Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 595

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2010, 13:24

wskazuj sobie tym paluszkiem, jak czujesz taką potrzebę, ale jak będziesz łamał przy tym regulamin, to nie dziw się, ze dostaniesz ostrzeżenie i ewentualnie bana.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 wrz 2010, 13:25

Mazur , doskonale wiem , że w cenę produktu jest schowana cena za daną usługę (jaką jest transport) ale jeśli ty wierzysz , że ktoś podnosząc vat o 1% podniesie również ceny wszystkich produktów o 10% to się grubo mylisz. Zauważ , że koszt transportu to jakiś mały % ceny towaru. Nie jestem hurra optymistą na to , ze dobierają mi się do mojej kasy ale co zrobić jedynie wyemigrować i być mniejszością Polską w UK albo innym Eurolandzie.

Ok mówicie murzyni i arabowie to problem bo nie pracują bo na socjalu siedzą, ale pytanie z drugiej strony co w Polsce? Jak chcecie zachęcić młodych Polaków do posiadania dzieci , bo ja np osobiście chciałbym mieć troje ale wiem że mnie na to nie stać nawet jakbym na uszach stanął :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2010, 13:34

Nie tylko transport.Prąd,gaz i inne media - różne składniki kosztu wytworzenia danego towaru.To wszytko złoży się na cenę końcową,którą zapłacisz ty - bo marża na 100% pozostanie ta sama.
Fieldy - jeszcze raz - jak nazwiesz osobę,która cyklicznie,wręcz z uporem maniaka powtarza i szerzy nieprawdę tudzież półprawdy?Co więcej nie potrafi powiązać 2 faktów na krzyż,a jedyne co może zrobić to podeprzeć się równie idiotycznym tekstem,którego i tak nie rozumie (co wyszło przy innym temacie),bo jest napisany w języku,którego nie rozumie bez google translate (które jak wiadomo jest do dupy).To nie jest wycieczka osobista - to jest po prostu stwierdzenie faktu.A że o charakterze pejoratywnym?Dlatego nie polemizuję z WP.

BTW - cud,że Wilmore nie wyskoczył z tym http://wyborcza.pl/1,75968,8309488,Fakt ... sokie.html
w sprawie podatków :twisted:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 wrz 2010, 13:36

A tu znowu jakieś kłótnie. Przejdźcie sobie na PW albo gdzieś, a nie zaśmiecajcie forum hektolitrami wylewanego jadu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 wrz 2010, 13:37

Wilmore pisze:Nie spotkałem się z tym nigdy. Są jeszcze jakieś motywacje? Pytam z ciekawości, bo pierwsze słyszę o arabskim podłożu konfliktu. :wink:
Flamandom chodzi glownie o emigracje i 'kuroniowki'. W jednej i drugiej sprawie prym wioda Arabowie. Inne motywacje ? Jezyk i polityczne bzdety,ale troche dziwne jest,ze przez tyle lat nie bylo wiekszych problemow,a konflikt zaczal sie calkiem niedawno gdy Bruksela i jej okolice staly sie regionem w wiekszosci muzelmanskim.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2010, 13:43

Żeby się nie dać oszukać manipulacjom:
Ach, i skończcie pisać bzdury o islamizacji Europy. To bajka i nieprawda, znakomity przykład na manipulacje wprowadzane w mediach:
http://www.trystero.pl/archives/3100
Wpis faceta oparty jest na bardzo dobry artykuł z Wilson Quarterly (czasopisma W.W. International Center of Scholars), w którym publikują artykuły znakomici naukowcy, a samo centrum zrzesza śmietankę naukowców amerykańskich.
Trudno więc stawiać takie źródło jako mniej wiarygodne od społecznego przekonania, które nie ma żadnego odbicia w rzeczywistości - z oczywistych względów przestępstwo popełnione przez reprezentanta mniejszości jest bardziej nagłośnione, niż sto takich czynów rdzennych mieszkańców, stąd przekonanie, że grozi islamizacja Europie, co jest bzdurą.

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 16 wrz 2010, 13:44

Polecam blog tego pana na temat kultury islamskiej i religii pokoju i tolerancji. Moje zdanie na ten temat jest takie jak wiekszosci ludzi i kilku osób na tym forum. ABSOLUTNE "NIE" dla arabów z powodów ktore zostały juz tutaj przytoczone. W Europie powinien byc nakaz podpisania przez imigranta ze z chwila przekroczenia granicy danego kraju akceptuje kulture i obyczaje w nim panujace a jak sie nie podoba to WON. Koniec.
arabskie reminiscencje 1
arabskie reminiscencje 2
arabskie reminiscencje 3

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2010, 13:45

MazurXIII pisze:Fieldy - jeszcze raz - jak nazwiesz osobę
Nie będę z taką osobą dyskutował i się niepotrzebnie irytował. Mnie nie obchodzi co ty sobie o nim myślisz. Mnie obchodzi to co ty tu wypisujesz. I jak będziesz łamał regulamin, to będzie wp. I tyle.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 wrz 2010, 14:02

Dobrze w takim razie w jakiej kwocie odbije się to na końcowym użytkowniku o 10 zł miesięcznie - 20 myślę że nie więcej.
Pamiętajmy o tym , że Vaty to obciążenie dla użytkownika końcowego

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2010, 14:17

Fieldy - wieczny dylemat - napisać prawdę w oczy i dostać wp czy milczeć.Wiesz,w regulaminie stoi:
b) zabrania się pisania postów zawierających treści obraźliwe
Jeżeli danego przestępcę nazwiesz złodziejem - jest to obraźliwe,aczkolwiek zgodne z prawdą,nieprawdaż?
Wilmore pisze:Wpis faceta oparty jest na bardzo dobry artykuł z Wilson Quarterly (czasopisma W.W. International Center of Scholars), w którym publikują artykuły znakomici naukowcy, a samo centrum zrzesza śmietankę naukowców amerykańskich.
Ponownie podpierasz się tekstem,którego NIE ROZUMIESZ.Poczytaj sobie komentarze pod artykułem - praktycznie każda teza została obalona,a fakt,że 'naukowiec' określa stopień urodzeń na podstawie nadania imienia Mahomet chłopcom (bo muzułmanie przecież nie mają innych imion) skreśla fachowość tego tekstu na dzień dobry.I coś co do ciebie być może trafi - zakładając,że każdy ksiądz jest z natury altruistyczny i nadstawia drugi policzek (nakaz wiary) nie ma prawa występować w tym środowisku pedofilia.Widzisz analogię czym mam ci ją narysować ślaczkami?

Z takim typem ludzi jest pewien problem (mowa o maskotce tego forum)- próbują narzucić swój punkt widzenia innym,w demokracji może to i nawet im się udać (bo głośno krzyczą),ale ze skutkami tych idiotyzmów musisz radzić sobie ty czy ja.Już jeden taki eksperyment,z którym Wilmore sympatyzuje (komunizm) był przeprowadzony i dogorywa w różnych rejonach świata.Na papierze wyglądał wręcz kapitalnie.Z rzeczywistością natomiast musieli zmierzyć się zwykli ludzie.Natomiast polityka otwarcia na emigrantów (szczególnie odmiennych kulturowo i niechętnych asymilacji) jest błędna - Kosowo nikogo niczego nie nauczyło???

j1mmy - po pierwsze jest to MOJE 10 zł.Ciężko zarobione.Po drugie - żyj sobie za 100zł miesięcznie,ja mam do opłacenia rachunki,na utrzymaniu rodzinę.Sama podwyżka VAT może mnie miesięcznie kosztować dobre 200-300 zł.Na samym utrzymaniu.Rocznie około 3,5 k.Tyle dodatkowo mam oddać państwu,bo ktoś na górze spieprzył sprawę i postanowił sięgnąć do mojej kieszeni.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 wrz 2010, 14:44

Ok oddanie tej kasy nie jest fajne i to nie jest tak , że chętnie oddaje te pieniądze , ale co zrobić jak mus to mus. Przy czym nie podzielam zdania , ze podwyżka VATu nagle pogrąży nas w biedzie i po prostu moim zdaniem to prawie wcale nie będzie odczuwalne.
PS. Uważam że przeżycie za 2 minimalne krajowe to sukces ogromny a co dopiero za 100 zl :)
Nie mniej jednak ciężko mi powiedzieć skąd tyle ci wyszło dodatkowych kosztów miesięcznych poprzez podniesienie VAtu zapewne z paliwa...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 wrz 2010, 15:55

Bartbuks twoje dzielo "Sex, drugs & futbol, czyli Adrian Mutu" ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 wrz 2010, 16:07

Bienias pisze:Bartbuks twoje dzielo "Sex, drugs & futbol, czyli Adrian Mutu" ?
Pytasz czy moje? Poniekąd, a co?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 wrz 2010, 16:39

2 pytanka :)

1. Czy majac konto na unibet.com moge zalozyc drugie na bwin ?

2. Ktos sie orientuje moze czy bwin to dobry wybor ?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 wrz 2010, 16:40

1. Tak
2. Nie, ale mają najszerszą ofertę obok bet365 i unibetu (no i jeszcze tobet)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”