FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 592

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 kwie 2008, 20:27

Schalke 04:
Neuer, Westermann, Kobiashvili, Bordon, Ernst, Asamoah, Rafinha, Halil Altintop, Krstajic, Kuranyi, Pander

FC Barcelona:
Valdés, Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal, Yaya Toure, Xavi, Iniesta, Henry, Eto'o, Bojan

Jestem cholernie ciekawy tego jak sie dzisiaj zaprezentujemy. Presja jest duza, morale niskie, w Schalke mowia, ze to najwazniejszy dla nich mecz w historii, gracze beda gryzc trawe.

Dzisiaj nie zdziwi mnie ani porazka, ani zwyciestwo naszego zespolu. Wszystko moze sie zdarzyc.

Visca!

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 kwie 2008, 21:37

Schalke samo sobie komplikuje sprawę. Barca nie gra tak dobrze, żeby Schalke nie mogło nic zdziałać. Brakuje rozegrania w środku. Powinien wejść Grossmuller :wink:
Widać było, że gracze Schalke wyszli trochę zestrachani i dopiero po bramce częściowo się obudzili. Mam nadzieję, ze w drugiej połowie zagrają w końcu jak potrafią. Może coś po rogu strzelą :wink: stałe fragmenty to ich siła :wink:

Bramką po części bym obarczył Neuera, bo źle zrobił chcąc złapać piłkę. Lepiej było wybić ją na róg. Barca i tak przy rogach jest słaba :P

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 kwie 2008, 21:41

Wygrywa ale wynik jest lepszy niż gra. Początek mieliśmy niezły bramka Bojana a później było co raz gorzej. Remis byłby sprawiedliwszym wynikiem ale cóż. Mam nadzieje że w drugiej połowie zagramy lepiej niż ostatnio z Betisem :|

Bojan znowu bramka :) gościu jest niesamowity. Strzelił pierwszą bramkę w CL ale chyba nie został najmłodszym strzelcem tych rozgrywek ?

Henry oprócz asysty do Bojana gra totalną padakę. Co jest do niego podanie to traci piłkę ehhh. Chciałbym zobaczyć jego statystyki w tej pierwszej połowie spotkania.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2008, 21:44 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 01 kwie 2008, 21:42

Akarin pisze:stałe fragmenty to ich siła
I słabość Barcelony. Właśnie tego elementu w wykonaniu Schalke boję się najbardziej.
Ogólnie gramy nawet nieźle, szybko strzeliliśmy bramkę i teraz staramy się kontrolować spotkanie. Jeśliby udałoby się jeszcze coś dołożyć i nie stracić to będzie świetnie, jeśli uda się utrzymać ten rezultat - to też nienajgorzej. Mało widoczni Eto'o i Henryk, może w drugiej połowie się poprawią. Obrona nawet daje radę, chyba powrót Milito pomógł - tylko tych stałych fragmentów się boję. Tyle na gorąco, pewnie po meczu coś jeszcze napiszę.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 kwie 2008, 21:46

Nie gramy swietnie, chociaz akcje stworzylismy duzo grozniejsze niz Schalke.

Przy kazdym stalym fragmencie mam niezlego stresa. Czuje, ze Schalke cos strzeli po przerwie, mam nadzieje, ze my tez.

Eto`o na skrzydle sie marnuje, nikt tak u nas nie wychodzi do pilek za obrone jak on.

Henry rzeczywiscie bardzo slabo. Same straty i chyba najwiecej fauli u nas. Ale zdazylem sie juz przyzwyczaic.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 kwie 2008, 22:26

Powinien być karny za faul Abidala na Westermannie w 81 minucie. Sędzia oczywiście nie zauważył.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 kwie 2008, 22:27

Ja tez nie zauwazylem, jakosc mam slaba widocznie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 kwie 2008, 22:30

W mojej jakości widać jak Abidal popchnął Wersermanna przed tym jak on uderzył piłkę głową :wink:
Co nie zmiania faktu, że już jest po sytuacji i można sobie tylko gdybać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 kwie 2008, 22:36

Tragedia.

Druga polowa bardzo podobna do tej z Betisem - dzieci we mgle.

Szkoda gadac. Wynik duzo lepszy niz gra.

Moze jednak lepiej odpasc z Schalke, bo z taka gra to nie mamy co jechac na polfinaly.

Visca!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 kwie 2008, 22:38

Moj plan sie spelnia. Wygranie na wyjezdzie i to z zerem na tylach do bardzo dobry wynik. Mam nadzieje ze rewanz bedzie tylko formalnoscia tym bardziej ze Schalke nie pokazalao jakiegos porywajacego futbolu

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 kwie 2008, 22:39

Schalke może sobie tylko zawdzięczać, że nie wygrali tego meczu. Dobrze, że na rewanż wraca Jones, to uporządkuje pomoc. Być może uda się również doprowadzić Rakitica do stanu grywalności. Jeśli tak Barca zagra w rewanżu jak dzisiaj to mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, ze Schalke może dalej powalczyć. I być może im to sie uda. Tylko należy uporządkować środek, bo Kobiaszwili z Ernstem dzisiaj niemal zero rozegrania.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 kwie 2008, 22:39

W drugiej połowie Schalke zmiażdżyło Barcę we wszystkich aspektach, szkoda że nie udało się strzelić bramki, ale i tak w Hiszpanii pewnie rozstrzygnie się na korzyść Blaugrany.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 01 kwie 2008, 23:08

Dzisiaj Barcelona była bardzo słaba, a Schalke samo sobie zawdzięcza porażkę bo stwarzali sytuację, ale co z tego jak ich nie wykorzystali? A i sędzia też miał udział przy zwycięstwie Barcelony. Dla mnie ewidentny faul w polu karnym Zambro na graczu 04

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 01 kwie 2008, 23:11

el Crack pisze:A i sędzia też miał udział przy zwycięstwie Barcelony
"Farsa kradnie" :?:

Słaby meczyk to był w wykonaniu Barcelony. Do pierwszej bramki wszystko wyglądało bardzo dobrze. Potem dno :) Henry tragicznie. Powinien być remis albo porażka, ale cóż szczęście sprzyja lepszym :lol:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 01 kwie 2008, 23:12

"Farsa kradnie" Question

Można tak to brutalnie nazwać, jak wolisz. Dodam jeszcze, że wygrali po żenującym błędzie Neuera i statystom z obrony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”