Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 600

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 wrz 2010, 10:49

Jarzinho pisze:Bonin ostatnio zabijał się o własne nogi przy próbach dryblingu. :wink:
Nie obraź się, ale gra jak do tej pory lepiej niż super star Sławek Peszko.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2010, 11:05

Od Peszki to ostatnio większość polskich skrzydłowych gra lepiej, koleś do tego jest tak głupi, że wystarczy podejść, powiedzieć mu coś brzydkiego, to on zaraz Cię uderzy i dostanie czerwoną kartkę :rotfl:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 wrz 2010, 11:19

Czasami mam wrażenie, że Peszko jest obrażony na cały świat za brak zgody na transfer w lato i po prostu ma wszystko głęboko w dupie. Zresztą to nie mój problem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 wrz 2010, 11:20

Marco_Van_Basten pisze:natomiast Bonin ma bardzo dobry sezon.
Nie oszukujmy się, nie jest to zawodnik który ma zbawić reprezentację Polski... Abstrahując od nazwisk, Smuda kompletnie nie nadaje się na selekcjonera. Nie dość, że nie mam pojęcia o analizie, o taktyce i selekcji, to jeszcze jak coś powie, to wstyd... To nie remiza, a kadra prawie 40-milionowego państwa. W 2012 będzie u nas coś wielkiego, przez miesiąc cała Europa będzie nas obserwować, więc mówię wam. Wstyd jak cholera...

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 wrz 2010, 11:28

bartbuks pisze:
Marco_Van_Basten pisze:natomiast Bonin ma bardzo dobry sezon.
Nie oszukujmy się, nie jest to zawodnik który ma zbawić reprezentację Polski.
Tutaj się zgadzamy. Bonina miałem okazje oglądać kilka lat w barwach Korony i zdaję sobie sprawę jak chimeryczny jest to gracz. Jednakże zawodnik ten rozpoczął bardzo dobrze bieżące rozgrywki ligowe i to chciałem jedynie przekazać.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 wrz 2010, 11:30

Marco_Van_Basten pisze:Jednakże zawodnik ten rozpoczął bardzo dobrze bieżące rozgrywki ligowe i to chciałem jedynie przekazać.
Marco_Van_Basten ja wiem, że na dziś gra dobrze i nie podważam tego. Obaj wiemy, że w polskiej lidze zabłysnąć bardzo łatwo, lecz międzynarodówka to inna sprawa.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 wrz 2010, 11:32

Czasem brak mi słów do polskich sędziów. Arbiter pokazał piłkarzowi, że rzut wolny gramy na gwizdek i odwrócił się plecami do piłki. W tym czasie zmienił się wykonawca rzutu wolnego, więc sędzia powinien poinformować także jego o grze na gwizdek bo nie jemu to pokazywał. A on co zrobił? Dał mu żółtą kartkę za zbyt szybkie wykonanie stałego fragmentu (w środku boiska!). Przy okazji była to jego druga kartka i za takie coś wyleciał z boiska. :?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 wrz 2010, 11:34

emdżej pisze:Czasem brak mi słów do polskich sędziów. Arbiter pokazał piłkarzowi, że rzut wolny gramy na gwizdek i odwrócił się plecami do piłki. W tym czasie zmienił się wykonawca rzutu wolnego, więc sędzia powinien poinformować także jego o grze na gwizdek bo nie jemu to pokazywał. A on co zrobił? Dał mu żółtą kartkę za zbyt szybkie wykonanie stałego fragmentu (w środku boiska!). Przy okazji była to jego druga kartka i za takie coś wyleciał z boiska.
Jaki mecz?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 wrz 2010, 11:36

Czarni Żagań - Zagłębie Sosnowiec

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2010, 11:42

Jak Franz nie powoła do kadry Niedziela to się ośmieszy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 wrz 2010, 11:46

cloner pisze:Jak Franz nie powoła do kadry Niedziela to się ośmieszy.
On woli Gołębiewskiego powołać :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 wrz 2010, 12:26

Marco_Van_Basten pisze:Czasami mam wrażenie, że Peszko jest obrażony na cały świat za brak zgody na transfer w lato i po prostu ma wszystko głęboko w dupie. Zresztą to nie mój problem.
Przede wszystkim Peszko nie potrzebował nikogo zgody na transfer, bo miał wpisaną bardzo niską klauzulę. :wink:

Bonin nigdy się nie nadawał do kadry, teraz także. Nich rozegra jeden dobry sezon na prawej stronie pomocy, bo czar może prysnąć jak w przypadku Soboty i tego czarnulka z Cracovii.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 wrz 2010, 13:02

emdżej pisze:Czasem brak mi słów do polskich sędziów. Arbiter pokazał piłkarzowi, że rzut wolny gramy na gwizdek i odwrócił się plecami do piłki. W tym czasie zmienił się wykonawca rzutu wolnego, więc sędzia powinien poinformować także jego o grze na gwizdek bo nie jemu to pokazywał. A on co zrobił? Dał mu żółtą kartkę za zbyt szybkie wykonanie stałego fragmentu (w środku boiska!). Przy okazji była to jego druga kartka i za takie coś wyleciał z boiska. :?

Sędzia pokazując, że "gramy na gwizdek" informuje w ten sposób drużynę wykonującą, a nie konkretnego piłkarza, który akurat stoi przy piłce. Chyba, że mu to na ucho powiedział...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 wrz 2010, 13:10

w 38. minucie Adrian Pajączkowski został ukarany drugą żółtą kartką. W dość dziwnej sytuacji, gdyż zmienił przy wykonywaniu stałego fragmentu gry Adriana Marka i postanowił szybko rozegrać piłkę. Sędzia zatrzymał grę i wyciągnął „żółtko”, decyzję uzasadnił mówiąc, że sygnalizował, że „gramy na gwizdek”. Szkoda tylko, że przekazał tą informację tylko Markowi. - Nie miałem pojęcia, że gramy na gwizdek, bardzo dziwna decyzja arbitra, która miała wpływ na losy spotkania - denerwował się po meczu popularny „Pajączek”.
Tak to wyglądało. A po meczu nawet sędzia techniczny skrytykował głównego arbitra za tę decyzję, więc coś w tym musi być.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2010, 13:14

emdżej pisze:Tak to wyglądało.
No to żółta kartka zasłużona. Cris7 napisał, że sędzia pokazuję "na gwizdek" i wskazuje na niego, więc jeśli ktoś chce wykonać rzut wolny, powinien patrzeć na sędziego. "Pająk" dalej głupi :lol:

Z Polonii swego czasu odszedł do Śląska Wrocław, bo ... chciał coś osiągnąć. I osiągnął, wyjebali go ze Śląska, na Podbeskidzie się nie nadawał, aż wylądował w 3 lidze :lol: A mógł grać w ekstraklasie, bo odchodził pół roku przed awansem, no ale "chciał coś osiągnąć", tak jak niedawno Szczot :haha:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”