Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 594

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 lip 2011, 17:49

Qaski pisze:Juve gra tak jak rok temu. Obrona jak na razie ok,(boki) Pirlo też nieźle, reszta żenująco. Pazienza dobrze, że jest tylko rezerwowym.
Nie ma co przywiązywać wagi do tego meczu, mecz był wieczorem, a w południe piłkarze trenowali i to było widać w grze, że piłkarze Sportingu byli świeżsi.

Awatar użytkownika
Qaski
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qaski » 24 lip 2011, 18:22

W sumie racja, ale nie ma co naszych usprawiedliwiać :P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 lip 2011, 19:33

Marcinhp pisze:Conte hołduje ofensywnemu sposobowi gry, nawet trenując Atalante tracił horrendalną ilość goli i to wbrew predyspozycjom drużyny. Inna sprawa, że to sam Conte powołał się na Barcelone, twierdząc swego czasu, że grają pięcioma graczami, którzy bronić nie umieją - dając do zrozumienia, że Juventus też może tak grać.
Conte chyba ostatni mecz Barcy to za czasów za Rijkaarda oglądał :lol:
Wtedy się dość czesto Barca grała radosny football w defensywie, Ronaldinho był w zasadzie zwolniony do gry w defensywie i nieraz było zabawnie.
Ale jeśli mówił o Barcy Guardiolii to... obym się mylił, ale niezłego fachowca zatrudniliście :roll:

A wymienił którzy to gracze Barcy nie potrafią bronic, albo chociaż definiował co znaczy według niego "umieć bronić' ?

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 24 lip 2011, 21:55

to... obym się mylił, ale niezłego fachowca zatrudniliście
Taki sam jak wasz, tylko wasz treneiro odziedziczył bardzo dobry skład :roll:
Co do sparingu ze Sportingiem podobno nie wyglądało to najlepiej, ale pod uwagę można wziąć to że to pierwszy poważniejszy nasz rywal w sparingu w dodatku Portugalczycy przygotowują się do CL i są w końcowej fazie przygotowań do sezonu. Bramka Alexa oczywiście pięknej urody liczę na to, że z czasem wszystko zacznie mieć ręce i nogi, dzięki czemu dobrze wejdziemy w sezon.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 24 lip 2011, 22:05

A spuścizna w postaci burdelu Rijkaarda to co ?

Generalnie sam mecz ze Sportingiem to wynik gorszy niż gra, niemniej nie to się liczy, na pewno nie graliśmy w iście Katalońskim stylu, a nawet nie próbowaliśmy :lol:
A wymienił którzy to gracze Barcy nie potrafią bronic, albo chociaż definiował co znaczy według niego "umieć bronić' ?
Chyba nie, czytałem to dość dawno, bodaj na goal.com. Jak znajdę to wrzucę link...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 lip 2011, 22:12

Dla mnie Conte póki co jest sporą niewiadomą, jeśli chodzi o warsztat. Plotki o Vuciniciu jako skrzydłowym, gadanie o jakimś 4-2-4, stawianie Marchisio na lewej pomocy... I w tym kontekście najbardziej mnie jednak niepokoi Vidal. Niepokoi mnie bo go nie znam, a prasowe doniesienia pokazują, że Conte ma w sobie coś z 12-latka grającego w FIFĘ... Przy Pirlo, aby ten spokojnie mógł skoncentrować się na rozegraniu, w systemie z dwójką pomocników musi grać tytan gry defensywnej, bo inaczej będzie to wyglądało tak jak wczoraj - przeciwnik zdominuje grę w środku pola, a nasi napastnicy nie będą otrzymywali piłek. Oby Vidal okazał się wystarczająco pracowity i skuteczny.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 lip 2011, 11:15

Kurcze wydaje mi sie, ze wszelkie dywagacje o 'Barcelonskiej' grze sa kapletnie poronionym pomyslem...

1) Po pierwsze ten system opiera sie na doskonalym zgraniu zespolu i pojedynczych zawodnikow - tego nie dalby rady osiagnac nawet Mourinho w sytuacji kiedy w ciagu dwuch lat wymieniany jest caly sklad...
2) Brak odpowiednich zawodnikow i nie mowie tutaj o brakach w obronie. Nie ma zawodnikow ofensywnych, ktorzy byliby na tyle dynamiczni i ruchliwi, zeby w takim systemie funkcjonowac... Toni, Iaquinta odpadaja w przedbiegach, Matri chyba tez niezbyt pasuje.
3) Faktycznie moznaby przerobic ten system i zastapic dwuch z trzech napastnikow skrzydlowymi (wtedy moznaby wykorzystac Krasica, bo w systemie stricte barcelonskim jest to pilkarz zbedny) i oprzec gra na probie zdominowania srodka i atakach po skrzydlach. Wtedy trzech pomocnikow w srodku, dwuch skrzydlowych i jeden wysuniety napastnik... tylko wtedy znowu jest tylko jedno miejsce dla napastnika (a przydalyby sie dwa) wiec moze dwuch pomocnikow w srodku, dwuch krzydlowych, jeden cofniety napastnik i jeden wysuniety... tylko wtedy kwetia dominowania w srodku pola jest zagrozona...

Generalnie ciekawe jak to zamierza Conte poustawiac, bo jesli zechce grac ultraofensywnie i to juz w pierwszym sezonie z niezgrana ekipa to moze sie skonczyc niezla katastrofa...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 lip 2011, 11:52

Po pierwsze to Conte nigdy nie powiedział, że jego JUVE będzie grał 4-2-4. Te cyferki to wymysł mediów bardziej niż Conte.

Odniesienia do Barcelony Marcinhp'a nie bardzo rozumiem. Nie bardzo wiem na jakiej podstawie wyciągnąłeś wnioski, że będziemy grali po "barcelońsku". Tamta wypowiedź raczej odnosiła się do tego, że liczy się organizacja całego zespołu i jeśli wygląda to dobrze to nawet mając ofensywny skład można dobrze bronić. Przynajmniej ja wyciągnąłem takie wnioski.

Swoją drogą na razie to jest za wcześnie by coś o Conte i jego taktyce powiedzieć. Zobaczymy w trakcie sezonu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 lip 2011, 11:52

Po pierwsze to Conte nigdy nie powiedział, że jego JUVE będzie grał 4-2-4. Te cyferki to wymysł mediów bardziej niż Conte.

Odniesienia do Barcelony Marcinhp'a nie bardzo rozumiem. Nie bardzo wiem na jakiej podstawie wyciągnąłeś wnioski, że będziemy grali po "barcelońsku". Tamta wypowiedź raczej odnosiła się do tego, że liczy się organizacja całego zespołu i jeśli wygląda to dobrze to nawet mając ofensywny skład można dobrze bronić. Przynajmniej ja wyciągnąłem takie wnioski.

Swoją drogą na razie to jest za wcześnie by coś o Conte i jego taktyce powiedzieć. Zobaczymy w trakcie sezonu.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 lip 2011, 12:29

(L)oczkerson pisze:Po pierwsze to Conte nigdy nie powiedział, że jego JUVE będzie grał 4-2-4. Te cyferki to wymysł mediów bardziej niż Conte.
Wydaje mi się, że mówił, debilni pismacy mogą z Vucinicia robić pomocnika, ale na takie koromysło by nie wpadli. Tylko nie mogę znaleźć tego wywiadu...

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _conte.php - w tym nazywa swój system 4-2-4, choć przyznaje się, że to jednak tak naprawdę 4-4-2, ale wydaje mi się, że wcześniej była mowa o 4-2-4 jako "zajebistej nowości".

Emerald pisze:Brak odpowiednich zawodnikow i nie mowie tutaj o brakach w obronie. Nie ma zawodnikow ofensywnych, ktorzy byliby na tyle dynamiczni i ruchliwi, zeby w takim systemie funkcjonowac... Toni, Iaquinta odpadaja w przedbiegach, Matri chyba tez niezbyt pasuje.
Matri jak najbardziej by pasował... Dynamiczny, zwinny, ruchliwy, solidnie wyszkolony technicznie. Brakuje mu tylko... wielkiego nazwiska.
Emerald pisze:Faktycznie moznaby przerobic ten system i zastapic dwuch z trzech napastnikow skrzydlowymi (wtedy moznaby wykorzystac Krasica, bo w systemie stricte barcelonskim jest to pilkarz zbedny) i oprzec gra na probie zdominowania srodka i atakach po skrzydlach.Wtedy trzech pomocnikow w srodku, dwuch skrzydlowych i jeden wysuniety napastnik...
Żadna to przeróbka - zwykłe 4-5-1.
Emerald pisze:wiec moze dwuch pomocnikow w srodku, dwuch krzydlowych, jeden cofniety napastnik i jeden wysuniety...
A to zwyczajne 4-4-2.
Emerald pisze: Krasica
Krasicia
Emerald pisze:kapletnie [...] dwuch
Dyslektyk?
;)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 lip 2011, 12:42

10 pisze:Emerald napisał(a):
kapletnie [...] dwuch
Dyslektyk
Tak... a pracuje na angielskim systemie wiec mi nie podkresla bykow jak pisze po polsku :/ Natomiast literowka w nazwisku to juz chyba kwestia dosyc wzgledna (nie jestem pewien jak sie powinno odmieniac serbskie nazwiska :D)

Co do przerobek to ten system ktory okresliles jako 4-5-1 mozna tez nazwac 4-3-3, duzo zalezy tutaj od tego w jaki sposob ustawieni sa Ci skrzydlowi. No i co do 4-4-2 To wlasnie podalem dwa warianty, ktore moim zdaniem moglyby jakos w Juve dzialac... nie dopisalem co prawda, ze na miejscyu Conte zaczalbym sezon od bezpiecznego 4-4-2, z ofensywnymi skrzydlami.

Co do Matriego to nie napisalem, ze definitywnie sie nie nadaje bo nie ogladalem go na tyle zeby tak stwierdzic. W tych meczach co go widzialem robil na mnie raczej wrazenie zawodnika malo dynamicznego, zwinnego czy ruchliwego. Jesli faktycznie jest taki jak mowisz to sie nadaje :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 lip 2011, 12:51

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _conte.php - w tym nazywa swój system 4-2-4, choć przyznaje się, że to jednak tak naprawdę 4-4-2, ale wydaje mi się, że wcześniej była mowa o 4-2-4 jako "zajebistej nowości".
http://www.solojuve.com/oficjalny/conte ... hematy.php
Formacja to tylko cyfry, kluczowe jest natomiast jej zrozumienie. Normalnie to 4-4-2 z ofensywnymi skrzydłowymi, ale w praktyce nie ma to większego znaczenia."
Nie ma co gadać głupot gramy w 4-4-2 i tyle. Totthenham czy Man Utd potrafią grać zajebiście wysoko na skrzydłach i jakoś nikt nie pisze o ich ustawieniu 4-2-4.\

A tak przy okazji. Właśnie czytam, że na lewą pomoc ostatecznie możemy kupić Diego Perottiego z Sevilli. Wiem, że to fajny grajek jest, ale może by ktoś napisał coś więcej. No i co z Vargasem i Rossim, bo nie byłem w domu przez Week-end (Wesele, swoją drogą był na nim też Tomek Sokołowski) i plotki mi się mylą :lol:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 lip 2011, 13:22

(L)oczkerson pisze: Nie ma co gadać głupot gramy w 4-4-2 i tyle. Totthenham czy Man Utd potrafią grać zajebiście wysoko na skrzydłach i jakoś nikt nie pisze o ich ustawieniu 4-2-4.
No i ja też tak uważam, bardzo śmieszył mnie ten boom na dziwne nazewnictwo standardowego systemu... Ale trzeba się jakoś odciąć od DN.
;)

Perottiego nie kojarzę w ogóle, ale mam niepokojące przeczucie, że chcemy przyoszczędzić...

Który Sokołowski? Ten z Legii i Stomilu czy ten z Legii i Amiki?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 lip 2011, 13:24

Ten co zaczynał w Stomilu, a z Legii poszedł do Łęcznej. Tak ogólnie to wypatrzyła go panna z którą byłem :lol:
No, ale ona zawodowo kopie w piłę i na polskiej lidze zna się lepiej niż większość z tego forum :P

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 25 lip 2011, 15:45

Follow the new Juventus Primavera player, Pol Garcia (16, Defender, from Barcelona) >> @PGarcia4 . Welcome to @juventusfc !

Wychodzi na to że znowu talent z Barcelony został podebrany;d Ktoś zna? widział na jakimś meczu młodzików?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”