Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 599

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6634

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2011, 19:37

Sissoko w PSG za 7 mln. Dzięki za wszystko Momo, zwłaszcza za ten mecz z Milanem. W Paryżu szykuje się ciekawa ekipa.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lip 2011, 21:09

Czemu akurat za mecz z Milanem? Za Ranieriego ten człowiek grał poezję i z Zanettim stanowili najlepszy środek pomocy od wielu lat (sam zastanawiam się czy nie był lepszy - na boisku, nie na papierze - od środka Emerson - Vieira). Niestety, braku w wyszkoleniu technicznym nie przeskoczy i niestety kontuzje go zniszczyły, dlatego całkiem dobrą kwotę za niego Marotta uzyskał.

Wróbelki (i calciomercato :) ) cwierkają, że Lugano na dniach ma przenieśc się do lepszej strony Turynu. Kwota - 3,5 mln euro. Byłoby miło gdyby okazało się, że będzie liderem w defensywie i odciąży trochę Chielliniego. Sama kwota dośc sympatyczna, ale poczekajmy na oficjalne doniesienia.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 28 lip 2011, 21:47

A co tu jest do zastanawiania? Vieira w Juventusie grał mocno przeciętnie, na pewno nie lepiej od Sissoko ani Zanettiego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2011, 21:55

maciek_88 pisze:Czemu akurat za mecz z Milanem?
Pamiętam, że dostał wtedy kosę od Bonery i wyglądało to fatalnie, ale wrócił na boisko. Generalnie wymiatał w tamtym meczu, a, że sam mecz był emocjonujący to tak mi się już zapamiętało. Zgadzam się, że swego czasu grał świetnie, jego wślizgi były bezbłędne, zawsze był trochę jeźdźcem bez głowy ale w defensywie wymiatał. Jak pies spuszczany z łańcucha, że się tak wyrażę. Szkoda mi go, ale jak piszesz, kontuzje go zniszczyły i musiał spróbować czegoś innego.

Lugano za 3,5 mln to świetna inwestycja. Z miejsca wygryzie Bonucciego z pierwszego składu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lip 2011, 23:02

venomiq pisze:A co tu jest do zastanawiania? Vieira w Juventusie grał mocno przeciętnie, na pewno nie lepiej od Sissoko ani Zanettiego.
Ale ja mówię o środku pomocy a nie o samym Vieirze. Emersona bowiem niezwykle ceniłem za to co pokazywał w Turynie. Mimo, że w jego grze nie było nic efektownego to był jednym z kluczowych elementów drużyny, która 2 razy zdobyła Scudetto*

*Pewnie zaraz jakiś pajac wpadnie i napisze swoje 2 zdania o Calciopoli, ale mam to głeboko w 4 literach.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 28 lip 2011, 23:27

Uważam, że Zanetti z tamtego sezonu, jeśli nawet ustępował Emersonowi, to nieznacznie. A Vieira był wyraźnie gorszy od Sissoko.

Awatar użytkownika
Qaski
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qaski » 29 lip 2011, 18:53

"Corriere dello Sport informuje, że 30-letni Diego Lugano i 27-letni Mirko Vucinić są już praktycznie piłkarzami Juventusu."

Solidny doświadczony obrońca, który wskoczy od razu do składu. To rozumie. Witamy Diego :wink:
Ale Vucinic? Błagam... niech mi ktoś wytłumaczy po polsku ten transfer... :roll:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 lip 2011, 19:11

Qaski pisze:"Corriere dello Sport informuje, że 30-letni Diego Lugano i 27-letni Mirko Vucinić są już praktycznie piłkarzami Juventusu."
Poczekajmy na oficjalne informacje, dopóki nie zobaczę Lugano w trykocie Juve to nie ma dla mnie tematu. Chociaż inicjatywa zacna.

A o Vuciniciu było trochę ostatnio pisane i nikt nie potrafił stwierdzić jednoznacznie powiedzieć po co on :lol:

Oglądał ktoś mec z Chivas?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2011, 20:18

Ponoć Vucinic ma was kosztować od 15 do 18 milionów i zarabiać 3,5 mln euro za rok. Nie ma co. Zacny deal Marotty.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 lip 2011, 20:33

No troche drogo,ale ja tam w Mirko wierze. Jezeli dojdzie do formy sprzed kilku lat,to moga miec z niego w Turynie sporo pociechy. No chyba,ze bedzie gral na skrzydle w 4-4-2 :lol:
Oglądał ktoś mec z Chivas?
Tu macie linki w razie czego:

http://www.filesonic.com/file/1540466384
http://www.filesonic.com/file/1540692504

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 lip 2011, 21:31

Ostatnie plotki JUVE daje 14 i 1 bonusów, a Roma chce 15 i 1 bonusów.
Tyle jeszcze przeżyje... 18 to za dużo

Edit: Corriere dello Sport napisało, że agent i sam Lugano są w Turynie. Wygląda na to, że jesteśmy godziny od Vucinicia i Lugano. Jeszcze tylko lewa pomoc i kadra kompletna 8)

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 29 lip 2011, 22:36

(L)oczkerson pisze:Edit: Corriere dello Sport napisało, że agent i sam Lugano są w Turynie. Wygląda na to, że jesteśmy godziny od Vucinicia i Lugano. Jeszcze tylko lewa pomoc i kadra kompletna 8)
Przyznam, że przed CA, nie słyszałem, że ktoś taki jak Lugano istnieje, ale na samych mistrzostwach prezentował się wyśmienicie, jeżeli przyjdzie będę bardzo zadowolony. Jak chłopak będzie grał z takim zaangażowaniem, jak w reprezentacji, a Chiellini wróci do formy, to obrona będzie naprawdę silna. Ale nie uwierzę, dopóki nie zobaczę zdjęć Lugano na testach medycznych, bo w takie plotki nie wierzę. Jeżeli jest w Turynie, to czemu nigdzie nie ma zdjęć? Wystarczy, że Hiddink jadł już we Włoszech obiad, Gallas na 100% dołączy do Juventusu, a Aguero czy Rossi to kwestia godzin.

Qaski pisze:Ale Vucinic? Błagam... niech mi ktoś wytłumaczy po polsku ten transfer... :roll:
Sam nie wiem. Jeżeli będzie grał jako cofnięty napastnik, to jestem wstanie zrozumieć, bo chłopak jest w przeciwieństwie do Quagliarelli kreatywny, potrafi zrobić coś z niczego, jak drużynie nie idzie, może się spiąć, minąć 2 rywali i umieścić piłkę w siatce, a jak na lewe skrzydło? Nie wyobrażam sobie go w tej roli.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 lip 2011, 23:13

Obrazek
Vucinić już w Turynie.

:lol:

Awatar użytkownika
Qaski
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qaski » 30 lip 2011, 3:07

"Vucinic już w Turynie"

Ja już uwierzyłem :P
Dobry photoshop :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 lip 2011, 12:54

Mirko Vucinić pisze:Jestem naprawdę szczęśliwy, Juventus jest tym, czego bardzo chciałem
15 + 3, 3 mln pensji na 4 lata. Zobaczymy.

Gdzieś czytałem, że Marotta czeka na degradację Fenrbahce i wtedy Lugano przyjdzie do nas za darmo. Świetnie, że ma paszport włoski. Może by tak jeszcze jakiegoś Turka wyciągnąć ze Stambułu? Senturk mi się swego czasu podobał. Może Stocha? Młody, obiecujący no i lewoskrzydłowy :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”