Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 596

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 lip 2011, 19:41

Jak by ktoś mi pokazał to zdjęcie to bym nie wiedział kto na nim jest bo jest podobny zupełnie do nikogo.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 lip 2011, 23:54

red85 pisze:Nie potrafię sobie przypomnieć żadnego zawodnika o podobnej skali talentu, któremu by u nas nie wyszło.
Rossi?

Zgadzam się, że to naprawdę smutne zdjęcie. Dla mnie jako fana United to cholernie przykry dzień. Tacy ludzie jak Brown i O'shea powinni w tym klubie kończyć kariery. O ile odejścia Wesa trudno było uniknąć, nie wiem czy tam nie wydarzyło się coś na lini między nim a Fergusonem tak John przez ostatnie lata stał się ważnym ogniwem układanki Szkota. Ciężko mi przyjąć tę decyzję i ciężko mi ją zrozumieć, przecież John w ostatnim sezonie zagrał w 30 meczach MU w wyjściowej jedenastce. Nawet zakłądając, że stawiamy na bliźniaków to swoje Irlandczyk by na pewno zagrał. Oddajemy ludzi, którzy byli z tym klubem od zawsze na dobre i na złe, byli jak wygrywaliśmy LM, byli jak odpadaliśmy w grupie. To nigdy nie byli artyści ani piłkarze najlepsi na swoich pozycjach ale tak lojalnych zawodników, którzy oddali całe serce i najlepsze lata jednemu klubowi jest już coraz mniej. A my oddajemy ich teraz za grosze (to akurat może być spowodowane nieutrudnianiem odejścia przez klub) i ważniejszą informacją na kibicowskich stronach MU jest to, że Arsenal odrzucił ofertę za Nasriego albo że Nasri chce grać dla MU niż odejście tak zasłużonych dla klubu piłkarzy. Przykre ale to chyba znak czasów a ja jestem sentymentalny.

Nie tak to miało wyglądać ale powodzenia Wes, powodzenia John. Dzięki za te wszystkie piękne lata i obym jeszcze mógł was zobaczyć na OT w jakiejkolwiek roli bo to tu jest wasze miejsce.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 lip 2011, 19:57

Ogłoszono kadrę na tournee. Nie ma w niej Kuszczaka i Gibsona więc raczej nie ulega wątpliwości, że pożegnamy Tomka i Irlandczyka. Ciekawe czy ich też sprzedamy za grosze.
Niepokojącą informacją jest brak w kadrze Fletchera. Darren będzie przygotowywał się do sezonu indywidualnie bo podobno cieniutko jest z jego kondycją po tym wirusie. Okazuje się, że ten wirus wywarł na organizmie Szkota więcej szkód niż mogliśmy przypuszczać. Oby w nowym sezonie wszystko było ok.

Po informacjach, że Gibson nie leci a Fletcher jest fizycznym wrakiem nie ulega wątpliwości, że musimy kogoś kupić do środka i nie wchodzą w grę półśrodki. Po ogłoszeniu kadry Realu na tournee, w której zabrakło Lassa wygląda na to, że Diarra powinien trafić na OT. Rozwiązanie dobre o ile to nie będzie ten transfer, na który tak czekamy a zastępstwo/alternatywa dla Fletcha. Jeśli nasza pomoc zostanie wzmocniona jedynie Lassem będę bardzo nieusatysfakcjonowany.

Nasri leci na tournee z Arsenalem i przychylam się do zdania, że Wenger jakoś przekona go do pozostania choć to na pewno nie jest koniec tej sagi. Agent Sneijdera dziś powiedział, że nie było żadnych ofert za Wesa.

Są numery dla nowych nabytków. De Gea dostał 1, Jones 4 a Young 18. Szlag mnie tylko trafia jak cały czas widzę 7 przy Owenie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 lip 2011, 20:50

Morrow pisze: Szlag mnie tylko trafia jak cały czas widzę 7 przy Owenie.
Mnie szlag trafia jak widzę cały czas Owena... :evil:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 15 lip 2011, 8:09

Nikt nic nie pisze :?:

Zaprezentowano nowe wyjazdowe stroje na sezon 11/12, nawiązują one do strojów United z lat 1932-1939. Mi osobiście średnio przypadły do gustu, ale lepsze to niż te Liverpoolu :hardkor:
Obrazek

Wczoraj także United rozegrali pierwszy mecz na tournee w USA w którym pokonali 4-1 New England Revolution. Bramki zdobywali: Macheda dwie, Owen i Park. Na szczególną uwagę zasługuje bramka Parka po cudownej akcji. Ferguson pochwalił nasz nowy nabytek Younga za bardzo dobry występ w tym meczu widać było, że bardzo się starał wywrzeć dobre wrażenie.

Bebe strzelił swojego pierwszego gola dla Besiktasu Stambuł.

Ferguson uciął spekulacje na temat transferu Nasriego i Snejidera, chociaż w przypadku tego drugiego nie jest do końca pewne czy to nie specjalny zabieg. Podobno Gill przebywa w Mediolanie gdzie negocjuje kwotę transferu - ok.40 milionów i kontraktu - pierw mówiło się o 250 tysiącach :shock: ale goal.com donosił, że podobno są to okolice 200 tysięcy.

Welbeck pewnie znów skończy na wypożyczeniu, tym razem zgłosił się po niego Bolton. W sumie to całkiem logiczne, Owen podpisał kontrakt na rok, Diouf pewnie też zostanie wypożyczony i zostaniemy z Rooneyem, Berbą, Hernandezem, Owenem i Machedą, bo wątpię żeby Ferguson znów popełnił ten sam błąd i wypożyczał go za granicę, ew. skończy się na wypożyczeniu gdzieś do Anglii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2011, 10:38

ktoś naprawdę wierzy, że Sneijder mógłby dostać 190 tys na tydzień po tym jak go kupią za 40 mln ?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 lip 2011, 13:33

za mało wg Ciebie ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2011, 13:40

to jest jakaś prowokacja, czy ty rzeczywiście mnie pytasz, czy za mało ? :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 lip 2011, 13:49

Rzeczywiście pytam, bo nie orientuję się ile on tam zarabia w Interze. Jak by mu zaoferowali z 250k to by Rooney się obraził i strajk zrobił.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 lip 2011, 14:40

Przed renegocjacja kontraktu zarabiał 4 miliony, po podwyzce... zapewne wiecej :wink: . Problem jest taki, ze Manchester takich pieniedzy mu nie oferuje. Skoro absolutna gwiazda Manchesteru, człowiek który zrobil dla nich tak wiele i ma szanse zostac legenda OT, Wayne Rooney o mało nie rozstał sie z klubem, bo nie mogl sie dogadac o mniejsza tygodniówke niz pismaki płaca Sneijderowi to jaka jest wiarygodnosc takiej informacji? Jeszcze rzecz dzieje sie dwa dni po tym jak Branca informuje, ze Wesley nie jest na sprzedaż. Przeciez wiadomo o chodzi.

Moze kluby negocjuja, moze Sneijder w koncu odejdzie, moze Wes chce wydusic jak najwiecej? Tego wykluczyc sie nie da, ale na 100% nie bedzie zarabiał 250 koła na tydzień.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 lip 2011, 22:31

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 lip 2011, 22:32

mógłby się ogolic.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 lip 2011, 22:38

Przynajmniej nie jest zalezowana cipka z wloskami od stylisty, widze normalnego faceta tak jak Ikera. Facet juz widze dorobil sie przezwiska- spaniszz kat :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lip 2011, 22:40

Dziwnie troche oglada sie Davida w koszulce nie-Atleti... Jego pozegnanie z kibicami Rojiblancos:
Minął już ponad tydzień czasu, odkąd podpisałem kontrakt z nowym klubem. Wydaje mi się, jakby to było wczoraj - miałem 4 lata gdy pierwszy raz pojawiłem się w Atleti w Casarrubuelo. Podczas podróży samolotem, by dołączyć do Manchesteru United, wspominałem dawne czasy z nostalgią. Wiem, że ta nostalgia będzie mi towarzyszyć jeszcze przez długi czas.

Jak każdemu dziecku, każdego wieczoru mi i moim rodzicom (bez których wsparcia nie byłoby to możliwe) towarzyszyły emocje, gdy broniłem bramki Atletico. Ponad półtora roku temu spełniły się moje sny, gdy zdobyłem dwa tytuły. Nigdy nie zapomnę tego uczucia, twarzy kibiców pomalowanych czerwono-biało. Nie mogę zapomnieć łez z Barcelony, gdy wspierali nas fani.

Dziś, 16 lat później podejmuje nowe wyzwanie, z takim samym entuzjazmem i poczuciem wdzięczności. Będę nosił Atletico w sercu niezależnie od herbu noszonego na piersi.

Widziałem z okna samolotu jak zostawiam dom. Tysiąc metrów nad ziemią wspominam wszystkich przyjaciół, trenerów i pracowników klubu, dzięki którym stało się możliwe, że dziecko stało się mężczyzną.

Po wygraniu tytułów opuszczam klub z mieszanką uśmiechów i łez. Łzy ze względu na to, co dzieje się teraz. Uśmiech na widok czegoś nowego i pewność, że pewnego dnia wrócę do domu.

Dziękuję za wszystko,
David De Gea

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 lip 2011, 22:45

Hehe facet stanie sie jedenym z naj na swiecie i po zakonczeniu kariery przez Valdesa czy Ikera bedzie wesolo bo nie wierze by gral u nas przez naprawde dlugie lata i w sumie sie dziwic nie bede, Hiszpania to jego dom,tam ma rodzine kolegow itp, jak widze kariery Hiszpanow Prem to jakos nie widze specialnego przywiazania do gry na wyspach :mrgreen: . Mam nadzieje ze go troche przypakuja na silce bo facet moze umiec wszystko ale z taka fizycznoscia to w piatce takie Stoke go zabije :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”