Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 593

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 lip 2011, 14:40

Pewnie Wenger już o tym usłyszał i oczy mu się zaświeciły na wieść o zawodniku do wzięcia za friko :P Swoją drogą ciekawe czy znajdzie się odważny żeby zakontraktować piłkarza po takich perturbacjach zdrowotnych :think:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 lip 2011, 16:50

Co raz głośniej o Sneijderze. Inter naciska podobno na szybkie załatwienie sprawy, a na OT nikt nie ukrywa, że to główny cel. Patrząc na strony MU w Polsce można pomyśleć, że dzielą nas godziny-dzień od potwierdzenia transferu ;)

Szczególnie kiedy Inter kupił już Alvareza.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 lip 2011, 17:00

czarny_samael pisze:Co raz głośniej o Sneijderze. Inter naciska podobno na szybkie załatwienie sprawy, a na OT nikt nie ukrywa, że to główny cel. Patrząc na strony MU w Polsce można pomyśleć, że dzielą nas godziny-dzień od potwierdzenia transferu ;)

Szczególnie kiedy Inter kupił już Alvareza.
Hehe dobre.

Alvarez to zawodnik linii ataku (przynajmniej ja do nich zaliczam skrzydlowych, a Argentynczyk proawdopodobnie jest szykowany na ta pozycje) Zreszta to jakas inwestycja w przyszlosc, a nie nastepca pierwszoplanowej gwiazdy.

Z tym "naciskaniem na szybkie zalatwienie sprawy" czy "dzielacymi godzinami" to juz totalny kosmos.

Ja tam widzialem, ze jedynymi zrodlami newsow o Sneijderze to jakis Sun czy inne Daily costam.

To nie znaczy, ze wykluczam calkowicie mozliwosc transferu bo przy odpowiedniej wysokiej ofercie MM sie skusi, ale bynajmniej nic na ten moment na takowy transfer nie wskazuje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 17:08

Maciek (interista) pisze:ale bynajmniej nic na ten moment na takowy transfer nie wskazuje.
właśnie, jesli chodzi o takich piłkarzy, to negocjacje się ciągną tygodniami, a tu jeden news i już dzień do transferu ?
Ja tam jestem za tym, żeby Wesley został w Interze :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 lip 2011, 18:23

Oczywiscie poki co to zwykla plota i jesli Ferguson nie bedzie bardzo zdeterminowany zeby wylozyc wielka kase to Sneijder zostanie w Mediolanie. Modric nam przepadl, po tym co robi i mowi nie ma watpliwosci, ze do United nie trafi, szkoda. Jest jeszcze Nasri i na dniach powinno sie rozstrzygnac na kogo polujemy. IMO Ferguson bedzie chcial zalatwic transfer srodkowego pomocnika na dniach bo 11 lipca lecimy na tournee i dotychczasowe ruchy pokazuja, ze chcialby miec na ten okres kompletna kadre.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 18:54

Nie wierzę, że Wenger odda Samira United. Jak już się Samir uprze i Wenger będzie chciał zarobić (bo za rok to już mógłby sobie sam iść do United) to sprzeda go do City. Oni zapłacą więcej i coby nie mówić są słabsi od United, więc wzmocnienie ich nie byłoby tak głupie jak wzmacnianie United.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lip 2011, 20:21

Ja tam w Samira nie wierze ale ciekawe rzeczy Fieldy mówisz :P Samir będzie chcia do Utd a Wener mu pozwoli odejsc tylko do City? W jego sytuacji(rok kontrakt) nie macie pola manewru, jesli MU rzeczywiscie wyłozy 20 mln funtów a Samir zechce odejsc do nas to co możecie zrobić? Raczej wezniecie kase bo po co trzymać gracza ktory nie chce u Was grać i za rok odejdzie za friko.Gdyby miał 2 lata....ok rozumiem ale on ma rok ważny kontrakt, ok City oferuje mniej ale takie są prawa rynku,jeśli Samir się okresli gdzie chce grać Wenger może mieć mało do gadania.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 lip 2011, 20:24

Na tym sprzedawaniu wszystkich do City, bo gorsze, wyjdą kiedyś kluby tak, że gdy Szejkowie zatrudnią świetnego trenera, to będą nie do pokonania, jak wykupią już wszystkich najlepszych piłkarzy, którzy za wszelką cenę chcą odchodzić z klubów. Możecie sami stworzyć potwora, fieldy :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 20:56

No własnie w tym sęk, że pole manewru jest bardzo, ale to bardzo ograniczone. Pytanie tylko, czy zarządowi aż tak zależy na kasie, by oddać Samira nawet do United tylko dlatego, że dadzą 20 mln. Kilka tygodni temu Wenger mówił o Nasrim i zastrzegł, że Samira do United nie sprzeda. Jeśli United kupią kogoś do środka (Sneijder, Modric, ktokolwiek, kto mógłby przez kilka lat panować w pomocy) to Wenger może się uprzeć i go zostawić ryzykując, ze go straci za rok za darmo, bo wtedy do United już pewno nie pójdzie (bo będę mieli Luke, czy Wesleya, czy kogo tam wolicie) :lol: No ale znów kasy za niego nie będzie. Dlatego myślę, że klub wybierze kasę i wzmocnienie słabszego rywala, czyli będzie chciał go sprzedać do City.

Nie wiem, czy City daje mniej niż United. Podejrzewam, że jednak City daje więcej, a nawet jeśli dają tyle samo, to Wenger może przyjąć tylko ofertę City. Nasri by na to pewnie poszedł, bo i zarobki zapewne w City dostałby największe. Pewne wydaje się tylko to, że Samir chce odejść, a skoro tak, to najlepiej jakby się zgłosił jakiś Milan, albo Inter (po oddaniu Wesleya, o ile to wchodzi w grę w ogóle). Real wypada raczej, bo mają już Sahina, Altintopa, czy Coentrao, który też przecież w pomocy grać może. Się rozpisałem i straciłem główny wątek :P

Problemem jest nie tylko Samir, bo za 2 lata wygasa także umowa Robina, czy Theo. Jak ich nie przedłużą już teraz, to za rok mamy powtórkę z obecnego lata z Samirem i Clichym. Będą chcieli odejść i cena będzie mała.

Edit: Levy powiedział po spotkaniu z Modricem, że ten zrozumiał iż nie zostanie sprzedany.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lip 2011, 21:21

Tylko Nasri może chcic grac w najlepszym klubie europy(po Barcelonie) który się wzmacnia.Nie wiem czy liga Włoska jest atrakcyjna obecnie i Nasri zechce opuszczać najlepszą lige świata. Musisz zrozumieć Fieldy że wszystko(prawie :P ) zależy od Samira.
Oczywiscie mój błąd City da dużo wiecej od MU.

Brown na testach w Sunderlandzie. :roll:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 lip 2011, 21:27

Nasri nam nie pasuje do koncepcji to raz. Dwa, ze City z latwoscia moze nas przebic jesli bysmy zlozyli oferte i zaoferowac Samirowi duzo wyzszy kontrakt. Trzy, ze Wenger nie bedzie chcial oddac Francuza do United a ciezko mi sobie wyobrazic zeby Nasri byl zdeterminowany zeby odejsc tylko i wylacznie do MU, tym bardziej, ze dzis pojawily sie plotki o tym, ze Chelsea sie wlaczyla do wyscigu. Podsumowujac, caly czas nie jestem w stanie uwierzyc w ten transfer.

Inna kwestia, ze nie rozumiem determinacji Wengera zeby nie oddawac Nasriego wlasnie do United. W tym roku City juz wyprzedzili Arsenal, Spurs prawdopodobnie utrzymaja sklad, Liverpool sie zbroi. Ja wiem, ze co roku mowi sie to samo, ze Arsenal bedzie mial ciezko w walce o LM a oni i tak sie kwalifikuja ale w tym roku w perspektywie straty liderow to City na ten moment wydaje sie byc dla nich bezposrednim rywalem w walce o LM a nie United.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 lip 2011, 22:15

Maciek (internista)
Alvarez to zawodnik linii ataku (przynajmniej ja do nich zaliczam skrzydlowych, a Argentynczyk proawdopodobnie jest szykowany na ta pozycje) Zreszta to jakas inwestycja w przyszlosc, a nie nastepca pierwszoplanowej gwiazdy.
Nie widziałem go w akcji, więc odwołuję się do różnych wypowiedzi, choćby jego byłego trenera.
Z tym "naciskaniem na szybkie zalatwienie sprawy" czy "dzielacymi godzinami" to juz totalny kosmos.
To nie jest moja opinia, tylko odczucie czytając ww strony. Tam się już czeka na oficjalne potwierdzenie, szczególnie po tym jak ktoś w Anglii rzucił hasło, że w tym tygodniu 2 zawodników ma przejść testy medyczne.

Poza tym, brak Modricia w CFC to bardzo zła widomość, bo znowu będą nam się wtrącać...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 23:24

Times podaje, że United złożyli ofertę za Samira. 20 mln funtów. Ponoć złożyli ją już 1,5 tygodnia temu i jutro Samir ma powiedzieć Wengerowi, ze chce odejść. Na moje Wenger ponownie oświadczy, że Samira do United nie sprzeda ..

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 06 lip 2011, 23:29

fieldy nawet nie masz pojecia jak bardzo chciałbym widziec samira w mediolanie :rydzyk: :love: :jupi: :pijemy: nawet kosztem gesi badz hamsika. druga sprawa to jak bardzo prawdopodobne wydaje sie zaintersowanie z naszej strony ? :pray: united niech cisnie po sneijdera do interu i cały mediolan bedzie szczesliwy :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lip 2011, 23:43

Mam nadzieje ze Samir jutro powie ze zostaje i będzie koniec sagi.
Na początku myslalem ze to gra prasy po wywiadze Pata,teraz widze ze chyba cos musi byc na rzeczy z Nasrim.Nie wiem jaki plan ma SAF ale znajac go 2 porazka z barca go troche zdenerwowala i chyba chce zaszaleć,media podaja ze będzie miał cholernie duzo kasy na transfery bo trzeba przyznac ze ostatnio mało kupowalismy. Z Sneiderem jest taka sprawa że jego trudno wyrwać z Interu, chciałby ogromnego kontraktu a Inter sobie zawoła ok 40 mln funtów jak nic.
Nie wiem co planuje SAF,wiem tyle że po odejsciu Scholsa,OH(ciagle sie łudzono ze bedzie grał) potrzebujemy graczy do srodka pola.Obrona cholernie mocno obsadzona,bramka tez,napastników aż za dużo,skrzydła niesamowicie mocne,tylko środek pomocy.....tutaj trzeba conajmniej 2 transferów.

Odchodzi Wes za 4 mln do Sunderlandu, kolejny będzie Oshea, Gibson też ma odejsc....kolejnym pewnie będzie Obertan i Diouf,nie wiadomo co z Machedą.Wellbeck pewnie zostanie wypozyczony do innego klubu,nie wiadomo co z Evansem.Jak widac SAF chce zrobic małą rewolucje,chyba porażka z Barca zadziałała na jego ego i chce jej rzucic wyzwanie tak jak kiedyś Liverpoolowi. :twisted:

SKy podało że Nasrim interesuje sie Chelsea....czasami mam wrażenie ze jakby prasa napisala ze MU interesuje się Manu z Legi to jutro City z Chelsea składaką za niego oferte.....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”