Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 599

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 sie 2011, 17:31

Loczek, nie chcesz Vidy? :lol:

:shock: :shock: to młodzi pograli w 2 połowie, jestem pod mega wrazeniem....

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 sie 2011, 17:31

Nie bawiłem się tak dobrze od czasu meczu z Newcastle na St. James's :lol:

Wielkie gratulację za akcję przy drugim golu. Cud, miód, malina... naprawdę.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 692
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 sie 2011, 17:33

Nadziwić się nie mogę. Piękny mecz w wykonaniu Manchesteru. Przy 0-2 przecierałem oczy ale jakoś spokojnie oglądałem dalej i... warto było. Ferguson jest najlepszym trenerem na świecie. Jego zmiany, taktyka i motywacja zawodników przenoszą się zawsze na boisko. Młode wilki pokazały na co je stać. Evans i Smailing powoli coraz głośniej biją do bram pierwszego składu. Trochę mniej barwny był Welbeck- szybciej powinien wejść Berba. Dobry mecz, kolejna tarcza do kompletu. Ach, no i zapomniałem dodać- De Gea wg mnie nie nawalił przy tych golach, a komentator z choinki się urwał z tymi swoimi komentarzami.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 sie 2011, 17:35

Sergek pisze:City popełniło największy błąd jaki można - z United nie można prowadzić 2-0 :lol:
Prawda, bo dostaje się 3-2 :) Przynajmniej nie można za wcześnie prowadzić.

Tak na serio to jednak wygraliśmy zasłużenie, bo zwyczajnie byliśmy dzisiaj lepsi. Kilka akcji wartych zapamiętania(szczególnie oczywiście ta przy golu na 2-2), ładna gra większości graczy, jeden gol zdecydowanie na konto De Gei, ale potem jednak 3-4 naprawdę fajne interwencje. Rzecz jasna po meczu o Community Shield nigdy nie można wyciągać daleko idących wniosków, ale dzisiaj nasza gra przez większość meczu mogła się podobać i chyba ze spokojem możemy zaczynać sezon. A ja już nie mogę się doczekać :twisted:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 sie 2011, 17:37

Za to kocham ten klub :)
Optymistyczny naprawdę wielce optymistyczny występ. Stracone gole po indywidualnych błędach pierwsza środkowy obrońcy druga De Gea. Prócz tego City kompletnie nic nie miało, no jeszcze jedna groźna okazja jak po błedzie Evansa wyszedł Dzeko, ale na szczeście Irlandyczk naprawił swój błąd.

Cieszy niezywkle cieszy występ naszej młodzieży i to każdego z nich, coś kapitalnego. Cleverley świetny, akcja bramkowa każdy widział, ale prócz tego bez strat praktycznie w środku polu bardzo dobre utrzymywanie pozycji, dużo odbiorów, normalnie jestem zachwycony :love:
Welbeck parę zagrań znamiujących wielki potencjał, w końcówe troche siadł, ale i tak pozytywnie.
W końcu Evans z Jones kapitalnie na środku obronu, lepiej chyba nawet niż Rio z Vida, szczególnie skuteczny Evans poza tym jednym błędem. No i Smalling na prawej pare razy uciekła mu prosto piłka, ale te akcje z końcówki meczu po prostu miód.

Coś wspaniałego, jakby to powiedział L. za 2-3 lata nasza młodzież dominuje Świat 8)

No i Roo z Nanim w formie, Anderson też daje radę. Na ten moment jest dobrze. W tamtym roku też Tarcza wypadła nieźle, a potem były schodzy, mam nadzieję, że teraz tak się nie stanie.

A no i De Gei trzeba dać czas zeby się przystosował do Anglii, niemniej jednak takich goli jak ten drugi nie może puszczać, ta piłka chociaż trudna była spokojnie do wyciągniecia, a ponoć na linii jest świetny, więc więcej takich błędów nie chce widzieć :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 sie 2011, 17:44

BaSSu pisze:Trochę mniej barwny był Welbeck- szybciej powinien wejść Berba.
Nie byłbym zbyt krytyczny dla niego, bo bardzo się starał i widać było po jego grze, że będzie potrzebny w tym sezonie. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Brakowało mu momentami zgrania z Roo, ale dajmy im trochę czasu i spokojnie będą grali na pamięć do siebie.
Kamil232 pisze:No i Smalling na prawej pare razy uciekła mu prosto piłka, ale te akcje z końcówki meczu po prostu miód.
Pełna zgoda. Duże wrażenie zrobił na mnie Smalling i myślę, że to może być realna alternatywa dla braci na prawą obronę. Absolutnie oprócz kilku błędów technicznych, o których wspomniałeś świetny występ.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 sie 2011, 17:51

Od lat mówię...Tym młodym chłopakom trzeba dać szansę. Clev z Barceloną zagrał kapitalnie, a dzisiaj w drugiej części z City wcale nie gorzej. Toure? Silva? Phiii. Tom był o klasę lepszy. Dać mu więcej szans, a kto wie czy nie zrobi podobnej furory co w zeszłym roku Wilshere. Szczerze to jestem fanem talentu Toma od kilku lat, ale sam jestem zaskoczony jak szybko ten chłopak potrafi pokazywać się z najlepszej strony u nas. A co więcej - nie przypuszczałem, że będzie potrafił grać tak dobrze z jednym partenerem w środku pola. Naprawde, nie ma się do czego przyczepić.

Drugi pozytyw to Evans. Zagrał tak, że klękajcie narody. Ja nigdy w niego nie wątpiłem, ale są na tym forum tacy, którzy chętnie by go wysłali przed sezonem na Kamczatke. Niech się wstydzą :)

Świetny mecz, byliśmy lepsi, a coniektóre akcje kombinacyjne to miód. Coś czuję, że fajnie się będzie oglądało tą drużynę w tym sezonie i niejeden niedowairek się jeszcze mocno zdziwi :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sie 2011, 17:53

MGiggs pisze:Loczek, nie chcesz Vidy? :lol:
Kcem, ale Loczkers nie lubi ani żartów fekalnych, ani tak ordynarnych zwrotów. Więc sobie podworował :P

A odnośnie meczu to Kompany taki zajebisty w zeszłym sezonie i taki błąd.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 sie 2011, 18:15

Skład na koniec meczu:

De Gea 20
Refael 21
Jones 19
Evans 23
Smalling 21

Anderson 23
Cleverly 21
Young 26
Nani 24

Welbeck 20
Rooney 25

Average 22

Jaram się 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2011, 19:16

(L)oczkerson pisze:Swoją droga ktoś w studiu angielskim (polski komentarz mnie irytował) powiedział, że De Gea w zeszłym sezonie puścił 11 goli zza pola karnego i jest to najgorszy wynik w europie :shock:
Nie wiem czy najgorszy w Europie, ale już dosyć dawno temu (po zakończeniu sezonu w Hiszpanii) czytałem, że puścił najwięcej bramek zza pola karnego i dzisiaj na Twitterze znowu to odświeżono:
11 - David De Gea conceded more goals from outside the box than any other goalkeeper last season in La LigaBBVA. Debut.
No i oczywiście druga bramka dla City idzie na konto Davida.

Brawa dla Manchesteru, bez dwóch zdań zasłużone zwycięstwo. Akcja przy wyrównującej bramce przepiękna. Pierwszej połowy nie widziałem (tylko bramki), ale w drugiej odsłonie City nie miało nic z gry. Zmiany Sir Alexa imponujące.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 07 sie 2011, 19:41

Mentor pisze: No i oczywiście druga bramka dla City idzie na konto Davida.
Jeszcze kilka takich bramek, owocujących kilkoma z rzędu remisami czy porażkami i media na Wyspach nie zostawią na De Gei suchej nitki. Ciekawe czy młody Hiszpan sobie poradzi z taką presją, bo błędy będą mu się zdarzać co do tego nie ma wątpliwości. Jeżeli sobie nie poradzi, to MU może mieć spory problem. Szczęsny kilka lat trenował w Arsenalu, potem spędził rok na wypożyczeniu w niższej lidze angielskiej i dopiero później trafił do 1 drużyny. De Gea ma o wiele miej czasu na nauczenie się gry w Anglii. A Anglia to nie tylko strzały z dystansu, bardzo ważna jest gra na przedpolu, chyba jak w żadnej innej lidze.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2011, 19:43 przez Logan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 sie 2011, 19:42

Kamil232 pisze:Skład na koniec meczu:
Delikatna manipulacja - Berba wszedł za Dannego. Ale to oczywiście mało istotne, bo średnia wciąż niska.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 sie 2011, 23:06

jakby ktoś nie widział :P

Obrazek

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 08 sie 2011, 13:23

Niektórzy na zagranicznych forach dali upust fantazji i po wczorajszym występie poszły teksty typu "The New Scholes" :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”