.. biedny Gornik jak mysz koscielna psim swedem utrzymywal sie w lidze... teraz kasy po peczki i z hukiem leci

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 maja 2009, 19:08

Szkoda dużych firm które spadły . Lech jak to ma w zwyczaju skrewił końcówkę i zaprzepaścił szanse na vice a Cracovii i tak nie pomógł . Co do Legii i pucharów to bardzo sobie życzę , by nie skończyło się na Fk Moskwa .
Więc nasz pucharowy zestaw to same ekipy z dużych miast . 2 stołeczne , Wisła i Leszek . Zobaczymy co pokarzą

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 maja 2009, 19:29

Zgodnie z oczekiwaniami Wisła nie wypuściła tytułu z rąk. Tym samym na fotelu mistrzowskim mamy status quo. W XXI wieku tytuł Wisła zdobyła sześć razy, Legia dwa i raz tylko mieliśmy odstępstwo w postaci Zagłębia Lubin. Trochę to już nudne.
Za to jest odmiana na dole tabeli. Górnik Zabrze grał w końcu w Ekstraklasie nieprzerwanie od 1979 roku, a tymczasem musi przełknąć gorycz spadku w najmniej oczekiwanym sezonie, kiedy to klub znalazł bogatego sponsora i miał powoli robić zamieszanie w czubie tabeli. To zrobi tylko klasę rozgrywkową niżej. Ciekawe jak zaowocuje to dla klubu w sprawach personalnych. Ligę opuszcza też Cracovia, a przecież jeszcze w zeszłym roku zajęli przyzwoitą, siódmą lokatę. W piątek okaże się z kim zagra w barażach Arka Gdynia. Woleliby chyba zmierzyć się z Podbeskidziem, a nie z Koroną, ale z kimkolwiek nie zagra łatwo nie będzie bo baraże są przecież takimi spotkaniami, w których nogi nikt nie odstawi.

Co pokażą w Lidze Europejskiej polskie zespoły zależy teraz od ruchów transferowych w tych drużynach. Polonia i Legia potrzebują dość sporych wzmocnień. Ciekawi mnie jak w takiej sytuacji zachowa się właściciel "Czarnych Koszul". Bo na Łazienkowskiej to jak zwykle będzie dupa, a nie transfery.
Wisła w Lidze Mistrzów też wiele nie zdziała obecnym składem. Ale przy nowej formule eliminacji, być może przy odpowiednich wzmocnieniach w końcu dostanie się do elity. Lech kadrę na puchary ma nawet odpowiednią. Wystarczy tylko utrzymać skład i dokonać kilku uzupełnień.

Gratulacje dla Wisły za zdobycie mistrzowskiego tytułu!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 maja 2009, 23:24

Mam cholerną nadzieję, że w Górniku ktoś odpowie za to, co zrobiono z tak wielkim klubem. Od kilku lat walczył o utrzymanie, ludzie interesujący się piłką z mojego pokolenia i tak uznali to za policzek, ale to, co się stało w tym sezonie, to coś strasznego. Tak musi dojść do katharsis.

Pociechą dla Zabrza może być fakt, że "kibice" kolejny raz, po wspaniałym akcie miłości w trakcie jednego z treningów, pokazali znów "klasę" po meczu, wylewnie okazując uczucia i przywiązanie do piłkarzy i klubu. Oby tak dalej, oby więcej takich wiernych fanów!
A z polskiej piłki nie zostanie kamień na kamieniu.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 maja 2009, 0:15

paku pisze:piwus, skąd jesteś?
Kraków:).
MENDEZ pisze:Dlaczego pisze w tym temacie? Bo liczyłem na to, że w Krakowie pogoda będzie taka jak teraz w Poznaniu
Po burzy słońce wychoodzi zza chmur i nad Krakowem zaświeci znów, o jednym marz o jednym wciąż śnię... i piękny sen trwa dalej! Nie przegrała Wisła w rundzie wiosennej, Brożek obronił tytuł, co nie zdarzyło się od trzydziestu lat, ostatni był Kazek Kmiecik (przypadkowo Wisła Kraków) i jest mistrz. Coś pięknego, bałem się tego meczu jak cholera, ale Reymonta to jest magiczne miejsce, ten mistrz mi najlepiej smakował w mojej krótkiej historri kibicowania, nie pamiętam tak ciężkiego mistrza, zdobytego na przekór wszystkim, do końca deptających rywali, walki z własnymi słabosciami. Brak mi będzie wrzutek Zieńczuka, przy mizernej ofensywie lepiej byłby, żeby został, oby został Sobol i Brożek jeszcze na pół roku :).I jest też idealnatabela, wiślacka:p. Lechia utrzymana, Paski spadają gdzie ich miejsce, Arka baraże, Lech ośmieszony (oddawać za kupon!). A miało by.ć ciężko z trzecim miejscem :lol:.

Szacunek dla tego pana, jeszcze nie widziałem by ktoś siedział na głowie Adasia :lol::
Obrazek

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 31 maja 2009, 1:12

piwus pisze:Szacunek dla tego pana, jeszcze nie widziałem by ktoś siedział na głowie Adasia :lol::
Obrazek
Rzeźnik w swoim rodzaju. Jak patrzyłem jak on tam wchodzi pomyślałem że będzie miał lipę bo chłop spadnie i się zabije, a tu proszę wytrzymał, i machał flagą w dodatku :D
Mistrz Mistrz nasz TS!
Szacunek dla Baszcza i Zienia :beer:

"A teraz idziemy na jednego, a teraz idziemy wódkę pić!"

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 31 maja 2009, 1:23

Gratuluje Mistrza . Mam tylko nadzieje że w przyszłym roku już tak nie będziecie machać :D a tytuł wróci do poznania . Sezon bardzo emocjonujący . Liczę na podobny za rok ale z happy endem dla nas . Teraz zobaczymy jak nasze kluby się wzmocnią by godnie reprezentować kraj . Z pucharami w tym roku wiąże niemałe nadzieje na awans Polaków w rankingu uefa . Poprzedni rok głównie za sprawa Lecha ( bodajże 72 % pkt wszystkich polskich drużyn ) był naprawdę niezły . Wypada tą formę podtrzymać . pozdro

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”