Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 600

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 01 sie 2011, 18:26

Jeżeli ktoś nie widział meczu z Club America, to polecam przejrzeć to:

PIRLO
LICHTSTEINER
PASQUATO

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 sie 2011, 23:47

Sorry, ale w tych powyższych filmikach połowa ujęć to błędy, a w przypadku takiego Pirlo nie było to nic wielkiego, zresztą Andreę trzeba obserwować przez cały mecz, bo kilka zagrań dobrych nie zniweluje tego, że (co mu się zdarza) spowalnia grę przez 90% meczu.
Miał być Aguero, miał być Tevez, a jest Vucinić, moim zdaniem znacznie przepłacony, nigdy nie podzielałem doskonałej opinii innych kibiców na jego temat. Ale ja nie o tym - Vucinić ma być tą zapowiadaną gwiazdą na nowy stadion, czy szukacie kogoś znacznie lepszego?
No i ciekawe, jak chce Czarnogóra ustawić Conte - jeśli na lewej pomocy w 4-4-2, to szykuje się cyrk większy niż z Melo, jeśli na lewym skrzydle w tym 4-2-4, to jestem diablo ciekaw, jak to będzie z tyłu wyglądało. Nawet nie tyle Vidal, co nawet Makelele sam by tego nie udźwignął.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 02 sie 2011, 0:38

Wilmore pisze:Sorry, ale w tych powyższych filmikach połowa ujęć to błędy,
No właśnie, dlatego je tu wstawiłem. Wydaje mi się, że człowiek, który to zrobił chciał pokazał każdy kontakt z piłką, niezależnie czy był udany czy też nie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 sie 2011, 10:09

Vucinić ma być tą zapowiadaną gwiazdą na nowy stadion, czy szukacie kogoś znacznie lepszego?
Nikt go nigdy tak nie określił, a z zapowiadanej gwiazdy pewnie wyjdzie tyle ile z Milanowego Mistera X. To na razie jedyna porażka w tym Mercato. Była okazja na Rossiego i każdy by go za zapowiadaną gwiazdę uznał, ale Marotta przespał sprawę. Teraz do obsadzenia są jeszcze dwie pozycję środek obrony i lewa pomoc, więc w zasadzie tylko na skrzydle można sprowadzić gracza z taką metką.
Inna sprawa, że ciężko mi wierzyć by na gwiazdę była kasa. Budżet na ten sezon to miało być 70-75 mln. W tej chwili bilans wynosi -61 mln. Do tego dojść powinna kasa za Manningera, Almirona, Amauriego. Razem 10-13 mln by się mogło uzbierać. Tyle, że to cały czas za mało by starczyło kasy na wzmocnienie środka obrony (tu przyjdzie po minimalnych kosztach albo wręcz za darmo Lugano pewnie), lewej pomocy i by jeszcze by zostało tych 15 mln o które droższy był Rossi od Vucinicia.
No i ciekawe, jak chce Czarnogóra ustawić Conte - jeśli na lewej pomocy w 4-4-2, to szykuje się cyrk większy niż z Melo, jeśli na lewym skrzydle w tym 4-2-4, to jestem diablo ciekaw, jak to będzie z tyłu wyglądało. Nawet nie tyle Vidal, co nawet Makelele sam by tego nie udźwignął.
JUVE szukał napastnika. Prócz Vucinicia do ataku nikt już nie przyjdzie, więc Mirko jest opcją na środek ataku a nie na lewą pomoc, gdzie JUVE z całą pewnością szuka jeszcze wzmocnienia. Jakby trafił do JUVE Rossi lub Aguero też byś się pytał czy będzie któryś z nich grał na lewej pomocy?
Nie ma też mowy by JUVE grał w 4-2-4. We wszystkich sparingach JUVE grał normalnym 4-4-2.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6629

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2011, 12:21

Jeśli prawdziwe są doniesienia, że Quagliarella został wykupiony po to, żeby być kartą przetargową, to :roll: Dla mnie zależność jest prosta: Fabio > Vucinić i byłbym bardzo zawiedziony, gdyby Conte myślał inaczej. Przecież z tych piłkarzy wypożyczonych tak naprawdę tylko Quagliarella się sprawdził w 100% i był obok Melo naszym najlepszym piłkarzem w zeszłym sezonie. A teraz może się okazać, że obu ich zabraknie. Oj Antonio...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 sie 2011, 12:32

No ja gdzies tam wyczytalem, ze Quagliarella sie z Conte nie dogadal i nie dogaduje no i ma znacznie nizsze notowania niz Vucinic...
No coz, pozostaje miec zaufanie do Antonio...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sie 2011, 13:21

Nikt go nigdy tak nie określił, a z zapowiadanej gwiazdy pewnie wyjdzie tyle ile z Milanowego Mistera X.
Riposta niecelna, bo w przeciwieństwie do Juventusu Milan ma wszystkie karty w ręku, by kogoś naprawdę ciekawego sprowadzić do siebie, Juventus dopiero będzie pracować na taką możliwość.
Jakby trafił do JUVE Rossi lub Aguero też byś się pytał czy będzie któryś z nich grał na lewej pomocy?
Rossi tak, bo jak Vucinić grywał na pozycji lewoskrzydłowego. Aguero z tych przyczyn nie. Nie wiesz, jak grywał Czarnogórzec i Włoch w poprzednich sezonach, czy dostosowujesz przeszłość gracza do oczekiwań na przyszłość? Bo ten drugi manewr zdążył mi się znudzić przy okazji transferu Melo.
Dla mnie zależność jest prosta: Fabio > Vucinić i byłbym bardzo zawiedziony, gdyby Conte myślał inaczej.
To byłby udany strzał w stopę dopiero. Na razie macie całkiem udane mercato - pozbywacie się wyłącznie ciągnącego was w dół tabeli szrotu i poza Vuciniciem ściągacie świetnych graczy (Czarnogórca pewny nie jestem, bo jest strasznie chimeryczny), a tu ktoś popełniłby taką pomyłkę?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2011, 13:34

Wilmore pisze:Riposta niecelna, bo w przeciwieństwie do Juventusu Milan ma wszystkie karty w ręku, by kogoś naprawdę ciekawego sprowadzić do siebie, Juventus dopiero będzie pracować na taką możliwość.
Mimo wszystko Marotta nie wycofał się z obietnicy, a gdzieś w wywiadzie stwierdził, że to nie Vucinić będzie ta obiecaną gwiazdą. Przypadki Aguero czy Rossiego pokazują, że i Juventus ma możliwości ściągnięcia kogoś naprawdę ciekawego, pytanie tylko, czy Marotta sypnie kasą. Na środek obrony ciężko będzie znaleźć gwiazdę, Alex nią nie jest, a chyba wszyscy wolą Lugano (chyba, że Conte jest innego zdania :roll: ). Jeżeli już miałby być ktoś o wielkim nazwisku to na lewe skrzydło. Ale tutaj niezmiennie słychać o Vargasie i Perottim. Jestem zdania, że nikt wielki do nas nie przyjdzie, a na pewno nie pokroju Rossiego czy Aguero.
Wilmore pisze:Bo ten drugi manewr zdążył mi się znudzić przy okazji transferu Melo.
Też już nam się zdążyłeś znudzić z tym Melo.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 sie 2011, 13:42

Riposta niecelna, bo w przeciwieństwie do Juventusu Milan ma wszystkie karty w ręku, by kogoś naprawdę ciekawego sprowadzić do siebie, Juventus dopiero będzie pracować na taką możliwość.
tak? A na jakiego to asa macie szanse?
Nie wiesz, jak grywał Czarnogórzec i Włoch w poprzednich sezonach, czy dostosowujesz przeszłość gracza do oczekiwań na przyszłość?
Mirko w Lecce grał jako środkowy napastnik i to był najlepszy sezon w jego karierze obok 2009/2010. Potem Spall przestawił go na nienaturalną dla niego pozycję lewego napastnika. Na lewej pomocy nie grał nigdy. Dlaczego więc miałby w JUVE grać na lewej pomocy?
poza Vuciniciem ściągacie świetnych graczy (Czarnogórca pewny nie jestem, bo jest strasznie chimeryczny)
pełna zgoda :spoko: Też w kontekście Quagliarelli.
Mimo wszystko Marotta nie wycofał się z obietnicy, a gdzieś w wywiadzie stwierdził, że to nie Vucinić będzie ta obiecaną gwiazdą
a media coś mówią o staraniach w kierunku Naniego. Fajnie by było...

Z innej beczki. Carlo Nesti parę dni temu mówił, że JUVE może zastanawiać się nad sprowadzeniem z powrotem Aquilaniego, a lgds podaje, że Conte może myśleć nad przejściem do 4-3-3. Mi takie ustawienie by bardziej się podobało niż 4-4-2, a i dla Marchisio, Pirlo i Vidala by było lepsze. Tyle, średnio ze skrzydłami ataku. Vucinic i Krasic idealni nie są, a i alternatyw brak...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sie 2011, 13:46

Przypadki Aguero czy Rossiego pokazują, że i Juventus ma możliwości ściągnięcia kogoś naprawdę ciekawego, pytanie tylko, czy Marotta sypnie kasą.
???
O czymś nie wiem? Mieliście dogadany deal z graczami, a rozbiło się o parę groszy? Czy może negocjacje upadły, bo nie było ani dogadanego dealu z piłkarzami, ani z ich klubami, natomiast po fakcie żaden z nich nie narzekał? Zwłaszcza że dla obu odejście do Turynu byłoby sportową degradacją.
Czy może poważnie wierzyliście w to, że Aguero jest kwestią godzin lub dni, tak jak Melo miał być dobrym piłkarzem? :lol:
Rok temu nie było żadnych szans na Ibrahimovicia i Robinho. Teraz też na cel Galliani wziął piłkarza niezadowolonego ze swojego obecnego klubu, czekam do 31 sierpnia. Jestem przekonany, że w przeciwieństwie do fanów Juventusu Milaniści nie zawiodą się.
Dlaczego więc miałby w JUVE grać na lewej pomocy?
Z tej samej przyczyny, co Krasić, który był prawoskrzydłowym, a gra na prawej pomocy. Dało się zrobić z prawą stroną, a z lewą nie?
a media coś mówią o staraniach w kierunku Naniego. Fajnie by było...
A czemu nie Valencia? Albo Di Maria? Też by Was wzmocnili.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2011, 13:49

Aquilani i Montolivo :D

A tak na poważnie. W czasie gdy Marotta obiecywał gwiazdy i jeździł po Aguero, Teveza czy Rossiego Galliani studził zapały wszystkich i już powoli wycofywał się z obietnicy pewnie rzuconej przez Berlusconiego na fali sukcesu. Natomiast Marotta już drugi rok obiecuje fanom Juve wielkie transfery a ich nie ma. Owszem Milan a raczej Berlusconi zawalił sprawę z tym "Panem X" i pewnie będzie wielka klapa, ale Marotta wprost mówił jak to się gwiazdy pchają do Juve i że macie kasę(Natomiast Łysy ciągle powtarza, że pieniędzy nie ma) a na koniec ściąga co najwyżej średniego ostatnio Vucinica, który nijak pasuję na kogoś lepszego niż Quagliarella.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2011, 14:06

Wilmore pisze:O czymś nie wiem? Mieliście dogadany deal z graczami, a rozbiło się o parę groszy?
Dokładnie tak.
Wilmore pisze:natomiast po fakcie żaden z nich nie narzekał
Aguero poszedł do City, dostał wuchte kasy i się cieszy. Z kolei Rossi stwierdził, że pomimo fiaska rozmów z Juve nie żałuje, bo z Villarrealem będzie walczył o LM.
Wilmore pisze:Z tej samej przyczyny, co Krasić, który był prawoskrzydłowym, a gra na prawej pomocy. Dało się zrobić z prawą stroną, a z lewą nie?
Krasić nie jest prawym napastnikiem tak jak Vucinić nie jest skrzydłowym. Porównanie z dupy.

Co ma w planach Marotta to chyba tylko Conte wie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 sie 2011, 14:35

A czemu nie Valencia? Albo Di Maria? Też by Was wzmocnili.
:lol: Jak ja napiszę 3 pesymistyczne słowa o Nanim, głównie po to by zapodać plotkę na forum o której pewnie nie wszyscy słyszeli to jestem szurnięty, a jak wy przez dwa miesiące nasuwacie nawet nie o Hamsiku, ale wręcz o tym, że Napoli powinno się zgodzić na 25 mln to jest ok :lol: . Spoko, jak tam chcecie.
Rok temu nie było żadnych szans na Ibrahimovicia i Robinho
Jak to nie było? Obaj byli na wylocie, a prócz was nikt nie był nimi zainteresowany, kto by spełniał wymagania finansowe i sportowe Zlatana czy Robinho.
Owszem Milan a raczej Berlusconi zawalił sprawę z tym "Panem X" i pewnie będzie wielka klapa, ale Marotta wprost mówił jak to się gwiazdy pchają do Juve i że macie kasę(Natomiast Łysy ciągle powtarza, że pieniędzy nie ma)
Też mi różnica. Wy mieliście obiecaną gwiazdę, my mieliśmy obiecanę gwiazdę. Jedziemy na tym samym wózku. No, tyle, że my na drugim przywieźliśmy sobie jeszcze Vidala czy Lichtsteinera :P
Aquilani i Montolivo :D
taniej i prościej by było zostać z Pirlo.
Krasić nie jest prawym napastnikiem tak jak Vucinić nie jest skrzydłowym. Porównanie z dupy.
Cicho Krasic jest świetnym napastnikiem, bo jedyne co u niego kuleje to wykończenie i zejście do środka, a Vucinic jest skrzydłowym, bo tam go ustawiano w Romie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sie 2011, 14:39

wręcz o tym, że Napoli powinno się zgodzić na 25 mln to jest ok :lol: . Spoko, jak tam chcecie.
Bzdura. Padały hasła, że on jest tyle wart, a nie, że Napoli powinno się zgodzić na taką cenę. Vucinić też jest wart mniej, niż za niego daliście.
Jak to nie było?
Cofnij się na forum czy w różnych aktualnościach o rok - te transfery były uznawane za równie prawdopodobne, jak Fabregas w tym roku. Bo słaby Milan, słaba liga, świetni gracze i większe ich oczekiwania sportowe.
No, tyle, że my na drugim przywieźliśmy sobie jeszcze Vidala czy Lichtsteinera :P
A my Taiwo, Mexesa, czy El Shaarawy'ego. Wiadomo, że ruchów zrobiliście więcej, ale to nie bez powodu.
taniej i prościej by było zostać z Pirlo.
Tyle że Pirlo zżerałby pensję dużo wyższą od Montolivo nie dając Milanowi nic i oczekując pierwszego składu. Montolivo natomiast przychodząc nie będzie grał w pierwszym składzie, a jeśli już, to nie na zasadach, których oczekiwał Pirlo. No i jest młodszy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 sie 2011, 14:53

Bzdura. Padały hasła, że on jest tyle wart, a nie, że Napoli powinno się zgodzić na taką cenę. Vucinić też jest wart mniej, niż za niego daliście.
Pisaliście, że Cassano + 15 mln to dobra oferta, to jeszcze lepsze niż 25 mln w gotówce. Jakbym chciał być chamski to bym zacytował te posty w których piszecie, że Hamsik to tylko rezerwowa opcja dla Fabregasa, czy, że na 99% przyjdzie Ganso i Hamsik :>
Tyle że Pirlo zżerałby pensję dużo wyższą od Montolivo nie dając Milanowi nic i oczekując pierwszego składu. Montolivo natomiast przychodząc nie będzie grał w pierwszym składzie, a jeśli już, to nie na zasadach, których oczekiwał Pirlo. No i jest młodszy.
Pewnie, że tak, ale w ostatecznym rozrachunku zamieniacie kijek na kijek :wink:
Cofnij się na forum czy w różnych aktualnościach o rok - te transfery były uznawane za równie prawdopodobne, jak Fabregas w tym roku. Bo słaby Milan, słaba liga, świetni gracze i większe ich oczekiwania sportowe.
Ja w transfer Zlatana nie wierzyłem tylko z jednego powodu: Bo nie wierzyłem, że Barcelona go skreśli. Tak nie widziałem powodu by do was nie miał przyjść. A, że słaba liga itp. Jak Vidal szedł do JUVE to fani Bayernu też takie farmazony pisali ((niekoniecznie tutaj). To już standard, że włoska Serie A jest uznawana za kompletnie nieatrakcyjną. Mimo tego, że dobrych graczy jakoś nie brakuje :wink:

PS: OM podobno oferują 6 mln za Amauriego. Oby :pray:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”